Evlilik yapmak ne kadar doğal bir durumda sıkıntılı bir hayata son verip yeni bir hayata başlamak da bir o kadar normal. Ancak bu boşanma sürecinde beni ne gibi bir sıkıntılar bekliyor? Bir tane oğlum var. Düşüncelerinizi alabilir miyim?
Eşimden boşanma kararı aldım. Beni ne gibi sıkıntılar bekliyor?
Öncelikle ; Bir bayan din görevlisine, evlad sahibi bir bayan olarak boşanma sebeplerinizi söyleyin.'' Dinen maddi haklarım var mı ayrılacağım eşimden almak adına? ayrıca iddet sürecinde neler yapmalıyım diye sorun ''?
Akabi ; Anlaşmalı boşanma söz konusu olsada olmasada, bir avukata gidip danışma ücreti ödeyip karşı tarafın anlaşmalı boşanmaya uyması veya uyucam deyip uymama riski adına 2 türlü nasıl davranmam gerekli? Eşime boşanma kararımı açıklamadan tedbiren boşanmayı kolaylaştırıp eşinizin size yaptığı kabul edilemez uygulamaları kanıtlayıp dava kazanmak adına neler yapmalıyım, davayı eşim açmam derse? ve davayı ben açmak zorunda kalırsam neler yapmalıyım? Tarafınızca alınan eşyaların faturası var ise vede çalışıpta eve destek yaptığınız maddiyat varsa nasıl bunları kanıtlayacağınızı sorun.
Eşinizden habersiz evi terketmeyin. Boşanma kararını eşinize açıklamadıysanız?, yukarda bahsettiğim gibi avukat ile görüşüp onun yönlendirmesiyle adım atın ve kesinlikle '' Mahkeme sürecinde yalan beyan ve iftira atarak haklı çıkma ve maddi kazanç elde etmek için avukatın önerisi ve aklınıza gelecek şeytani tavsiyeler olursa uygulamaya kalkmayın ''.
2
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eşinizden habersiz evi terketmeyin demekten esas kastım '' Eşiniz kendinden habersiz evi terketti hanımım diye bir avukata gidip yaptığınızı suç olarak delillendirme adına işlem yaptırırsa mahkeme sürecinde sıkıntı yaşarsınız. Eşinize haber vererek bile evden ayrılmayın'ki eşinizin bu hatanızı size karşı kullanma fırsatı vermeyin. Evden ayrılma adına mecburiyetiniz söz konusu olur ise? avukata danışıp mecburi durumunuzu kanıtlayıp ayrılabilirmiyim evden diye sorun.
boşanmış biri olarak söylüyorum. ilk başta hata mı yaptın acaba diyosusun kendi kendine. ( şunu unutmamak lazım, yürütemiyorsunuz ki ayrılıyorsunuz ) Bu hata mı yaptım acaba düşüncesini aşman biraz zaman alacak. Ayrılık sebebiniz de önemli. ama sonuç olarak ayrılıyorsunuz. kendinize hakettiğiniz yaşamı sunmak sizin elinizde. ayrılık, evlilik kadar doğal bir durum olduğunu unutmamak lazım. gelelim zorlukları ve kolaylıklarına; 1- ilk başta hatamı yaptım hissi ( geçici bir his ) 2- onun yaptığı şeyleri kendin yapacak olman ve yaptığında da kendine gelecek olan ekstra bir öz güven. 3- çocuğuna olan bağlılığının onlarca kat artması 4- hayat mücadelesini kazanacağını unutmadan günlerini geçirmeye çalışmak 5- bazen ağlama krizleri 6- hatta bazen tekrar birleşme isteği ( ki birleşmenizi tasvip etmem çünkü denenmiş tekrar denenmiyor ) 7- çocuğunuzdan dolayı her zaman eski kocanla irtibat halinde olacak olman 8- atlatacağın zor zamanlardan sonra keşke daha önce ayrılsaymışım diyeceğin bir hayat seni bekliyor olacak. Saygılar. yardımcı olmamı istediğin konu varsa olurum. çünkü zor bir süreç.
10
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Benim ailemde olmuş olsaydın, Bn korkuma evlenmedim bu arada. Herkes başına mı geldi diye yürümesin. Hem gelse de sizene yani. Görüşe gelelim= Babanın durumu yoktur, zaten her türlü sana kötü kadın gözüyle bakar. Seni başkalarının değil de en çok ailenin sana davranışı yorar. Bir kere hem çocuğuna bakıp hem çalışmak zorunda olursun, umarım çocuğun biraz büyüktür. Rol model bøktan olduğu için tek başına ona güzel bir baba modeli çizmeye çalışırsın. Önüne gelen yavšaklar gevşer, sağlam dur sikt! ri çek. Belki ilerde başkasını da seversin. Mutlu olursun. En azından mutlu olmak için bir şansın olur İyi tarafından bakarsan.
Bugün yeni evli kuzenimin eşi dedi , hatta daha 1 ay olmadı bebekleri olalı , seviyorlar da birbirlerini ama şey demiş : 'ben onun kara kasina kara gözü için evlenmedim gerekirse çocuk mocuk demem bosarim! ' helal olsun ya dedim 😍, siz de öyle yapın , zorluklar elbette olacak ama bu sizin için , oğlunuz için daha iyi olacak. kendinize bunu hatırlatarak o zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. siz de güçlü bir kadinsiniz 🤗
Herşeyin hayırlısı olsun öncelikle gadası eğer ki ailen yanında ise pek zorluk çekmezsin ama onun dışında önceliğin iş bulmak olmalı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ben bu olayı kişiselleştirmeye çalışmıyorum, Perspektif olarak bakıyorum, Diğer birçok mavi kullanıcı da sana: ‘’…ah yavrum yazık oldu, ah gülüm ne korkunç, … Çok haklısın çok zor olacak, çok acı çekeceksin…’’ Falan filan da demeyeceğim. Bu soruların yanıtını bana değil kendine ver lütfen: Eşinle ne zaman ve nasıl tanıştınız? Görücü mü yoksa kendin seçtiğin arkadaşlık mı? Ne kadar sure çıktınız? Evliliğiniz ne kadar sürdü? Ve şimdi ayrılma nedenin nedir? Ama şundan emin ol ki sen: Bir erkek kadar, Hiçbir zaman hiçbir konuda acı ve rahatsızlık çekmezsin. Ayrılma imzaları atıldıktan hemen sonra, Etrafın yüzlerce insan (kankalar arkadaşlar yabancılar vs…) Olacak ve çoğunun amacı da, yalnızca sana iyilik yapıp, kendilerini sana karşı ispat etmek olacak, iş bulma konusunda arkadaşlık konusunda eğlence konusunda vs… Hiçbir zaman seni yalnız bırakmazlar, Öyle ki evlilik dönemini hepten unutacaksın, Ve eminim ki bunları hepsini sen bizden çok daha iyi biliyorsundur. Onun için kafana koyduğun şeye zaten uzun süredir uygulamaya çalışmışsındır. Biran önce yap gitsin, Merak etme sen kadınsın: Dünya ve bütün yasalar, bütün kurallar sizin için yapılandırılmıştır. Biz erkekleri de boş ver biz salak olmaya devam edelim…
yani Turk erkekleri cekilecek dert mi diye soruyorlar ara sira bu sitede yorumlara kiziyordum ama 30 yas üstü abilerin yorumunu gorunce bazılarinin hak veriyorum o sorularda kötü yorum yapanlari yemin ediyorum kafayi kafayi yemisler gorende disardan bakinca akli basinda bisey zannedecek sizleri, biraz naif olun nazik olun ince dusunceli olun akliniz yokmus gibi kanka kanka yorumlar yapiyorsunuz Allahtan 30 yas alti genclik çağa ayak uydurabilmis yoksa ne bu köhnelik Allah askina yazık sizin eslerinize bu hayat sizden geçmiş Allah yardimciniz olsun Allah akil fikir versin ablaya yaptiginiz bâzı yorumlar sacma ötesi ve ayıptır. 🙂😑
1- Aldatma.. 2- Şiddet geçimsizlik ( artık öyle bir nokta ki bu, hiçbir şekilde ortak düşünceleriniz yok.. Sevgi bitmiş.. Onun ak dediğine sen kara diyorsan.. İlerde de düzelme ihtimali yoksa) 3- Seni harama, sefahete zorluyorsa
Bu üçünden biri var ise boşanma helaldir..
Ama bir anlık öfkeyle, sinirle yavrunuzu anasız babasız ortalıkta heder etmeye hakkınız yok, helal de değil..
Bunu iyi düşünün.. Belki biraz ayrı kalıp özlemek de çözüm olabilir.. Çünkü her şey zıddıyla bilinir..
dediğin gibi evlilik ne kadar haksa boşanmakta bir o kadar hak en zor kısmı zaten dile getirmek karşı tarafa duyura bilmek belli ki bu kısmını atlatmışsın eğer anlaşmalı değilse psikolojik baskı görmeye başlayacaksın ya evliliğin devam etmesi için iyi bir koca olacak karşından ya da çocuğun üzerinden seni vazgeçirmeye çalışacaklar her türlü baskıyı üzerinde hissedeceksin maalesef ne olursa olsun anlaşmaya çalış ne kadar çabuk sonuçlanırsa yaşayacağın sıkıntı o kadar az olacaktır umarım her şey yolunda ve istediğin gibi gider...
Daha söylemedim. 🙄🙄Biraz daha kendimi hazır hissedince söylücem. Daha önce de bu aşamadan geçtik. Bu yüzden rezil olmamak adına anlaşmalıyı kabul edecektir..
Bens3 böyle düşünüyorum. Önce yavaş yavaş eşyalarımı gönderirim. Sonra ailemi çağırır konuşurum. Ne olacaksa olur. Geçen sefer çok ani atağa kalktım. Kötü şeyler olacaktı neredeyse. Dövmeye bile kalktılar. Allahtan deli dolu biriyim de bilirler. Polise falan şikayet ederim diye geri adım attılar.
Boşanmasan daha iyiymiş ama insanlar nasıl mutlu olabiliyorsa mutsuz olduğumuz zamanlar da oluyor... Bazı şeyler hatta elinde olmadan oluyor bu da öyle bir durum gibi. Boşanmak kelime anlamıyla da hiç hoş değil! Hiç kimse keşke hiç boşanmasa sevdiği, sevildiği insanla ömürlerinin sonuna kadar yaşasa... Sıkıntılara gelince, bir insanı sevip ayrıldıktan sonra içinden bir şeyler kopar gider ister istemez. Ondan sonra başka bir insan seveyim dersin sevmeye çalışırsın. Bu kolay olmayabilir. En sıkıntılı şey. (Alışmak) İnşaallah mutlu olursun.
öncelik ile çekişmeli boşanmamı anlaşmalı boşanmamı çekişmeli boşanma olur ise dava uzar da uzar eğer iki eşte anlaşmalı olarak boşanıyor ise taleplerini dile getirirsin çocuğun velayeti kimde kalacak ise ona karar verirsiniz avukat masrafı bile yapmadan tek celsede boşanabilirsiniz sıkıntılı bir süreç yok anlaşmalı boşanma olacak ise şayet hakkınızda hayırlısı diliyorum herşeyin güzel olacağına inanıyor iseniz herşey güzel olacak evlenmek nasıl medeni alınan bir karar ise boşanmada aynı şekilde olmuyor ise uzatmanın manası yok
öncelikle boşanma davası önemli, anlaşmalı ve çekişmeli diye 2 ye ayrılıyor, anlaşmalıda direkt boşanıyorsun, çekişmelide gider gider dönersin, uzar iş, avukatlar savunma yapar, 2 sene sürebilir boşanma süreci, ayrıca nafaka falan isteyip istemediğini belirtiyorsun orada, almayadabilirsin, çocuk kimde kalacak karar verilecek tabii bir de o var, boşanınca en sıkıntılı kısım eşyalardır, eğer sen aldıysan ailenin evine dönünce eşyaları o eve sığdıramazsın, kendi dairen varsa ne ala , yoksa o eşyaları ya satacaksın ki çok ucuza gidiyor satınca, ya da kiraya çıkman gerekecek, onun dışında herşey normal devam ediyor, yeniden evlenebilir misin bilemiyorum ama , sonuçta boşanmış kadınla evlenmeye çoğu kişi yanaşmıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Böyle bir durumu bir çocuğa rağmen yaşamış ve atlatmış bir kişi olarak söyleyebilirim ki çok büyük sıkıntılar bekliyor seni. Ama gidişatı belirlemek senin elinde baştan dik durmayı ve duruşunu/kararlılığını ne olursa olsun bozmaman gerekiyor. Ne yazık ki en çok çocuk konusu ve maddi konular yüzünden üzerine gelecek karşı taraf emin ol ne kadar iyi insan olurlarsa olsunlar bunu yapıyorlar. Gerçekten sağlam bir yapıya sahip olman lazım yara almadan bu süreci atlatmak için. Ben atlattım ve yara almadım sandım ama ister istemez iz bırakmış. Kaldı ki bunları atlattıktan sonrası var bide kendine yeni bir hayat kurmak oda çok kolay değil. Allah yardımcın olsun :)
En güzeli nedir biliyor musun? Eğer kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan ve işin varsa önünde hiçbir engel duramaz. Yapman gereken tek şey sağın solun ne dediğine bakmayıp psikolojik olarak kendini en üst seviyede tutmak. Yeni hayatında başarılar diliyorum
Olası problemleri düşünmüşsündür ama başka biriyle olma bir süre haberler malum yediremeyip öldürüyorlar kadınları. Çocuğundan ilgini alakanı kesme ben bayağı kendime gelememiştim. psikolojin sarsılabilir maddi olarak dara düşebilirsin ama güçlü kalmayı bilirsen de senden iyisi yok! Hayırlısı olsun Deniz
Ben de boşanmak istiyorum ya.. aynı şekilde oğlum var ve benimki zorla olan bir evlilik. bir turlu sevemedim.. oglum etkilenmesin diye de ayrılamiyorum.. oyle bir iş ki; esim cok iyi bir insan ve baba ama sevemiyorum. Zorluyorum kendimi olmuyor maalesef.. aşık olmayı /sevmeyi özledim bn de.. Çok zor bir durum umarım her şey istediğin gibi geçer. İlla kötü günlerin de olacak ama pes etme.. çocuğun etkilenmemesi için de elinden geleni yap..
@Ruhsuzz_1 inan bilmiyorum hayatım. "Ya tahammül ya sefer" bizimkisi.. Ya tahammül edeceğiz bu duruma veya savasacagiz.. bn savaşmak istiyorum ama oğlum olduğu için de korkuyorum çünkü ona zarar gelsin istemem
Kendimi kapalı kutuda sanki tasma var gibi hissediyordum. Bir arkadaşım pes etmeden birisi için dua ediyordu. Çabalıyordu. Dedim ki ben niye hiç çabalamıyor um. Kendini neden bu acıdan kurtarmıyorum. Ve bir de sadece sevgisizlik deği) pek çok neden vardı. Bende bir ablama anlattım. Oda annemin yanında konu açtı falan derken bende anlamadım aslında. Bu kararı çok uzun süre önce vermişim. Onu biliyorum..
Bu ne şımarıklıktır yaa.. Millet kocası kötü olduğu için boşanır. Hanfendinin şımarıklığa bakar mısın. Kocası iyi biriymiş ama sevmiyormuş. Aşık olmak sevmek istiyormuş. Allah o kocanı senden kurtarsın ve iyiliğine layık olan biriyle evlendirsin de gör nankör!
@Tturquoise simariklik değil benimkisi. İçinde değilsin bilmiyorsun. Sevmediğin istemediğin biri ile her seyi yaşamak zorunda kalmak çok acı veriyor bna. Elimde değil
Öncelikle maddi durumun iyi degilse çocuğuna bakan biri olmalı çalışabilmek için, ailenlemi yaşayacaksın tekrar senin için zor olucakmi bu durum kirada olursan çok zor iyi bir maaşın yoksa asgari ücretle hem geçinmek hem kira zor seni öncelikle bunlar bekliyor sonra insanların sorguya çekmesi
Maddi gücü elinde olan bireyler için bu süreç rahat atlatılıyor. Ayrılıklarda zaten çocuk etkilenir çiftler değil. Yani ilk olarak bir uzman eşliğinde bu durumu çocuğa açıklamanız gerekir. Ayrılığınızın onunla bir ilgisinin olmadığını, onun bu durumdan etkilemeyeceğini , her koşulda onu sevdiğinizi, ayrılsanız bile arkadaş olduğunuz gibi şeyler söyle bilirsiniz ve mümkünse birlikte yaşadığınız evin dışında bir cafe de çekirdek aile olarak bu açıklamayı yapabilirsiniz.
Senin için hayırlısı olsun kimse boşanmak için evlenmez artık bazı şeyler dönülmez yola sokuyor insanı.. Senin için tek tavsiyem kimseye el açma kendi ayaklarının üstünde dur, duruyorsan da devam et.. Elalem ne derse desin kulak tıka duyma hayat elalem ne der demek için çok kısa birde ülkemizde dul kadın yaftası ne yazık ki var bunlara prim verme kendini kimseye kullandırtma, hakkında hayırlısı olsun. ❤️
Karşılıklı anlaşarak ayrılıyorsan pek bir sıkıntı yok. Ama tek taraflı dava ise, tanık bulmak, nafaka şu bu birkaç celse hatta birkaç yıl sürebilir. Özellikle çocuğun velayeti ile ilgili süreç sıkıntılı olabilir.
Sonrasında ise herşeyi tek başına yapmak ve mahalle baskısına göğüs germek var.
Tabii bunlar mutsuz, kavgalı, tedirgin bir hayattan çok daha iyidir
Anlaşmalı bosanmaysa çokta fazla avukata ihtiyaç olmaz çekişmeli bosanmaysa ve nafaka talebiniz varsa avukat şart gibi. Zorluklara gelirsek çocuklu bir Kadinsiniz çocuk ister istemez etkilenecektir buna hazırlıklı olmalısınız Sosyal çevreniz değişebilir bakışlar değişebilir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yaşayacağın en zor şey sadece mahkeme süreci. Olmayan adalet yüzünden süründüruyor, sonuca ulaşmak zor ve yıpratıcı. Gerisini halledersin inan bu süreç kadar zor değil. Sakın vazgeçme, iyi ki diyeceksin kurtulduğunda. Millet boşuna davullu zurnali kutlama yapmıyor. Yerden göğe haklılar. Ben de o günleri dört gözle bekliyorum adaklar adadım, gerisini sen düşün
Allah yardimcin olsun sanada cocugunada Evlenmis ve bosanmis birisi olarak o psikolojiyi bilirim Ama sakin cevrenin ve onun bunun lafina kulak asma, gelecege odaklan sonucta yepyeni bir sayfa yeni bir hayat bekliyor Bu durumda Aile destegi cok önemli manevi acidan
umarım iki taraf içinde hayırlısı olur çoğunlukla seni yıpratan maddi sıkıntılar olacaktır ama güçlü olursan evliliğinde sahip olduğun şartlardan daha iyi şartlara sahip olabilirsin maddi manevi iyi bir hayat yaşamak istiyorsan kendine güven ve güçlü ol bu yeter bir de kim ne derse desin korkma insan gibi bir hayat yaşamak için illa yanında bir erkek olması gerekmiyor aradigin huzura kendi gücünle kavuscaksin
Çok zor ve mesakatli bir süreç bekliyor bende bunu yaşadım hele birde sevgi varsa herşey daha da zor çocuğun en büyük sansin hayata tutunma sebebin o olacak maddi manevi zorluklar seni bulacak ama hiçbirisi mutsuz huzursuz bir evlilikten zor dehil hukuki plarak bilgi almak istediğin herseyde yazabilirsiniz
Boşanma sürecinde illa ki sıkıntılar olacaktır. Ama bunlar aşılmayacak şeyler değil. Sonuçta tek boşanan da son boşanan da sen olmayacaksın. Ama her iki taraf da anlaştıktan sonra boşanma süreci eşler arasında sorun oluşturmaz. Bu süreçten alışana kadar çocuk etkilenebilir.
Aldatma vb bir olaysa güzel bir nafaka alırsın. Eşinin maddi durumu çok iyiyse ve senin oğluna bakabilme durumu yoksa hafta ici onda kalir hafta sonu sende kalabilir. Durumun normal ve ailen sahipleniyorsa seni, durum tersi olur. Nafaka da alabilirsin oğlundan dolayı. (gerçi bu durum kalktı diye biliyorum) Tek sıkıntı esin ben seviyorum boşanmak istemiyorum derse, iş biraz uzar.
Hayırlısı olsun hakkında. Annemden yola çıkarak yorumluyorum. Ailen yanındaysa tam destekse pek bir sıkıntı yaşamazsın. Ayakların yere sağlam basıyorsa da sıkıntı yaşamazsın. Çocuğunuz için sadece olması gerekenden fazla psikolojisine destek olmalısınız o kadar. Ne kadar bilinçli olursanız o kadar iyi.
Saçma dul kadın damgasını yemek toplum tarafından açık kapı gözükmek ama hiç korkma bu serefsizlerden oğluna bak sadece ekonomik özgürlüğün vardır umarım bir de lütfen hemen boşanınca başka biriyle evlenme 🙏
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Mutlu değilsin anlıyorum ama bundan sonraki hayatın daha da zor olucak çok git gellerin olucak şanslıysan ailen destek olur yoksa onlar da farklı düşünücek uzun süre kimseyle iliskin olmasın çocuğun var iyiki onu yanına al yoksa bu süreci atlatman daha zor olur bunları yaşamış tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum bütün bunlara hazır mısın?
Ne için şansı yok? Kim kimin elinden şansını alabilir. Dışarıya karşı güçlü olup, çalışırsınız da, hobi de edinilir. Gezilir de, zamanla yeni birileriyle tanışılır da...
Çoğunluk öyledir ama illaa adam gibi adam a da denk gelinir diye düşünüyor ve umuyorum. Tabiii kendini ve niyetini temiz tutmaya devam edilirse... diye. Ve umarım, sizler için de tüm güzellikler karşınıza çıksın. Ve sizi tanımayan ya da yeni tanıyan kişiler boşanmış olduğunuzu bilmesin. Bilmesi gereken ilk bilgilerden değil.
Ben bekarim evlenmek istiyorum. Bu boşanma haberleri beni hem üzüyor hem de korkutuyor. Evlilik bu kadar zor mu? Keşke bosanmamak için evliliğinizi tekrar gözden gecirseniz..
Ben hamile iken boşandım zor oluyor herşeye kendin koşduruyosun ama şöyle 1 sene geçdikden sonra rutine giriyor ve artik yavaş yavaş herşey iyi olmaya başlıyor. Tabiki eski eşin rahat verirse inşallah herşey gönlünce olur🤗🙏
Adam dogum gunu hediyesini bile birgün önce vermisti :) Hayirlısı olsun senin icin cocuk icin duzeltebileceginiz birsey varsa egriyi dogruyu tekrar konusun
Himmm Psikolojisi ekonomik durumu cocuk icin zorluklari sonrasinda senin yasayacagin yer Yani bunlari iyi etud edip probleminiz nedir tekrar gorusun derim Ama olmuyorsada dunyadaki ilk bosanacak kisi sen olmayacaksin boylesi daha uygun olucak diyorsa bosan tabiiki ama genede iyice dusun oyle karar ver uzul istemem piril piril neseli birisisin cunku
Ulan o gözle bakıyor dediklerin biziz zaten neyini yaşayacağım kadına verici diye bakan erkek dul diye bakmaz ya giyinişinden ya hareketlerinden bakar bakan ama her dula öyle bakmazlar saçma kurduğun alaka
Yok ya aklından geçiren erkek çok olur ama ima eden ya da açıkca söyleyen ya hiç çıkmaz ya da tek tük çıkar, cesaret işi o işler. Erkeklerden aklından geçiren çok olması da toplumsap problem bunda kadınların da payı var.
Ama tabi her dula da o gözle bakılmaz şehir efsanesi gibi bir şey, her erkeğin çevresinde 10larca yüzlerce olur ama 2-3ünde o tür düşünceler aklına gelir.
@adrenalin64 masum insanlar elbette var karşındakine vicdanlı yaklaşan ama devir öyle devirki menfaat yaşamına döndü dürüst çalışanlarda var elbet onları pek sevmiyor işverenler ise aldiktan sonra faydalanamayinca işi bırakması için yıldırma politikası uyguluyorlar Allah herkese akıl fikir versin zaten oynak kadın hal ve hareketlerinden belli oluyor evet
Maddi Oğlun da erkek modeli olmadan gerçi erkek modeli mi kaldı? biraz yana kayar Anneleri pek saymazlar erkek çocuklar Ama yine de herşey yolunda olabilir güçlü annen baban sayende
@sonnisim hayır ama modern erkeklerin yarısı sanki cılız kaldılar. Internet Oyunları ergenler gibi oynuyorlar, çocuklarla az vakit geçiriyorlar. Ben 2 okula veli olarak toplantıya katılıyorum ayrıca rehabilitasyon merkeze gidiyordum erkekler pek aktif değiller.
Çalışıyorsan cokta sıkıntı yok ama genede maddi problemlerle karsilasm riski var. İnsanlarin farklı bakış açısı var. Olan çocuklar a oluyor arada kalıyor lar. Baba yafa anne tam otorite kuramayabiliyor.
Kendimi toplayana kadar ailemin yanında kalırım büyük ihtimal. Birikim yapmak ayakta durabilmek için.. Daha sonra ayrı eve çıkarım. Oğlumu da yanıma alıcam. Ancak annemlerde kalmak istemez de özellikle babasını isterse ancak o zaman orda kalabilir. Ben kendi evime geçene kadar
Üniversite mezunuyum. Bunun bilincindeyim zaten. Bu sebeple başta konuştum. Sadece kendimi toplayana ve para biriktirene kadar sadece beraber kalcam. Sonra kendi düzenimi kurarım.
1. Cocugunuz var mi varsa kaç yasindalar? 2. Isiniz var mi? Kendinizi gecindirebiliyor musunuz? 3. Aileniz arkanizda duruyor mu? 4. Yasadiginiz cevre nasil? 5. Ailenizle mi oturacaksiniz? 6. Memleketiniz neresi? 7. Cocuklar varsa eski esinizle nasil ayrildiniz onemli sonraki surecteki tutumumumuz nasil olacak? 8. Kaç yasindasiniz? 9. En onemlisi yeterince güclu musunuz? Bunlara gore sorunlar degisecektir. Ama size bosanan biri olarak tavsiye vereyim.
Şeytanın en sevdiği alkol değil miydi? Alkolik bir eşim var da. 🤔Ben ekmek bulamıyorken o içkiye para buluyor. Hala en sevdiği "çift" miyiz? Keşke önyargılarınızı bir kenarı koysanız yorum yaparken...
Ne güzel deniz demek o kararı alabildin artık senin adına sevindim. Çok zor olmuş a deli sen o çatılara çıkmaya çık zor olmasın bu karara gelince zor olsun =)) Biliyorum zor olduğunu ama mutsuz bir evlilikte hayatına devam etmeni istemiyordum zaten.
bayan benımle konusurmusun bu durumu. en azından yasadıgım ve hala yasıyor oldugum ıcın ınan cok yardımcı olacagımı sanıyorum sıze ne olur yanlıs algılamayın. benımde 5 yasında oglum var velayetı ıcınayrıca ugrasıyorum. saygılar
Geçen sene 210 bin çift boşanmış her yıl bu rakamlar aynı şu demek yalnız değilsin ! Sakın ol mantıklı karar ver oğlunuzun geleceği önemli mesele sen veya esin değil artık mesele çocuk. Boşanan kişilere danış ve destek al mutlaka
kendini daha mutlu hissedeceksen ve çıkar yol kalmadıysa yapacak bişi yok tabii ki.. Çocuk varsa eğer zorluk daha fazla olacaktır, çocuk yoksa tek sıkıntın geçim dertlerini tek başına göğüslemen.. gerisi sorun değil..
A. Allah yardım cin olsun keşke kimse yasamasa ama hayat neler getiriuo sevip güvenip evleniyoruz sonra olan bize oluyo toplumda dul damgasını biz yiyoruz. bende kaynanam yüzünden çok kötüyü m eşimle yani annesi koydu kafaya bosatcak ne yapcam nasıl dayancam bilmiyorum ama allah kolaylık versin sana canim
Yani maddi duruma ve çevreye göre değişir. Maddi durum iyi olsa avantaj bile ama anladığım kadarıyla değil psikolojik, sosyal, maddi bir sürü sıkıntılar işte, say say bitmez.
Ben de boşandım ama çocuk yoktu. Anlaşmalı boşanırsanız tek celsede sonuçlanır. Çocuk varsa belki velayet, nafaka ve tazminat konusundan dolayı 2-3 duruşma uzayabilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Her yer bir çoçuklu dul kaynıyor, boşanın bakalım
Maddi durumun varsa hiç sıkıntı yaşamazsın. Özgür özgür takılı3sın
@hikayelerTÜKENDİ bosbeles atıp tutmayın adam içiyor düzgün işi yok evi yok kiza yaptıkları da ayrı çabası ne nafaka çıkacak ondan !! Kimsenin hayatlarını bilmeden yargilamayjn
Sana değil lafim diğer nafaka da nafaka diye tutturmuş olan kişiye sanki vereceği 500 lira ile bir ev geçinecek insanlar yargısız infaz yapmaya bayılıyor bende buna gelemiyorum
@_Boncuğum_ o arkadaşınla kendine göre nedenleri vardır süresiz nafaka erkeklerin kanayan Yarası bir adaletsizlik söz konusu orada adam çalışsa da çalışmasa da vermek zorunda olması kötü. Hadi üç günlük dünya sarılın Barış'ın Kavgaya gerek yok😀
Erkekler için, seni tanıyan, tanımayan, arkadaşın veya akraban, tüm bu erkekler için cinsel obje. Yanlış anlama lütfen, açık sözlü olmaya çalışıyorum ve gerçekleri söylüyorum.
zor bir durum, çocuğun varken bu kararı almak bile zor. şu kararı verip bu süreci başlatana kadar yaşadığın şeyler en zoruydu. daha büyük sıkıntılar beklemiyor seni
senin tek sıkıntın birincisi ekonomik olarak ayaklarının üzerinde durabiliosan eğer çocuğunun baba özlemi olur ikinci olarakda bulunduğun çewredeki yobaz sayısına bağlı olarak dul kadın bu die dedi kodun olur başkada sorunun olmaz
Allah yardımcın olsun zor ve zor bir sürec anlaşarak kolayca boşanabilirsin belki ama sonrası illaki zor bir sürec aile cocuklar işler güçler Allah kolaylık versin
Ben eşimden ayrıldım ama cocugum olmadığı için ne nafaka ne tazminat istedim. Onun haram parasının zerresini istemedim. Ama mağdur oldum maddi olarak. Nafaka ister misin diye bile sormadı. Pavyon kadınlarına parayı zor bulduğu için.
2
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Nafakanızı, mutlaka alın boşandığında bol bol paraya ihtiyacı oluyor insanın. Heleki cocukta varsa. Allah yardımcınız olsun.
En taze boşanmış biri olarak bende ne olacağını bilmiyorum 🙄 Benim de çocuğum var kızım annesinde 😔 Benim boşanmam HAK tı Burada anlatamam şimdi... Peki özel değilse siz neden boşanmak istiyorsunuz?
En İyi Cevaplar