Kardeşim dediğim bir arkadaşım var. Çevremde böylesine seven bir insan görmedim. 6 senelik ilişkisinde bir kere yanlış yapmamıştır, her zaman saf bir sevgiyle sevmiştir. Sırf kıza ayıp olmasın diye bizimle çıkmadığı günler bile oldu. Sürekli mutlu olsun diye çabaladı. Tek başına ev geçindirirken yapmadığı sürprizler, almadığı hediyeler kalmadı. Kız mutlu olsun diye sürekli çabaladı.
Bu arkadaş ayrıca dinine aşırı bağlı ve namazında biri. Kız daha önce bundan ayrılmıştı ve tekrar barışmışlardı. Dün bizim erkek grubuna beni yalnız bırakmayın, gelin hep beraber dertleşelim yazmış. 4 kişi yanına gittik. Baktık tekelden alkol alıyor. Hayatımda ilk defa çocuğu alkol içmek isterken gördüm. Kaç senelik arkadaşım..
Tabi aldırtmadık ve bir parka oturttuk. Çocuk anlatırken gözleri doluyor. Kız aşırı sudan sebep bir şey için ayrılmış ama bizimki hala suçu kendisinde arıyor. Ben kendime haklıyım demek istemiyorum falan filan diyor. 3-4 arkadaş baya anlattık ama anlamıyor, sürekli kendini üzüyor. Cidden saf sevgi gerçekten böyle bir şey sanırım. Sevgisini o kızın hak etmediğini nasıl anlatacağız yahu? Cidden düştüğü duruma üzülüyorum.
Sevdiğinden ayrılan yakın arkadaş nasıl teselli edilmeli?
Eğer ki böyle bir durumda alkole sığınıyorsa imanını sorgulamalı. Sorunuza gelince. Arkadaşınız ilk önce suçun kendinde olmadığı anlamalı. Bunu idrak etmedikçe ne derseniz deyin sizi dinlemeyecek, kendini yiyip bitirecektir.
Ben bir kız olarak şunu söyleyebilirim ki Rabbimiz der ki kimi benden çok seversen onu senden alırım. Bunu bir imtihan olarak düşünsün. Ve şu zamana kadar ki halini düşünüp kendine çeki düzen versin. Bu kadar fazla fedakarlığın sonu hep bu oluyor. Arkadaşın kibar, hep verici tarafmış. Belki de barışacaklar kendisini alkole de vermesin. Her şey gelip geçici. Ailesi ve sizin gibi dostları olduğu için bugününe şükretsin. Ölüm de var sonunda sadece bu dünya değil ötekini de düşünmek lazım. Bunları lütfen söyle inançlı biri bu lafları bir kenara atmayacaktır. Her nasip vaktine esirdir bunu aklından çıkarmasın.
Arkadaşınızı sevdiğiniz için doğal olarak onu korumak istiyorsunuz ayrca alkolden uzak tutma isteğinizi alkışlıyorum. Lakin daha önce de ayrılık yaşamışlar ve şimdi de kendisinde suç görüyor. Bunu küçümsemeyin. Sizin anlattığınıza göre çocuk 4 4lük ama meselenin görünen tarafı bu sadece. Kızlar asla bu kadar ilgi görürse ayrılmaz ne de başkasına gözü kaymaz. Sonuçta tartışma sebeplerini bilmiyoruz ne ilk oanı ne şimdikini. Günümüzde aşkı çok yerden yere vuruyorlar ve o çocuk bu kadar sadıksa takdir edilmesi gerek. İnşallah barışırlar. Ama lütfen olaya tek taraflı bakmayınız.
Dostum anlattıklarına çok üzüldüm cidden, Rabbim yardımcısı olsun inşallah. Onun içi şu an cayir cayir yanıyor gerçek olan bu. Sen bır okyanus su boşaltsan içine yinede söndüremezsin, dindiremezsin içindeki acıyı. O acı nasıl bişey ise zamanla kendi kendine diniyor. Sizin yapabileceginiz en iyi şey yanında olmanız. Birakin derdini anlatsın, içini boşaltsin ama arada konuyu dağıtın. Tabi o daha sonra yine onu anlatmaya başlayacak, konuyu ona getirecektir. Bu böyle 2-3 hafta sürer haberiniz olsun yanliz.
evet çok üzücü ve acı bir tablo. insanın bırakın sevdiğine olan güvenini dünyaya iyiliğe dürüstlüğe olan güvenini bile sarsıyor. ama bu durum o çocuk için hayatının dönüm noktası olabilir. bu ayrılık onun için bir lutuf. bazı acılar ne kadar erken gelirse o kadar faydalıdır. bir süre acı çekecek evet siz arkadaşları olarak yalnız bırakmayın. sonra yaptıklarını sorgulucak olanları. bir süre sonra anlamaya başlayacak gitmek isteyen zaten gider. zamanla kime değer vermesi gerektiğini nasıl ve ne için sevmesi gerektiğini öğrenecek. bende yaşadım aynı şeyleri o zaman lanet ettiğim kahrettiğim günler için şu an şükrediyorum hayatımda başıma gelen en öğretici süreçti.
Durum çok üzücü saf sevgiler böyle insanlar sayesinde heba ediliyor insanlar böyle yanlışa sürükleniyor. Siz arkadaşınıza şu an ne söylerseniz söyleyin anlayamaz canı yanıyor ben ne yaptım ne eksik hata nerede diye sürekli kendisini sorguluyor sorguladıkça bulamıyor ve hataya sürükleniyor kendimden biliyorum intihara böyle sürüklenmiştim ne olursa olsun onu yalnız birakmamaniz gerek yoksa alkolde alır farklı boyutlara da gider zamanla pes edecektir ve durulacaktır ağlasın bağırsın vursun kırsın asla yalnız kalmamalı
Aşkın gözü kördür ne yaparsanız yapın alması imkansız. Nasıl ki kızları üzen erkekler var aynı şekilde erkekleride üzen kızlar var. Arkadaşına söyle ondan uzak dursun aramasın sormasın umursamasın kız onu merak etsin. Sosyal medyada hiç bir şey paylaşmasın kız ona yazacaktır. Arkadaşın sevgilisinin hatasını görmediği sürece unutmaz onu...
Yemin ediyorum kendim yaşamış gibi üzüldüm. Ey insafsızın kızı bu zaman da dinine düşkün erkek bulmuşta daha sudan sebeplerden ayrılıyor. Onu teselli etmek için tek yol yine dinden geçiyor. Onun için bunun daha hayırlısı olduğunu ve her şer de bir hayır her hayırda bir şer olduğunu söyleyin. Zararın neresinden dönersen kârdır ve o evlenmeden dönmüş. Şimdi ufacık sebepten ilişkiyi bitiren yarın ciddi bir olayda çocuklarını bile terk edip gider. Lütfen arkadaşınız üzülmesin. Rabbim bir kapıyı kapatır, başka kapıları açar. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Her nasip vaktine esirdir, vaktini beklesin.
Asla kadınların tarafını tutan bir taraf olmadım , hep doğru tarafı tutdum. Anlaşıldığı üzere burada suçlu kız. Böyle ciddi seven erkeği terk edecek kadar da canım..😒 Bazı kadınlar başlar yine hemcinslerinin tarafını tutmaya (feministler) 😏 Çoğu kadın zaten sevgi konusunda doğru kararlar alamıyor. Sevmeyen erkeğe geri dönmek için türlü yollar arar, seven erkeğe değer vermez , ayrılırlar. Belki de yanlış anlaşıla bilirim ama gerçek bu abi. Kadınlar böyle yaptığı sürece , bu işler böyle devam eder. Arkadaşının yanında olmanı tavsiye ederim. Bu kötü zamanda onun yanında ol. Zaten bir zaman sonra gerçekleri görecek , dediklerinize hak verecektir. Sadece zaman lazım bazı şeyleri algılaması , görmesi , anlaması için. Motive edin hep , iyi olacağını söyleyin , Zaten bir zaman sonra kendi düştüğü yerden ayağa kalacaktır. Sadece kafasını meşgul et fazla düşünmesin.
en iyi olduğum konulardan biridir. sen daha iyilerine layıksın ve mutlaka sana geri yazacak diyorum dediğim kim varsa u dönüşü yapıyor zaten kimse için kendini üzmeye değmez böyle insanları ömrüne bela etmemek lazım bu kadar seveceksin ve karşılığı buysa çabalamaya değmez
Böyle adamlar böyle kızlara denk geliyor ya, arkadaşınızı hiç yanlış bırakmayın. Hep destek olun ona. Kolay değil altı yıllık ilişkisi bitmiş ama mutlu olmalı bence Böyle birisinden kurtulduğu için sevinmeli ve eminim ki o kız çok pişman olacak. Bir daha kendini böyle seven bir erkek bulamaz.
Kızlar bu tür şeyleri sevmiyor. Onlar acıyı seviyor. Daha ilkeller hayvansı yapıda. Çeksin acıyı atsın içinden. Acıya doya doya atlatacak. Benim hayattaki tecrübeme göre büyük konuşmayım hiçbir kız çok üzemez beni. Çünkü doydum. O da doyacak o da acımayacak.
En doğru olan bırakın acısını sonuna kadar yaşasın. Ağlasın sızlasın gerekirse evde bir kaç yeri yumruklasın. Cunku şu asama da onu teselli etmek telkinlerde bulunmak hiç bir işe yaramıyacaktır Herkesin bir acı eşiği vardır. Emin olun acı cekilmez bir hal aldığinda yani eşiği geçtiğinde o acıyı dayanamayıp. kendi birakacaktır..
Zor işler yanlız bırakmayın alın dolaşın vs ona her şey zindan gelir. Şimdi beraber yürüyüş yaptıkları yolda bile yürüyemez bir süre çünkü kızla yürüdüğü aklına gelir. Saf sevgi de kişi çok üzülüyor. Anlamsızca bir durum toparlaması zaman alır. Umarım bir takım şeyler kaybetmeden toparlar ben de yaşadım zamanında 10 yaşında bir çocuğun sevdiği kalple sevmistim
Arkadaşın sanki bir ayrılık yaşamamış ve aşk acısı çekmiyor gibi davranın. Arkadaşını yalnız bırakmamaya çalışın düşünmemesi için. Ama bunu ona bir şeyleri unutturmak istiyormuşcasına değil de siz hayattan zevk alırken yanınızda onu da görmek istiyormuşsunuz gibi davranın. Onun aşk acısını dinlemeyin ve sorular sormayın. O konuyu kıza bağladığında duymazdan gelin ve başka eğlenceli konular açın aktiviteler gerçekleştirin.
Önce hak ver evet de sen suçlusun çünkü körü körüne seni sevmeyen bir kız için o kadar uğraştın kız seni gerçekten sevseydi. Bahaneler uydurup seni ortada brakmazdı. Sen onun seni sevmediğini görmediğin için suçlusun de. Büyük ihtimalle kızdan nefret etmeye başlar üzüntüsü nefrete dönüşür ama muhtemelen bir süre sonra mutlaka öfkesi biter ve daha hızlı normale döner.
Bence konu ne olursa olsun tarafsız bakılıp ona göre öz eleştirici yaklaşmak daha sağlıklı olur. Hem karşı tarafın kararını ya da o anlık duygu karmaşaşını etkilememiş olursun hemde ona mantıklı yol çizebilirsin. Böyle durumlarda kişi yine bildiği okuyacağı için yalnız kalıp iyi düşünmesi gibi sözler edebilirsin..
O zaman ona şunu söylemek istiyorum. Allah için vazgeçsin o kızdan çünkü Allah için vazgeçtiği zaman kaybetmez. Hayatını birine bu kadar adamak ne kadar doğru. Bunlar gelip geçici belki de onun için hayırlısı bu değildi. Buna yenilmemeli. Hayat yaşamaya değer. Kendine bu şekil eziyet etmesin.
Ahh seven kaybeder. Cinsiyet farketmez seven nedensizce sonunda kaybediyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kendi hâline bırakın. Duygusal çöküntülerde insan mantıklı açıklamalarla teselli olamıyor yani işe yaramıyor malesef. Siz kendinize düşeni en iyi şekilde yapmışsınız zaten ara ara konuşursunuz yine ama ikna etme çabasına girmeyin. Zamanla o kendini toparlar
Çok kötü durum.. Kim ne derse desin dinlemeyecek bu acıyla yüzleşmeli.. Ama tek tavsiyem onun kafasını dağıtmasını sağlayın olur mu? Geceleri uyuyamayacak ama en azından gündüzleri nefes alabilsin.
Çocuk görüşelim diyormuş, çıkamıyorum cevabını alıyormuş. Hoop diğer gün arkadaşlarıyla dışardaymış. 2-3 kere böyle olunca tartışmışlar. Kız da kaldıramıyorum artık diyip ayrılmış. 🤦🏻♂️
Onun durumunu cok iyi anlıyorum 6 yillik ilişkiyi bende yasadim ama böylesine aci günleri atlatmak icin surekli size aglayip derdini anlatmasına izin verin o anlattikca siz umut verin umutlandirin ha oldu ki tekrar baristilar o kıza çizgisini belli etsin kuralini koysun ama en iyisi bir daha surekli ayrılıp barışan biriyle tekrar başlamamak onu yalniz bırakmayın ve hep umut verin kisa zamanda ayaga kalkacaktır tıpkı benim gibi😊😊😊
Zamanla alışıcak ve her şeyin farkına varacak. Arkadaşını yalnız bırakma zor gününde destek ol ve onun kafasını başka işlerle meşgul edebilirsin böylelikle kendini çok yıpratmamış olur.
Aşkın gözü kör olurmuş. Arkadaşına ne dersen de anlamaz. Aksine, suçu kendisinde bulur... İlk önce düşünebilmeli, ilişkide kimin ne hatası var farkına varabilmeli. Mantıklı düşündüğü zaman zihnini toparlayabilir.
Benim 6. hissim iyidir karşımdaki insanin ne olduğunu hemen anlıyorum ve şuana kadarda hiç yanilmamisimdir genellikle de arkadaşlarımın bazılarına söylerim iyi sinerji almıyorum su çocukla arana mesafe koy derim laf tutmaz 3 ay sonra dediğime gelir bende ona ben sana demiştim diyorum başkada yapabileceğim bir şey yok
Sebep sonuç ikilisi bağlamında kişinin karakter yapısı göz önünde bulundurularak mantıklı çapta teselli veya barışma ihtimali gerçeğine karşı masallar güzeldir.
Ne yaparsan yap yine de üzülmesini engelleyemezsin. Aşıkmış çünkü kıza. Kız da öyle olsa bırakmazdı. Zamanla unutur, insanlar yardım etmeye çalışsa da fayda etmez. Yalnız bırakmamak en iyisi.
Bende az önce terkedildim. Dinime bağlı olduğum için hemde. Meğer nasılda acıymış. O arkadaşına söyle. Farklı kişiler aynı yolda yürüyemez. Zorla güzellik olmaz.
Edilmemeli yine barışıcaklar dil dökme bence boşuna saatlerce derdini dinlediğin kişi eski manitası arayınca ortadan kaybolucak ve seni gözü görmeyecek bile boşverseneeee
Kız hiç hak etmemiş adamı ama gerçekten. kızın bir pis yanını bulup göstermek iyi olur ona belki öyle anlayabilir ancak yoksa imkansız kendini suçlamaya devam edecek gibi.
Anlatamazsınız, biraz zaman sonra kendi kendine anlayacak. Abimde öyleydi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle; "sana kız/erkek mi yok, boş ver, takma kafana" gibi sözler edilmemeli. Çünkü bu sözler, ayrılık yaşayan insanı mahveder. Mümkünse onu bir tatile çıkarıp, hayatın güzel olduğu ve devam ettiği kanıtlanmalıdır.
Düzgün bir biçimde anlatmak haricinde yapabileceğiniz pekte bir şey yok. Eğer imkanınız varsa, yeni bir kız arkadaş bulmasına yardımcı olabilirsiniz. Fakat onun dışında bazı insanlar yok yerine kendilerini yiyip bitiriyorlar, üzücü bir durum.
Sen istediğini söyle o kızın en kötü hallerini göster yine bildiğini okicak arkadaşın ben nişanlandığı halde kendimi kandırdım 10 ayda ancak biyere gelebildim yani o kız ona gelmedikçe körelicek artık gelse de o istemicek
Ben şahsen teselli etmek yerine ağlasın zırlasın kudursun izin veririm sonra zaten vururuz kafayı acının geçmesi lazım önce kabullenip olgunlaşması lazım o içinde o acının