Bizim köyde, dedem, dedemin dedesi, onun büyük dedesi ve onların ecdadları, vefat edenin ardından "Allah rahmet eylesin" ve ya "Allah nur içinde yatırsın" derlerdi... Son zamanlarda kendisini çağdaş, demokrat ve ya bil-umum onun bunun özentisi, kimin çocuğu olduğunu bilmediğim tipler, "ışıklar içinde uyu" lafını türetti. Toplumu bölmek, kamplaştırmak ve geçmişteki o feodal zihniyeti ısrarla sürdürmek isteyenler, kendilerini halkan ayırıp YOBAZ çakma aristokratlar sınıfına sokmak için neden halen ısrar ediyorlar? Nesin sen? Toplumun bir ferdi olarak, sokaktaki simitçi, Mehmet Efendi'den farkın ne? Var olan bir temenni sistemini, o küçük aklınca değiştirerek, kendini özel, farklı hissetmek istiyorsan, buyur kast sisteminin uygulandığı Hindistan'a ve ya ırkçılığı iliklerine kadar hissedeceğin, ABD ye git. Bizim huzurumuzu bozma. Aristokratlık hayallerini, devşirme 3. sınıf insan olma hayalleri ile karıştırma. Asalet ve aristokrasi soydan gelir. Yaşadığın toplumun omuzlarına basarak yükselmeye çalışırsan, sadece asalak olursun. Duyduğuma göre, bu yobazlar son zamanlarda mezar başında, Fatiha yerine, şarkı söyleyip, Nutuk'tan paragraflar da okuyorlarmış. Atladığınız o uçurumdan aşağı alçalırken, sizi ne Lucifer'in kod adı, ne de Atatürk'ün, düşüncelerini ve yakın tarihimizi özetlediği kitabı kurtarabilir. Buyurun söz sizde? "Işıklar içinde uyu" demek, böyle bir şey mi?
Peygamber (s. a. a. s)'den sonra köhne geleneklerinden kopamamış arapların islamı ters gömlek gibi giydirmesin'den başka birşey değildir, din kisvesi altında ki bir çok kult. Emevi ve abbasoğullarının iktidar, makam-mevki uğruna soktukları hurafeler, islam'dan temizlemedikçe hiçkimse kınanmaz! Muhammed (a. s) evrenin en büyük devrimcisi, yaratılmışların en üstünü ve sevgi menmağıdır. Ama söz de O'nun izin de oldugunu iddia edenler Ehlibeyti komple katletmiş, Yarab yüzünü görmeden can vermeyi nasib etme bana dediği Hüseynini kırk günlük bebegine kadar susuz katletmişlerdir. Kuran el Furkan hala mı hala duvar da olan bir uğur sayılmak'ta! Türkiyenin bugün araplarin düştüğü cahilye devrinden biraz farkı varsa oda Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Herkes odununu burdan götürür, şehitler, şahitler , veliler dışındaki'lere kıyamet gününe kadar hayat yoktur. Biz birbirimizi itham etmeden gercekleri dilimiz döndüğünce aktarırsak daha makbul olur, Türkün Türkten başka dostu yoktur. Kaynak: Camius Sagir, Buhari-Muslim vs.
Lucifer detayı güzeldi. Saklanan yeni dünya düzeni kitabını okuyunca ne kadar boş yetiştiriliyoruz görmek mümkün. Ancak hala akademik cahiller kör ve sağır..
Faşist ve gericilerden birisi kudurmaya başlamış ahahaha :D :D "Allah nur içinde yatırsın", "Allah rahmet eylesin" gibi sözlerin pek bir anlamı yok olmadığı için; gelişmiş, modern ve medeni insanlar duygularını "ışıklar içinde uyusun" diyerek söyler ve bu durum bu kadar büyütülecek bir şey değil ama senin gibi faşistler ve gereksizler büyütoyorlar ahahahahah :D Irkçılık ABD'de iliklere kadar hissediliyormuş bunu diyen adam da Türkiye'de yaşıyor ahahah :D :D :D Kimse kimsenin huzurunu bozmuyor ancak sen bu nefret dolu yazıyı yazarak insanları ayrıştırmış ve insanların huzurunu bozuyorsun :D Gerçekten sen ve senin gibiler için insanları rahat bırakmak, özgürce yaşamalarına izin vermek bu kadar zor mu ya ne kadar faşist bir insansın :D :D Havlamaya devam et, yapabileceğin başka bir şey yok zaten, dünya ilerliyor ve senin gibi gericiler bu ilerleyen dünyada yalnızca sokak köpekleri gibi havlamakla meşgul olurlar.
