İnsan eşini neden kiskanmaz?

2 yıllık evliyim 9 aylık kızımız var. Eşimle aynı iş yerindeydik o zamanlar bı sevgilim vardı polis ve farklı sehirlerdeydik. 9 aylık bı iliskiydi ve 3 kere yüz yüze görüştük arkadaş tavsiyesi ile tanıştık evlilik düşünüyoduk. Çok sıkmaya başladı diye tartıştık ve 1 hafta kadar hiç konuşmadık kesinlikle. Sonra bana özür çiçeği gönderdi bende Instagram da paylaştım o zamanlar arkadaşlar olarak takip ediyorduk şimdi ki eşimle birbirimizi. Çiçeğin fotoğrafini oda gördü hayatımda biri olduğunu biliyordu. Aramız bozuk diye duyunca bana mesaj atıp arayıp sormaya başladı hatta kendi de diyordu tekrar barışirsiniz diye ödüm kopuyordu o yüzden her şeyi hızlı hızlı halletmek için sana koştum 2 ay içinde biz eşimle yüzük taktik ve 3. gun askere gitti pandemi falan 7 ay askerlik yaptı gelince de 15. gun düğün oldu pandeminin patladığı dönemde evlendik. Hala aynı iş yerindeyiz. Skype grubu var eşimin dün ordan sohbet ediyorladi iş arkadaşları ile burcu diye bı kız vardı sonra onunla özelden iş ile mesailer ile ilgili konuşmaya devam etmişler okudum mesajları hiç bişe yok, eşime WhatsApp grubundaki leri kaydetme demiştim rehbere bı tek burcu yu kaydetmiş. Instagram dan ben çıkarmıştım eşim tekrar onu eklemiş. Sahurda eşim hızlı hızlı çocuğu uyuyalım sende uyu derdi bana hep sonra kendi mutfakta sigara içip bu kızla konuşuyormus meğer. Kız beni tanıyor çocuğumuz olduğunu biliyor eşime herkes abi der o kız demiyor. Nedense bunu görünce eşimi hiç kiskanmadigimi fark ettim için cız etti. İnsan eşini kiskanmaz mı? Çocuğunun babasını? İstediği kadar konuşsun hatta buluşsun bana yalan söylese bile yakalayınca kızmak gelmiyor içimden. Ama diğer sevgilimi deli gibi kiskanirdim inice cinine bakardım gece uyku girmezdi gözüme sürekli düşünüp dururdum sizce neden eşimi kıskanmıyorum? Normal mi?
İnsan eşini neden kiskanmaz?