Neden kadınlara kilolu olduğu zaman aslında yüzün çok güzel biraz zayıflasan çok güzel olursun diye baskı yapılıyor? Güzel olmak için zayıf olmak mı gerek? Kilolu kadınlarda güzel olamaz mı? Neden tüm dünya algısı böyle ve kilolu kadınlarda hep dışlanıyor? Moda bizi zayıf olmaya mı istiyor? Bedenini her hali ile seven kaç kadın var? Peki ya erkekler bu konuda ne düşünüyor? Zayıf olmalıyız diyenler neden böyle düşünüyor? (Sağlık dışında) Hadi biraz da bunu tartışalım:)
Zayıf kadın güzel, kilolu kadın çirkin algısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kilo hastalık boyutunda olmadıktan sonra bence illa kilo verilmeli takıntısı olmamalı ve kilo kadınların yüzü aşırı güzel oluyor mesela Pelin Öztekin kilolu halinde yüzü aşırı güzeldi ameliyat olup zayıfladıktan sonra aynı güzelliği yok ama onun mesela hastalıktı ve ameliyat olması gerekiyordu. Önce sağlık
Çok sevdiğim bir şiirle karşılık vermek isterim; Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı?
der şair. Onun gibi güzelliğinde göreceli olduğunu düşündüm, düşünürüm her zaman yani kilolu olması ya da zayıf olması güzelliğinide örtüp kapatabileceğini düşünmedim hiç. Çünkü bilirim ki her insan aynı değildir yani her insan bir kişiye aşık olacağı zaman aynı şekilde sevmez, hoşlanmaz yani aşık olmaz. Mesela bir kadın bakışıyla, bir sözüyle etkileyebilir karşındaki erkeği. Ya da bir kadın duruşuyla edasıyla çekebilir erkeği kendine ya da bir kadın erkeği konuşmasıyla içtenliğiyle, doğallıyla büyülüyebilir bir erkeği. O yüzden güzellikte göreceli olduğu için kilonun güzelliğe yansıdığını düşünmüyorum. Kilo evet büyük problem sağlık açısından kılık kıyafet açısından ama eğer kilolu bir kişi kendisiyle barışıksa o sorunda ortadan kalkabileceğini düşünüyorum :))
Kilolu, Zayıf kadın güzelse güzeldir, çirkin ise çirkindir. Nasıl ki kadınların çoğu göbek salmış, göğüsleri kafasından büyük olan, yağ fışkıran erkekleri sevmiyor, veya kısa boylu erkekleri tercih etmiyor. Aynı şey kadınlar içinde geçerli. Tamamen kişisel bir seçim.
1
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ve kimsenin ne düşündüğünü kimse de umursamak zorunda değil. Ama şöyleyim diye sevilmiyorum diye ağlamamalı. İnsanlar herşeyi sevemez.
Aslında insanın kilosu bir yerden sonra hayat standartlarını belirlemenize de yardımcı oluyor. Yemek düzeniniz, ruh haliniz, aktiviteleriniz, hobileriniz ve en önemlisi karşınızdaki insana katabilecekleriniz kilonuzla orantılanabilir. Çok zayıf ve çok kilolu olmak insanın albenisini kısıtlıyor. Sağlıklı kafa sağlıklı vücutta bulunur, mantığı ile seçimlerimiz fit bir vücuda kayıyor..
Kişi kendini o şekilde beğeniyorsa problem değik saygı duyarım ama göz zevkine uymuyor malesef bu sadece kadınlar için değil erkekler içinde öyle balık etin üstü biraz tuhaf kaçıyor beğenilmiyor.
Feminist olmak kötü bir şey mi, senin gözünde? 'Feminizm, erkek düşmanlığı değildir, sanılanın aksine. Feminizm cinsiyet eşitsizliğini gündeme getirmek için ön planda tutulan bir akımdır.'