Ne güzel söylemiş Aşık Veysel. Düşman belli değil dost belli değil. Sinsice yaklaşıyorlar. Ne olduklarını da bilemiyorsun ki.

Biz her zaman dost elimizi uzattık. Nereden bileyim insanların ince hesaplarını...

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™ foRz@

Ne güzel söylemiş Aşık Veysel. Düşman belli değil dost belli değil. Sinsice yaklaşıyorlar. Ne olduklarını da bilemiyorsun ki.

Biz her zaman dost elimizi uzattık. Nereden bileyim insanların ince hesaplarını...

#ZorundamıyımEfsane ✌️ 1903 ✓™ foRz@
Bellidir çünkü dostumlada düşmanımlada o mesafeyi koruyorum ölçülü seviyorum ağzına malzeme vermiyorum çok sevsem bile çizgiyi aşmasına müsade etmiyorum , çünkü biliyorum ki bugün ki dostum yarınki düşmanımdır ve iki kişinin bildiği sır değildir oyuzden ben en sevdiğime bile özelden ölçülü davranmaya çalışıyorum az öz konuşuyorum çok samimiyet tez ayrılık getirir derler
Sen bu sitedeki bir tanesinin bir tanesisin zaten renkli kadın 🌹
Canım benim çok teşekkür ederim 🙏❤️ ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺🥰
Evet bu konuda çok iyi olduğumu düşünüyorum ilk intiba benim için çok önemlidir, herkes mesefali soğuk bir insanmış gibi algılar ilk bakışta oysa ben ölçer tartar notunu veririm o anlamaz bile, bir insanı ya çok severim ya da hiç sevmem bende arası yoktur dostluğa ve arkadaşlığa önem veririm otuz yılı aşmış dostlarım var kardeşten öte gibiyiz düşmanlarıma gelince insan ki bilmiyorum var mı acaba bana düşmanlık yapacak insan kendisinden utanmalı belkide utandığı için kim olduğunu bilmiyorum 😬
Utanma varsa 🤣
Aynen 😂
Gerçek dost samimiyetiyle iyi veya kötü yanlarını gösteriyor, gerçek düşman ise uzak davranışı ve yüz ifadesi ile bile ediyor ve gerçekler bu şekilde bayağı ortaya çıkıyor.
Kesinlikle ✌️👏
Bunu ayırt edebilmek için biriyle iletişim halinde kalması onu gözlemek önemli görülür. İç özünde hal hareketi tavırları nasıl biri olduğunu gözlemleyince anlıyorum eksikleri fazlalıkları doğruları yanlışları iyileri kötüleri inanç düşüncelerini ona yargılamadan gözlemlersek bunu anlarsak bizde kendimizi anlarız böylece bizi farkındalık yaratıyor aynı zamanda hayat bizi olgunlaştırır ve bizi değişim gösterir.🌿
Çok doğru iletişim halinde olduğun zaman bir süre sonra her şey kendini ortaya çıkarıyor zaten
Cevap
17Cevap
Ayırt etmek için özel bir çaba göstermiyorum, zamanı gelince kim dost kim düşman kendilerini ele veriyorlar...
Evet doğru zaman geldiğinde haklısın.
Ayırt etmeye gerek kalmıyor ki onlar kendileri belli ediyorlar kalitesiz mahluklar.
Eline sağlık kardeşim ne güzel söyledin helal olsun.
Teşekkür ederim abim eyvallah 🙏
Ayırt edebilmek için bu konuda ilerleme kaydettim diyebilirim..😂
Evet evet bende kaydediyorum :D
Bazılarını yakalıyorum hemen 😂
😂😂😂bu konularda daha iyi olmamız dileğiyle
Ahaha çok merci 😂
Dikkat et sende :D
Bana yaklaşmaya korkarlar ya😂
Aynen topuklarına sıkarsın :D
Boynuzlarımı saplarım 😂😂
Ahahah gel gel hodri meydan 😂
😅
Belli ya. Bana kim niye düşmanlık etsin
Havadan nem kapanlar var belli olmuyor ki.
