İnsanlara iyilik yapmayı seviyorum. Ama maalesef bazen nankörlükle karşı karşıya geliyorum. Gerçekten iyilikten maraz mı doğar?

İnsanlara iyilik yapmayı seviyorum. Ama maalesef bazen nankörlükle karşı karşıya geliyorum. Gerçekten iyilikten maraz mı doğar?

Karşılık beklemek doğru değil … Sağ ol sen her zaman doğar bu iyilikten dolayı değildir aslında her zaman maraz doğacaktır iyilik yaptığın zaman bunun sonucunda pozitif bir geri dönüş beklediğinde bu sana iyilik sadece iyilik yapmak için yapılır
Onun için iyilik yap denize at denir
Bazen iyilik yapmak, karşı tarafın niyetiyle ters düştüğünde ya da yanlış anlaşıldığında beklenmedik sorunlara yol açabiliyor. Ben, yapılan her iyiliğin karşılığında mutlaka olumlu bir şey beklemem. Ancak kimi zaman, iyi niyetle yapılan bir davranışın suistimal edilmesi, beni hayal kırıklığına uğratabiliyor. Bu yüzden, iyilikten maraz doğar mı sorusuna şöyle bakıyorum: Niyetim temiz olduğu sürece, olumsuz sonuçlar bile benim vicdanımı rahatsız etmez. Ama evet, bazen iyilik yaparken her şeyin yolunda gitmediği de bir gerçek.
İyilik yaptığın halde kalbindeki kötülüğü fark ettiğin bir çok insana denk geleceksin!!
Sen tüm iyi niyetine yaklaşırken ve bu bağlamda bir şeyler yaparken karşındaki insanım ne kadar da kötü niyetli olduğunu gördüğümde iyilik yapmayı isteyeyim az alacak...
Sakın vazgeçme iyilikten maraz doğacaksa bırak doğsun! Başkalarının yanlışları yüzünden doğru bir insanı değiştirmeye çalışma derim.
İyi niyetli olmak kötü niyetli olmaktan her zaman daha iyidir kalbini karartmalarına izin verme
İnsanların nankörlüklerine sabretmeye devam edebilmek gerekir
Belirli bir ömrümüz var sonrasında istesek de yapamayacağız bazı şeyleri.
Bu yüzden birbirimizi motive edebileceğimiz hayırda yarışan arkadaşlar edinmeliyiz ki bize bu manada doğru telkinler versinler.
Yazması kolay, yaşaması zor elbette
Mevla bizleri muvaffak eylesin
Cevap
28Cevap
Fazlası zarar. Denge esastır ölçü gereklidir
Hem de öyle bir doğar ki🤦♀️
doğar maalesef
Karşıdakinin karakterine bağlı tabii ki. Karşıdaki düzgün birisi değilse ne yaparsan yap kıymet bilmez.
Kapsayıcı bir cevap vermek gerekirse. Kötü insan karşısındaki iyiliği zaafiyet algılar ve bu noktadan ilerler. Ve iyilerle, kötülerin karşılaşmasinda iyiler genelde zarar görür. İyi, vefa sahibi insana yapılan iyilik bulaşıcıdır. Yayılır etrafa
çoğu insan iyiliği enayilik, ya da yetersizlik gibi görüyor, yani sen yardımcı oluyosun zihninden "bu tam bir ma.. l" diye düşünüyo ee böyle düşünürse maraz da doğar, orangutan bile doğar.
Kime yaptığına bağlı.
Herkese yapılmayacak kadar kıymetli,
Karşılığını düşünüp yapılmayacak kadar değerlidir.
Geri dönüşü olmuyorsa bazı şeyleri zorlamamak lazım.
İnsan ile yaratık birbirine benziyor. Bazı yaratıklar suistimal etsede, hayatta en mutluluk verici şeyler iyiliklerle geliyor.
Suistimal edilmekle aradaki farkı görebiliyorsan bence devam et
İyilik yap denize at Balık bilmezse Halık (yaradan) bilir
Ne kadar kötülük görsemde hep iyilik yapmaya devam etmişimdir.. olsun diyorum ben iyilik yapimde beni yine kötü bilsinler demişimdir hep

Bence yerinde bir söz
Herşeyin fazlası zarar karşımızdaki insan nankörse illaki maraz doğar
İyilikten maraz doğmaz ama
Vefasız insanlar bunu kötüye kullanır
Bu gün yaptıgın iyilikler ilerde zor zamanlarında karşına çıkmalı
İyilik yaptığın yerden kötülük bekle der eskiler. İlla ki geliyor bir yamuk :)
İyilikten iyilik doğar fakat ölçüsüz iyilik maraz batağıdır.
Adı gerçek manada bir iyilik ise bence doğmaz. Ancak adında iyilik gibi bir durum ise doğar.
Ya bazen doğar bazen doğmaz. Durumdan duruma kişiden kişiye olaydan olaya değişir.
Ruhu şad olsun hep derdi rahmetli. "Fazla iyilikten maraz doğar diye"
Önüne gelir mutlaka hem karşılık beklenmez herşeyden
iyilikten maraz doğar
Kıymet bilmeyene yaparsan evet maraz doğar
Her zaman değil..
Kesinlikle bazı zamanlar doğar
Kime iyilik yaptığına bağlı
iyiliği bilene yapacan
İyilikle enayliği karıştırma yeter
Evet
Günümüzde doğuyor. en iyisi kimseye karışmamak.
Bu yüzden Kedileri Daha çok seviyorum
Herkese iyilik yapılmaz.
Kendini bilene iyilik iyidir
Dozunda onemli. Fazlasi kendine yazik eder.
Doğar tabii ki, iyiliği hak etmeyen insan çok.
Doğar
Evet
Evet doğar
Kesinlikle bu böyle üzücü ama evet
Doğar.
Doğar, hiç sekmez...
Evet maraz doğar
Doğar efendim..
Doğar
Doğar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?