Soru açıklamasında bahsettiğim kişilik tam olarak bu üye. Cehalet ve yobazlığı çağdaşlık zanneden ideal bir örnek. Toplumsal iki soru sorsam Google a bile baksa cevap veremez. Zaten anlamaz. Örnek olduğun için teşekürler
Cehaletiyle bu kadar alay eden yoktur ulen cahilin tekisin ışıklar içinde uyu lafını Yahudilerden gelme sözdür dunya ilerliyormus gercilerin lafı rahmet eylesin demekmiş müslüman değilsin anladikta cahil bunun gelişmeyle alakası nedir siz modern insnalar uretiginiz birtek bilimsel bir şey söyle tek bir şey heykeli bilim sanan zavallı tarihi azıcık bilseydin dünyadaki ilk bilimsel bulgular İslam alemindedirvo küçük gordugun Araplar rakamlarını bile bulduğundan bı habersin ama paralarıyla seni it yerine koyarlar oda ayrı bir konu
Türkçe'de birçok farklı cümle var. İnsanlar genel olarak geçmişten gelen bazı söylemleri günümüzde de kullanıyor. Örnek olarak ışıklar içinde uyu. Şimdi ışıklar içinde uyu ne demek birlikte göz atalım.
Işıklar içinde uyu ne demektir?
"Işıklar içinde uyu" ifadesi, genellikle bir kişinin öldüğünde veya hayatını kaybettiğinde kullanılan bir dilek veya dua şeklidir. Bu ifade, kişinin ölümünden sonra huzur ve mutluluğa kavuşmasını dilemektedir. Aynı zamanda, ölen kişinin ruhunun huzur içinde olmasını ve rahat bir şekilde dinlenmesini ifade eder.
Bu ifade, ölümü bir son değil, daha çok bir geçiş veya ruhun yeni bir aşamaya adım atması olarak gören bir inanç sistemine dayanır. Ölen kişinin ruhunun, fiziksel dünyadan ayrıldıktan sonra ışık ve huzur içinde olacağına inanılır.
Dilimize pek çok kaynaktan giren bu ifade, bir tür veda ve dilek içerir. Kişinin ölümüyle birlikte, onun için en iyisinin dileyerek vedalaşırken, aynı zamanda ölen kişinin ruhunun huzurlu bir geçiş yapmasını umarız.
Ölüm ve ölüye karşı insanın içindeki duyguyu aktarmasının tek yolu İslam'a uygun söylemler mi? Mehmet efendi dediğin koyun da skiyor, namaza da gidiyor ama, ben ona benzemek zorunda mıyım?
İslamcıların gericiliğinin nedeni tarihi bu iekilde algılamalarıdır. Onlara göre aydınlanma evrensel değil Batı'ya aittir. Hayor, Aydınlanma, Batı' da ama Batı'ya karşı çıkmıştır. Evrenselliği buradadır.
O yüzden biraz önce dedemin resmini görüp "ışıklar içinde uyusun" diyen ateist babamın belirttiği duygu da kendini halktan ayırma yok, sadece bir duygu ifadesi var.