Evet edebiliyorum.. Bunun için çok bir çaba sarf etmeme gerek yok.. Hislerim herşeyi anlamama yetiyor.. Kimsenin sırtımdan bıçaklamasına izin vermiyorum..
Daha dikkatli olmak gerekiyor belki de.
Evet kesinlikle..
Maalesef bazı insanlar dost iken düşman olduğu için, ayırt etmek zor oluyor. Çünkü çok yavaş ve sinsice manipüle edip, zarar vermeye çalışıyorlar. Ama elbette bir cümle, bir eylem kişiyi ele veriyor. O yüzden en güzeli, insanlarla maddi manevi dengeli bir ilişki kurup, yeri geldiğinde direkt beklemeden mesafe koymaktır.
Zamanla bir şekilde gösteriyor kendini.
Düşmanım olmadı kendi halinde bir insanım... sadece bana büyük vefasızlık nankörlük eden iki tane hemcimsim oldu onlarıda havale ettim pişman oldular affettim ama hayatımda yerleri kalmadı.. bir söz vardı düşmanını uzaklarda arama en yakınındaki insan olabilir diye kendimizin daima belli bir çizgisi olmalı kişisel özel alanımızla arkadaşlarımız arasında insanoğlunun ne yapacağı belli olmuyor kendimizi korumak için bu gerekli diye düşünüyorum..
Bu kadar güzel anlatılamazdı teşekkür ederim eline sağlık. 🌹
Dostum, Allahın dostlarıdır, düşmanlarım ise yine Allahın düşmanlarıdır. Apaçık. İnanan, Allahın yolunda canlarıyla ve mallarıyla mücadele edenler. Selam Size. Güçlüklerin ardından Bana huzur sağlayan, ve beni inkar edenler düşmanlarıma karşı zafer bahşeden çok sevgili Rabb’im ne yücedir. 💙 Lanet bana karşı çıkan ve Allah’tan getirdiğim gerçeği yalanlayıp bozgunculuk yapan zalimlerin üzerinedir. Onlar için aşağılanma ve çok şiddetli cehennem azabı vardır
Kompozisyon yazmışsın 😊
Yok herkesi iyi saniyorum ve bunu böyle'de inanmam lazim yoksa icimde kötülük yaşarim. Sadece kötülük gördüğüm insanada kolay kokay demeyim yani hic güvenmem... aslinda hic'de dememek gerek ama dikkatli olurum
Bende herkesi iyi zannediyorum.
Çok üzülüyoruz ama
Ve'mi desem yoksa ama'mi desem bilmiyorum ama emin olduğum Hayati öğreniyorum kötü olmak gercekten kolay zor ise iyi niyetli ola bilmek veya kalmak bence... önemli olan sadece daima ayni hatalari yapmamak gerek. Allah hayirlisiyla ve kolaylikla kendimizi geliştirmek ve değismemizi nasip etsin başarili olmamizi nasip olsun..
Gerçekten çok doğru söyledin. İyi olmak herkesin harcı değil. İnsanlar çok bencil ve çıkarcı.
Allah iyilerin daima yaninda bunu belki sende fark etmişsindir. Ne kadar kötülük görmüş olsanda Allah daima yardimcimiz olmuştur... ve bazende biseyler öğrenmemiz lazim. Sonucta bu hayatta kendimizi geliştirmemizi lazim. Herseyin nedeni var. Af ve afiyetle bi hayat ve af ve afiyetle bi ahiret nasip etsin hepimize
Amin 🙏
Hayır ayırt etmeye de çalışmıyorum. Ben düşmana değil, insanlığa inanıyorum. Bir işte başarılıysan senden rahatsız olanlar her zaman olur. Ama düşman yerine bir arkadaş olarak görür onlara da kullandığın metotları verirsen kimse seni düşmanı olarak algılamaz. Ben bana ilk başta düşman olarak gelseler bile iyi kalma taraftarıyım. Victor'u öldürmek için ona geleni iyileştirerek karşılık verdi mesela. Bunun gibi.
Ben ayirtettimde düşmanlarımın kim olduğunu henüz benden haberi yok dusmanlarimin çünkü sukunetimle sakin kalmaya çalışıyorum sadece birine olan saygımdan dolayı umarım gün gelirde sabır taşı çatlamaz
Sen sakin kal boş ver.
Sustukça bana zarar veriyor ama yinede sükuneti koruyorum
Elbette bilirim.. Kimin bana nasıl yaklaştığını, neden yaklaştığını fark edebilecek kadar insan tanıdım çünkü..
Çok iyi.
Evet insan sarrafıym insanların mecburi mi yoksa gerçekten severek mi bana iyi davrandığını anlayabiliyorum. Ve o ortamla ilişkimi keserim
Ooo güzel ✌️👏
insanlara karşı biraz mesafeli durduğun için zaten tanıyorum ya da Altıncı His meselesi
Hislerine güveniyorsun demek.
Evet güvenirim
Evet eskiden kalma sağlam dostlarım var onlarda şimdiye kadar hiç satmadı hemde en zor anda bile
Ne güzel ✌️👏
Bazen zor oluyor çünkü beklenti olunca gözü görmüyor insanın
Aslında sadece bizi biraz anlamalarını istiyoruz.
Herkesten uzak ve mesafeli duruyorum en iyisi bu.
O da ayrı seçenek tabi.
Onlar kendilerini çok güzel belli ediyorlar aslında
Evet biraz ediyorlar. Ama sonradan.
oyle bi zamandayiz ki hocam dostlarda bile bi haller var
En çok dost dediklerimiz üzüyor bizi ama ben üzeceğim onları.
ben üzemem kendimi bozamam Allahtan bulsunlar
Amin diyelim 🙏
Okadar öngörülü değilim maalesef bir kazık yemeden akıllanmıyırum
Oo ben 3 5 değişiyor artık 😂
En büyük kazığı ben yedim
Ayırt etmekle uğraşmam pek ben samimiyetimle giderim değer verdiğim kişilere karşı sonuçta s@l@k değiliz baktım karşımdaki kendi çıkarında onu orada bırakırım düşman mı olmuş artık ne düşünmüş beni pek bağlamaz
Ayırt edebilecek yaştayım evet. Gerçi herkes kendisini belli bir zaman sonra belli ediyor.
Evet öyle.
Yaş aldıkça daha iyi netleşiyor görüşüm ayırt edebiliyorum
Evet gün geçtikçe her şey netleşiyor.
Herkesin düşman olma potansiyeli her zaman vardır... Sadece zihni buna hazırlamak gerekiyor bence 🙃
Evet yaa kime güvensek neler yaptılar.
Bu yüzden baştan önlem almak daha az yıkıcı etkisi olmasını sağlıyor
Onu baştan bilemiyoruz ki işte. Abi abi diyorlar arkadan vuruyorlar biraz arkadan vurma abest oldu ama 🤣
Bilmene gerek yok ki zaten baştan o kadar dahil etmeyeceksin özeline 🤷🏻♀️ bu bu dünyanın şaşmaz kuralı bu cicim
Sen çok mantıklı konuşuyorsun. Teşekkür ederim çok da naziksin 😊🌹✌️
Konuşmaya gelince mantıklı olanlardanım ben cicim 😂😂
Teşekkür ederim cicim 😄🌹🤣
Düşmanlar ayaklarını yere vurup tepinsinler biz dostlarla keyifte😌
Çok güzel cümle ✌️👏
Çok şükür dost düşman ayırt edecek kadar tanıdık insanları ayırt edebildiğimi düşünüyorum
Umarım ✌️👏
Ne dost ne düşmanım yok çevre bulundurmadığım için sorun olmuyor
Yalnız başına da hayat olmaz ki.
Eşim ailem ve birkaç arkadaşım dışında hiç kimseye güvenmem
Çok güzel mutlu mesut olun inşallah.
Her zaman anlaşılmıyor maalesef. Bir de dostunu da düşmanını da zor günde anlıyorsun çoğu zaman
Evet zor gün çok önemli. Ben bunu geçen sene yaşadım be çok memnunum arkadaşlarımdan.
En Büyük Düşmanın Her insanın kendi nefsidir
Evet hocam o ayrı bir dert zaten. Bazen bazı kişiler bazı şeyler yüzünden nefsimize engel olamıyoruz.
Artık Ayırt etmek için özel bir çaba göstermiyorum, zamanı gelince kim dost kim düşman kendilerini ele veriyorlar anlıyor ve yol veriyorum...
Bazen edemiyorum düşmanın dostum gibi yaklaşırken dostum düşman gibi oluyor 😅
Evet orası da var.
Herkesle arana belli bir mesafe koyarsan canın yanmaz , gün gelir dost dediğin kişi düşmanın olur bırak egolu desinler. Mesafe iyidir , herkesle gereksiz samimiyetden.
ayirt edebilseydik hayatimizin icinden gecmezlerdi canim
Wuu haklı bir serzeniş ✌👏
Evet düşmanım yok ama
Olmasın inşallah.
dost mu kaldı hepsi çıkar peşinde:)
Ben babama bile sırtımı dayamıyorum sen düşün 🤔.. Annemde şimdi yaza gidecek ve 4-6 ay yalnız kalacağım çünkü babam dan da fayda yok anlaşamıyoruz vs dost dediklerim elbette var ama uzak çevreden düşman çok gibi aşk hayatımın içine eden edene
Herkesin yaşantısı farklı. Ailem sağolsun. Her zaman arkamdalar.
EvelAllah her şeyi görüyorum.
Görmek lazım.
Evet.
Bu yasa gelmişiz az çok biliyooruz :))
Yani zamanla tanımıştırsın da ilk zamanlar mesela
İlk zamanlar derken? 17 yaşındayken ya da belli yaşlarda farketmemis olmak normal tarama programımız test ayarlarimiz olmuyor ama zaman icerisinde edindiğimiz tecrübe ve gözlemlerle farkındalığı oluşturabiliriz bunun ayrımında olmayan fakat yaş almış insanlar kalp kirikliklariyla dolu ama ben bu gruba girmiyorum az çok birşeylerin farkindayim ve yolumu ona göre çiziyorum :) herkese yolunda başarılar.
Herkesin yolu açık olsun aynen :D
Dostum yok ama düşman kim hemen anlarım.
Niye dostun yokmuş öyle deme.
Yok çünkü napayım gerçekler böyle
Bazen. Her zaman değil.
Ben hiçbir zaman ya
İyi niyetinizden olsa gerek. :)
Aynen öyle yaa. Hep iyi niyetten.
İyi niyet iyidir. Kullananlar utansın 😅
tek dostum kitaplarım.. 😊
Çok güzel. İyi okumalar. ✌️👏
Teşekkürler 🌸
Biraz geç olsa da evet edebiliyorum.
Evet müdürüm gecikiyoruz dediğin gibi
Hayır ayrıt edemiyorum
Çok dikkat et kendine kardeşim.
Teşekkür ederim kimsenin niyetini bilmiyoruz.
Etmiyorum, onlar zamanla su yüzüne çıkıyor..
Diyorsun. Ne gibi şeyler yaptılar mesela.
Çok var, müsait bir zamanda uzun uzun yazarım..
Hala edemiyorum
Evet edilmiyor. Çok zor
Evet maalesef
Hayır maelesef
Edebiliyorum
Çok güzel ✌👏
Elbette
Çok güzel 👏✌
Eh yer yer
Zamanla
He ula 🤣
Tamam ula 😂