Sabah markete gittim ekmek almak için, zaten cüzdanımda çok para yoktu ama bir baktım eşim cüzdanımdan para almış. Rezil oldum resmen. Eşimin bana haber vermeden cüzdanımdan para olması doğru bir hareket mi? Eşler birbirine sormadan cüzdandan para alabilir mi, ben mi abartıyorum?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. tabi hoş değil ama bu durumlar karı koca arasında dengelenir. öyle olmalı bence. ama kadın erkek ilişkileri 2 kişi arasındadır. artık sizin aranızdaverdiğiniz bir kural bir yasa gibi düşün. şahsen ben eşim demişsem ondan cekınmem. onun artık yemeğini de yerim. onun cüzdanını da kendimin gibi acar bakarım. icap eder alırım para icap eder ben para koyarım. ama tabi böyle bir durum olmasın diye haber veririm ya da dımdızlak bırakmam cüzdanı iyice:D ama diyelim cok lazım oldu aldım sonra unuttum ok. bunu basıma kakması itici geliracıkcası. alcakgönüllü olmak gerek. karının kocaya nazı gecmicekte kime gecicek. ya da tersi ama sürekli yaparsa tabi söylersin askım g. t gibi kalıyorum cüzdanımdan full parayı alma be dersin. ama kötü br olay yasamıssın. olur öyle ya umarım mutlu olursun
02 Yorumla- +1 yıl
sen evli misin?
En İyi Cevaplar
Yani uyuyor olursam benden habersiz aldığı çok oluyor. Ben sorarım kendisine "paramı aldın mı cüzdanımdan?" diye kendisi hiç söylemez yani ben tarafından büyütülecek bir mevzu değil.
Ama bir erkeğin kadının cüzdanından para alması olayına alıiık değiliz toplumca onun için garip karşılanabilir. Keşke söyleseymiş. 🙄00 Yorumla
+1 yılŞimdi o para işinin konusuda önemli. Mesela o an acildi veya atıyorum özel hastaneye yatırılacak ve giriş ücretleri 50 tl nin altında değil biliyoruzki. O an onda para yok senden aldı o an haber veremedi. Bunda sorun yoktur. Çünkü 1. derece önem taşır bu. Ama öylesine aldı veya veresiye borcu filan gibi şeyleri kapatacaksa yine sormalı aslında. Bunuda geçtim zaten senin cüzdanından para alırken paranın miktarını görmüştür. Bunu görüpte alması. Kusura bakma ama duyarsız yani. Ne olursa olsun. Bir eş hiçbir zaman eşini rezil etmemeli. Bunu düşünmeliydi eşin. Bana göre hata etmiş. Alma nedeni ne bilmiyorum ama para miktarını görüyor yani. Abartmıyorsun. Haklısın.
00 Yorumla
Normal değil mi tabii ki de eşim cüzdanından para alabilir ya da ben onun cüzdandan para alabilirim bunlar normal şeyler unutulmadığı sürece söylenmesi bir problem teşkil etmez ekmek alacak kadar da param olmaması evet sorun yaratabilir mutlaka ama kart diye bir şey de var artık bunun için kocamı kıracağım düşünmüyorum ya da tam tersi onun beni
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
101Cevap
Bence hakarettir.. Ben olsam cidden kavga çıkarırdım.. Siz yapmayında.. Ben 8 yıl evli kaldım.. Ne eski eşim cüzdanımı karıştırmıştır.. Nede ben karıştırdım.. İstersin o ayrı..
42 Yorumla
Soran+1 yılBende karşıyım ben bu zaman kadar eşimin ne cebini ne cüzdanını karıştırdım. Sinirim bozuldu
Bir kadının mecburiyetten de olsa eşinin cüzdanından para alması doğru bir şey değilken bir erkeğin eşinin cüzdanından izinsiz para alması kabul edilemez bir kadının çantası o kadının namusu gibidir kimse izinsiz bir kadının çantasına el uzatamaz kaldı ki izinsiz para almak daha vahim bir durum eşinden izin almak ya da para istemek yerine böyle bir hırsızlığa yeltenmek karşıdakinin ne kadar güvenilmez olduğunu gösterir 💫
21 Yorumla- +1 yıl
Evlenince namusu eşinize emanet etmiyor musunuz?
Almasında bir sorun yok ancak bunu sana haber vermeyişi ökkeşlik.
madem aldın parayı de ki 'senin cüzdandan aldım x tl.' o da ona göre hazırlıklı olsun. yaşadığın durum abartılacak bişey değil. para lafı yapıyo olsaydın abartıyorsun derdim de.. öyle 'param var gidip 2 ekmek alayım da yiyelim' diyip parasız gidip 'aa para almamışım alıp geleyim' diye kıçına baka baka geri dönmek cidden rezil bir durum.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayat müşterektir, kazanılan parayı beraber harcıyorsanız eğer ve birbirinize güven duyuyorsanız para mevzularında çok hassas olmamalısınız...
Cüzdanından para almasını konu etme, sadece cüzdanından para aldığı zaman haber etmesini iste. Bunu da güzel bir dil ile ve ben dışarıya alışverişe cüzdanımda para var sanarak gidiyorum, sıkıntı oluyor diye anlatmaya çalış...00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEşinin rezilliği erkek adam karısının cüzdanından para çıkarır mı ya habersiz.. karısını rezil etmiş resmen hiçim düşünmüyor acil bir yere gider gelir diye
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimde hep haber vermeden alırdı. Bu gizli gizli almak amacıyla yapılmıyor çünkü o paranın alındığını zaten öğrenmemiz zor değil. Ama düşüncesizlik yapıyor eşin. Para aldıysa senden, ki alabilir sırf erkek diye neden alamazmış? Ama bunu sana bildirmeli ki haberin olsun sende ona göre davran. Bende kaç kez marketlerde kasada kaldım senin gibi. Hoş durum değil ve ona bunu kızarak da belli ettim
20 Yorumla
+1 yılBırak para almayı açmaz (açamaz) bile. Çocukların kimliği falan lazım olduğunda cüzdanımı getirir ben alır veririm. Senin cüzdanından para alması da ne biliyim. Sana abartmışsın yazmışlar ama aynı durumu ben yaşasam daha çok abartırdım. Para alması değil, bunu sana söylememesi seni o duruma düşürmesi hoş değil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı. Hayır kesinlikle haklısın. Tamam aranızda paranın lafı tabi olamaz ama iş cepten-cüzdandan para almaya gelince haber vermek lazım. Aranızdaki saygıyı muhafaza etmek adına böyle davranmak gerekir bence.
20 Yorumla
+1 yılAlabilir para da bir haber vermeliydi. Böyle durumlar için
20 YorumlaYanlış olay... Sormali sormadan hiçbir şekilde alınmamalı... Cüzdanım ve ceplerimin karıştırılması dan nefret ederim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParalarimiz hep ortaktir bizim. Zaten alisverisleri falan hep ben yapiyorum o yuzden genelde bende daha cok para oluyor. Ben hep disariya cikacagi zaman sorarim paran var mi diye ya da o sorar. Ama genelde parasi yoksa paralarimizi belli bir yere koydugumuz icin gider ordan alir. Ama bu sizin aranizda bir sey konusup kendiniz halletmelisiniz
00 Yorumlaben evlensemde ilerde eşten para almam mesleğim olsun kendi param olsun ben para falan istemem şahsen gizlide almam hoş değil bence.. Ama almak zorunda kalmıştır belki bilemeyiz tabide haber verebilirdi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 483 cevap paylaştı. kadın olsun erkek olsun çanta cüzdan telefon evli dahi olsan kişinin özelidir. bir dalgınlığına gelmiş uyandırmak istememiştir uygun bir dille uyar çok büyütülcek bir durum değil tekrarlanmadığı sürece.
10 Yorumla
+1 yılYanlış aldığı zaman en azından sana bilgi vermesi gerekir mesela kardeşim cebimden para aldığı zaman mutlaka abi cebinden para aldım şu kadar diye söyler
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılbence yanlış, diyelim ki eve acil alışveriş yapman lazım bir baktın parayı çarpmış böyle dünya olabilirmi ya istemek dururken veya en azından haber vermek dururken? Üstelik ben genel olarak karşı taraftan para almaya da karşıyım da neyse
00 Yorumla
+1 yılbilemem ki? onun kucağına alan sensin hanım abla. başta. onu bu konuda niye aldığını öğren derim. belki de bir acele işi vardı. ama seni rezil etmesi doğru değil. biraz bağrına aldığında eğit onu anlıyor musun?
00 Yorumlaİster uykuda olayım, ister başka bir işle meşgul olayım, sormasını isterim. İlk kez olduysa tartışma çıkarmam ama birkaç kez olursa o zaman, tartışma çıkabilir.
10 Yorumla
+1 yılSöylemeli en azından aldım haberin olsun diyeblir.. izin istemesine gerek yok alabilir miyim diye ama soylesin ki sen de ona göre hesabını bil markete manava gidip rezil olma
10 YorumlaSen de ondan izinsiz alıyorsan onun rahatlığıyla almıştır. Ben almam diyorsan çok da doğru bir şey değil. İzin alması ve yahut alsa bile söylemesi gerekir.
10 Yorumla
+1 yılmaalesef bende yaşadım bunu. Eşimin benden habersiz cüzdanından para alması doğru değildir. Bu bir çeşit tabiri caizse bana göre hırsızlıktir. Tabiki es zor durumdaysa birbirine destek olmalıdır Fakat bu şekilde olamaz. Este olsa o para kimin cüzdanında ise ona aittir. Bilgisi olmadan o cüzdandan da para alamaz miktarı az olsun çok olsun. Bu davranış hoş değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılHaber verse iyi olurmuş ama belki acelesi vardı o an seni bulamadı o yüzden söylemeyi unutmuş olabilir. Hem evlilikte senin paran benim param olmamalı. Yoksa ilişki yürümez ve sürekli tartışma olur
00 Yorumla
+1 yılAlırken söylemesi gerekirdi. Evlilik tamam herşey müşterek ama haber verilmeden cüzdandan para alması hırsızlığa girer. Bilginiz dahilinde olmadan yapılan herşey suç teşkil eder.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılAsla olmamalı böyle birşey. İşte bunun gibi hoş olmayan şeyler olur sonra.
Bence abartmıyorsunuz. Eş olmak yakın olmak başka, cüzdanıma kadar girmesi başka karşımdakinin.00 Yorumla
+1 yılabartmayın ya ne alaka kocan o senin bir kendinize gelin senin benim olmaması lazım ayıp bu soruyu sorman beni bile utandırdı kocan görse ayrılır senden.
00 Yorumla
+1 yılBunun yüzünden tartışma çıkarmak abartı olur ama en azından haber vermesi gerekirdi. Paranın lafı olmaması lazım diyoruz da böyle konularda insan düşünceli davranmalı.
00 Yorumlayani lazımsa isteyebilir, çok lazımsa aldıktan sonra aldığını söylese haberin olucak kızmıycaksın. öbür türlü gizli kapaklı oluyor. abartmıyorsun tabiki söylenmesi gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılAlsın o önemli değil de alırken ya da en kötü aldıktan sonra bir söyle böyle böyle diye. Kadın olsun erkek olsun bu durum fark etmez ki, sonuçta alma diyecek hali yok da haber ver
00 Yorumlazaten söyler akşama söylemesse o zaman sıkıntı olabilir eşler tabiki alabilirler aralarında para lafımı olur?
01 Yorumla
Soran+1 yılAlırken söylemeliydi elbette aramızda paranın lafı yok ama sabah ekmek bile alamadım
+1 yılEvlilikte senin paran benim param olmamalı ama habersiz alması doğru değil kanımca.
30 YorumlaAlmamalilar ama çok da büyük kavgalara gerek yok bence. Uyar tartışma çıksın ama para aranıza girmesin.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSöylemesi lazımdı düşüncesizlik yapmış. Eşlerin arasindaki diyaloga göre değişir bu ama kimsenin cuzdaninı karıştırmam almam da.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılçok yanlış buldum haber edebilir alıyorum diyebilir sonuçta sen cüzdanını alıp evden çıkıyor ve paran olduğunu düşünerek
10 Yorumla
+1 yılöyle sey olur mu hıc.. yanı ıhtıyacı varsa sana söyleyım alabılırdı? ayıp olmuş gercektende. uzuldum cokkez basıma geldı budurum benım..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana haber vermeliydi, abartmiyorsun ki bak haberin olmadigi icin ekmek bile alamadin.
10 Yorumla
+1 yıl"Cüzdanından şu kadar para aldım haberin olsun" dese eyvallahta. Bu resmen hırsızlık.
20 YorumlaBence yanlış ama bende çalıştığım halde abimden para alırım😂🤷♀️
212 Yorumla- +1 yıl
Vay uyanık😂😂
- +1 yıl
😊😊
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Kulak çınlaması ciddi bir hastalığın habercisi olabilir ihmal etmeyin mutlaka bir hekime danışın😄
çantasını verirse taşırım tut derse tutarım ama asla ne çanta ne telefon elimi bile sürmem sosyal medya hesabı şifresini de almam bunlar etik değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbartmıyorsunda eşin olduğı için çok sinirli söyleme. Bide erkek karşı taraf. Zeytinyağı olmaya çalışır hemen. Banada sorsaydın ya hyatım. Marketten bişiler aldım kasada paranın olmadığını gördüm. Falan de.
00 Yorumla
+1 yılDoğru değil onu o cüzdana gömerim valla en nefret ettigim şey.
Erkek adam kadın parası mi yer kafasındayim biraz00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 630 cevap paylaştı.
+1 yılÇok yanliş bir durum, resmen hirsizliga giriyor söylemeden aldigi için, kocan sonuçta neden söylemiyorda gizli alma gereyi duyuyor
01 Yorumla- +1 yıl
Ne yani dogru bir davranişmi haber siz para almasi, nasil bir kocaymişki karisinin çantasindan para almiş, markete git orda onun yüzünden rezil ol,
+1 yılKadın erkek ten alabilir tabii, ama erkeğin kadından almasına ilk defa şahit oluyorum.. Kese birdir ailede tabii ama yine de bunu habersiz yapmasını pek uygun bulmuyorum.
00 YorumlaBelki parasi kalmamis seni uyandirmak istememistir. Hep yapmiyorsa tepki gostermen seni küçük düşürür kocan o senin.
00 YorumlaHer kim olursa olsun eş bile olsa sormadan cüzdandan para alınmaz.
Ne ayıp yahu insanin cüzdandan habersiz para mı alınır.00 Yorumla
+1 yılDoğru değil. En azından bir not v. s bırakabilirdi aldığına dair.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılHayir tabi ki alamaz. Esler birbirinin ozel esyalarini karistirmamalilar. Esinle konus..
13 Yorumla- +1 yıl
O kadar çok artı vermişinki soru senin sandım bir an😂😂
- +1 yıl
@neslitükenmişerkek_- öyle cevapları geziyorum ne var ne yok tartışma var mı varsa ben de katılayım diye :D :D tartışmalı bir konu bu :D
- +1 yıl
Aynen✌😄
Bence normal ama haber vermesi iyi olurdu. Sonuçta kendi parası. Neyse hayaller hayatlar 😂😂😂
10 YorumlaAnnem kaç yaşında hala babamın cüzdanına elini sürmeden haber verir bırak para almayi
12 Yorumla
+1 yılEşler birbirinin cüzdanını karıştırmamalı bence. Sana söylemesi lazımdı. Hoş bir durum değil.
10 Yorumla
+1 yılYanı uyandırmak istememisse dahi not bırakmalı mesaj atmalı. Yalniz şu da bir gerçek ki ihtiyac dogrultusunda iki kişiden birinde para bulunacaksa kadında bulunmalı.
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl niye heran acil bir durum olabilir kimden para isteyecek kadın haliyle.
Kesinlikle yanlış...
Hiç sevmem boşanma sebebi bile yaparim bu olayı
O kadar yani10 Yorumla
+1 yılHaber verilmesi gerekir kadın için de erkek için de geçerli.
10 YorumlaO para sana biryere gittiğinde lazım oldugunda rezil olmayasın diye haber vermesi gerekir. Mutlaka. Diğer yönden almasında hiçbir sakınca yok bence. Evlilikte senin veya benim yoktur. '' Bizim '' vardır.
00 Yorumlabence çok yanlış ben olsam boşanırım ama sana kalmış bir şey canım <3
00 Yorumlahaber vermeden alınması yanlış ama büyütülecek bir durum değil bence. konuşarak çözülür
00 Yorumlaolabilir tabii hayat arkadaşın böyle şeylerin lafı olmamalı, aşmış olmalısınız
00 Yorumla
+1 yılOlması hatasını fark eden sadece ben miyim like sory
00 YorumlaO senin eşinin de cüzdanı alsa da kocasının ya da karısının parasını almış o kadar işte
00 Yorumla
+1 yılYanlış yani... habersiz benim bir şeyimi alan olursa çok kızarım
00 Yorumla
+1 yılAbartmıyorsun. Kesinlikle yanlış bri hareket. Aldıysa haber versin. Seni toplumda mahcup etmiş.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHabersiz almak doğru değil kadın erkek farketmez o para seninse alması doğru değil
00 Yorumla - Devamını Gör (127)
Devamını Gör(172)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt