Konuşmasından. Sen kendinle ilgili bir şey anlattığında önemsemeden kendi derdine geçebiliyorsa ve ya sadece merak ettiği şeyleri sorup geçiyorsa, her yan yana geldiğinizde senden bir şey istiyorsa, kendi çıkarı için sizin bir konuda yalan söylemenizi istiyorsa (olma sıkılığı önemli) ya da yalan söylüyorsa, yakın arkadaşlarını size karşı kötülüyorsa (size karşı yakınını kötüleyebiliyorsa neden sizi de o kişiye kötülemesin) gibi bir çok şey sıralanabilir ama hepsinin olma sıklığı da önemli bence
İyi gününde olsun dostun, kötü günde akıl verip, dalkavukluk yapan çok olur. Araba devrilince yol gösteren çok olur hesabı. Ama başarını mutluluğunu yürekten kutlayacak, en az senin kadar sevinecek kim var yanında bir düşün? Kıskanmadan , hased etmeden gözü kalmadan. Senden çok sevinendir arkadaş, dost. Mutluluğuna senden çok mutlu olandır.
Düşmanım çok olduğu için artık anlamam kolay bir hal aldı. Mesela dedikodumu yapıyorsa, kötü günümde yanımda değilse, çıkar ilişkisi üzerine benimle konuşuyorsa, ben o insandan herşeyi beklerim yani. Benden uzak🤚
Benim olmadığım yerde beni düşünen iyiliğimi isteyen ve hep kötü günümde yanımda olan dostumdur, ve arkadaşlarımdan gerçekçi olmalarını beklerim, güldüğümde yanımda olduğu gibi ağladığımda'da yanımda olmasını isterim, sadece iyi günümde yanımda olan dostum değildir, benim düşüncelerime önem veren ve her zaman yanımda olan destek olan kişidir.
Ne kadar anlaşılır dese de zor. Bazıları bu konuda çok yetenekli. Yıllarca dost kılığında görünebiliyor. Zaman önemli. Zaman içinde belki davranışları, mimikleri, hareketleri ele verebilir. Tabi dikkatsizce..
Söz uçar, gerçekler yapışır insanın hayatına. Dostlarda öyle... Gerçek bir dost ise yapışır kalır sana. Ne yapılsa da söküp atamaz iki tarafta. Ancak varlığına şükreder, giderse kahredersin... Detaya katılıyorum.
Arkadaşın, dostmu? düşman mı? hemen anlaşılmıyor. Bazı şeyleri yaşaman, paylaşman gerekiyor. Zaman içerisinde 3. şahıslara karşı tutumu senin yanında nasıl o şahısların yanında nasıl tavır sergiliyor gibi durumlar, maddiyatta ki durumları bunlar hepsi bir ölçüdür. Demişsin ya, zor gününde yanında olmayan dost sayılmaz doğru fakat düşmanın da sayılmaz. Fakat bir incele dost dediklerinin ekserisi bu yönde çıkacaktır.
Fazla sürmeden hepsinin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Dost diye yüzüme gülüp arkamdan kuyumu kazanları çok gördüm, düşmanım sanıpta beni zor durumdan kurtaranlarıda...
Bazı testler uygularım ve gerçek mi yalan mı olduğunu bulurum bazen kötü bir olay yaşamış gibi yaparım yardım isterim gerçek olan direk arkamda oluyor zaten yapmacık olanda bahaneler arayıp gidiyor ve uzun bir süre ortalıkta görünmüyor.
Bana saygısından anlarım. .. Düşüncelerime isteklerime öneminden anlarım... Bana yaranmak için elbette ki her istediğimi yapsın istemem. Beni doğruya itmesi için beni zorlaması bile hoşuma gider her ne kadar işime gelmese bile...
Kesinlikle ilk baştan seni seven ya da senin hoşlandığın biriyle seni satarsa orda o kendini belli eder sonra kısıtlarsın birseyleri gizler duymanı istemez kene gibi yapışır menfaat çıkar için sadece yanındadır
Her konuda beni haklı görüp sürekli beni poh pohluyorsa bilirim ki dost değildir o! Çünkü dost dediğin aynı zamanda hatalarını da söylemeli, görmediğini göstermeli asıl o zaman anlarım dost olduğunu..
Herhangi birine yalanlar söyleyin kişi benim arkadaşım veya dostum olamaz.. Söyle ki senin yanında arkadaşına ağzına geleni sayan başkasının yanında sana aynısını yapar
En başta gözlem yaparım, adamına göre konuşurum. Zaten izlemesini bilene , düşman , içten pazarlıklı insanlar kendilerini hemen belli ederler dost mudur düşmanmidir.
Kötü günümde yanımda olmayan dostum değildir. Hayat her zaman günlük güneşlik olmuyor. Yinede ben hiç bir zaman dostum olsa da olmasa da kötü günümde yardım bekleyemiyorum çünkü ; Düşene bazen ailesi bile el uzatmıyor, Dost uzatmasa ne olur..
bır tavuk kes kanıyla koy bı cuvala sonra arkadasının evıne gıt cuvalla ben kotu bır seyy yaptım de senı ıcerı alıp yardım ederse dostun etmesse tanımazdan gelırse dusmanın
Başarılarına seviniyorsa, kıskanmıyorsa, sana iltifat etmekten çekinmiyorsa, kötü gününde yanındaysa, yanında değilse bile seni bıkmadan, usanmadan dinliyorsa, en önemlisi de seçimlerine saygı duyuyorsa dostundur..