Yaşamımız boyunca bunu yaşamayanımız yoktur.. İstesek te o güven kolay kolay yerine gelmez.. Zaman.. Getirir mi bilinmez.. Sizin güveninizi neden kaybettiniz?
Söz meclisten dışarı... Soran hanımefendiyi tenzih ederek söylüyorum:
Kim insanlarda olmayan bir şeyin üzerinde çok duruyorsa bilin ki kendisini tarif ediyordur.
Kişi devamlı surette güven konusunda konuşmalar ve suçlamalar yapıyorsa en başta kendisi güvenilmez olmadığını gösteriyor demektir.
İnsanlar ayakkabı satıcısı gibidir; cebinizdeki paraya göre sizi ayakkabı standına götürüp de o standı öven, ondan daha pahalı olanlara ise yeren kişi nasıl bir ayakkabı satıcısı ise insanlar da size satmak istediği yere götürecektir.
Bu din, Bu sevgi, Bu güven, Bu saygı, Bu sadakat olabilir...
Mesele ne şekilde sattığı değil, sizi nasıl yanılttığıdır...
Ben güvenirim ama ince bir ayırım var, herkes bunu bilmiyor...
Yaşanılan tecrübeler diyelim.. -Yola çıktıkların yarı yolda bırakıyorlar. -Sevdiğin ansızın gidiyor. -En yakınların yalan söylüyorlar. -Sırtını dönünce arkandan vuruyorlar. -Cüzdanını arka cebine koyuyorsun çalıyorlar. -Akbili öne uzatıyorsun geri gelmiyor. -Amcaya oturması için yerini veriyorsun sana demediğini bırakmıyor. -Yüzüne gülen içinden sana küfür diyor. -Çalıştığın yerde altındakiler seni aşağı çekmeye çalışıyor. Üstündekiler yükselmeni engelliyor. Daha nasıl güvensin ki insanlar birbirlerine :)
Aşk konusunda; kendilerini iyi niyetli aşık ciddi biri gösterip aslında yalancı ve ihanet eden birileri olduğu için güvenimi kaybettim, arkadaş konusunda; hep yanındaymış gibi duran ama arkadan dedikodu yapan insanın başını belaya sokmaya çalışan, kıskançlık yapanlardan dolayı güvenimi kaybettim Yalnızlık belki çoğu zaman zordur ama insanlardan kötülük görüp çektiğin acı kadar acıtmaz insanı
Sıralıyorum😊 Çok sevdiğim arkadaşlarımın arkamdan konuştuğunu öğrendim, Anne baba kardeş, hepsi yeri gelince bencillik ediyor Abilere hele hiç güven olmaz evlendikten sonra isminizi bile unutuyorlar İnsan ailesine güvenmiyor ki başkasına güvensin, daha karakterli olabilirdik toplumca
Şöyle düşün gadası ben birine kitap hediye edeceğim okusun en azından arkadaşım ya anı kalır diye ama bu arkadaş bana adresini dahi vermiyor bir başkasına gidip ben ona güven duymuyorum diyor böyle iki yüzlü insanlara güvenim yok iyi insan rolü yapmak kimseyi iyi insan yapmaz
Söz verip tutmamaları, Borç alırken mutlu ödemeye gelirken yüzlerinin değişmesi laubali pişkin kaçamak tavırları, Yalan söylemeleri, Atıp tuttukların şeylerin iş icraate gelince altını doldurmamaları, İkiyüzlü tavırları, İşlerine geldikleri gibi davranmaları, Kaba ve medeniyetsiz olmaları hiç bir şekilde hatalarını kabul etmemeleri, Sadece iyi gün dostu olmaları, Kaypak olmaları.
Kardeşim diye güvendiğim insan yeni çıkma teklifi ettiğim kız hakkında büyük bir yalan söylemişti bana bu o kızın benden soğumasına neden olmuştu sonrasında pişkin pişkin " Öyle bir şey yoktu kanka " diyip gülmüştü. O gün bugündür çok az kişiye güvenebiliyorum.
Kendime güvendiğim için, ailem bırakıp gitmiş olsa da, 4 yıllık ilişkim aldatmış olsa da, uğrunda vurulduğum arkadaşım satmış olsa da, 3 yıllık ilişkim sebepsizce terk etmiş olsa da, kendime olan güvenim ve inancımdan dolayı bu yaşadıklarımdan hep güçlendim ve karşıma çıkan insanlara güvendim. Giden sınavdı deyip ondan ders almaya baktım. Kalana dostum, arkadaşım dedim yanimda barındırdım ve olabildiğince sahiplenip kolladım.
Güven kaybederiz tabı bir kızla konuştum seni asla terketmiycem yavru kedi gibi ilgilenicem seninle dedi daha 1 gün geçmedi engellemiş heryerden birde mesaj atmış bana mesaj atma gelir mahallende döverim seni diye ! Kime inanıp guvenecegimizı şaşırdık yani
bir insanı hayatının en güzel yerine koyuyorsun ya işte orda yanlış yapıyorsun Zamanını paranı emeğini harcıyosun Sonra bir gün geliyo ya ben ayrılmak istiyorum diyo ya aldatıyo ! Artık kendimden baskasına tam olarak güvenmiyorum çünkü gerçek sevgiyi değeri güvenmeyi bizler öldürdük Kimse fazla güvenilmeyi hak etmiyo Aşk meşk yalan Para saglık cevre varsa herşeyin olur Dostunda aşkında seks hayatında kısaca herseyin
dostlarıma güvendim sattılar, kız arkadaşıma güvendim aldattı, polise güvendim yardım etmek yerine küfür etti, adalete güvendim mahkeme haklıyken aleyhime işledi, eğitim sistemine güvendim yok yere kopyacı muamelesi gördüm sınıf tekrar ettim, aileme güvendim arkamdan iş çevirdiler iki yüzlü davrandılar, bilemiyorum, artık kimseye güvenmiyorum, açıkçası artık yaşam enerjimi kaybettim.
Sorduğum sorular karşısında aşırı tepki verip kışkırtmak ve baştan savmak için beni, ses tonunu ve uslubunü bozan insanlara oldum olası güvenmem.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Birinin yüzüne gulup benim yanimda arkasindan dedikodusunu yapmasi! Bana dert yanip edip sonra o kisiye yalakalik yapmasi! Herkesin birbirini kaziklama derdinde olmasi! Aptal yerine koyup bana isi dusunce gelmesi! K.çı baska basi baska oynamasi!
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gözümün önünde sürekli yalan söyleyen, kadınları hor görüp aşağılayan, ağzı pis, aldatan bir adam vardı (babam). Buna rağmen az da olsa vardı bir güvenim iyi insan yine vardır diyip bir erkek arkadaş güvendim (eski sevgilim) hayatımı kararttı olan güven de uçup gitti.
Bir söz veriliyor ve o söz tutulmuyor. Buda doğal olarak güvenimizi kırıyor. O insana benzeyen insanlara karşı belli bir önyargı taşımamıza sebep oluyor. Verilen sözlerin tutulmaması ve umduğumuzu bulamamak insanlara olan güvenimizi bitiriyor.
"İnsana güvenemezsin. Zira o yüzüne gülümserken arkasında hançer gizleyebilen ve ihanet edebilen tek canlı hayvandır. " Bunun gerçek olduğunu gördüm. İstenilen tek şey sevmek , sevilmeyi istemek. Sorunlar olsa da aşılır diye düşünmek.
İnsan aldanıyor çünkü güvendikten sonra ki en zarif noktan oluyor. Yapmaz dediğini yaptığında ise şok etkisiyle moralin bozuluyor ve güven duygun sarsılıyor. Ve bu hiç kolay olmuyor giden güveni geri getirmek...
İnsana hep en sevdikleri çelme takıyor, olduğu göründüğü gibi değil kimse hatalar elbette yapılır ama bunların yaptığı hata değil kötü bir tercih insanların duygularını boşa çıkarmayın önce güven verin.
Zamanında o güveni en beklemediklerim yerle bir etti ve kimse için o yapmaz diyemez oldum. İnsanlar acımasız ve bencil varlıklarlar, en sevdiğime bile tam anlamıyla güvenmiyorum artık.
En büyük etken yaşadıklarımız, hayal kırıklıklarımız beklemediğimiz kişilerden gördüklerimiz ya da masum beklentilerimizin uğradığı hezeyanlar.. İnsanlara olan güvenin kaybı yine İnsanlar...
Güven evet örn mesela bir insan bir konudan hata yapıyorsa tekrar hata yapacak diye birşey yok ama güvensizlik tıpkı bir kırık aynaya benzer sürekli çizik gösterir
Küçük basit menfaatler için dahi beni saf sanıp önemsizleştirmesi tamamdır bende. O küçük hesaplar yapar iken kocaman bir beni bir bakmış kaybetmiş😄😂 düşünsün şimdi O 😂🤣
Samimi olduğun gibi olursan kimse sevmiyor kabul etmiyor. Onlar kapalı kutu. Ya kapalı kutu olacaksın ya da politik. Kendin olmayacaksın. Bu bana göre değil ama. Güvenmek istiyorum insanlığın öldüğünü kabullenmek aykırı geliyor
İlk sebebi babam sonrasında, İnsanlar iki yüzlü, çıkarcı ve yalancı olduğundan beri güvenim yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Bazen tek bir kişiye olan güveni kaybetmek de yetiyor bütün insanlardan kaçmaya. Sevgilime yıllar önce biseksüel olduğumu söyledim ve o beni terketti. O günden bu güne kimseye güvenmiyorum
En İyi Cevaplar