Arkadaşlar, eşimle 5 yıllık evliyiz, evliliğimiz boyunca cinsel hayatımız zaten yoktu, yani ufak tefek sorunları vardı maddi sıkıntıları bahane ederek hep öteledi yarım yamalak ilerledik hep, sabrettim başına kakmadım ama aile sorunları bir yandan, annesi babası çok nankör aşırı muhafazakar kıymet bilmez kişiler, sürekli eşimi doldurdular oda yeri gelip beni koruyordu ama bir süre sonra beni kötülüyor hakaret ettiğini duyuyordum gizlice telefondan ma.. l işte sa... lak diyormuş sonra öğrendiğimi öğrendi özür diledi sinirle dedim dedi, kavgalarda bile s.. git gidiyorsan lan diyordu bana. Ailesi ile küsüm konuşmuyorum pişman olmuşlar ama ruh hastası bir abisi var boşanmamız için nasihat veriyormuş onunla küstü eşim, eşimin aklı şimdi yerine geldi ama sürekli işten gelince koltukta uyuyup kalıyor gececi iken, kaç kez karşıma alıp konuştum fayda etmedi tamam haklısın diyor yine aynı, aşırı telefonla oyun bağımlılığı var tuvalete gidiyor tuvalet de maç oynuyor geç çıkıyor,3 aydır kendimi geri çektim boşluğa düştüm bu seferde niye uzak duruyorsun diyor iyice soğudum, içime kapandım, sigara paketleri yakaladım evliliğimiz boyunca içmiyorum diye kekliyor yine yakalıyorum, irili ufaklı iddia oynarken yakalıyordum. Yalanlar vs. Bitmeyen borçlar. Ama içten içe sürekli pişman olup özür diliyor ama yine aynı yola çıkıyoruz, konuştum boşanma olayını, başta ağladı haklısın dedi, fakat boynu bükük görünce üzüldüm, zaten 30 yaşıma geldim çcuk da yapamadım bu yüzden, napıcam bilmiyorum alışkanlık yüzünden çok acı çekeceğimizi düşünüyorum ama boşanmasam da sonu öyle çocuksuz sorunlar ile devam ediyor. Boşanır isem bu üzüntümün altından nasıl kalkarım bilmiyorum, karar almadan önce psikolojik destek mi almalıyım lütfen fikir verin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aranızda aslında çok büyük bir sorun yok.
Aranızda ki tek sorun diyalog kurmak. Birbirinizi dinlememek. Yani orta da aldatma, hakaret, aşağılayıcı sözler yok. Sadece sizinle ilgilenmemesi gibi bir durum söz konusu.
İlk başta şunu belirteyim. Çocuk meselesi. şu an zaten sorunlu bir ilişki var. Bu ilişki çocuk yapınca düzelir diye beklemeyin. Hata olur bu. Psikolojik olarak bir travmatik bir durumunuz yok. Ama gitmekte fayda var. Olumlu olur. Meseleleri aranız da çözememeniz sadece ve eşinizin bunu ötelemesi, görmemezlikten gelmesi.
Eşinizin Ailesinin de yaptığı tabii ki de hoş değil. Ama siz kendi ailenizle bir arya gelip istişare yapın. Siz zaten kafanızda bitirmişsiniz bu ilişkiyi. Bazen ilişkiler temel almaz ve ilerde daha da büyük sıkıntılara yol açabilir.
Önemli olan sizin hayatınız. Eşinizle zaten bir konuşma geçmiş. Düzeleceğine dair bir inancınız var mı? Pek sanmıyorum. Düzelse de ileri de aynı hataları tekrarlar mı bilemeyiz. Ama çocuk meselesini erteleyin derim.
Kendinizi geliştirin ve ayaklarınızın üzerinde durmasını öğrenin.04 Yorumla
Soran+1 yılHakaret var evliliğimde, tartışmalar da bana s.. git lan gidiyorsan diye konuşuyor, bende onun yüzünden ağzımı bozar oldum. Bir ara gizli kredi kartımı kullanmıştı özür diledi, iddia oynamış, sürekli koltuklarda uyuyup kalıyor gece işten gelince, kaç kez güzelce konuştum, telefon bağımlılığı var tuvalet de bile oynuyor, hatta cinsel ilişki sırasında erken b.. ma olmasın diye üstümde telefonla oyalandığını biliyorum. berbat hissettim bunu onunla konuştum haklısın dedi, oda farkında ama ilerleme yok, çaba gösteriyor ama bir yandan da yıkıyor.
- +1 yıl
Sizi kullanması hoş değil bu şekilde. Yani denilecek çok fazla bir şey yok aslında. Anlattıklarınızdan pek kendine çeki düzen vermeyeceği anlaşılıyor. Size değer vermediği, obje gibi kullandığı belli.
Bu sizin kararınız. Unutmayın ki hiç kimseye muhtaç değilsiniz. Ben boşanma sürecinde çok düşündüm ve eşime çok taviz verdim. Tek derdim vebâle girmemekti. Çok şükür içim rahat. Sizde kararınızı verirken akl-'ı selim düşünün. İşin içinde duygusallık tabii ki de olacak. Ama bazen mantık önde gelir.