Burada koyun sken "ışıklar içinde uyusun" diyen yobazdır.. Ateist bir adamın, bir "ölü beden" için dilekte bulunması ise ayrı bir ironidir. Babana saygını anlıyorum anacak çelişkisini de görmen gerekir. Sor kendisine... "Baba, sen bir ateist olarak, değersiz bir et parçası için dilekte bulunarak, ateizmin temeline bomba koymuyor musun? Yok saydığın inanç sistemin en ilkel halini, kendi sözlerile yeniden yaratmış olmuyor musun?"... ;) Not: Baban kendini ateist zanneden, inançlı bir anarşist sadece.. :)
Babam olması önemli değil. Burada bir çelişki de yok. Bunlar duygu ifadesidir. Ben de "Allah uzun ömür versin" diyorum. Allaha inandığım anlamına gelmiyor. Bu çelişki değil, kültürdür, dildir. Işıklar içinde uyusun derken de buna inandığından değil, anısına hürmet ettiğinden. İslam'ın tekelinde değil bu ifadeler
Tüm dinlerde vefat eden insanlar için bir temenni şekli vardır. Tabi ki herkes kendi inancına göre temennide bulunabilir. Ancak bir ateistin böyle bir temennide bulunması kendisi ile çelişmesidir. Ha dersen ki, ben inanç şeklime göre değil, yaşadığım kültüre uygun davrandım... O zaman durum daha da rezil bir hal alır... ;) Bu toplumda ne inanç olarak ne de kültür olarak, böyle bir temenni yok... İşte tam bu noktada, beynimizin arkasındaki faşizm, feodalizm kendini ele veriyor... Biraz düşün fark edeceksin..
Şimdi, bir kere gericiler için söylenen kavramları aydın insanlar için söyleyemezsin. Feodalizm ortaçağ üretim biçimidir, faşizm de kapitalizmin imdat düğmesidir. Aydınlanma feodalizm ve o üretim ilişkisinden doğan inanç sistemlerine karşı aklı gökyüzünden yeryüzüne indirmiştir. Faşizm apayrı bir mevzu. Bizim toplum dediğimiz de öyle zamansız islamla yoğrulmuş değildir. Osmanlı zamanında bile dervişlerle yayılan çok tanrılı inanç öğeleri vardır türbelerde.
Senin "resmi" İslam söylemin evrensel değil, tarihseldir. Tarih içerisinde dönüşür. Tıpkı bir insanın ölüsüne kullandığı dil gibi. Örneğin bir müslümanın, oturup kalkarken bismillah xemesi gericilik ya da inanç göstergesi değildir. Duyhu ifadesidir. Ama içinde bulunduğu altkültürden bunu öğrenmiştir.
Babam da kendi bulunduğu altkültürden bunu üretmiş. Toplumsal kültğr yekpare değildir, yerellik içerir, koşullara bağımlıdır.
İfadelerimde kullandığım faşizmin anlamı, "toplumu aşağılama", feodalizmin anlamı ise "kendini farklı bir üst kültüre aitmiş gibi hissederek, bundan sosyal ve ekonomik çıkar elde etme" şeklindedir. Yani benim için Faşizm Hitler ile, feodalizm ise, köydeki aşiret ağası ile sınırlı değildir. Aksine bizim toplumuzda gerçek anlamda feodalizm şehrin tam merkezinde olmuştur hep.. Bu konuda geçmişte bir sorum olmuştu. Ancak ucu ünlü feodallerimize dokunduğu için KS kaldırmış.
Kavramlar sana bana göre değişmez abicim yok öyle bir şey.
Mesela ben aydın bir insanım. İçinde yaşadığım topkumun geri olması onu dçnüştürmek istemem için en büyük neden. Çünkü aydın toplumun en yüce değeri emektir. Merkezşne emeği, bilimi almayan toplum çürüktür. O yüzden namazında niyazında adam koyun skiyor, İzmir'de akşam iki tek atan adam ddğil. Arada fark var.
Sen anlamadın. AKlın gökten yere indirilmesidir aydınlanma. İnsanın kendi aklının farkına varmasıdır. Ortaçağın tasfiyesidir Bugün dünya bunun üzerinden ilerliyor. O zaman ileri olan budur. Sosyalizm de buradan doğar.
İslamcılık insanlığa yasaktan başka bir şey vaadediyor mu?
Sen daha cok on yargilisin bence adam 2 saattir anlatmaya calismis ama sen kendi bildiginden sasmiyor karsindakini bence dinlemiyorsun bile ben dogruyum karsi yanlis olarak bakiyorsun buyuk ihtimal olaya yazik 😏 farkindalik en buyuk aydinlanmadir bunun neresini anlayamadin kendini farkina varmalisin insanlara boyle on yargi ile yaklasma zaten sorunda da baya onyargilisin inancsizlara karsi senin icin inancsizlar herhalde aptal falandir aptallar falan diyorsundur icten içe farkindaligini gelistir kimseyi kucumseme onyargilarini yen insanlara insan olarak bak dinine gore yargilama iyi gunler sana.
@asenamorningstar evet inançsız bir insanın böyle bir ifade kullanması mantıksız ve gülünçtür. İlkel inançtır. Amerikayı yeniden keşfetmektir. Kötü olan ise, Kristof Kolomb gibi, bunu keşfettiğinin farkında olmamasıdır. Detay için diğer üyelere yaptığım yorumları oku. İmançsızlar aptal değil ama cahildir. İnanç kültürüne sahip olamadıkları için din onlara hep bir tabu ve korku olarak yansır. Ruhsal eksikliklerini gizlemek, bastırmak için din düşmanlığı yaparlar. Dini bir kimlik zannederler.
Abicim, kafan basmıyor mu senin? İnanç sistemini hayatının merkezine alıp, ona göre yaşamak ile, duygu, arzu ve temennilerini dile getirmek arasında ciddi bir fark vardır.
Bir kere sen İslam'ın mutlak doğru oldupu önkabuluyla düşünce sistemini kuruyorsun. Ki bu dogmatiktir,, skolastik düşüncedir.
Şimdi bu dogmadan çıkıp, seninkiler dışındakini "ilkel inanç" diye kategorize etmen direk gericiliktir. Aydınlanma bunu yıkmıştır işte. Dogmalar yerine gerçeğin bilimsel kavranışını koymuşlardır yerine.
Ayroca dil, inanç sisteminden bağımsız bir duygu ifade aracıdır. Tekrarlıtorum, dil, içinde bulunduğumun altkültürlerce söylem farklılıklarına neden olur. Işıklar içinde uyu ile, mekanı cennet olsun aynı duyguyu ifade eder. Senin altkültüründe değil diye cahik falan olmuyor.
Bir de sağa sola cahil demeden çnce bir kendine bak. Bildiğin yanıldığına yetmiyor. Kavramları yanlış kullanıyorsun, eğitimsiz mantıki çıkarsamalar yapıyorsun. Yetkinliğin yok, ama cahil demekten çekinmiyorsun. Hoş değil
Sanırım seni böyle gaza getirip ifade biçimini değiştirmene neden olan, aklı bacak aradındaki bir eksik eteğin, cevabına gelip hayallerini gerçekleştirmesini yasaklayan dine düşmanlık yaparak seni desteklemesi olmalı. E tabi o da haklı. Yasak yoksa özgürlük vardır kafası. 😉
Ben simdi sana sen dine inaniyorsun sen cahilsin desem ne dusunursun? Soyledigin okdr mantiksiz ki kendin bunu bile farkinda degilsin sen ona inanabilirsin ama ben inanmiyorum diye cahil olmam ayrica yasak yoksa ozgurluk vardir vs biz bunlar icin dinden cikmiyoruz veya iste her istedigimi yapacagim diye degil ne kadar dinini ogrenmeye calistin acaba ne kadar arastirdin ben yillardir sorguluyorum ve ateistte degilim karsindakini tanimadan ona inanclar ekleme sen o dine inaniyorsun diye ben sana cahilsin diyormuyum sende boyle yetistirilmissin ve bunu savunuyorsun zamaninda bende savunuyordum sana hak veriyorum gelip sen bana neden hakaret ediyorsun anlamiyorum yani herkes ustedigine inanabilir kimse senin dinine inanmadi diye cahil degil benin inancimi kabul etmedin diye sende cahil degilsin ben dine dusmanlik yapmiyorum senin soylemlerini yanitliyorum
"Eksik etek" diye hakaret ettiğin hanım noktayı koymuştu zaten.
Ama senin gibi bir dinci gericinin meydanı boş bulmuşçasına saçmalamana tabii ki izin vermem.
İfadelerine çok dikkat etmeni öneririrm. Bana istediğini diyebilirsin, ama ortaçağ ahlakondan çıkıp başka ladınlara hakaret etmeye devam edersen benim de bir çift lafım olır.
Benim aklim bacak arasindaymis ha 😂 saka gibi ya adam beni tanimadan benim hakkimda olmadik yorumlar yapiyor ve cahil biz oluyoruz cok mantikli. Sen dine inandigin icin cahil degilsin ama hic tanimadigin birine boyle soylemlerde bulundugun icin cahilsin hic kusura bakma yani 😒
@realgar seninle uzun süredir sorularda konuşur ve tartışırız. Halen benşm neyi savunduğumu anlayamamış olman üzücü. Özet geçeyim. Ben laftaki değil beyinin içindeki faşizme karşıyım. Tıpkı evinde pet hayvanı besleyip, kendisini hayvansever zanneden egoistler gibi. O eksik eteğe, sırf kadın olduğu için ayrıcalık tanımayacağım.
Abicim bak, benim de sınırlarım var. Bunlardan biri de kadın düşmanlığı. Öyle "eksik etek" falan deyip muhatap almamak faşan, benim olduğum yerde izin vermem. Benle de muhatap olma o zaman
Zaten o kadının senin cevabına yorum yapmaması gerekiyordu.. Madem ki sözü sana değil bana, o zaman ayrı cevap açmalıydı kendine. Senin cevabının altına yorum yaparak bana eleştiri yapmasının tek amacı kendisine destek sağlayarak, yetersiz eleştiri kabiliyetini tamamlamak olur. Neyse işlerim yoğunlaştı sonra görüşürüz.
Bana surekli eksik etek demenin amaci ne acaba? Burada herkes herkesin altina yorum yapabilir cunku adam baskalarina da yorum yapmasi icin izin vermis bunu @realgar kapatsaydi ben zaten gorus paylasamazdim. Siz aranizda tartisirdiniz ama kapatmamis bende goruslerinizi okudum ve bende gorus yaptim ve sen bastan beri bana hakaret ediyorsun etiketler takiyorsun cahil, ateist, eksik etek yok akli bacak arasinda beni tanimiyorsun bile soruyorum sana burda ben mi cahilim sen mi hala uste cikmaya calisiyorsun yazik ne yani kadinim diye cevap veremeyecek miyim vermicek miyim? Adı Kizlarsoruyor olan platformda isin ne o zaman?
@Realgar bu son yorumumu kaldırır mısın? Şarkıyı daha önce dinlememiştim.. Sözlerinin bu kadar pis olduğunu bilmiyordum.. Özür dilerim. Kimse üzerine alınmasın.
Önyargılarla dolu, kendi inancına ve dünya görüşüne dayalı, ötekileştiren, tek tipleşmeyi dayatan, faşizmin etkilediği düşünce şeklinin dışında kalan herkesi herseyi öcüleştiren bir detaydan muaf olmanın sevincini yaşadım. Bu arada muslumanım. Allaha, peygamberine, meleklerine, kitabına, şeriatine, ahirete ve bilcümle din-i islamın sartlarina iman ederim. Yazının muhteviyatını (kendi dahilimizde) desteklerim. Lakin; bizden olmayanı bizim gibi olmaya zorlamayı, teşvik etmeyi, olmadığını gördükten sonra da ocu bucu şucu şeklinde nitelemeyi de uygun görmem. Her inanç kutsaldır kişi ile inanıp iman ettiği tanrısı arasında kaldığı müddetçe. Bununla birlikte inancın etkilediği makro ya da mikro kültürler de saygı duyulmaya ve tartışmaya açılmamaya değerdir. Fakat ne zaman ki birisi kendi inancı, kültürü ve dunya görüşünü kendinden olmayana aktarmaya, aşılamaya ve çekmeye kalkar, iste o vakit o inanç ve inancın dinamize ettiği hersey kutsal olmaktan çıkıp bir düşünce halini alır. Ve elbette düşünceler tartışılır. Eğer birileri bizim inançlarımızı tartışıyorsa bu ekseriyetle bizim inançlarımızı inanç olmaktan çıkarıp düşünce haline sokup tartışmaya açtığımızdandır. Kültür de yine bu durumdan etkilenir. İnancimizin ve kültürümüzün tartışılmasını istemiyorsak onun kutsallığını muhafaza etmek, yani sadece kendimiz ile inandığımız şey arasında yasamaya mecburuz.
Aynen cok onyargili yaklasmissin herkes musluman olmak zorunda degil bunu da musluman olmayanlar kullaniyor istedigini kullanabilir adam allaha inanmiyor allah rahmet eylesin mi dicek insanlar istedigine inanabilir biri sen allaha inandin diye senle boyle dalga gecse sen ne yaparsin? Neden kendi dinine inanmayani salak olarak gorursunuz ki 😒 sacma seyler bunlar tek duzelikten cikin artik.
"ötekileştiren, tek tipleşmeyi dayatan"... nu iki ifade birbiriyle çelişmiyor mu? Bir taraftan ötekileştiriyorsam, bölüyorum demektir ki, öte yandan tek tipleştiriyorsam bütünleştiriyorum demektir. En az biri hatalı. Bana göre İkisi de hatalı. Belki diğer yorumlarımda görmüşsündür. Farklı inanç mensuplarına lafım yok. Faşizm sözüne gelince; yazdığınızın aksine, soru açıklamamda böyle temennide bulunan birinin içindeki gizli faşist düşüncelerin dışa vurumu olduğunu detaylı yazmışım. Bizdeki sosyalist düşünce, arka planında faşizm barındırır. Örnek "Türkiye Komünist Partisi" 🤣🤣 . Milliyetçi bir ifade ile başlayan komünizm nasıl oluyor? Bunlar bildiğin yobaz gizli faşistler. Toplumların kültürleri tartışılamaz. Çünkü zamam doğaçlama gelişen bir durumdur. Örneğin çok eşliliği eleştirirken, bunun tarihsel gelişmine baktığımızda bir ihtiyaçtan doğduğunu anlarız. Ya da sosyolojik olarak, insan doğası ile empati yapmamız gerekir. Benim eleştirim ise, hiçbir siyasi, dini ve ya kültürel kökeni olmayan bir ifade biçiminin, kendisini yaşadığı toplumdan farklı göstermeye çalışan, sözde elit gerçekte gülünç, tamamen bireysel feodalizm ve kişisel ayrımcılık talep eden (faşist anlamda) bir iç güdüden gelen içi boş bir ifade temenni olduğu yönünde. Muhafazakârlık, içinde barındırdığı tüm inanç, kültür ve siyasi düşünceler ile beraber birliği korumak, bütün olmak demektir. Ancak bu tek tip olmakta değildir.
İşte size helal olsun sizin gibi doğru fikrini söyleyene helal olsun derim ben istediğinizi söylemekte hursunuz kimse buna karışamaz bu sizin ve Allah arasında bizi ilgilendirmez..
Seni seviyorum sanırım. Maşallah ın var fikirlerin cümlelerin güzel. Bu konuda da çok haklısın.. Belkide bunu yapanlar nur kavramının derinliklerine ulaşmışlardır. Nur kavramı anlamda çok derin ifadeleri barındırır içinde. O yüzden değiştirmeye çalışıyorlardır.
Çağdaş gözükme adı altında, İslami koreltme, topluma özgürlük ve çağdaşlık adı altında ahlaksızlığı ve hatta ve hatta kadınları özgürlük eşitlik diyerek objeleştiren bir düzen için çaba gösterisi bunlar. Sanıyorlar ki doğru bir şey yapıyoruz. Ama aslında kendilerini ne kadar değersiz ve aptal duruma düşürdüklerini bilseler... Özentilik konusunda çok üstün çaba sarf ediyor milletimin insanı.
Ya ben şunu anlamiyorun nur Arapçadan geçmiş o da başka dilden geliyor. Senin vovan dediğin şey de okunusu yani onun karşılığını bulamadım bulursan veya biliyorsan bana anlat Türkçe kökenli olan ışık kullanmanın ne mahzuru olabilir ki Allah rahmet eylesin kalıplaşmış bir deyim bunu müslümanlar kullanir müslüman değilse bunu kullanmanın manası yok. İrkcilim her yerde var az veya çok bunu tartışmıyoruz düzgün yaşadığın yer vatanindir sence Türkiye çok mu özgür evrensel değerlere bağlı
Herkes meşrebince duasını eder. Kimse Allah rahmet eylesin dediği için gerici veya kimse ışıklar içinde uyu dediği için modern olmaz. Modernlik bu kadar basit ve sığ bişey değil. Ayrıca modernlik denen şey kültürüne, dinine ait değerleri yok sayıyorsa onun adı modernlik değil, modern yobazlık olur. Ha farklı olma hevesiyle söyleniyorsa da şunu söylemeliyim ki; farklı olmaya çalışan insanların birbirinin aynı olduğunu görmek benim için oldukça ironik bir durum.
Bu kafadaki adam beni sorularına davet etmesin kardeşim benim sinir katsayımı arttıyorsunuz başka bişey değil. Herkes senin dinine uymak zorunda mı birader? Sanane? Senin arap zihniyetine uymak zorunda mı herkes? Atatürkün kitabı kurtarmayackmış ne kurtaracak cübbeli ahmet hoca mı? Çalmak sizde çırpmak sizde dini zaten tekelinize almışsınız bir tek siz dindarsınız herkes yobaz. Fatiha okumak zorunda mı ulan? Sen yapıyorsan yap yapmaya karışma
Dostum ağzına sağlık son zamanlarda bu vb kendi ütopyalarını yaşamak isteyen geçmişten bir haber sorgulamayan ya da nasıl daha farklı marjinal bir birey olurum yarışı içine giren. Allah a Tanrı demeyi, Allah rahmet eylesin yerine ışıklar içinde uyu demeyi müslüman Türk toplumunun eksenini kaydırmaya çalışan Odakların gençlere aşıladığı bir durumun sonucu diyebilirim. Maalesef yakın tarihte bu bir sıkıntı olmaya başladı müslümanım der her bir boku okur araştırır ama uygulamaz sanki dinin açığını arar gibi. Neye inanıyorsun dersin onu dahi bilmez ben farklıyım der. Deistim ben der nedir o dersin. İşte sana bu kişi farklı dedirtebilmek için elinden geleni yapar. Maalesef günümüzde bu bir tehlike ama kimse illa müslüman olacak diye müslüman gibi düşünecek diye bir durum yok lakin ben geliyorum diyen bir tehlikeninde varlığı bir gerçek.
“Nur”için de uyu Yerine Işık’lar için de uyu diyor. Bu sözü sadece inançsız insanlar kullanır. Allahın varlığını görmezden gelmek isteyenler. Bazı kelimeleri atınca ne oluyor modernlik mi anlamıyorum bir çok kişi yapıyor bunu cahillik resmen modern yaşarsın ama olanı değiştirmek niye mesela bir filozof Nur kelimesini kullanamamışsa hayatın da filozof olmamıştır.
Çok güzel anlatmışsın keyifle okudum Akıllarına göre Avrupalı gibi görünmek, Avrupalı gibi konuşmaya çalışıyorlar Şanlı geçmişiyle övünmeyip katil, sömürgecileri örnek almak stockholm sendromu değilmidir
Nur kelimesi arapça olduğu için nur içinde yatsın yerine ışıklar içinde uyu demek bana göre daha mantıklı. Arapların gelenek ve göreneklerinden, arapça kelimelerden bir nebze olsa da uzaklaşmak bizim için gerekli.
Allah rahmet eylesin : Din ile bağlantılı bir cümle bu yüzden dinle alakası olmayanlar kullanmazToprağı bol olsun : Bana kötü şeyler çağrıştırıyor sevmemHuzur içinde yatsın vs Işıklar içinde uyusun : İkiside güzel bence ama 2. si daha böyle entellektüelite ile bağlantılı ve din algısı yok içinde bu yüzden tercih ederim. Sonuçta hepsi iyi dileklerimizi temenni ediyor işte
Bunu genelde müslüman olmayan insanların ardından söylüyorlar. Gayrimüslim oldukları için Allahtan rahmet dilenmiyormuş onlar için. Genelde bu şekilde düşünüyorlar.
Ben Allah rahmet eylesin derim ışıklar içinde uyusun diyen oluyor her kesimden diyen duydum birisinin bir amaçla çıkardığını sanmıyorum otonom yayılmıştır.
Çok problem edilecek bir laf değil aslında. Birde uzatıyorlar mekanı cennet olsun vs çoğuna Allah rahmet eylesin derim hele şehitlerde mekanı cennet olsun biraz garip kaçıyor zaten mekanı cennet olacak ama tabi Allah katında şehit sayılmayabilir o ayrı onu bilemeyiz.
Nur içinde yatsın Allah rahmet eylesin diyince kendini yobaz sanan andavalların uydurduğu saçma bir dilek cümlesi. uzerine konusulacak cok bisey yok aslinda
Teşekkürler.. Bir ateist için ölü bir bedenin değeri olamaz. Ölü bir beden için ruhani dileklerde bulunamaz... Bulunuyorsa, ateist ne demek bilmiyordur...
Kendini kendini sözde modern aydın gösterme çabaları. Kendi kendini asimile ediyor. Kendi özünden (islamdan) ve kimliğinden utanan kompleksli insanların türettiği kelime.
Bu daha aptalca bir durum değil mi. Ateist niri için, ölmüş bir insan değersiz bir et parçasından ibaret olmalıdır. Işıklar içinde uyusun dediği anda ruhani bir anlam ifade etmiş olur ki, bu da ilkel inanç sistemidir. Yani bizim ateist, dini yeniden keşfediyor demektir. 🤣
Dostum sen anlayamazsın işte farkımız bu, ateist dediğin insanlar insana gerçekten değer verirler ve saygı duyarlar, bir et parçası olarak görmezler ama senin gibi cani Müslümanlar ise insana en ufak bir değer vermezler, siz ancak kendinizi düşünen korkaklarsınız.
@Deneememememwemme senin gibi içi cehalet ve yobazlık dolu bir zihniyete açıklama yapmam için 3-4 yıllık bir eğitim vermem gerekir. Ancak yobaz bir insana eğitim vermek havanda du dövmektir.
:D :D bana yalnızca cahil diyorsun fakat nedenini belirtmiyorsun :D Birisinden eğitim almama gerek yok ben zaten kendimi elimden geldiğince eğitiyorum, sağ ol ahahahaha :D :D
Işıklar içinde uyu bizim romantik ateistler ya da komünistlerin kullandığı sözdür.. Işık her yer cehennem cayır cayır yanıyor.. Nur içinde yatsın en makbulü..
Amaç inançlı insanların aklını karıştırmak... Bazıları cahilliğinden bazıları ise kasıtlı olarak bu sözü kullanıyor. "Şeytan azapta gerek" sözü bu nedenle söylenir. Çünkü şeytanı temsil eden Lucifer, ruhu huzursuz etmek ve ona işkence yapmak için uyurken devamlı ışıkları açık tutar... Yani amaç ölene azap çektirmektir.
Avrupalı görünmek modern gösterme çabaları falan demisler whjssh ne alaka yaw birine nur içinde yatsın derim ötekine ışıklar içinde uyu aynısı ayrışmaya dünden razısınız sjhsh her şeyi bu kadar takmayın m*l olursunuz
el Kamus el Misali (örnek Sözlük): Aydınlık, ışık olarak vermiş. Kurani bir kavram olduğunu düşünüyorsunuz. Bu normal elbette. Fakat günlük hayattaki kullanımı da aydınlık ve ışıktır.
Cehennem ateşinin ışığı çok yüksek, ondan bahsediyorlar 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Nur içinde yatsın cümlesinin biraz daha Türkçeleştirilmiş hali "Işıklar içinde uyu" dur. Ne ışığı ne nur'u ya hu? diye sormak istiyorum bunları söyleyenlere.
Lucifer detayı güzeldi. Saklanan yeni dünya düzeni kitabını okuyunca ne kadar boş yetiştiriliyoruz görmek mümkün. Ancak hala akademik cahiller kör ve sağır..
Uydur uydur yaz başında güzel dogrulari kullan sonra hilafeti kaldıran İslam'a karşi herşeyi yapan birinde kutsa zekana hayran kaldım atan kafirdi bilesin