Sevdiğinden ayrılan yakın arkadaş nasıl teselli edilmeli?

Kardeşim dediğim bir arkadaşım var. Çevremde böylesine seven bir insan görmedim. 6 senelik ilişkisinde bir kere yanlış yapmamıştır, her zaman saf bir sevgiyle sevmiştir. Sırf kıza ayıp olmasın diye bizimle çıkmadığı günler bile oldu. Sürekli mutlu olsun diye çabaladı. Tek başına ev geçindirirken yapmadığı sürprizler, almadığı hediyeler kalmadı. Kız mutlu olsun diye sürekli çabaladı.

Bu arkadaş ayrıca dinine aşırı bağlı ve namazında biri. Kız daha önce bundan ayrılmıştı ve tekrar barışmışlardı. Dün bizim erkek grubuna beni yalnız bırakmayın, gelin hep beraber dertleşelim yazmış. 4 kişi yanına gittik. Baktık tekelden alkol alıyor. Hayatımda ilk defa çocuğu alkol içmek isterken gördüm. Kaç senelik arkadaşım..

Tabi aldırtmadık ve bir parka oturttuk. Çocuk anlatırken gözleri doluyor. Kız aşırı sudan sebep bir şey için ayrılmış ama bizimki hala suçu kendisinde arıyor. Ben kendime haklıyım demek istemiyorum falan filan diyor. 3-4 arkadaş baya anlattık ama anlamıyor, sürekli kendini üzüyor. Cidden saf sevgi gerçekten böyle bir şey sanırım. Sevgisini o kızın hak etmediğini nasıl anlatacağız yahu? Cidden düştüğü duruma üzülüyorum.