Allah yâr ve yardımcınız olsun inşallah
Soran+1 yılTeşekkür ederim güzel düşünceleriniz için, rahatladım.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. adam seni dövüyor mu , sövüyor mu.. içki içip sataşıyor mu , eve ekmek getirmiyor mu , seni aldatıyor mu , sana kötü mü davranıyor , aşırı kıskanıp sana hayatı zindan mı ediyor.. sana cinsel açıdan soğuk mu.. yani seni arzulamıyor mu? seni sevmiyor mu? adam evine mi uğramıyor geceleri sokakta mı geziyor? vs vs... ve.. en önemlisi, senin bu adama sevgin kalmadı mı? bunun gibi şeyler boşanma sebebi olmak için daha önemli.. anlattığın şeylere bakıyorum..
genel geçer pek çok insanın hayatının bir döneminde başından geçen ailevi problemler.. ve yazdığın kadarıyla pek çoğu stabil duruma geçmiş.. yani fırtına geçmiş de esintileri kalmış gibi..
adamın genel yaptıklarına bakıyorum.. adam telefonda oyun oynuyor.. ve borçlarınız var.. ablacım, bana kızabilirsin ama.. erkeklerin hepsi oyun bağımlısı.. kadınlar da tüm gün instagramda tik tok çekiyor veya izliyor.. erkeğin işe yaramazı , parayı bulduğunda eşini değiştirirmiş, kadının işe yaramazı da para yokken.. bunu şahsına alma lütfen.. kimin borcu yok bu ülkede? herkes batmanın eşiğinde.. borcunuz var da, karnınız doymuyor mu? başınızı sokacak bir eviniz yok mu? temel ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor musunuz? bunlar senin için önemli olmalıdır..
cinsel hayatın yokluğu başlı başına problemdir.. ama bu problem hanginizden kaynaklı? bu daha da önemli.. sen diyorsun ki kendimi uzaklaştırdım.. sen kendini uzaklaştırırsan adam da sana karşı soğur bir süre sonra.. etkiye tepki.. cinsel hayat evliliğin temelidir.. o bittiğinde evlilik de biter.. sen eşine soğuk davranınca uzaklaşınca, yatağını ayırınca her şeyin yoluna gireceğini veya onun ders alacağını falan mı zannediyorsun?
... yazdığın şeyleri okuduğumda bariz bir boşanma sebebi göremiyorum.. eşinin hataları olabilir , doğrudur. herkes dört duvar içinde kendi yaşadığını bilir.. ama , oyun oynuyor ve borçlarınız var diye adamdan uzaklaşıp boşanayım demek ne derece doğru? para gani ganiyken yanımızda duracak kadın ararsak rahatlıkla buluruz zaten, para bittiğinde aşk da biter.. bu mudur sizin evliliğiniz? borçlar ödenir.. gerekirse karı koca çalışılır , tasarruf edilir bölüm bölüm ödenir.. adam belki bu tip şeylerden dolayı gergin ve utanıyor , ve sen de ondan kendini çekince , o da kendi kabuğuna çekilip kenidni oyuna falan veriyor , ne malum?
sen zor zamanda eşinin arkasında dimdik duruyorum diyebiliyor musun şu an? bak bunları senin anlattığın şeylere dayanarak yazıyorum..
sadece kişisel fikrimi söylüyorum , boşanma kararını oluşturan sebepleri , boşanmak için yeterli görmüyorum.. evlilik iki kişiliktir.. öncelikle adamı kendi yatağına çek ve sana olan düşkünlüğünü arttır.. sonrasında onu işleyerek ve sen de destek vererek sorunlarınızı çöz derim.. bir erkeği kadın yönlendirir kıvrak zekasıyla.. erkekler kocaman çocuklar gibidir. alfa bir adam değil demek ki , öyle olmak zorunda da değil açıkçası. o alfa değilse, sen zekanı kullan ve onu yönlendir.. sen de işe gir çalışmıyorsan. . eşine de de ki , önce borçlarımızı azaltmalıyız.. maaş kartını ben alıyorum. ev ve ödeme bütçesini bir süre ben düzenleyeceğim.. ama adamdan da kendini çekme... sen bu tavrınla resmen evliliğini bitirmeye çabalıyor gibisin.. ha dersen ki ben bu adamı sevmiyorum artık zerre kadar. sen bilirsin... bahane arama , sevmiyorum ben bu adamı de ayrıl. ama yok evliliğin senin için önemliyse ki evlilik oyun değildir ve bu adamı biraz olsun seviyorsan ki sevmesen evlenmezdin her halde.. sorunları birlikte kafa kafaya vererek senin yapacağın bütçeyle birlikte aşın... zaten işler yoluna girince çocuk kendiliğinden gelir...50 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aslında evliliğin en büyük amaçlarından birisi çocuk yapmaktır. Çocuk inanılmaz derecede hayatın anlamlarını, bakış açısını değiştirir. Şu gün düşündüklerinde "vay ne garipmişim" giib düşüncelere sebep olur. Gözünüzünüz önündeki perdeyi komple kaldırır.
Aması şöyle ki, riskli bir durumdur. Ergenlikten çıkmamış karakterleri daha ciddi bunalımlara sokabilir, bocalatabilir, saçmalatabilir..
Sizin problemlerinizin temelinde, evliliğin gereksinimlerini yerine getirmemeniz olabilir. Bu sebeplerden dolayı, öncelikle bir aile rehberine başvurmanız, onun yönlendirmeleri ile bir çocuk sahibi olmanız, durumu çok farklı yerlere getirecek. Sen 30 yaşındasın ve hormonların ciddi şekilde buna seni zorluyor, daha hassas, daha dikkatli, daha bir agresif yapabiliyor. Eşinin durumunu da az biraz anlayabiliyorum, kim bilir belki maddi sıkıntılardan dolayı, çocuk yapmaya da cesaret edemiyor olabilir. Onunda hormonları buna zorluyor ve engelliyor olabilir..
Hayatınızı kaosa çevirmek yerine, prospektüse uygun şekilde hareket ederseniz, durumunuz düzelebilir.01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca en büyük sıkıntılarınızdan bir tanesi de cinselliktir. Cinselliği Türk zihniyeti gibi utanılacak, sıkılacak bir durum olarak düşünmeyin. Hormonlarınızı yatıştıran, sizi birbirine bağlayan en büyük tedavi sekstir. Bir kadın olarak, mümkünse eşini bu duruma adapte etmeye çalış. Çekici görünmek, hafif makyaj yapmak, güzel kokular sürmek gibi.. Birbirine daha sağlam senkorize olmak için, lütfen bluetoothlarınızı açın ve birbirinize yaklaşın :)
+1 yılBoşanmaya karar verme aşamasının özetini okudum.. öncelikle zor bir durum olmuş bu yaşadıklarınız bir kadın için üzücü şeyler.. yollar bir şekilde en nihayetinde çözümsüzlüğe doğru gitmiş gibi..
