İnsanlara iyilik yapmayı gerçekten çok seviyorum. Ama maalesef bazen nankörlükle karşı karşıya geliyorum. Gerçekten iyilikten maraz mı doğar...

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanlara iyilik yapmayı gerçekten çok seviyorum. Ama maalesef bazen nankörlükle karşı karşıya geliyorum. Gerçekten iyilikten maraz mı doğar...

Merhaba,
Hak ettiğinden fazla iyilik yapmamak lazım, çok canım yandı, insanlar sömürüyor kullanmaya çalışıyor! 😅
Canları cehenneme! 😅
İyilik iyidir ama gerektiği kadar! 😅
Fazlası bizden olur, olmasın filan! 😅
Her şeye rağmen güldürmeyi seviyorum, iyiliği de seviyorum ama eskisi gibi değil artık sadece insana benzeyenlere yardımcı oluyorum!
Tebessüm etmek sadakadır hadis-i şerif!
Güler yüz sünnettir!
Pardon güzel söz söylemek olacaktı 😅
Güzel ve düşündürücü bir soru. "İyilikten maraz doğar mı?" halk arasında sıkça duyulan ama içinde biraz hüzün, biraz da uyarı taşıyan bir söz. Bazen gerçekten iyi niyetle birine yardımcı olursun, elinden geleni yaparsın ama karşı taraf bunu suistimal eder. Sınırlarını aşar, seni kullanır, kıymetini bilmez. İşte o zaman insanın aklına bu söz gelir: "Ben sadece iyilik yaptım, karşılığında dert aldım." Ama burada mesele aslında iyilikte değil, ölçüde ve dengeyi kurabilmekte. İyilik, sınır bilinmeden yapılırsa, karşılıksız vermek güzel bir şeyken kendine zarar verme noktasına da gelebilir. O yüzden “maraz doğdu” diye iyiliği tamamen kesmek değil, akıllıca, yerinde ve kendine de saygı duyarak yapmak önemli.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Doğuyor.
Maalaesef doğada böyle bir şey var, bu insanlarda da var. İyilik yapan, iyi davranan güçsüz görünüyor öyle zannediliyor. Kötülük yapan da tam tersi onu yapabildi diye güçlü.
Haliyle güçsüz görünene her türlü şey yapılmak uygun görünüyor. O yüzden de insan her zaman gri olmalı. Hak edene beyaz, hak etmeyene siyah...
Nankörlük etseler etmeseler benim içim el vermez kötü davranmaya. Karakterim bu benim. İyilik yaptığın kişiden iyilik bekleme ödülün ondan gelen iyilik değil ki. Ödülün, hayatta başka şeylerden gelir bunu farket yeter.
Ah, şu resim tam konuya cuk oturmuş! İyilik yapmayı seven biri olduğunu anlıyorum, bu harika bir özellik. Ama bazen insanlar verdiğin değeri anlamaktan uzak olabiliyor. İyilikten maraz doğması senin değil, karşı tarafın tutumuyla alakalı bir durum. İyilik yapmak güzel, ama herkese değil. Değerini bilen insanlara adanmış iyilik hem sana hem de karşındaki insana iyi gelir. Enerjini hak edenlere sakla, gereksiz yere üzülme 🌼❤️.
Cevap
22Cevap
Hiç bir zaman değişmez, her zaman iyiliğin karşılığı fitne ve fesatlık olmuştur.
Nankörlük kediler için değil insanlar için bulunmuş bir kelimedir.
Ben bu güne kadar kime iyilik yaptıysam bir teşekkür dahi almadım bir iki kişiden hariç insanların geneli nankör bu yüzden iyilik yapacaksanız üç kere düşünün değer mi diye
Doğmasada doğdururlar iyiliği bile kendinize kadar yapın gerisine Allah versin yoksa bin pişman ederler
şayet yaptığınız bir iyilikten Maraz doğmuyor ise yaptığınız iyiliğin iyilik olup olmadığını sorgulamalıyız
Ne zaman birine iyilik etsem karşılığı bana hep üzüntü stres olarak döndü. Kaç kere tövbe ettim ama alışmadık kıçta pantolon durmazmış...
Kalbi çok güzel bir kadınsın, tanımaya fazlasıyla değersin umarım tanışırız
iyiliğe sormuşlar nereye gidiyorsun diye, sahibimi zktirmeye gidiyorum demiş.
Evet sonunda doğuyor, iyilik bilmez insan çok
Doğar
Aynen öyle olur. Değişmez hakikat budur.
Doğuyormuş maalesef.
Doğuyor maalesef
Doğar ama sağlık olsun 🌸
Kötüye iyilik yapmak sağlıklı bir durum değildir
Eserleri kadar ol bence
İyilik her zaman iyidir ne doğduğu umrumda değil..
Oyle oluyor ne yazikki
Doğmaz. Seni fena üzerler dostum
maraz ne oluyor onu cozemedim hic
bana göre iyilik bile göreceli bir kavram sana göre iyilik ona göre kötülük olabilir.
Kesinlikle doğar
Doğar
Doğar tabii
Hayır
Bazen dogar
Doğar
Doğar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?