Malum dün gece sokağa çıkma yasağı 24:00'da sona erdi. Gece 01:00 gibi çay içiyordum ve yola baktığım zaman inanılmaz bir trafik olduğunu gördüm. Resmen trafik kilit, ilerlemiyordu. Ambulans bile uzun süre ilerleyemedi.
Bana çok anlamsız geliyor ya.. İnsanlar 3-4 gün içinde evde ne kadar bıkabilir ki, yasak biter bitmez 1 saat gezmek istesinler.. Yani gündüz falan olsa neyse de, gecenin saatinde o kadar aşırı kalabalık olması garibime gitti. Sahillerin ve türevi yerlerin dolup taştığından eminim. :)
Aradaki birkaç günlük fireyi saymazsak neredeyse 72-73 gündür evdeyim. Yani şu süreçte aşırı sosyal olan birinin bile evde kalabildiğini sıkılmadığını biliyor, görüyoruz. Hani insan 3-4 günde sıkılsa dahi yasak bittiği an kendini dışarıya atma gereği duyacak kadar sıkılamaz. Anlayamıyorum ben farklı bir psikoloji herhalde. Yani ben de çıkmadım elbette. Zaten ortada bir zorunluluk var. Bu bizim keyfimize bırakılmış bir şey değil. Biz hem kendi sağlığımız için hem de diğerlerinin sağlığı için evde kalmak zorundayız. İhtiyacımız olmadıkça, dışarı çıkmak zorunda olmadıkça evde durmalıyız. Yani millet öyle bir hale gelmiş ki sanki tüm bu olanlar bitmiş artık dışarı çıkmak keyfe göre olmuş sanıyorlar. Aklım almıyor vallahi.
Yok ya çalışıyordum işteydim. Çoğu çıkıyor bakınıyor, sonra eve giriyorlar. O saatlerde zaten büyük marketler, kasaplar falan açık olmaz genelde. Bilinçsizlik diz boyu. Birde insanların başına bir şey gelmediği için bu virüsün ne kadar tehlikeli bir salgın olduğunu anlayamıyorlar.
Çözüm kesinlikle ceza! Sahile çıkmak zaten aylardır yasak. İlk yasaklar arasında. Vuracaksın cezayı bak bakalım çıkıyor mu daha...
Evde dışarı çıkabilen tek kişiyim mecbur market için çıktım. Birde birkaç mecburi ihtiyacım vardı. İnanılmaz kalabalıktı ya :( Yol üzerinde giyim mağazasına girmek için sıra bekleyenler bile vardı, Allah akıl fikir versin. 😂
Hayır , çıkmayı düşünmüyorum sorumluluğumu biliyorum bireysel düşünüp o yönde hareket etmek bu konu da yanlış hepimiz bir olursak üstesinden en kısa zamanda geliriz iki kişi evde on kişi dışarda doğru değil ama dinleyen kim..
Virüs olduğundan beri 2 kere çıktım dışarı biri geçen hafta cuma izin var diye. Aylardır sabrediyoruz bir zahmet 4 gün dursunlar evde, aileriyle vakit geçirsinler.
Bence çok saçma davranmışlar. Kendi evlerinin yakınında ol ama dışarı da kalabalığa karışmamışlardır umarım. Mecburuz fedakarlık yapmalıyız ve sonunda bu illeti bitirmeliyiz.
Bizim burada kısıtlama çoktan kalktı. Bahçe, iş ve market harici dışarı pek çıkmıyorum. Olur da çıkarsam bir insan evladının bile olmadığı yerleri tercih ediyorum😏
yemin ediyorum gerizekalilar. bu yasaklar kalabaligi bastirmak icin konuluyor 4 gunun acisini cikartacaksaniz neden koydular ki. iste bu beyinsizlik keske biri onlara anlatsa