Evlenmek demek birisiyle hayatı paylaşmak demek mutluluk ve huzurun o evde var olması demek ancak sizin evliliğiniz ne kadar uzatırsanız uzatın son kullanma tarihini geçirmiş evet yaş itibarıyla çocuk sahibi olamadığınız için boşandıktan sonra birisiyle yeniden birlikte olmak evlenmek fikri belki sonunda çocuk yapma fikri düşündürüyor olsa da
Şunu sormak istiyorum böyle bir adamdan çocuk yapsaydınız ve boşandıktan sonra sürekli hayatınıza kalsaydı buna değer miydi?
Güvenin bittiği bir evlilik bitmeli hayatınıza elbette gerçekten değer veren bir insan girebilir ve anne olmanız için geç değil.. Ancak bir karar vermeli ve uygulamaya geçmeniz gerekiyor00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
74Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Karar almadan psikolojik destek al
Gerekirse aile terapisti ne gidin
Ekonomik özgürlük kazanmaya çalış
Kendini kendi hayatına ver
Biraz dik durmaya çalış emin ol olumlu bakarsan olumlu olacaktir511 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın birikim yapıyorum arabam var zaten benim üstüme, onu talep etmeyecek. Boşanma olursa ailelere bildirmeden yapacağız, en kötü bir süre daha birlikte aynı evde yaşarız düzen kurana kadar.
Soran+1 yılAynı evde yaşama konusuna şu açıdan sıcak baktım, eşimle kötü ayrılmıyorum, yani anlayışlı o konuda maddi açıdan da rahatlamamı istiyor, en azından ayrı eve çıkma masrafımız olmaz oda bende toparlar birkaç aya çıkarım, kendisi bana karışıp sıkıntı çıkaracak bir tip değil. İki dost gibi düşün
Soran+1 yılHepsini değerlendiricem bakalım psikolog ile bir görüşeyim de
Soran+1 yılTerapiste zaten gitmeyi planlıyoruz kesin o
- +1 yıl
Tsk @nuronlinecom
- +1 yıl
Tsk @asletin19
- Aşk İlişkileri konusunda 887 cevap paylaştı.
+1 yılBen şunu anladım, dış güzellik hicbisey. Bir erkek eşine saygılı ilgili çalışma götü yoksa dışarı laf taşıyıp anne ve babasinin laflarını eşine yansıtıyorsa birileri tarafından yönetilip eşinden soğuyorsa o erkek dünyanın en yakışıklı insani da olsa Adam değilmiş.
Kadınlar sizlere de ders olsun dış güzelliğini beğenip aslında daha önemli konulara önem vermeyenler evlilik sonrası pişman. Bu hayatta daha önemli şeyler var yakışıklılıktan, güzellikten başka. Erkek adamsın sen ne eşini ezdireceksin ne de ailene karşı anne babanın laflarına kulak asıp eşinden soğuyacaksin !112 Yorumla
Soran+1 yılİşte beni soğutan önemli sebepler arasında, abisi bile bir ton laf saymış çocuk yapmadığım için kısır yakıştırması yapmış halbuki ben istemedim eşim istemedi. Yatak odama kadar karışmasına müsade etmiş, şu an ailesi ile mesafeli, kardeşi ile konuşmuyor ama geç gelen aklın kime ne faydası var, o kadar sıkıntı yaşadım ki anasına babasına yaranamadım, yarım yamalak durdu arkamda, gerisi hep yalnızlık içindeydim. şu an toparlamaya çalışsa da hala hata yapıyor, sabah bir geldim iş elbisesi ile koltukta uyumuş, insan üstünü çıkarır sabah gelince, duşa girer yatağa yatar, sabah yalnız uyandım bi baktım yatak boş. Sürekli böyle, kaç kez konuştuk tamam dedik düzelecek dedik yine aynı telefonla oynayarak uyuyup kalıyor, tuvalet de telefon hep tel bıktım.
- +1 yıl
Benimde annem babam var, şu anda hayatimda birisi var görüşüyoruz çok soruyor ama herseyi anlatmıyorum ilişkimiz hakkında. Anlatmam da hatta evlendik diyelim evde olan biten hicbisey anlatmam. Torun olayi başka kendilerine mujdeyi veririm 😊 Kimse kusura bakmasin benim eşime annem de babam da laf söyleyemez. Ben annemi babamı dinlerim eşimi de dinlerim ama önce benim kendi ailem, yani eşim ve çocuklarım. Anne ve Babalar herseye karsimamali. Annedir Babadir eyv ama bi sınırı var. Esimle olan ozelime mudahele ettirmem.
Esiniz de annesinin sözünü dinliyor belli oluyor, insan esinin yanina yatar ona sarılır öper. Sizi hic mi özlemiyor bu kadar ruhsuz olamaz bi erkek ! O zaman sizinle niye evlendi size yazık değil mi. Seninde ileride kizin olacak damat kizina böyle yapsa ne düşünürdü acaba? Esiniz tamamiyle ailesi tarafindan yönetiliyor. Ayrica cinsel hayatiniz cok önemli kadinlar bu konu da hassastir hicbir kadin eşiyle cinsel yasantisinin kötü olmasını istemez. Ben eminim siz bu durumdan uzgunsunuz çocuk olayı baska bi mecra ama cinsel yasantiniz seks olayiniz sizi uzuyordur. Ama önce eşiniz ADAM olsun, ADAM !
Soran+1 yılHaklısınız işte biz bu yüzden yıkıldık, yine bu durumda vicdan yapıyorum üzülürse ağlarsa diye vicdanımı sorguluyorum düşünün yani.
