Yurt dışındayım eşimden boşanıp kesin dönüş yapmak istiyorum Türkiyeye. Sabit gelirim var 8000 lira yeter mi bilmiyorum. Yani çalışmadan Türkiye'de yaşayabilir miyim? Türkiye de dul bir kadın olmak zor mu dul kadınlar lütfen yazın. Bıktım bu heriften boşıycam ve gelicem. Bu arada çocuğum da yok
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye de calisan bile zor geçiniyor. Calismadan bilemedim. Neden turkiyeye gelmek istiyorsun? Korkuyor musun esinden, boşandıktan sonra bana zarar verir diye mi turkiyeye gelmek istiyorsun? Turkiyede dul kadınlara iyi gözle bakılmiyor. Erkekler cok başka, kötü seyler düşünüyor. Kendi zevkleri icin kullanmaya çalışan cok türk erkegi var burda. Kadinlari zaten cinsel obje olarak görüyorlar. Dul ise var gerisini sen düşün. Hangi ülkedesin? Yerinde olsam gelmem. Türkiye kadinlarin yaşayabileceği bir ülke değil. Hele ki orda doğmuş büyümüşsen, turkiyeyi sadece tatillerde gören biriysen burası sana cok güzel gelebilir gurbet aşkıyla falan ama öyle değil. Bende yurtdisinda dogdum buyudum. Bir hasretle buraya geldim. Hayal ettigim gibi değilmiş. Simdi ise isleri yoluna koyup geri dönmek istiyorum. Hele ki bir kadin olarak turkiyede yasamak cok zor. Geldigimden beri kendimi kısıtlanmış, tum özgürlüğüm alınmış hissediyorum. Sana verecegim tavsiye boşan ama turkiyeye gelme. Turkiye medeniyet konusunda, kadina bakış açısı konusunda cok kötü. Çalışsan suc, evde otursan suç, carsaf giysen suc, pantolon giysen suc, yolda cilek gibi bir meyveyi yemek suç, gece dışarı cikmak suc. Burda kadın olmak suç kısaca. Yurtdışına alismis biri olarak turkiyede rahat edemiyorum, kendimi güvende hissetmiyorum. Aklın varsa gelmezsin. Küçüklükten beri türkiye hayaliyle yanıp tutusuyordum ama yaz tatilinde geldigim 2 ay la tanıyamamışım burayı. O 2 ay gitmek istemezdim turkiyeden. Bir hasretle geldim ama davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Dul kadın olmak senin hal tavrına göre kolay ya da zor oturacağın semtte edepli hareket sergileyip dedikodu ya sebebiyet vermezsen bir zorluk yaşamazsın ama ilk kaşının gözünün oynadığı anda uğraşır durursun zaten dul kadınlara bakış açısı belli malesef
30 Yorumla
Öncelikle ayda 8000 lira gelirle burda bir iş bile kurabilirsiniz geçiminiz oldukça rahat olur tabi kişisel harcamalarınız eser bir miktardaysa erkekler konusuna gelirsek cinsel açlığın afrikasıdır Türkiye kendinizi olabildiğince gizli tutmanız gerekiyor etrafınız sizin hakkınızda ki detayları bilmemeli tanışacağınız insanlara çok dikkat edin mümkünse kimseye sır vermeyin bu kadınlara karşı da geçerli kendinize güvenin ve düzenli bir rutin tutturmaya çalışın kendinizden başka kimseye güvenmeyin derim akıl veriyor gibi gözüküyorum farkındayım ama bunlar size verebileceğim tavsiyeler eğer kendinize güvenir ve akıllıca hareket ederseniz hiç bir zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. selam :) ben bir bayan deyilim !! ama bir erkek ve tecrübe olarak sana şunu söylim arkadaşım bu hayata sadece senmisin boşanan.. yapma senin benim gibi tonlarca insan var bu hayata.. ama şunuda unutma sen güçlü ve kuvetli oldugun sürece hep ayakta dik durursun.. ve güzel de bir işin varsa emin ol senden güzeli olmaz.. böyle düşüncelieri bırak ve hayatını bir yön vermek istiyorsan bir yerden başlaman gerek..
12 Yorumla
Soran+1 yılKonuşması kolay tabiki başına gelsin de görelim. Senin kurulu bir düzenin vardır ben oraya gelecğeim ev tutacağım eşya al o bu derken bir sürü risk
- +1 yıl
selam evet ben bir bayan deyilim.. ama şunuda unutma istersen evet bende bir evlilik yaşadım olmadı ve ayrıldım. peki mutsuz olmadıgın biriyle nasıl yaşamayı düşünüyorsun. ve senin diycem özür ilk boşanan senmisin.. kendi ayaklarının üstünde durmayı ögrenmek zorundasın.. ev tutmak ya da ev kurmakta cok zor olmasa gerek canım.. bunun için imkanın varsa evet bunlar kolay. önemli olan sen ve senin huzurun burda. bunu anlatmaya calışıyorum sana..
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
125Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Yahu boşandınsa ne var niye gelmek istiyorsun ki bir adam yüzünden
00 YorumlaO parayla gayet rahat yaşarsınız ablacım birşeyde olmaz merak etmeyiniz. Çok kenar bir mahalle olursa dul kadın diye yavsayan olur belki ama o maaşla kenar bir mahallede yaşamazsınız merkezde güzel bir ev bulur kraliçe gibi yaşarsıniz ablacım hiç korkmayın kimse birşey demez belki komşu teyzeler sizi beğenirse oğullarını yeğenlerini önerebilir o kadar 😊😊
20 YorumlaÖncelikle geçmiş olsun, hayatta her şey insanlar için, ben de lanet bir evlilik yaşadım 3 sene oldu seni inan çok iyi anlıyorum, Türkiye de yaşamak bana göre zor çünkü Türkiye’nin en kalabalık şehrinde yaşıyorum maddi olarak hamdolsun benim de sorunum yok, çok dikkatli olman gerekir Türkiye de yaşam için.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPardon da siz söylemediğiniz sürece sizin medeni durumunuzu kim bilebilir? Alnınızda mı yazıyor! Böyle sacma şeyleri sormaya ne kadar meraklısınız.. Bana biraz hava atma amaçlı gibi sorulmş geldi. Millet Tr de ortalama 2.500 ₺ ile ay sonunu görüyor siz gelmiş 8 binle yasayabilir miyim diyorsunuz. Standartlarınz nedir bilmiyorum ama yüksek olsa bile yine geçinirsiniz hava atmanın alemi yok.
32 Yorumla- +1 yıl
Bende 5000 tl alıyom nolmuş yani 😂
+1 yılBoşanan larla dolu özgür müşteri li bol kankalı hayat için yuvalarını yıkan kadınlarla dolu. Şimdilik hepsine talep oluyo çalışmadan vucud ile gecinip gidiyo gibiler sonra hepsi sürünüyor alkol madde bagımlılıgı inançsız lık psikolojik tedavi mete liksiz lanetli bir . Yaşamları oluyo işte
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEskisi kadar zor olduğunu düşünmüyorum. Paranla rahat geçinirsin. Kimseye kuyruk sallamazsan onlar da gelmezler herhalde. Bazı kendini bilmezler de sen birşey yapmadığın halde seni av olarak gormeye çalışırsa hemen ver polise. Kanunlar kadınların yanında zaten. Sıkıyorsa yaklaşsınlar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Miss gibi yaşarsın herkesin hayatı kendine, kendini bildikten sonra bekarım ama, Türkiye de yaşıyorum, sadece kendi hayatını ciz o para ile lüks hayat yaşarsın geçmiş olsun
30 YorumlaBence zor herkes ilk önce bikmekicin yanaşır.
Bir bayan tanıyordum akrabalarım bile dulum diye istiyordu benden dedi.
Para konusunda zorlanmazsin gelirin yeterli ha bu sana kalmış ne kadar gelir okadar gider. ayagini yorganına göre uzatirsan sorun yasamazsin ben 5 binle bile gecinebiliyorum.
Bunun dışında konuşmak istersen dmm.00 Yorumla
+1 yılTürkiyede boşandığı için öldürülen de var parti yapan da. Nerede yaşayacağın daha önemli. Kendi ayaklarının üzerinde dur. 8000 lira orta sınıf üstü bir para türkiyede. Krallar ( kraliçe ler ) gibi yasarsin
00 Yorumla
+1 yılBoşanırsan gel beni al 8 bin sana da bana da yeter valla masrafsız adamım, bir dediğini iki etmem sözünden çıkmam yemeğini yapar bulaşığını yıkarım ne diyon?
02 Yorumla
Soran+1 yıl:-D :-D :-D
- +1 yıl
ciddiyim gı gülme, yaş farkı falan sorun değil.
Türkiyede boşanmış kadın olmaktan ziyade kadın olmak zor.
Anlaşamıyorsan, boşanmayı kafaya koyduysan ve çocuğunda yoksa boşan tabi mutsuz olmaya gerek yok daha fazla.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Dul olmak ayri birde gelirinin yuksek olmasi ap ayri bir av yapar seni. O yuzden nezih bir semtte insanlara gelirini giderini belli etmeden rahatlikla yaşayabilirsin.
00 YorumlaCok zor bır ortam degıl ayrıca bukonu kımseyı alakadar etmez 8.000 TL Şu an ıcn turkıye sartlarında nerede olsanız gecınecegınız ancak yasayacagınız bolgeye gorede farklılıklar yaratan bır rakam
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yerine göre değişir, İstanbul'da yer önemli. Nezih yerlerde oturmalısın ama kafadan 2500-3000 kira verirsin.
00 YorumlaGel gel ebeyinkini merak ediyordun görmüş olursun iyi olur senin icinde yalnız sen de ne varsa ebende de aynı sey var yani merak etmene gerek yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Sabit gelirin Türkiye"de yaşamak için yeterli. Dul kadın olmak niye zor olsun? herkesin seçimi sonuçta?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSabit gelirin TR şrtlarında çok çok iyi bir gelir ama evet gerçekten çok zordur. Dul kadına bakış açısı maalesef anladığın ve bildiğin gibi. Ayrıca TR de de iş bulur çalışırsın. Bu en çok önemli olan şeydir.
00 YorumlaZor değil Türkiye de geçinirsiniz çok rahat bir şekilde ama sizi kullanmalarına izin vermeyin yeter.
04 Yorumla
Soran+1 yılKullanmak dediğin ne ya? sevişince neden hep erkekler kadınları kullandığını sanıyo. Beni kullanmak isteyen adamı ben kullanır atarım
Soran+1 yıl@Daisyy_ Bu erkeklerin topu mal kullanıyoruz diye diye kullanıldıklarının farkında değiller :-D
+1 yılYerleşmek istediğin şehre bağlı ama o para nerde olursan ol yeter. Bir de yaşayız biçiminize bağlı. Lüks yaşamayı seviyorsanız yetmez.
00 Yorumlaçok rahat 8 bin lira ile yaşarsın. biraz bizim memleket yobaz bazı tiplere yüz verirseniz askıntı sarkıntı olurlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hal ve tavirlarin la dul oldugunu belli edersen degil türkiyede her yerde zordur!
10 YorumlaDul kadın olmak zor ama 8 bin tl gelirli bir dul olmak bekar olmaktan daha kolay kulağa hoş geliyor dkdjdj
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Çocuğunun olmaması güzel. Dul olmak pek kolay değil. her önüne gelen senden yararlanmak ister. 8.000.-TL yeter de artar bile.
00 YorumlaBirtek sen dul değilsin , kimse birşey yapamaz sen istemedikten sonra
02 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim beynin testislerinde mi? biri bişey yapacak diyen mi oldu da aklın hemen uçkura kaydı
Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Eee sana bağli edebinle durduktan sora skibti yok ama onunnla bununnla is cevirirsen gendini gerhanede bulursun
00 Yorumla
+1 yıl8000 tl. ye ikisefer boşanıp elden yeter 1000 tl. kira desen 1000 tl mutfak o ler gitmezse fazla yazıyorum sana hayli hayli yeter... Hiç düşünme böyle bir planın varsa
00 Yorumla
+1 yılNeden türkiye orada yaşam standarlari daha güzel ve daha rahat yaşarsın illaki dönmek istiyorsan İstanbul tercih et özgür bir şehir kimse karışmaz rahatlikla yaşarsın
00 Yorumlaİzmire yerleş bence hem çok guzel bir şehir hemde istanbula gore falan daha ucuz birde çok rahat yaşarsın yanlız bir bayan olsanızda izmiri dusununun bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılPara fazlasıyla yeter ama musallat olan çok olur çizgini sert cek ve kimseye güvenme
00 Yorumla
+1 yıl8000 tl fazlasıyla yeter bir kadına. her türlü lüksünü yaşar hayatın keyfini sürersin.
00 Yorumla
+1 yılAsıl Türkiyede erkek olmak daha zor. Kanunlar kadınların önünde eğiliyor
00 Yorumla
+1 yıl8000 lira ile çok rahat yaşarsın, İstanbul da bile..
#Holmes00 YorumlaAile & Toplum konusunda 437 cevap paylaştı. Sen gelme buraya kaos ülkesi oldu adamı boşa nikahı kıyayım ben yanına geleyim. Asrın teklifi.
00 YorumlaZor hacı farklı gozle bakarlar kolay lokma diye görürler ama o lokma boğazlarında kalır haberleri yok kekolarin
00 Yorumla
+1 yılYeter neden yetmesin biz asgari ücret ile iş bulamıyoz yani seninki resmen hava atmak olmuş
00 Yorumla
+1 yılÇalışırsın da zor her yer abaza dolu dul kadınları yangın ayşe gibi görürler ülkemizde :)
00 Yorumla
+1 yılBiraz kafan çalışıyorsa birde çevrende asalak ve abaza insanlar barındırmazsan mutlu mesut yaşar gidersin
00 YorumlaDul olmak zor. Herkesin kafasında bunun kesin cabı istiyordur mantığı var. Asılan çok olur.
00 Yorumla
+1 yılçok dul kalmazsın bulursun birini 8000 lira maaşı doktorlar bile almıyor
00 Yorumla
+1 yılşimdiden size 50 tane kısmet çıkmıştır
8000 TL gelir bu şartlarda kral gibi geçinirsiniz00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Türkiye de dulu geçtim kadın olmak bile zor,
Yaşam konusuna gelince yaşarsın rahat bir şekilde..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yıl8 bin tl gayet iyi. Dul olmakta zor değil, nerede yaşadığına bağlı tabi birazda.
00 Yorumla Manyak mısın. 😂
TR neden geliyorsun.
Farklı ülkede yaşa..
Ayrıca o parayla TR de 4 ay geçinen insanlar var..00 YorumlaSen aile meselelerini gizli tuttuğun sürece kimse hiçbirşeyi bilmez ama illa ki bir sire sonra dostluk falan kurmaya kalkarsan da şunu söyliyim evli insanlar bile rahat bırakılmıyor dulları sen düşün
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılNiye zor olsunki. Paran var özgürlüğün var istediğin gibi yaşarsın. 8000 cok güzel bir pra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboşan gel bacım burda evliside bekarıda erkeğide kadınıda dul zaten sorun yok herkes kim kime takılıyor evlisi evli gibi yaşamıyor bekarı bekar gibi yaşamıyor aştı herkes sorun yok çık gel
22 Yorumla- +1 yıl
Evlimisin
- +1 yıl
Bende sana gelimmi 😂
+1 yılGelirin gayet iyi, sen kendini bildikten sonra sıkıntı çekmezsin.
10 YorumlaYaşayacağın şehre ve hayata bakar yeter belki ama yetmeyede bilir sana kalmış bir durum
00 YorumlaYanı o sabit ücret tabiki Türkiye de yaşamaya yeter de artar bile 1 kişi için ama imkanın varsa boşansan da orda kal
00 Yorumla
+1 yılO para sana yetmez.
Standartlarını bilmiyorum ama
Kurulu düzen yok
Zaten bir düzen kursan 1 yillik gelirin gider00 Yorumla
+1 yılO paraya rahat yaşarsın tabi aşırıya kaçamak şartıyla lükse felan önem veriyorsan İstanbul gibi yerlerde yetmez ama standart yaşarsan heryerde yeter hangi şehiri düşünüyorsun
00 YorumlaO gelirle burada geçimini sağlarsını
Zor ama artık eskisi kadar değil büyük şehir herkes kendini şehrin yoğunluğuna vermiş İnan sorun yaşamazsın kendi halinde geçinip gidersin00 YorumlaParayı nasıl bitiririm diye soruyorsun galiba çünkü o maaş Türkiye’de iyi para
00 YorumlaDerde bak ya siz kadınlar önce kendiniz şu dul kadına bakış açınızı değiştirin ki sonra insanlardan aynı şeyi bekleyin. Kimene senin eşinden ayrilmisligin kime ne ne yaşadığın herkes haddini bilecek bu kadar basit
00 Yorumla
+1 yılYa sen kendini net bir şekilde ifade ettikten sonra hiç bişi olmaz rahat ol
00 YorumlaEskisi gibi değil artık her şey değişti. Gerçi bulunduğun muhite senin davranışlarına göre değişir her sey
00 Yorumla
+1 yılTÜrkiyeye gelirsen dul olduğunu söyleme tek tavsiyem bu ama paran da rahat rahat yeter çok aşırı lüksün yoksa
00 YorumlaParali da olsan, parasiz da dul duldur. Egon yuksekse zengin erkekler de ayni seyi dusunur merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvin kira olmazsa rahat yaşarsın. Ama burada dul veya kadın farketmez zor yani.
11 Yorumla- +1 yıl
3 4 binlira kirası olan bir yerde yaşamazsa evin kira olsa bile yaşarsın o paraya hatta İstanbul dışında ev bile alırsın
evet turkiyede taşlarlar kötü kadındır onlar bizim halkımızın gözünde..
00 Yorumla- Devamını Gör (86)
Devamını Gör(131)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt