Merhabalar..Geçtiğimiz günlerde metrobüste hacı ya da hoca diye tabir edilebilecek sakallı fesli bir beyefendinin yanına oturan başı açık bir hanımı yanından kaldırmasıyla çok konuşuldu. Hatta kalkıp karşı koltuğa oturunca 'Oradan da kalk. Sana gözüm kayıyor..' demesi ise bardağı taşıran damla oldu.
İşte bu olayı kendi cemaatine anlatan Cübbeli Ahmet hoca belki kendi çevresinin bile şaşırdığı bir konuşma yaparak o yaşlı amcaya demediğini bırakmadı.. 'Hacı mısın, hoca mısın Nesin?'
Ben paylasmayi dusunuyordum bu vaazini. Sen erken davrandin. Iyi oldu.. en azindan buradaki insanlar problemli olan seyin islam degil , islamı uyguluyorum zanneden cahil bir adamda oldugunu gormus olur. Arti minik bir ekleme yapayim. Cubbeli hoca 1400 yillik islamı anlatir ve dogru itikadi bilgilerle anlatir. Tv lerde cikip kader yok sırat yok kabir azabi yok Allah senin kimle evlenecegini ne bilsin diyen sahte hoca mealci mutezileci profesorlere benzemez.. sorundaki ilk cumlene takıldim da o yuzden şeyedeyim dedim affina siginarak. 20 yildir islamı ilim olarak arastiran ve en sonunda dogru itikat olan ehli sünnet inancina dair biraz ilmi olan biri olarak soyluyorum. Onun soyledigi pek cok sey bizlerin işine gelmese de adam yalan konusmuyor aslinda :) ve evet , o kizi rencide eden adam gafilin tekidir , hocanin da dedigi gibi.. ki pek cok bilgisiz insana da islamı yanlış aksettirdigi ve soguttugu icin de kiza olan kul hakkindan baska pek cok vebal altina da girmistir. Senin yayinladigin reddiye videosunu izlemeyen biri bu adamin yaptigi rezaletin videosunu izleyip vayy be islam bu demek haa , ben boyle dinin... diye baslasa sayip dokmeye tum bu hakaretlerin vs gunahinin misali o aptal adamin da omuzlarina biner.. inşaallah o videoyu izlettirir birisi ona da gec olmadan tovbe istigfar eder veya en azindan buyuk bir yanlis ve cirkinlik yaptigini idrak eder.. bizim insanimiz da koyun gibi ve cok cahil.. koca otobuste bir tane bile mi yoktu islami ilmi olan bir insan da kalkip hop hop amca krndine gel islam senin yaptigin sekilde davranmaz ne sacmaliyorsun sen deyip adami susturamadi. Hakikaten utanc ve avi verici bir tablo. Bir de ustune o kizcagizi suclayan soför de ayri bir ayı..
Zulme sessiz kalan da zalimlerdendir. Belki de vardi ve olan bitene seyirci kaldı.. ama efendimiz sav. in uyardigi gafil ve zalimlerden oldu.. cunku ortada ilim sahibinin gücü yetmeyeceği icin mudahale edemeyecegi bir ortam yoktu.. cok rahat sekilde diliyle mudahale edebilirdi.. hadi eli bicakli serseridir adam , korkar vatandas , sessizce buğzetmekle yetinir ama ortam gayet musait.. bir otobus dolusu insan vebal altina girip ustune zalimlerden yazilmadi mi belki de.. Allah bilir o ayri da. Bu cok ciddi bir rezalettir. Hangi açıdan baksan ayri bir rezalet cikiyor.
Ya kimse kusura bakmasında hayatın sırlarını da verse Cübbeli Ahmet Hoca'ya hiç bir konuda hak vermek istemem. Kendisi imam nikahlı eşim dediği Özbek kadınlarını yanında dolaştıracak bir daha kimse o kadınları görmeyecek. İnternette seks videosu ile çalkalanacak. Hz. Muhammed'in sakalının suyunu içecek. Hz. Muhammed'in sümüğü yenilir diyecek sonra ben öyle bir şey demedim diyerek yalanlayacak. Vakıflardan deli gibi para kaldırıp elalemi kandıracak liste uzar gider.
Konuya gelirsek toplu taşımada yanımda kimin oturduğu zerre kadar önemli değil. Asıl kötü olan bu insanlar zorunlu kaldığımız yolculukta bile arkadaş olup konuşamamak. Birbirimizden korkar olduk o sapık mı bundan zarar gelir mi? Ulan sosyal varlıklarız yaş cinsiyet önemli olmadan insanlar iki kelam edebilirler. Hadi bu beklentimi de bir kenara koydum. Örnekte hocanın sapık zihniyeti var evet ama aynı zihniyet kadınlarda da var ve gereksiz korumacılıkları yüzünden bende bundan rahatsız olabiliyorum. Düşmanca tavır ne ya da boş koltuğun üzerine erkek oturmasın diye poşet koymak nedir? Bir de geçen aylarda abim yurt dışına çıkacaktı, Havaalanına gitmek için otobüs bakıyordu. İstediği tek seferde tek koltuk boştu ve bayan yanı diye adam mağdur oldu.
Demek istediğim kadın erkek yaşlı çocuk demeden herkes kendi zihniyetini ve ideolojisini kontrol edip saygı hoş görüyle davranabilse zerre sıkıntı çıkmayacak.
@selman_kingof İftira atmak ideolojidir diye saçma sapan bir fikir söylediğimi hatırlamıyorum. Ahmet Mahmut Ünlü'yü yeteri kadar tanıdım ve fikrim oluştu. Senle aynı düşünmek zorunda değilim ve bu tanımadığımı göstermez. Uzatmaya da gerek yok yazmaz isen sevinirim.
Kendi çevresinin bile? Yani adamların kendi grubunun lideri bu böyle olmalı diyorsa, neden yadırgasınlar ki? Benim babam hafız. Almanca, İtalyanca ve Arapça biliyor. Üç kardeşiz ve üçümüzün de başı açık. Bir ablam doktor, diğeri diplomat. Sizce de açık değil mi işin insanda bittiği? Din ile gericiliği, bağnazlığı birbiriyle karıştırmayın. Her dindar örümcek kafalı değildir. Ama her gerici dindar olduğunu zanneder ve örümcek kafalıdır.
Çok doğru konuşmuş harfiyen katıldım. Rahatsız oluyorsan sen kalkarsın be adam. zihniyetsiz insanlar ya. Sanane açık ya da kapalı olur. O onun tercihi. Günahını sen mi çekiceksin.
Dinimiz hoşgörü dini ama insanlar yüzünden zorba dini gibi gösterilmeye başladı. İnsanların aklı fikri yok tek onun var sanki🤦♀️
@Ararat344 sahih yani gerçek kaynaklarla konuşuyor hep. Kafasına göre anlatmıyor ki adam. Sevmeyebilirsiniz tamam da ilk defa doğru konuştu kelimesi yanlıştı. Hiç videosunu oturup izlemediğinizi düşünürüm o halde.)
@Ararat344 İslam kusursuzdur. Müslümanlar değil. hepimizin yanlışları kusurları var. Olacakta. Peygamberlerin bile yanlışları olmuş. kaldı ki onun olmasın. O kim ki? Allahın aciz bir kulu neticede.
İslamın üzerimize yüklediği vazife yanımıza oturanları kış kışlamak değildir nefsine hakim olmaktır. Öncelikle gözlerine hakim olucaksın gözüm kayıyor diye birşey yok. Kuranda "mümin erkeklere söyle gözlerini haramdan korusunlar" diyor. Bakmayacaksın arkadaş. Bir kadın açık olabilir mini etekli dekolteli olabilir bu onun günahı onun imthanı senin üzerine düşen vazife bakmamak kendine hakim olmak.
Kadınları gözümüzün önünden yok ederek günahtan sakınmaya çalışıcaksak nerede kaldı bunun imtihanı? Cübbeli hocaya katılıyorum
Ne ilginç bir dünya! insanların ilimsiz nefsine hoş sözleri duyduğunda ona eşlik etmesi...
Ülkemiz yozlaştı, adap, ahlak yoksunu cahil çühela olduk, ama soru sorulduğunda prof edası ile yorumlar yapıyoruz!
Cübbeli her zama doğruları söyleyen şaşar beşer bir alimdir, onu ister sevin ister sevmeyin ama o kadar ilimde iblisin size ne şekilde geleceği zaten belli olmaz, bu yazdıklarımın tamamını herkesin anlamasını zaten beklemiyorum, ama en azından ehli sünnet vel cemaate biraz saygı..
Yorumum buradaki konuyla alakası yok farkındayım ancak yeri gelmişken gediğine oturtayım dedim..
Çirkin bir hadiseyi ilk defa dogru yorumlamış en güzel yanıda zebaniler kısmı geldi bana... Soruya gelince, Cinsiyetcilik yapmam lakin yanıma kadın bir hanım kardesim oturursa daha bir dikkatli olurum. Bu farklı anlaşılmasın tabiki ama sözüm şu oturmasını bilmeyen hemcinslerime hani o bacaklarını iki yana pergel gibi açıpta oturan erkeklere. Insan yanında, karşısında ya da orada burada nerede olursa olsun saygıyı önce kendine sonra topluma karşı korumalı ve bunu yasatmalı diye dusunuyorum. Tabiki bu bana gore boyleyken aramızda bazilarina gore bu farklı olabilir. Zihinlerde şu alginın degismesi gerekir oncelikle diyip noktaliyorum. "Bu kız çok iyi, oturup kalkmasını biliyor'' Sadece kadına özgü olmaması gereken bir norm, bir ata sözü olan şu sözün " kız, kadın" kavramını kaldirılarak beyan edilmesi tarafindayım.
Önemli değil tabiki ama kadın oturunca ister istemez rahatsız oluyorum. Neden mi; oturmama kalkmama daha fazla dikkât etmek zorunda kalıyorum, evet buna mecburum. Yanımda ki kadın istemeden de olsa dirseğiyle temas edince ben kendimi rahatsız hissediyorum. Sanki ben kasten değmişim gibi oluyorum. Bunun sebebide duyduğumuz taciz haberleri. Acaba beni tacizle itham ederler mi korkusu beni fazlasıyla geriyor. Yanıma kadın oturunca kalkarsam da hadsizlik etmiş gibi olurum. Yolculuğum bitene kadar kan ter içinde kalıyorum.
İnsani olarak bakıyorum konuya. Evrimsel sürecin iki cinsiyeti; kadın ve erkek. Otobüs gibi toplumsal kullanım alanı olan bir yerde yan yana oturabilir. Asıl odaklanmamız gereken yer, erkeğin kadına cinsel obje gözüyle değil (empati yaparaktan) bir birey, kişilik haklarına saygılı hal ve hareketler takınması gerekiyor diye düşünüyorum. Aynı şekilde kadınlarda, "erkekleri hepsi tacizcidir" algısıyla yaklaşmamalı konuya. İnsani durumları bile sorguluyoruz. Sosyal bir varlığız, birbirimizle etkilişimimiz olacak illaki. Sizin beyniniz cinsel organınızla yer değiştirmişse vay halimize.
Şu Adama prim vermeyin.. Ekranda show yaparlar Arka planda anlı adam böyle olur derler...
Dini diyaneti bitirdi bu tipler... Bu konunun sencesi bencesi olmaz .. Din kaynaklarla konuşulur... Herkese açık bir ortamda Farz olan namaz dışında kadın erkek yanyana gelemez diye bir şey yok..
Ikincisi velevki kadin dekolte Kuran'da ilk emir erkeğe.. gözlerini haramdan sakinsinlar..
Ben bu olayda bir tiyatro sezinliyorum.
Bu ülkede hiç görmedim ki Açık modern Atatürkçü bir kadın Sakallı molla yobaz tipli !!! (Onlarin ağzından).. Birinin yanına otursun.. Kalk diyecek Sonra karsisina otursun 🧐☹️
Funda, inan ki video izlemeyi zaman kaybı olarak düşünen ben, video linkine kaç kez tıkladıysam başarılı olamadım açılmadı, anlık bir durum oldu sanırım, ayrıca böyle bir düşünceye sahip olan zihniyeti okurken utanç duydum, iyi ki de video açılmamış, iyi ki de izleyemedim, gerçi videonun içeriğini bilmiyorum ama.
Günaydın Ersin. İyi haftalar. Video yu bu kez izlemeni tavsiye ederdim. Ama özet olarak diyor ki. Hacı mıdır hoca mıdır her kimse yanlış yapmıştır. Hatta terbiyesizlik yapmıştır diyor. Böyle şey olmaz diyor. Rahatsız olduysan sen kalk diyor. Özetle böyle. Bu şaşırtıcı bir durum. Çünkü beklenmiyor. Yine de yorum için teşekkürler.. Sevgiler..😊🙏✋
Sana da günaydın iyi haftalar, laptopumu açtım videoyu izlemek için, ciddi şaşkınlık içerisindeyim: )) Ahmet Hoca bizleri her zaman şaşırmaya devam ediyor, teşekkür ederim Funda iyi çalışmalar.
Zaman zaman doğru çıkışları var aslında bu sözünde çok ince bir anlatı var Böyle mi emri bil mağruf diyor doğru aslında çok uzun yazılacak bir konuya temas edilmiş ama o kadar uzun yazmayacağım sadece bir hadisle destek olayım
Gözümü kaparım içimden Allahümme ecirna min şerrin nisa derim. Kendimi kadın şerrinden öyle korurum. Kimse kimseye kalk git diyemez. Kadınların zalim ve vicdansız olmaları onlara zulüm yapılmasını destekleyeceğim anlamına gelmiyor. O adamı kınıyorum. Bana küfredecek kadınlara da şimdiden sözlerini iade ediyorum.
Bir kere adamda fes yok. Gördüğüm kadarıyla öyle bir sakal da yok. İkinci olarak kızın nasıl giyindiği de görülmüyor. Neredeyse çıplak derecede giyinince bunun adı özgürlük olmuyor. Sen bir taraflarını abartı şekilde açarsan bu taciz oluyor. Daha geçen bir kız dolmuşta sütyenle durduğu fotoğrafını paylaşıp Türkiye'nin en cesur kızıyım filan diyordu.
Ya linç etmeyin ama kadın oturunca nedense rahatsız oluyorum 😂😂 ya ne bileyim öyle işte insan bir çekiniyor ister istemez bir rahatsızlık duyuyor toparlanıyor sağına soluna bakamıyor felan yani ben utangaç da sayılmam özgüvenim baya iyidir ama kadınlar yanıma oturunca bir tedirginlik bir temkinli olma hissi doğuyor ve ben kendimi zor durumda hissediyorum lütfen benim yanıma erkekler otursun😂😂😂
Toplu ulaşımda kim yanıma oturursa otursun önemli değil ama mini bir etek giydiyse kadın ve buna benim gözüm kaydıysa o kadın 2 günaha girerse ben 1 günaha girerim bakarsam suç benim tabi ama metrobüste olaya bakarsak hacıya kalırsak dünyanın %90 nı cehenneme gider...
Üslup çok önemlidir. Peygamberimiz bile hoşgörü ve saygıyla konuşulması gerektiğini anlatmaktadır. Eğer bir öğüt verecek olsakta hoşgörü ve tatlı dille vermemiz gerekir yoksa aksi takdirde bu güzel dinlen insanların soğumasına sebep oluruz
amcam İstanbul'da yasıyor ve tek şikayeti şu '' metrobüste otobüste insanlarla öpüşe öpüşe yolculuk yapmaktan bıktım '' şu zamanda ben yanıma oturan kişiye dikkat ederim insanlara güven olmuyor açıkçası
dine inamak ya da inanmamak görüş olamaz, haktır. evrensel haklara müdahale iznini kimse bize vermez fikrindeyim. senin bedenin bana ait değildir ait olmaz da sen mal değilsin. senin gibi bir kadın eşimde olabilir, kız kardşeimde annem de. empati yapalım yeter.
Bizler insanınız ve modern insanız otobüsde veya bir taşıtta yanımıza oturan kadına kötü gözle asla bakmayız ve bakanı da iyi gözle bakmayız... Kızımı kucağıma aldığımda tahrik oluyorum diyen adam Allah birdir dese ona inanmam..
Toplu taşıma araçları toplum içindir, her vatandaşın hakkıdır...
Benim yanıma oturmak istemeyen her kadına saygı gösteririm, tercih meselesi. Lakin benim kalkıp da onun oturmasını da beklemesin, erkek yanına oturmak istemeyen kadınlarımız ayakta gitmeyi tercih etsinler, kimseyi rahatsız etmesinler...
Bozuk bir saat günde iki defa doğru zamanı gösterirmiş. Arada bir doğru konuştuğu da çıkıyor demek ki. Ama bunu yapan şerefsizi ıslatıp ıslatıp dövmek lazım. O kadar rahatsız oluyorsan toplu taşımaya binmezsin şerefsiz.
Ben Kendimi biliyorum nefsimin tasması benim elimde ister Huri otursun ister Dünyanın en güzel kızı. Gözüm kaymaz. Oturana da oturma kalk demek hayvanca bir davranış diyecem. ama Hayvanlar bile böyle davranmıyor
Ben olsam o haci amcayi dinlemem, sanane, otururum istedigim yere. Valla helal olsun yaptigi aciklamaya 👍👍 Haci amca da masallah motor gibiymis, gozum sana kayiyor gibi bir terbiyesizlik olabilir mi ya? Ahlaksiz.
Yanıma oturan kişi farketmez de. Ben kadın birinin yanına oturmamaya dikkat ediyorum. Sapık damgası yememek için. Dengesiz birisine denk gelirim taciz ediyor falan dese millet galeyana gelir. Zaten herkes barut fıçısı 😕
Kaba tabirle yazmak gerekirse yanımda oturan kişinin erkek ya da kadın olması fark etmez. Tanımadığım kişilerle sohbet etmem göz teması bile kurmam kulaklığımı takar eve gelesiye kadar müzik dinlerim.
Hiç farketmez benim için. Hiç bir zaman yanımda karşımda oturan bir erkeğin rahatsız edici hareket ve bakışlarıyla karşılaşmadım. Öyle bir durum yaşarsam tepkimi koyarım zaten. Sırf erkek diye sapık muamelesi yapmak doğru değil.
Dikkat etmem ki kim olduğuna.. Bakmam bile. Yanımda düzgünce oturduktan sonra bir önemi yok. Tabii bacaklarını sonuna kadar ayırıp iyice yapışan birisi olursa da kalkar giderim.
Bizene cüppeliden, gelsinde evlenemeyenleri, evlenipte dertli olanları kurtarsın hele bıraksın otobüs, minübüs muhabbetlerini. Millet aya gidiyor biz hala yaya.
Cübbeli çok komik ya ne zaman denk gelse gülüyorum ama sonuna kadar haklı bu olaya yaptığı yorumda. Özellikle zebaniler sana iyi kayacak demesi koptum 😂😂😂😂
Yanına karşına oturan önemli değildir. Sapıklıklarina bastırılmış cinsel duygularına kılıf arıyorlar. Beğenirsin gözün kayar bir kere iki kere bakarsın en fazla dönersin önüne sonra fazlasi sapıklık
Kız istediği kadar açık giyinsin erkek bakmayacak kardeşim. Allah erkeğe gözüne hakim olmayı emreder. Beğenmiyosa amca başka yere otursaymış. Cübbeliyi ilk defa haklı buldum.
Ahmet hoca demiş 😂 başına taş mı düşmüş? Acaba diyorum bu adamı hiç sevmem estiğinde kadını yerden yere vuruyor estiğinde lanlı lunlu konuşuyor bir kere hocalar lanlı manlı konuşmaz uslupsuz..
Genelde kadın Ama kısa mesafelerde çok sorun olmuyo Zaten yaşlı ya da büyük birini görünce ben ona yer veriyorum O yüzden pek gerek kalmıyor kimseyle oturmama
Kadının yanına kadın erkegin yanına erkek oturmalı mecbur kalinmadikca oturulmaz bence her ortam da
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Önemli değil de yaşlı teyzeler amcalar bazen ben bile ayakta olmama rağmen sanki onlar benden daha ayaktaymış gibi davranmaları rahatsızlık verici olabiliyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunu bir sakalli yapinca ana avrat kufur ederler o, clari. Bir kah, pe kadin kalkip utanmadan Ataturk marşi okuyunca alkis tutarlar olusunu skyim boyle dusuncedeki insanlarin denk getirsem beyinlerini patlatirim
Zihniyetle alakalı gözü kayıyormuş peh. Aklınız başınız da değil de başkalarına bir yeriniz de ondan. Sonra tecavüz ve taciz oldu mu da açık saçık giyiniyordu diye bahane üretirsiniz.
Ya siz fenomensiniz diye sorunuz on planami cikiyor acaba? Yani fenomenler gayet duz bir soru bile sorsalar onlarca yorum aliyor. Ben bu isin algoritmasini anlamak istiyorum.
İslam dinine görr doğru yaptı. Eğer gerçek isr bu yazılanlar hacı amcanın yaptığı kendi nefsine hakim olmak olamadığı zaman kadını gözün önünden yok ettirmekdir. En güzelini yaptı
Herkesin günahı kendine ait sen önünde çıplak kadın bile olsa gözlerini kapatıp yoluna devam edeceksin kötü davranmakla hiç bir yere varamayız zaten genellikle insanlar ayıpladığı şeylerin başrolündeler
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Cübbeli Ahmet hoca belki de ilk kez doğru söyledi. Otobüs ve metrobüste yanına oturan kişinin kadın/erkek olması önemli midir?
En İyi Cevaplar