- +1 yıl
Siz onunla konuşmuş ve destek olmuşsunuz. Onun sizden özür dileyip af dilemesi lazim. Size ettiği küfürler ne demek yaa 😡 Ayıp, insan hayat arkadaşına öyle şeyler demez. O üzülsün yaptıkları için. Umarım herşey yoluna girer sevginizi sayginizi alirsiniz.
Soran+1 yılUmarım, aşk sevgi o kadar insanı üzen bir duygu durumu ki, şu an eşime aşık olmasam bile hakikaten bu duygular insanı yıpratıyor.
- +1 yıl
Yipratmaz mi hic 😏 Eşinize karşı soğukluk bile olur ki ayrılmak istiyorsunuz. Sizin maddi gücünüz veya ayrılık sonra aileniz size destek olacaksa yanınızda durursa evet ayrılın. Cunku (amacim kafanizi bulandırmak değil) esiniz değişmez degisen adam hemen değişir zamanla degismez ! O an değişir. Hayirlisi olsun hersey gönlünüzce olsun dostum. Hicbir kadin ne boşanmak ne esinden ayrılmak ne de baba evine dönmek ister.
Soran+1 yılBaba evine dönme niyetim yok,30 yaşında çalışan bir kadınım çekemem babamın baskısını çenesini.
- +1 yıl
Hımm o zaman eşinizden ayrılırken maddi gücünüzün olması güzel. Eşiniz ile konuşun birlikte vakit geçirin yemek yiyin başbaşa diyeceğim ama eşiniz de odunmuş. Siz birlikte basbasa vakit geçirdiğiniz zaman ilişkiniz daha iyiye gidecektir bence. Her evli çiftler çalışıyor ama izin gününde birlikte vakit geçiriyor.
Soran+1 yılÖyle güzel zamanlar geçiriyoruz ama onlar düzelmesi için yetmiyor, iletişim sıkıntısı ve bağımlılıkları var. Telefon bağımlılığı, süre gelen yalan söyleme bağımlılığı, cinsel uzaklık ve yetersizlik.
- +1 yıl
Sence çözüm yolu var mı? Sen eşine bu konu da güveniyormusun. Yanliş anlaşılmasın ama yalan varsa ilk dakikadan biter. Uzuldum inanın sizin için ins hersey yoluna girer duzelir. Bir yuva kolay kurulmuyor ama ayrılırken 1 sn bakıyor. Bir imza sadece...
Soran+1 yılGüvenemiyorum eşime malesef. Çok şans verdim 5 yılda ne kadar şans verdim hatırlamıyorum, güzel günlerimiz de çok oldu ama kötü günlerin acısı çok pis kaldı.
- +1 yıl
Umarım herşeyin hayırlısı olur senin için, boşanmak da dünyanın sonu değil yanlış birşey de degil. Ikiniz için belki de en doğru karar olur. Seni tanidigima mutlu oldum yardımcı olabildiysem ne mutlu. Kib iyi günler
Merhaba!
Evliliğinizde aşılması güç sorunlar olduğu muhakkak. Yaşananlar aranızdaki güven duygusunu fazlasıyla zedelemiş. Anlaşılan o ki bu güveni tekrar sağlamak için eşiniz de pek bir çaba göstermemiş. Yalanlar ve iletişimde kopukluk duygusal tatminsizliği daha da had safhaya çıkarmış. Şu aşamada size tavsiyem kesinlikle çocuk yapmayın! Çocuk yapıp da onun da mutsuz bir geleceğe sahip olmasına vesile olmayın. Yapabiliyorsanız anlaşmalı boşanma en sağlıklı seçenek gibi görünüyor..10 Yorumla
+1 yılBak senin durumuna benzer bir durumum var benden sana tavsiye hazır çocuğun yokken bitir evliliğini sen kendin farkındasın yalanla yaşadığınızın böyle bir eşe çocuk verilir mi ki oyle bir ailede çocuk bile sağlıklı büyüyemez biliyorum canin çok yanacak ama kendin icin doğru olan bu ömrünü kurtarıp kendi yolunu çizmelisin aksi takdirde hem kendin cok mutsuz olacaksın hem de ilerde bebeğin olursa hem onun adina hem kendin adina perişan olacaksın
22 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın canım, en iyisi boşanmak, allah çocuk vermiyorsa da sebebi var demekki.
- +1 yıl
Kesinlikle sebebi var bizbilemeyiz sadece Allah yolunu bahtını açık eylesin bacım inşallah
+1 yılBence çok sevip sevildiğiniz ilişkilerde bile bahsettiğiniz ufak tefek yalanları yakalamak, sizi keklemesi falan gibi şeyler bile bitirme sebebi. Sonuçta karşınızdaki insan size değer vermiyor ve yalanları basit olsa da bunları söylerken sizi salak yerine koyup vicdanı rahat, hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyor. Kendisi ayrılmak istemez, ağlar, doğaldır çünkü kurulu bir düzeniniz var evililik kararı almak vs kolay değil ama HATANIN NERESİNDEN DÖNERSENİZ KAR. Bir iki ay cok mutlu olursunuz sonra yine aynı şeyler yaşanır
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle oluyor sonra yine dönüp dolaşıp yine aynı yere geliyoruz.
- +1 yıl
maalesef hep öyle olacaktır gibi geliyor bana
Bence çocuğun olmamasi senin çok büyük avantaj. Ona bağlı kalman icin sebebin yok. Anladığım kadarıyla mutlu da değilsin o üzüldüğü için katlanıyorsun. Ama bir ömrünün böyle geçeceğini düşün. Cinsel tatminlik yok, aile arasinda hep fesatlık fitnelik, kocan sürekli yalan dolan peşinde bu böyle devam etmez edemez sen mutlu olamazsin. Bence boşanmakta sonuna kadar haklisin. Şu an kocani sevdiğini düşünüyorsan bile, karşına seni her konuda tatmin edebilecek bir erkek çıktığı zaman zaten sadece alışkanlık olduğunu, onunla sadece 5 yıl harcadığını anlayacaksin. Sadece görüşeceğin insanlari güzel seçmelisin. 5 yil tatminsizlikle geçen bir hayattan sonra seni mutlu edebilecek birini bulmalisin. Elbet bulursun da. Umarim karsina sana layık insanlar çıkar. Benim tercihim ayrilmandan yana ve asla vicdan azabı çekmemelisin.
01 Yorumla
Soran+1 yılAyrılık kesin karar zaten de, arkadaşım var ama arkadaş geçmişten tanıdığım oda boşandığın zaman ben seni bekliyor olacağım diyor aslında ama ben kararsızım, güvendiğim eskiden hoşlandığım biri, hatta yanıma taşın dedi. Bilmiyorum.
+1 yılEşin ile birlikte yardım almanızı öneririm öncelikle. Yani bir yola girmişsin öncelikle inişli çıkışlı olacağını eminim başta da biraz kestirmişsindir, çünkü aile dışlanması birden olacak değil. Özür dilemeler konusunda da aynı şeyi tekrar tekrar yapıp bozuk plak gibi senden özür dileyip yine devam ediyorsa pişmanlık duymuyor ve yaptığı özrün bir anlamı yok demektir. Caydırıcı önlemler alman gerek ama bunu da başkalarının tavsiyesi ile değil eşini tanıyarak senin bulman gerek, kimsenin aklı ile iş yapma üzülürsün. Yuva yapmak da yıkmak da çok kolay bir imza veya bir mahkemeye bakar. Senin güçlü olduğunu sizin bir olduğunuzu güçlü olduğunuzu gösteren o yuvayı birlikte ayakta tutmak.
Bir yola girmişsin vaktiyle vazgeçme hemen eşin ile birlikte bir çözüm ara, boşanmak çıkmazda kaldığın son çözümün olsun.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 650 cevap paylaştı. başkasının akıllarıyla hareket etme kesinlikle ama eşinizle konuşun psikolojik destek alsın çünkü dediklerinize göre aklı selim hareket etmiyor. ona açık açık konuşun seviyorsanız seviyorum seni ama seninle bu şekilde yürümüyor psikolojik destek alacaksan bana karşı bu hareketlerini düzeltirsen benim gösterdiğim çabayı sende de görmek istiyorum hiç çabasız değilsin ama benim rahatsız olduğum şeyleri söylememe rağmen bana yalan söylüyorsun beni yaralıyorsun sen benim yaralarımı saranım değil yaralarıma tuz basanım ol diye mi aldın nikahına diye böyle bi damardan gir bi psikolojik destek alsın. boşanmak kaçmak kolay olan mücadele edin inşaallah düzeleceğine inancınız varsa düzelecektir o.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle çocuk yapmaman doğru bir karar olmuş sonrasında yaşadıkların zor ilgi şefkat insanın ihtiyacı olan şeyler eksikliğinde boşlukta oluyorsun bu da başka bir sorun evliliği yürütmek zor boşanmak kolay kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez konuşmaya anlatmaya fikir almaya ihtiyacın var içine atarak kendine daha çok zarar veriyorsun
18 Yorumla- +1 yıl
Ailen arkanda duracaksa kendi ayakların üzerinde durabikeceksen boşan kolay bir süreç olmayacak cinsellik önemli bir etken
- +1 yıl
İnsan ya anlatınca ya da ağlayınca rahatlar
Soran+1 yılÇalışan bir kadınım, ailem olmasada ayakta kalırım inanıyorum buna. Bilmiyorum araftayım şu an karşımdaki kişiyi düşünüp vicdan yapıyorum, herkesde olan korku alışkanlık korkusu, boşanıp bir süre aynı evde yaşayadabilirim bu durumu kabullenmek için.
- +1 yıl
Aynı evde yaşamak sorun olabilir
- +1 yıl
Muhafazakar bir aile demiştin iyice düşünmen lazım karşındakini düşünüp vicdan yapıyorsun o seni düşünüyormu peki
- +1 yıl
İstersen dinleyebilirim seni detaylı konuşabiliriz
Soran+1 yılTakibe aldım
- +1 yıl
Tamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 3,5 yıllık evliyim çocuğumuz yok ne tesadüf benzer sorunlarımız var boşanmayı aklımdan geçiremiyorum bile ben bu aramla yola çıktım diyorum benim eşimde çok oyun oynar sürekli tartışırız ama bana bu hafta boyunca Gül getirdi o güllere bakınca içimdeki olumsuz duygular kayboluyor eşimde beni tüketmiyor değil ama ben onsuz olamam bu evlilik senin olduğu kadar onunda evliliği bırak sigara içsin bırak oyun oynasın iddia zaten çok paranızda yok bir süre oynar oynar sonra para bulup oynayamaz cinsel hayat içim bizde çabalıyoruz bende isteksizlik var onda başka sıkıntılar anan çabalıyoruz sizde çabalayın
11 Yorumla- +1 yıl
Yola çıktığın kişiler her zaman doğru kişiler olmayabilir. Olayı dramatize etmeden evliliğinizi mantık süzgecinden geçirmenizi tavsiye ederim
+1 yılKısır döngüye girilmiş. Bu cendereden ancak çuft terapisi ile çıkılır. Ancak iki tarafında gayreti önemli yoksa suya yazı yazmak gibi olur terapi.
10 YorumlaYanii, zaten evlilik dediğimiz şey tek taraflı olan bir şey değil. Bu yüzden hep sizden giden olmuş, üzerine size bir ton yalan ve sıkıntı yaratmış. Gün geçtikçe de soğutması yanında cabası... Bence bir uzman destek alın hatta beraber alın ve gelişme olur ise duruma göre devam edin, ancak bunu kabul etmez ve herhangi bir gelişme olmazsa bence bitirin. Zaten çocuk da yok, sizin ilişkiniz dediğiniz gibi tamamen alışkanlık
08 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle alışkanlık aynı yastıkta uyuduk, iyi güzel günlerimiz de çok oldu, başkası ile bunları yaşayamama korkusu sarıyor, ya başkası onun gibi olmazsa diye düşünüyor insan, gelen gideni aratır hesabı, ama eşimin şöyle bir teklifi de oldu, ilerde birbirimizsiz yapamaz isek yine birleşiriz demesi şaşırttı ben seni hep beklerim dedi ama bilmiyorum.
- +1 yıl
Alışkanlıklar zor unutulur gibi gelse de, bazen o kadar zor gelen şeyin nasıl kolaylıkla olduğunu anlayamazsınız. Yaşamadan bilemezsiniz, bu kadar sorun sıkıntı ve hakaret varken, neden başkası ile olamayasın ki bundan daha kötüsü zaten fiziksel şiddete giriyor bence. Komik bir teklif, ama siz ne düşünüyorsunuz bu konuda bilemem. Eğer ki şüpheleriniz varsa bir oturup enine boyuna konuşun, sonrasında bir uzmanla görüşün. İkinizde kafada bitirmiş gibisiniz oysa
Soran+1 yılEşim aksine bitirmek istemiyor çaba içine girdi son zamanlarda ama çabalarken hatalar yapıyor yine. Sabah bir kalktım yatakta yok, gece işten gelmiş koltukta üstü başı ile telefon ile oynayarak uyuyup kalmış. Hep aynı hikaye
Soran+1 yılKonuştum kaç kez güzelce söyledim hatta telefonla oynayacaksan da elini yüzünü yıka üstünü çıkar, yatağımızda uzanarak oyna en azından yatağımızda yanımda uyuyup kalırsın dedim, haklısın unutuyorum dedi kaç kere ama yine aynı yine aynı.
Soran+1 yılYıl sonundan sonra boşanmayı istiyorum kararlıyım
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılevet psikolojik olarak destek almalısın
zaten en ufak şeyde bile yalan söyleyen insana nasıl güveniyorsun hala çok garip11 Yorumla
Soran+1 yılGÜvenmiyorum ki, o yüzden aynı evde yabancı gibiyim.
+1 yılEvliliğin en temel bir kaç başlığı olarak gördüğüm şunlardır.(sıralamayı önemseme)
-2 taraf için de cinsel yaşamdan memnuniyet
-İki taraf içinde karşılıklı anlayış olması ve taraflar benim eşim anlayışlı diyebilmeli.
-Maddiyat da önemli fakat şu şekilde, kimsenin malının mülkünün garantisi yok. Ama evin hakkı evindir. Olur da kimse israf etmeden fakir kalınırsa gerekirse, tek göz evde de yaşanır. Ama ilk 2 madde varsa. Maddiyatta israf etme varsa zaten ben ilk iki maddeden de şüphe duyarım.
Benim haddine değil ama yerinde olsam bu üçünü de onunla konuşur gidişata bakar alınması gereken kararın o zaman alınacağını düşünürdüm.00 Yorumlabosan gitsin ne yapican boyle erkekyi adam gibi birini bul ben evlenmedim amma evlenirsem o kizdan şehvetimi sevgimi cinselliyimi yemeyimi ilgimi gezmekelrimi hayatimin bir parcasi olmasini eskik etmem. daha ne yapayim otursun kafamda yaklarini sallasin soksun gozlerime zaten ben gozum kor olmus askdan bitmisim.
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar. Ben sadece kendi görüşümü söylüyorum. Ben hiç boşanma taraftarı değilim. Ama arkadaşlarımn annesi ve babası birlikteyken, onlar yüzünden kendi yaşadığı ızdırapları duydukça ayrılmaları daha hayırlıdır dedim. Eğer siz de kocanızı seviyorsanız ( ailesini umursamayın) ve kocanızında hataları olsa dahi size olan sevgisinden eminseniz sabredin derim. Belki zamanla düzelir. İnsanlar kolay dolduruluşa geliyor. Kocanız keşke bu tuzağa düşmeseydi. Olaylar daha ciddi boyutlara ulaşmadıkça ve dayanılmaz hal almadikca birbirinizin sevgisini tamir etmeye ve sürdürmeye devam etmenizi tavsiye ederim.
00 YorumlaBosan ve psikolojik destek al. İşine ve hayatına odaklan. Hayatına devam ede bilirsin ama sana zaman ayırmayan ve arkandan saçma sapan konuşan adam sana layık değil. Ayrıca özür yanlışı tekrarlanmadigin zaman samimidir. Kırıp incitip özür dileyip yine aynı şeyleri yapmak kişinin kişiliğine hakarettir. Kendine hakaret etme.
00 YorumlaBence önce psikolojik bir destek al sonuç da konuşmaya çözmeye çalışmıssın karşıdaki senden kaçmaya çalışıyor vurdumduymazlıkları mutsuz bir ilişkiyi zorla sürdüremezsin aniden bosarsan üzülürsün tabii bu sorunu psikolojik bir tedavi al terapilere git ona göre planlı programlı Bir şekilde hareket edebilirsin
00 YorumlaSize hakaret ediliyorsa ve size değer verilmiyorsa büyük bir problem var demektir. Daha çok gençsiniz yaşınızdan dolayı artık sabredeyim kafasıyla devam ediyorsanız etmeyin. Aile içinde hudutlarınızı belirleyip kurallarınızı karşınızdakinin özgürlüğünü kısıtlayacak derecede olmayacak şekilde belirleyin. Mutlaka destek alın. Evlilik ve evliliği bitirmek kolay şeyler değil. Hala seviyorsanız ve eşinizin iyi kalpli biri olduğuna inanıyorsanız devam edin. Ufak meseleleri takmayın. Kendinize bir hobi edinin. Eşinizle sohbet etmek. Onun için ufak sürprizler yapmak ve hayatınıza heyecanlar katmak çok iyi olacaktır. Ailesiyle muhattap olmak zorunda değilsiniz çünkü onun ailesi artık sizsiniz. Birlikte konuşarak çözemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Ha birde emin olamayacağınız bir konumdaysanız çocuk yapmayın. Her şey gönlünüzce olsun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında çözülmeyecek büyük sorunlarınız yok gibi bir çift terapistine gitmeniz faydalı olabilir.
Sevmiyorsan gerçekten onunla olmaktan mutsuzsan birşey diyemem ama anlaşmazlık çözülebilir.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBoşan aylen destekse sana cocuk yok çekmen için bi sebep var mı bn bulamıyorum ilerde daha cok pişman olacksin boşamadığına cocuk yapip oturcan ya da boşycan
20 Yorumla
+1 yılbu şekilde kendini üzmek için neden çaba da harcıyorsun ki. olmuyor işte hazır çocukta yok. inan boşan huzurlu olursun. bunları da asla düşünmeden hayatına bakarsın. senden başka sen yok bunu unutma
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 738 cevap paylaştı. Mutsuzsan ve gerçekten hakli sebeplerin varsa ayrılmalısın aksine çocuk olduktan sonra ayrilmaniz daha da zor olur. ve çok yıpranırsın. Tavsiyem iyi düşün taşın kimse için değil eşinden sikayetciysen ve gerçek sorun o ise ayrıl. iyi düşün 😉
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Bazen insan evi gibi hayatında da bazen temizlik yapması gerekiyor. Görünüşüne göre de senin öyle bir temizlik yapman gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılİki tarafın da birbirine eziyet ettiğini görüyorum burada. En güzeli boşanıp bir an önce hayatınıza yön vermeniz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılBence iyi düşünüp taşınmak lazım buradaki yorumlar senın hayatını bilmeyen insanların yorumları. en mantıklı kararı sen verirsin yine.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence bu şartlar altında en doğrusunu düşünmüşsün. Cinsellikle yok. Gereğini biran önce yap gitsin. Böyle hayaat sürmez. Kısmet her zaman karşına çıkabilir.
10 Yorumla
+1 yılKendi başına yaşayabilecek ya da ailenin yanına dönebilecek isen hiç düşünme. Derhal boşan.
10 Yorumlasiz büyüksünüz kendi kararınızı vermelisiniz ama kocanız kendi hayatını gayet iyi yaşıyor sizide pek umursamıyor benim gördüğüm bu daha ne kadar sürer bu ilişkiniz ben katlanamazdım buna
00 YorumlaEvlilikte cinsel hayat evliliğin olmazsa olmazıdır. Partnerin karşı tarafın bu hakkını kesinlikle karşılaması yani memnun etmesi şarttır. Yoksa zaten o evlllik çoktan bitmiştir.
00 Yorumla
+1 yılsevgiyi onda bulamazsan eninde sonunda aldatacaksın bir yandan yılların getirdiği emek var zor bir durum onu karşına al ve ciddi bir konuşma yap düşüncelerini söyle iyice anlamasına sağla eğer düzelmiyorsa ayrıl üzülürsün ama sonra alışırsın böyle kanser hastası gibi olmuşsun çünkü
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce kendi ruh sağlığınızı koruyun. Sonra eşinize ve ailenize birlikte sahip çıkın. Eğer eşiniz sizinle aynı fikir değil ise yapılması gerekeni yapmakta tereddüt etmeyin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaya anlayışlı bir kadınsın galiba. Değerini bilmesi lazım, sana vakit ayırması çok zor bir şey değil. Uzmandn destek alın, eşin hatalarının farkında gibi. Düzelirse daha tatlı bir ilişki yaşayabilirsiniz.
02 Yorumla
Soran+1 yıleşim 5 yıldır hatalarının farkında ama ben farkındalıkdan ziyade icraat olmasından da yanayım sorun icraat olmaması aynı kapıya çıkılması yoksa çok mücadele verdim çok.
Cevap sahibi+1 yılAnladım olayınızı. O yüzden gözle görülür bir değişim için uzmanlardan destek almalısınız. Cinsel hayat içinde eşinin doktora gitmesi lazım. Böyle basit bir konu için uğraşmaması saçma. İnsan sevdiğine gereksiz gurur yapmamalı. İletişim kurmanız çok güzel. Bunlar sizin için birer engel olur umarım ve aşarsınız. Bir son olması üzer, iki tarafıda belki. Kalıcı bir değişim için çaba harcamasını sağla, enerji kazanması için birşeyler yap. Bunun karşılığını güzelce alabilirsin bence.
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. En kıza zamanda düzelmesini diliyorum içten bir şekilde. Yaşın daha genç, yaşlanmadan. Çocuk yapmaman bu zmana kadar bence doğru bir tercih çünkü güven vermiyor. Sonra o çocuğun ortada kalma durumu var.
06 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle, ailesi kısır muamelesi yapmıştı birde utanmadan, söylemeseler de anlıyordum. allahtan doktora gidip baktırdım sapasağlamım, en azından eşim biliyor, kapak oldu onlara
Soran+1 yılBen yapmadım, bir süre korunmadık oda tutmadı, demekki allahtan dedim nasip dedim hayır varmış. Sonra abisi söylerken duydum çocuğunda yok zaten olmuyor şimdiye boyun kadar olmuştu dedi bana laf çarpmış boşa gitsin demiş
Soran+1 yılİşte, malesef öyle, saygıda kusur etmedim, ailesinin evine gittiğimde k.. ımı oturtmadım yere hep iş yap hizmet et, hediyeler, çiçekler, sırf annesi mutlu olsun sevinsin diye. Yaranamadım kadın yine gudubet.
- +1 yıl
Yaa zaten biri anlamıyor ise, anlamaz yaranamazsın. Zaten yaranmaya da çalılma bak çok samimiyim. Sen vicdanen rahat olmak için içinden geldiği gibi davran. Kimseye köle ol ak için evleniyor insanlar. Canımla ciciler üç beş ay değil bir ömür boyu sürdüğün de bir anlamı oluyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba. Eşin maaşlı bir çalışan anladığım kadarıyla. Borç miktarı sürekli artan durumlarda sabit maaş ile ödemesi çok zaman alıyor. Hele bide ailesine destek olmaya falan kalkarsa daha sıkıntı. Çocuk yapmamak tabi ki zor bi 3-5 sene sonraki halin ile şimdiki çok farklı olacak. En basiti çocuğa tahammülün ilgin bile genç iken daha farklı. Senin ailen bu durumdan ne kadar haberdar. Sen çalışıyor musun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı. Adam tam bir ezik açıkçası sana vermesi gerekenler ortada fakat zaman geçtikçe de sürekli hatalar yapmaya başlamış
00 YorumlaBence önce bi cift terapisine gitmelisiniz. O daha iyi yol gösterir. Ayrılmanız gerekiyorsa da bunu belirtir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDaha iyi bir hayat için umursamaz olcan bazi şeylerde. Ortak bir yol bulup devam et. Vu saatten sonra bulacagin ondan iyimi olcak. Tekte yaşanmaz hayat. Kavga dövüş götür lakin sen üzülme onu üz daha çok. Umursama derim. Zatwn baska çare de yok gibi
00 Yorumla
+1 yılEzra Ezmeci var, İnstagram profiline bir bakın isterseniz. Onun kitaplarını okuyun, en azından denemiş olursunuz. Belki de çok mutlu olacaksınız.
01 Yorumla- +1 yıl
Kitapları alıp okursanız ordaki maddeleri uygulayınca birçok kadın hiç olmadığı kadar mutlu olmuş. Ayrıca çift terapisine gidebilirsiniz.
+1 yıl41 yaşındayım bu sorunları o kadar iyi biliyorum ki seni o kadar iyi anlıyorum ki nacizane fikrim Bi an evvel boşanıp önüne bakman muhtemelen tipik Türk kadını yapamıyacaksın böyle bloktan Bi hayat yaşıyacaksın😔
30 Yorumla
+1 yılBoşan canım o adam olmaz 5 senede adam olamadıysa düzelmez. Yol yakınken boşan yolunu çiz
00 Yorumla
+1 yılabla karar verdiysen boşan gitsin uzatmanın alemi yok
00 Yorumla
+1 yılBendede psikolojik destek al ama geç kalmadan ayrıl
00 YorumlaBoşanmakta haklısın , boşan kendine yeni bir hayat kur , cocuk sahibi ol.
00 Yorumla
+1 yılKarar verdim diyorsun kararsızım diyorsun hangisi doğru
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Aramadın mi yemeğine Viagra seni gzl ilişkisi olsun.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Senin evli kalman için bir neden yok. Neyi düşünüyorsun?
00 Yorumlaaile ilişkileri uzman danışmanı na gitmeniz şart. yoksa ayrılığa gidiyor durum
00 Yorumla
+1 yılKararsız olma madem sana gereken değeri vermiyor o zaman bu iş burada bitmeli bence.
00 YorumlaHer şey hal olurda.. bu iddia oyun oynama şeyi ne ya
..00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
+1 yılBoşuna beklemişim bunca zaman desteğe gerek yok bitir zaten kadınlığını da hiç yaşatmamış
10 Yorumla
+1 yılAkilli bir kadına benziyorsun umarım kocanın aklı başına gelir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılYazık seni eziyor ezdiriyor üzüyor psikolojini bozarlar ailece
00 Yorumla
+1 yılBireysel psikolojik destekten çok aile terapisi almanız daha işe yarar
06 Yorumla
Soran+1 yılBizim durum biraz o durumları aştı, sorun o kadar çokki hangisine ne kadar zaman gerekli bilmiyorum, cinsel sorun, eşimin iddia bağımlılığı, telefon bağımlılığı, yalanı, yolda geçen araba ile gidiyoruz, annesi yaşında ki kadın arabanın önüne tak diye geçti diye gebereceksin lan. k.. ahbe dedi kocaman kadına, neden kadına küfür ediyorsun ayıptır be dedim, çok itici terbiyesizce davranışı yüzünden uyardım diye benle de tartıştı, sinirden söyledim dediözür diledi sonra benden, sorun o kadar çok ki, ayrı uyuyup kalmaları mı dersin. Hangi birinie çözeyim bilmiyorum.
- +1 yıl
Boşanmayı kafana koydun yani
Soran+1 yılEşimle bunu konuştum, seni mutsuz etmektense ayrılmak doğru karar dedi, oda beni çok yıprattığını kabul etti, yıl sonuna kadar kendini düzeltme sözü verdi ama yapamaz ise ayrılmak daha doğru dedi. Belki ayrılırım ve bir süre aynı evde yaşarım maddi olarak toparlayana kadar.
- +1 yıl
anlaşmalı boşanma olacak yani. hukuki destek lazım mı
Soran+1 yılAvukat yardımcısıyım avukatımız ilgilenecek sağolsun. Bakalım sonumuz ne olacak çok kötü sıkıntı var içimde, yük beni boğuyor.
- +1 yıl
Anladım. Hayırlısı diyelim
Eşinde sende psikolojik destek alabilirsin... çok şey değişir mi sanmıyorum hakkınızda hayırlısı
00 Yorumla
+1 yıliç sesin ne diyorsa onu yap başkalarının fikri herzaman iyi olmayabilir en azından kendim ettim kendim buldum dersin ama bana kalırsa mutsuz evlilik çekeceğime ayrılırım ben öyle yaptım sanada tavsiye ederim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kesinlikle pisikolojik destek alın.
Esinde alsın sonkez bi konuşun :(
Bebek olsa evdeki sorunların bircogu düzelir eminim.00 Yorumla
+1 yılBosan kararsız kaldıktan sonra ileride yine gözünün önüne gelir bu olaylar
10 YorumlaCiddi bir konu direk bir psikoloğa git durumu anlat yardım al, umarım hakkında hayırlısı olur 🙌
10 YorumlaKararını vermis gibisin. Mutlu değilsen ve yürümüyorsa aklındakini yao
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem