Tanrı cok güçlü bir varlık ama neden bizi yarattı hadi zavalli insanlar yaratıyımda acı çeksinler banada azcık eğlence çıksın dicek degil ayrıca bizim ibadetimize ihtiyacı yokki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. BEN YER YÜZÜNDE BİR HALİFE YARATICAM
HANGİNİZİN DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞINI DENEMEK İÇİN ÖLÜMÜ VE HAYATI YARATTIM
İnsanların ilk yaratılış amacı yer küreyi çekip çeviricek yöneticek bir halife tayin etmekti. Tanrı yarattığı her varlıktan kulluk bekler orası ayrı ama asıl varoluş amacımız yer yüzünde tanrının adaletini tesis etmektir.02 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar gelmeden once hayvanlar daha rahatti adeletlik bir durum yoktu
- +1 yıl
Evren ve kainat hayvanlardan ibaret değil. Ayrıca hayvanlar alemini inceleyin biraz birbirlerini yiyerek geçiniyorlar. Dişi örümcek çiftleştiği erkek örümceği öldürür. Kurt sürüleri sürüdeki sakat yaşlı güçsüz ön sıraya koyardı bir saldırıda ilk onlar ölsün diye. Daha binlerce örnek sayarım. Sen adaleti hayvanların rahatlığında arıyorsan maalesef hayal kırıklığı yaşıyacaksın. Sana tavsiyem önce bir bilgi birikimi topla en az 50 kitap 400 belgesel izle ondan sonra konuşalım seninle.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ın kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemediği Bakara 286'da geçiyor. Bizim acılar yaşamamız, sıkıntılar çekmemiz Allah'ın bizi çok sevdiğini gosterir. Unutma ki Allah'ın en sevdiği kulu Hz. Muhammed (s. a. v.) dir ve hayatta en büyük acıları da peygamberler çekmiştir. Acılar bizi olgunlaştırır, bizi Allah'a daha da yakınlaştırır. Düşünsene insan mutlu olduğu zaman mı Allah'a daha yakındır yoksa üzgünken mi? Tajiki üzgünken. Allah bizi o kadar çok seviyor ki üzüldüğümüzde Rabbimize daha da yaklaşıp ona dua edip her şeyi ondan istememizi istiyor. Unutma ki acı olmazsa mutluluğun kıymeti bilinmez, üzüntü olmasa sevincin kıymeti anlaşılamaz. Belki de Hz. Adem cennetten bu yüzden kovulmuştur. Dünyada sıkıntı yasasin ki Ahirette cennetin güzelliğini kıymetini bilsin diye. Çünkü her şey zıttıyla bilinir. Üzüntüyü görmesek mutluluğun tadına varamazdık. Acı çekmek insanı olgunlaştırır. Eğer acı çekmek o kadar kötü bir şey olsa en büyük acıları neden peygamberler çeksin? Düşünsene onlar Allah'ın en sevgili kulları olduğu halde türlü türlü acılar, eziyetler, işkenceler gördüler. Ama isyan etmediler. İsyan etmediklerine göre bence bu her şeyi açıklıyor. Ters giden bir şey yok ve aslında her şey olması gerektiği gibi.
014 Yorumla- +1 yıl
Peki Allah bizi bu kadar cok seviyorsa neden cehenneme atiyor
- +1 yıl
Allah seni yokluktan varlığa çıkarıyor. Sana bir sürü nimet verip, Güneşi, Ay'ı, tüm evreni senin rahatça yaşaman için emrine verdiği halde sen onu inkar edersen tabiki de cehenneme gitmeyi hakedersin. Ayrıca şunu da unutma ki yoklukta kalmaktansa cehenneme gitmek daha büyük bir nimettir. Yoklukta kalmak en kötüsüdür. Allah en zalim kulunu bile yok etmeyecek kadar merhametli. Sana yok olmak ister misin diye sorsalar acı çeksen bile yaşamayı tercih edersin. Bundan pay biç.
- +1 yıl
Peki ama Allah veya herhangi bir tanri varsa eger ve cok gucluyse istedigi herseyi yapiyorsa buna niye gerek duysun cunku ihtiyaci yok soyle dusun nefes almaya ihtiyacin olmazsa almazsin veya en basitinden dunyadaki butun altinlar sende olsa cok zengin olsan ve bu zenginlik sonsuz olsa paraya ihtiyac duymazsin tanrinin elinde hersey varsa neden birseyler yapsin cennette ayni sekilde cennete hersey var ne istersen oluyor o zmn birseylere ihtiyac duymazsin hareket dahi edemezsin evrenki hersey bir seye ihtiyac duyar o zaman gerek duymazdi bize tanri ve cennet o kadar guzel olmazdi cunku kotu bisey yok ayrica orda benligin emilmis cunku iyilik var hep ama herkes bazen kotu birseyler yapmak ister ayrica kadinlarin bu kadar ezilmesi normal mi
- +1 yıl
Kadinsan esya ol diyor islamda resmen ayrica Hz. Muhammed kucuk yaslarda cocuklarla evlenmis oysaki Allah peygamberlerin her istedigini yapmaz mi dese ki koru olari diye dua etse korurdu ama evlendi direkt ve Allah bunu kullanip insanlarin onu red edicegini bilmesi gerekmez mi
- +1 yıl
Eskiden hersey cok duzenli diye dusunurdum ama zaten evrenin olmasi kesin cunku sonsuz defa patliyor sonsuzlugun yaninda her olasilik 1dir yani kesindir yani egerki sen sonsuz defa ayni seyi yapsan olasiligi 0,0000000000000000000000001 olan birsey bile gerceklesir eninde sonunda
- +1 yıl
Allah bir Kudsi hadiste der ki: “Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.”
Sonsuz güç ve kudret sahibi bir ilahtan bahsediyoruz.
En basitinden biz aciz insanlar bile kendimizi göstermek için bir şeyler üretirken, simülasyonu yaparken, bir şeyler icat ederken bir ilah neden bunu yapmasın ki? Bir düzen kurdu ve imtihan etmek istedi. Bizi yokluktan varlıga çıkararak bizi çok büyük bir hediyeyle nimetlendirdi. Evet herşey böyle olmak zorunda değildi. Ama kainatın yaratıcısı böyle istedi. Hem bu kısacık hayatın sonunda cinlere ve insanlara sonsuz bir cennet vaad etti. Bu çok büyük bir iyilik degil mi? - +1 yıl
Allah (haşa) buna ihtiyacı olduğu için değil, istediği için yaptı. Onun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Ne bizim duamıza, ne de ibadetlerimize. Bu ibadetler yapmak bizim ihtiyacımız. Bize faydası olan, bizim ruhumuzu huzura kavuşturan şeyler.
- +1 yıl
Bilinmek istemenin sebebi ego tatminidir tanri zaten herseye sahipse neden egosunu tatmin etmek istesin zaten herseyi vae egosunun tavan olmasi gerekli
- +1 yıl
İstedigin herseye bir bak hepsine sadece ihtiyacin varveya ihtiyacin oldugunu dusunuyosun en basidinden tatile gitmek para harcamak seni mutlu edicej ruhun buna ihtiyac duyuyor
- +1 yıl
Allah sonsuz bir güç sahibidir ve hem gücünü gösterdi, hem de sadece bununla kalmayıp bize çok çok büyük bir iyilik yaptı bunun farkinda değil misin?
- +1 yıl
Öyle mi? Paran olup tatile gidince mutlu olup ruhun tatmin mi olacak? O yüzden mi her şeye sahip olan o kadar zengin olan insanlar intihar ediyor? Onlar niye mutsuzlar hiç düşündün mü? Kendine gel ve bence önce bu soruyu kendine sor.
- +1 yıl
Sana evrenin düzenini sayısal verilerle ispatlayan tonla delil sunarım. Yanlız bir şey soracağım. Hangi ayette kadından eşya ol diyor haşa? Allah kadının başının üstüne ayetini, ayağının altına cenneti sermiştir. Hangi ezilmekten, hangi degersizlikten bahsediyorsun? 2020 yılındayız ve bu zamana kadar medeni kanunun bile veremediği değeri kadına İslam veriyor
- +1 yıl
Ayrıca Hz. Muhammed (s. a. v.) çocukla falan evlenmemistir. Hz. Aişe validemiz Hz. Muhammed ile evlendiğinde sanıldığının aksine 9 yaşında değil 17 yaşındadır.
- +1 yıl
Sayfa çok uzadi. İstersen takip at özelde konuşalim zor oluyor böyle
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
14Cevap
Aile & Toplum konusunda 699 cevap paylaştı. Tanrı insana değer verdiği için yarattı. Kendinden bir parça görmek istedi. Fakat insan evladına daha sağlam bir kıyak yaptı. Ona bir miktar özgür irade verdi. İnsan evladı ise bu özgür iradeyi kötü emeller uğruna kullandı. O ibadet ise semboliktir. Yani bağlılıktır.
Bugün insanlar devlet dairelerinde 3-5 evrak için takla atıyor. Tanrı'nın insandan istediği bu değildir. Psikolojik ve ruhsal olarak ona bağlılığını istiyor. Eğer içten olursa sana takla bile attırmaz.14 Yorumla- +1 yıl
İnsan ilk basta yoktu var olmayan biseye nasil deger versin ki ayrica madem deger veriyor ve herseyi biliyor neden kotu seyler yapmamiza izin verdi kotu seylr yapincada cehenneme gonderdi biz onun parcasiyix yani kotulugumuzde ondan degil mi
- +1 yıl
Yani kotu insanlar dunya ya bir daha mi gonderilecegine inaniyorsun
- +1 yıl
bir nevi reeankarnasyon gibi mi
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten mesele gayba inanmak... corona virüs cikti... hangimiz gördük virüsü ?
Ama hepimiz inandik dimi onun varolduğuna
ALLAH a inanç ta boyle Bisey...
Herkes kendi açısından düşünebilir tabiki görüşlerine saygi duyarim cunku ayni seyleri düşünerek aylarca kafami mesgul ettim...
Sonuç
Allah kimseye ama kimseye kötü bir kader yazmaz
Kader denilen sey
ALLAH in doğum ve ölüm arasindaki olanlari bilmesine denir... herkes yanlış biliyor... ALLAH kader yazıyor diye
Allah bu kadar zalimmidir ( senin dedigin gibi) insanlarin aci cekmesinden keyif alsın HAŞA
Herkese akil vermiş
Herkes kendi kaderini çiziyor
Ama sefalet ile
Ama
Saltanat ile
Herseyin hesap günü var unutma bunu10 YorumlaAllahin ibadete ihtiyaci yok ama bizim ibadet etmeye ihtiyacimiz var. Simdi Risale-i Nurdan ornekle aciklayayim. Hasta oldugumuz zaman doktor bize ilac veriyo biz almak istemesek bile ilaci aldittriyo. Simdi doktorun bizim ilaci icmemize ihtiyaci mi var? Hayir yok, bizim ihtiyacimiz oldugu icin israr ediyor. Aynen oylede Rabbimiz bizi İbadet edelim diye yaratti ( Zariyat 56 ). Zavalli insanlar dunyada rahat etmeyebilir. Herkesin imtihani vardir. Kimi aclik kimi mal. Bunlarda gunahlari keffarettir. Mazlumlar bu dunyada rahat olmasin Ahirette burdan kat kat daha iyi Rabbimiz razı olursa tabikide
01 YorumlaBu konuyu düşünen nice beyinler yandı. Bence sakin ol arkana yaslan ve ardında hızla uzaklaş bu konulardan : )
06 Yorumla- +1 yıl
Madem uzaklasicaz dusunmicez o zaman niye inaniyoruz
- +1 yıl
Evet ama insan en duzgunune inanmak istiyor kafasina yatsin istiyor ama hic bir din kafama yatmiyor hatta bircok dindar insani gordukce soguyorum
- +1 yıl
Diger dinlere baktin mi bilmem ama ztn dinlerin %90, i bu tarz seyler uzerine kuruludur kotuluk uzerine duran pek az din var
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şey imtihan. Herkes zenginlik içinde olsaydı olur muydu herkes güzel olsaydı herkes sağlıklı olsaydı olur muydu her şey zıttıyla var. Ben inanıyorum demekle olmuuır bazı şwyler yapmak gerekir. Fani dünya da bile bir yerlere gelmek için nasıl uğraşıyorsak Allah'ın güzel mekanına gitmekiçin de ibadet gerekki
00 YorumlaAcı çekmemizi isteseydi direk cehennemde ebediyen yanardık sana vaatlerde bulunuyor cenneti sunuyor sana ne yapsın daha
00 YorumlaYıllardır bunu düşünüyordum. Kaç yıl araştırdım. Çoğu dini okudum. En sonunda ateist oldum çıktım.
00 Yorumla
+1 yılKnk ister sewe sewe ya da zorla inanmalıyız baksa çare yok yani
00 Yorumla
+1 yılZakir Naik'e Tanrı sadist mi diye soruldu, 20 dk lık bir video, youtube dan açıp izleyebilirsin. Sonra dilersen bana da dönebilirsin, keyfine kalmış..
01 Yorumla- +1 yıl
Cevap buradan yazılacak kadar kısa değil, yoksa cevabı var yanlış anlama
+1 yılBunu diğer tarafda örenecez artık
010 Yorumla- +1 yıl
Ya yoksa ve biz mal gibi bu hayati kendi kendimize tanri var tribine girerek ve kendimizi kisitlayarak yasadiysak nolcak
- +1 yıl
Ya tamamda şimdi şöle düşünmek dahq mantıklı diğilme ya varsa ve isteklerini kulluk yaparsak cennete gidiyosak he yoksa ölüp gidcez ama şöle düşün ya allahın vaar olduğu gerçekse ve ona kulluuk yaparsak cennete gidiceksin yine kaarlı olucaksın yoksa tanrı sadece daha iyi bir insan olarak ölmüş olursun demek istediğim inanarak yaşamak daha mantıklı
- +1 yıl
Biraz fazla uzun oldu ama bdbsbsn
- +1 yıl
Evet ama ya islam degil baskasi dogruysa ve biz o dini arastirmadiysak
- +1 yıl
Ya ama araştırıp karşılaştırmak mantıklıda bence herşey ortada ya ama bana sorarsan şimdi mesela hıristiyanlık çok mantıksız geliyo ya sen peki araştırdığın oldumu
- +1 yıl
Evet arastirdim banada sacma hiristiyanlik ama mesela agnostisizm gibi takiliyprum ama bence tanri var cunku evren mukemmel bir uyum icinde agnostik olsam bence sacma cunku kacmis oluyorsun
- +1 yıl
Evet işte en doru düşünce bu ya mükemmel bir sistem var gerçekden dünyada
- +1 yıl
Ama illa tanrinin varligi islami gostermez ki tanrili bircok din var
- +1 yıl
Ama bir böyle diğerdinlerdeki ne bakınca bizim ki mantıklı geliyo bana. Sence?
- +1 yıl
Bilmiyorum islamda cok mantikli degil
Gizli Üye(30-35)+1 yılTanrı Salağın teki boşverr
14 Yorumla- +1 yıl
Sanirim cidden haklisin
Cevap sahibi+1 yılÖyle İnsanlar çok kutsallaştıyor insanlar cahil
- +1 yıl
Valla knk kafayi yicem az kaldi mal mal insanlar var yemin ederim beyinsiz yasiyorlar
- +1 yıl
O beyin dusun diye var sonucta ama bunlar dusunmuyor
Nerden bu kanıya vardın
012 Yorumla- +1 yıl
Hangi kani
- +1 yıl
Sadece dusundum ve soguladim aklima bunlar geldi cevap bulamadim
- +1 yıl
Veya kadinlar neden hep eziliyor neden huri denilen sacmaliklar var ben inanmiyorum hurilere tanri varsa bile tanri adaletlidir kadini ezmez ama bircok dinde neden kadinlar eziliyor
- +1 yıl
Bende o aciklamayi merak ediyorum isye
- +1 yıl
İste*
- +1 yıl
Ama bulamiyorum
- +1 yıl
Mesela tum dunyaya liderlik etsin diye dunyaya gonderilmedi mi Hz. Muhammed peki o niye cocuklarla evlendi korumak icin olabilir ama ne kadar dogru sonucta ornek alinmasi gerekilen biri Allah ın insanlarin bu cocuk yasi normal gormeye baslicaginj bilmesi gerekmez mi tanri oldugu icin
- +1 yıl
Birtek kizlar soruyorsa bu dusuncelerimi sormadim ki ben kucukken daha okuma yazma bilmiyoken ailem beni kuran kurslarina gondermeye basladi bir abla vardi abla okurdu bende onun okudugunu ezberlemeye calisirdim sonra ilerki sureclerde yatili bile kalfim yatili kaldigim yer zaten cok kotuydu resitakden donerken elimde gitar vardi muzik haram diyip almak istemediler bende ilahiler ne o xmn filan demistim sonrasinda ztn okulumdaki ogretmenlerim cok iyi oldular hele su son iki yildi efsaneydi sordum intten arastirdim ama tatmin edici bir sonuca varamadim
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen olayı çok yanlış anlamışsın
019 Yorumla- +1 yıl
Nasi anlamaliyim anlat
- +1 yıl
Bu konuyu sana elbette ki anlatırım ama konu baya uzar ve inanmazsın gibime geliyor
- +1 yıl
Ben muslumanim sadece kafama tam oturmuyor bence sende emin degilsin sadece inaniyorsun
- +1 yıl
Cunku ailen inaniyor ve baska dinleri dogru duzgun bilmiyprsun bildiklerinde senlik degil
- +1 yıl
Cidden böyle mi düşünüyorsun (: şunu söyleyebilirim ki, her din hakkında araştırma yaptım. Ve neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Eğer sen bu sorunun cevabını cidden merak etseydin 21. nci yüzyılda elinin altında internet varken bu soruyu sormazdın diye düşünüyorum (:
- +1 yıl
İnternetten baktim kuran kurslarin gidiyordum kucukken yatili bile kaldim yazin bir ay kalirdim okuldaki din ogretmenlerimede sordum ama tatmin edici bir cevap bulanadim zaten kaldigim kuran kurslari cok kotuyduler resitalden donmustum gitarim vardi iceri onla gircektim muzik haram diyip gitarimi girdirmek istemediler bende ilahiler ne o zaman demistim hic bisey diyememislerdi zaten o xihniyet ne dese inanmazdim ama ozellikle son iki yildaki din ogretmenlerim cok iyiydi biri zaten uzayile ilgili bir bolum okicakken cevresindeki kendini dindar sanan ama olmayan insanlardan dolayi demis ki benim dinim bu mu sonra ilahiyat okumaya kwrar vermis
- +1 yıl
Her sakalliyi hoca sanma (: bu zamandaki çoğu hacı hoca yalancı.
Tanrı değil Allah.
Allah kullarını hayvandan farklı yarattı. Ona akıl verdi düşünebilirsiniz diye. Bütün insanların bildiği kuranı Kerim'i indirdi. Okusun ve ibadet etsinler diye. Bu bir sınav ve sınanıyoruz. Bu sınavda başarılı olabilmenin mükâfatı çok büyük. - +1 yıl
Tanri diyorum cunku Allah islamdaki tanri ana tanri genel ben herseyi tanri olarak sayabilirim burda her dinden insan olabilir ki turkce kullanmak gerek bence Allah arapca ve dediklerin genel seyler hm tamam diyip gecmissin sen bunlari ezberlemissin resmen herkes duymustur bu sozleri
- +1 yıl
Yahu ablacim ((: bunlar olan şeyler ezber degil. Hadi ben yanlış biliyorum diyelim sen anlat bana bakalım sen neler biliyorsun
- +1 yıl
Bilmedigimden soruyorum turkiyedeki herkes biliyodur islami ama digerlerini bilmiyoruz eger baskalari dogruysa o tanri demicek mi ulan gerizekali int bile vardi neden bakmadin diye veya mesela Hz. Muhammed sonucta tum dunyaya liderlik etsin diye gonderilmedi mi ama neden cocuklarla evlendi lider o sonucta Allah ın insanlari gelecekte o yapti bizde yapabiliriz diyebilceginin farkinda olmasi gerekmex mi
- +1 yıl
Aşağıdaki bir yorumunu okuduktan sonra sana cevap vermek istemiyorum (:
- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
Neyi yok sayiyorsun
- +1 yıl
Pardon?
- +1 yıl
Yani dediklerimdeki yanlis olan yeri soyler misin aciklayici ol kacmanin luzmu yok beynin dusun diye var
- +1 yıl
Cidden mi? Beyin düşünmek için var ama sen kullanmiyorsun sanırım. Allah'a salak diyen bir mahlukata evet sanırım haklısın diyen biriyle muhatap olamayacağım kusura bakma
- +1 yıl
Aciklayamiyosun ki sende sadece oylece annen baban hiristiyan olsa sende oyle olurdun yahudi olsa oyle olurdun
- +1 yıl
Öyle bir dünya yok küçük hanım. Allah herkese düşünme yeteneği vermiş. Doğruyu yanlışı ayırt edebilme özelliği vermiş. Hristiyan olup Müslümanlığa geçen çok kişi tanıyorum ben.
- +1 yıl
Bende musluman olup baska dinlere gecen cok kisi taniyorum ki eminim sende taniyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılöyle dediğini düşünmedim değil
00 YorumlaBilinsin diye
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği