Eşi̇mden boşanmaya karar verdi̇m, kararsızım. Ne yapmalıyım?

Arkadaşlar, eşimle 5 yıllık evliyiz, evliliğimiz boyunca cinsel hayatımız zaten yoktu, yani ufak tefek sorunları vardı maddi sıkıntıları bahane ederek hep öteledi yarım yamalak ilerledik hep, sabrettim başına kakmadım ama aile sorunları bir yandan, annesi babası çok nankör aşırı muhafazakar kıymet bilmez kişiler, sürekli eşimi doldurdular oda yeri gelip beni koruyordu ama bir süre sonra beni kötülüyor hakaret ettiğini duyuyordum gizlice telefondan ma.. l işte sa... lak diyormuş sonra öğrendiğimi öğrendi özür diledi sinirle dedim dedi, kavgalarda bile s.. git gidiyorsan lan diyordu bana. Ailesi ile küsüm konuşmuyorum pişman olmuşlar ama ruh hastası bir abisi var boşanmamız için nasihat veriyormuş onunla küstü eşim, eşimin aklı şimdi yerine geldi ama sürekli işten gelince koltukta uyuyup kalıyor gececi iken, kaç kez karşıma alıp konuştum fayda etmedi tamam haklısın diyor yine aynı, aşırı telefonla oyun bağımlılığı var tuvalete gidiyor tuvalet de maç oynuyor geç çıkıyor,3 aydır kendimi geri çektim boşluğa düştüm bu seferde niye uzak duruyorsun diyor iyice soğudum, içime kapandım, sigara paketleri yakaladım evliliğimiz boyunca içmiyorum diye kekliyor yine yakalıyorum, irili ufaklı iddia oynarken yakalıyordum. Yalanlar vs. Bitmeyen borçlar. Ama içten içe sürekli pişman olup özür diliyor ama yine aynı yola çıkıyoruz, konuştum boşanma olayını, başta ağladı haklısın dedi, fakat boynu bükük görünce üzüldüm, zaten 30 yaşıma geldim çcuk da yapamadım bu yüzden, napıcam bilmiyorum alışkanlık yüzünden çok acı çekeceğimizi düşünüyorum ama boşanmasam da sonu öyle çocuksuz sorunlar ile devam ediyor. Boşanır isem bu üzüntümün altından nasıl kalkarım bilmiyorum, karar almadan önce psikolojik destek mi almalıyım lütfen fikir verin.
Eşi̇mden boşanmaya karar verdi̇m, kararsızım. Ne yapmalıyım?