#HepİyiKal 🌹🌹💝💝💖💖

Bence iyilik bir yaşam felsefesi , Yaşama Tarzı , Karakter yapısı , Alışkanlık , Öğrenim yani iyilik yapan insan hadi bugünde iyilik yapalım diye değil sürekli yaşam tarzı iyilik yapmak üzerine olduğu için yapıyor. Bazen bilmeden bile iyilik yapıyor o yüzden iyilik yaparken kaybedebiliyor.
İyilik yapıp çok kaybettik ama bu bizi iyi duruşumuzdan alıkoyamadı :)
Insanoğlu avcı -toplayici olduğundan beri ne yazıkki içgüdüsel olarak kendini korumak için karşısındaki ni yok etmeye programlanmış tır. Ne kadar medeni olursak olalım bu değişmeyecek. Bir nevi iyilik yapanlar daha cok kaybediyor diyebiliriz. Sonuçta insanlar hayvanların konuşan modelidir. Hayvanı icgudukerimizden kurtulamıyoruz. Bu da hayatın cilvesi olsa gerek.
İnsana ve hayvana iyilik kazandırır. Yaratığa iyilik aslında insanın kendine ve herkese kötülüğüdür.
EİG için teşekkür ederim.
Cevap
8Cevap
Kırık bardak su misali iyilik yapmaktan vazgeçilmiyoda bikere yaptığın iyiliğe karşılık kötülük görürsen bidahaki sefere daha temkinli oluyorsun
İyi olmak... bir gösteriş değilde karakteristiktik bir özellik olmalı... o vakit benliğinde Yaşar insan tüm güzellikleri..!
her daim iyi olmak gerek katılıyorum ama enayi de olmamak lazım :)
İnsanın başına iyilikten her şey gelir iyi ya da kötü ben gibi
Merhamet ten maraz doğar diye boşuna dememişler bence ama ne olursa olsun merhameti iyiliği hoşgörü yü bırakmamalı insan
İyilikten kaybetmedik iyi niyetimizden kaybettik
Bana faydası olmadı henüz
Fazla iyilik zarar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?