Yaşadığımız dönemde böyle bir algı olduğunu görüyorum. Hep belli tip kadın bedenine özeniliyor. Bu tip kadınlar 34-36 beden civarı genelde. Erkeklerde pek böyle bir algı olduğunu görmedim onlarda şöyle vücutlu erkek vs vs diye söyleniyordur ama bir kadın olarak pek takip ettigim söylenemez. Demem o ki insanları neden tek tip insana donusturmek istiyorlar ya da neden su şu ozellik varsa güzel değilse cirkin gibi düşünceler var? Herkes aynı düşünüyor diyemem tabi. bu arada not düşeyim sağlık icin falan demenize gerek yok. Sağlıklı olmak icin ne gerekiyorsa o yapılmalı zaten!
"Zayıflar güzeldir, kilolular çirkindir." Sizce doğru mu bu algı?
Gazeteye bakıyorsunuz 36-38 beden kadınlar, Tv yi açıyorsunuz yine aynı. Aslında bilinç altımıza bu yerleştiriliyor. Zayıf olmak sağlıklı olmak demek olmadığı gibi kilolu olmakda sağlıksız bir vücut anlamına gelmiyor. İnsan kendisiyle barışık olmalı, ama aşırıya kaçmamalı.
En yaralı olduğum konu kilo konusu biliyorsun, Erkek şişmansa tosun kız şişmansa çirkin iğrenç. Bu zihniyet yine cinsel obje olarak görüldüğümüz kanısına çıkıyor maalesef. Keşke insanoğlu şişman insanların sağlık yönüne dikkat çekse önem verse ama maalesef dış görünüş dış görünüş sadece. Şişman olduğum zaman beni görüp beğenen konuşma esnasında kilomdan konu açan lavuk aradan geçmiş 1 yıl yazıyor neden? Zayıfladım diye.
İnsanların kilolu insanlar da bıraktığı tramvayı yazmıyorum bile.. Kadınlar olarak bu dünyaya ezilmek için geldik sanırım, bazen sitem etmiyor değilim. Tecavüze, tacize uğruyoruz. Öldürülüyoruz. Şiddet görüyoruz. Cinsel obje olarak görünüyoruz. Yaralanıyoruz. İnsan bedeninden bir insan çıkarıyoruz ama şu ülkede bu haldeyiz.
Erkek milleti şişman mı sorun yok, erkek milleti cinsel birliktelik mı yaşamış aslaaaan helal olsun...
Sitem edecek çok şey var ama aşk acısı daha mühim!
Keske insanların bakış açısı degisebilse. Önce karsidakine insan olarak bakabilse ama gördüğün gibi sitede bile böyle degilken hatta evde yeri gelir babam bile erkek kardesimi üstün görüp onun yanında olurken elin erkeginden beklemek pek mümkün olmuyor. Erkek cinsel obje olarak kullanilsa bir cogu belki memnun olur gibi bir algi var bende. Çünkü fazla istekliler. Keske zararlari bir tek kendilerine olsa baskalarini uzmeseler. Umarim anneler babalar daha güzel bilincli cocuk yetiştirirler tek diyecegim bu
Maalesef ki çok haklısın, annem ve babam erkek kardeşimi nasıl yetiştirdiyse tam tersi şekilde erkek evladımı yetiştireceğim. Zaten başlıca ailenin suçu bunlar herşeyin tek sebebi yetiştirme tarzı işte.. Amin amin, böyle bir dünyaya çocuk getirme düşüncesi kaldı ise tabi..
Herkesin görecelik kavramı farklıdır. Kimseye bunun için çirkin veya güzel demem. Sadece sağlık açısından ileriki yaşlarda sorun olacağı için her iki cins açısından kilo sorundur. Bu etken birçok sağlık sorunlarını berebarinde getiriyor. Bu açıdan kiloya bakarım. Sağlık her şeyin başında gelir.
Güzelliğin yüz hatlarıyla çok büyük bir alakası var. Kilolu insanların yüzü tombul olduğu için görselliğe hitap etmeyebilir ancak zayıflayıp keskin yüz hatlarına sahip oldular mı son derece iyi bir hal alabilirler.
Biz millet olarak zaten bir cok seyi es gecip şunun fiziğidir şunun boyudur şoyle voyle daha cok geriye gidecegiz avrupanın sevilmesinin en buyuk etkeni herkesin rahatca dolasabilmesi ama Türkiyede kiloluya şişko zayifa sıska kimse rahatca dolasamiyor özguven de yerlerde elektrige zam benzine zam vs bunlari gormeyiz
Katilmiyorum. Avrupada öyle kolayca gezemiyorsun kilolu olunca. Ben 64 kiloydum sisko sisko diye diye sagolsunlar 46 kiloya düsdüm. Yani yanlis bir algi. Burdada var kilo konusu.
Sende milletin ne dedigine mi takiliyosun insanlara gore yasama kendin icin yaşa benim demek ostedigim avrupa daha ozgur kilo konusunda turkiye biraz önyargili ama İstanbul buyuk oldugu icin biraz daha ozgur yine
Robotlasmis şekilde yaşamak = ölmek. Boşver sen kilonla da olsa kilosuzds sadece seni olduğun sekilde sevecek ve kabul edecek insanlar ile dost arkadaş sevgili ol
Ben seninle ilgili demiyorum genel diyorum. Zayıf ya da kilolu önemli olan önce insanın öne kendini böyle kabul eden kişilerle ortam kurması iyi geceler 🌹☺️