Birçok evlilikte yaşanılan bir durum. Kadın ya da Erkeğin eşini küçümsemesi, hor görmesi.. Sizce bunun nedenleri neler olabilir? Böyle bir evlilikte neler yapılabilir? Ya da kurtarılabilinir mi?
Böyle evliliklere şahit oldum maalesef. Kocası eşini cahillikle küçümsüyor ‘sen ne anlarsın gibisinden... ya da parayı akıllı kullanmayı bilmediğinden... ya da kıyafetlerinin zevksizliğinden ‘ dönüp o kocaya bakıyorsun, aynı şeyler onda da var. Karşındaki sadece seni yansıtır. Birini bir özelliğinden dolayı yargılıyorsan, o sende vardır. Ben eşimin beni küçümsemesinden etkilenmem bu nedenle, ki bunu yapamaz, ağzının ortasına patlatırım 😂. Şaka şaka. Küçümsüyorsa bile bunu içinden yapabilir ancak, belli etmeden. Ben küçümsüyorsam bendeki soruna odaklanırım.
Her şeyi en iyi o bilir herkes onun dediğini yapmalı böyle düşündüğü icin çok küçükken tartışmalarda babamın anneme karşı Bir takım küçük düşürücü sozleri olduğunu hatırlıyorum annem hep alttan alıp insancıl bir şekilde iletişim kurduğu için hala evliler ama pek mutlu değiller
Eşini küçük düşürmeye çalışan kişinin çok büyük sorunları olmalı. Neden indan eşini küçük düşürmek iştesin ki bu çok saçma ve onursuz bir durum. Sanırım kişinin aşağılık kompleksi olmalı ya da eşini sevmiyordur.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Geçmişinde (kendi çapında) eşinden daha üstün olduğunu düşündüğü insanlardan ilgi görmüş olması olabilir. Maddiyat olabilir. Eğitim düzeyi olabilir
ortada sevgi ve saygi kalmamissa monotonlasmis bir iliskiye donusmusse.. heyacan kalmadiysa birbirine tahammul edemiyorsa birbirlerine catmaya baslar ciftler.. kirpi ikilemi gibi olur dikenlerini bir araya gelince batirmaya baslarlar... akacakkan damarda durmaz demis atalar.. bu iliski daha kurtarilmaz... tabii bu genotip olayi konunun birde statu boyuta da olabilir.. lumpen bir kadin veya erkek kazanilmis statusu yuksek biriyse o ilk bastaki buyulenme gecmis gercekleri gormeye ya da narsistligin nirvanasina ulasmis da olabilir... ben bundan daha iyisini hakediyorum vs tripleri bu daha cok kadinlarda olan konu... erkekler biraz daha aptal oldugu icin oldugu gibi sevme hastaligi vardir...
Burada eşini küçük düşürmeye çalışan kişide iler derecede aşağılık kompleksi ve eşinin yanında kendini ezik görme düşüncesi vardır. Bu tip bir evlilik yürümez ve yürütülemez. Ya aldatma veya boşanma ile son bulur. Bu tip evliliklerde en sık görülen şey ise psikolojik ve fiziksel şiddettir.
Sanırım bu kşinin kendi idealleri ile ilgili. Kendisini farklı yere koyar ve oraya ulaşmak için ayağına bağ olan ne varsa kurtulmaya çalışır. O sebeple kırıcı olur.
Ara limonu (gergin) ise, eşler bunu yapabiliyor. Aslında bu faydadan ziyade makasın daha da açılmasına sebep oluyor. Çünkü saygı düzeni bozuluyor, güven azalıyor, sevgi yerini nefrete bırakıyor. Böyle devam ederse de ayrılığa kadar gidiyor.
kabul edilme isteği ya da ön alma çabası.. yarın birşey olursa sende biliyon görmüştün dıyebılmek ıcın.. oysa bir insan eşinin yükseldiği kadar yükselir eşinin battığı kadar batar..