Çok ilginç bir mahkeme kararı okudum, size de sormak istedim. Gelini kaynanayla aynı evde yaşamaya zorlamak, kaynananın kötü konuşmaları ve aşağılamalarına karşı eşinin sessiz kalması sebepleriyle kadın boşanma davası açıyor. Yargıtay'ın aldığı karar,
''Kaynananın kötü tutumu ve eşin de sessiz kalması nedeniyle hem boşanmaya hem de maddi manevi 25 bin tazminata çarptırıldı.''Ne dersiniz? Kötü kaynana haklı boşanma sebebi midir?
Kaynanayla aynı evde oturmak boşanma ve tazminat sebebi midir?
Ben kararı mantıklı bulanlardanım. Kadın o evde kim bilir ne psikolojiye düştü. Silik bir erkekle evlilik bayağı yıpratıcı olmalı her kadın gönlünü okşayan onun için dünyayı karşısına alabilecek güçlü bir eş ister bence. Kadının bilerek evlenmedi kesin.
Ek olarak erkekler annenizle beraber yaşamak istiyorsanız evlenmeyin bu kadar basit. Evliyken kadının veya erkeğin olsun anne babalarla alnı evde yaşamayı hiç bir şekilde doğru bulmuyorum. Kısa süreli olabilir ama 3 5 ayı geçmemeli bence. Aksi takdirde özel hayat kalmaz tartışmalar bilinir ya da belki eğleneceğin şeyleri yapamaz hale gelirsin, seks hayatını bile etkileyebilir. Hiç bişey olmasa insan evde sere serpe dolanamaz. Bu yüzden aklı başında biri ne kadar iyi geçinse bile bunu istememeli diye düşünüyorum.
Kadının ardı arkası yoksa hele, onun da birinin evladı olduğunu unutup eve gelen bir kadın gözüyle gören ve düşman kesilen kayınvalide çok fazla. Oğlunu yıllarca kendi nazıyla niyazıyla büyüten anneler paylaşmak istemiyorlar. Çok doğru bir karar olmuş, hadlerini bilsinler.
Yalnız ben bu haberi gördüm, adam itiraz etmiş tabi, üst mahkeme boşansınlar ancak tazminat olmasın demiş. İyi de, zaten kaynanası ve öyle bir erkek müsveddesiyle köy yerinde yaşamak zorunda olan kadına tazminat vermeyeceksen nasıl boşanacak nasıl hayatını yoluna koyacak? İnsaf yok mu ya!
Kadın da temyize gitmiş. Umarım bu mahkemelrin birinin ak dediğine öbürünün kara demesi biter de sağlıklı ve güvenilir bir yargımız olur.
Valla evlendiğim kişinin her zaman arkasinda oldum. Erkek dedigin hem esini hem annesini idare etmek zorundadir. Bu gorevi yapamiyorsa bu dava yerinde olmuş. Anneme bile demistim eger bir problem varsa bana söyle, sen söyleme kötü de olma. Ben kocasıyım onun. Simdi erkek olarak ben hic kimsenin de haksizliga uğramasını istemem. Kaynananin evde kalma olayi da biz Türk toplumu olarak aile ve kültürel degerlerimizdendir. Yaşlılar baş tacımızdır. Ama kimse de kimseye kötülük yapamaz...
kötü kaynana diye bir şey yok biri seninle uğraşıp rahatsïz ediyorsa bu suçtur hele de ailenden biri bunu yapıyor ve eşin görmezden geliyosa nitelikli taciz bile sayılır doğru karar benim anam gelinlere oğullarından iyi bakıyor ona da açsınlar hadi davayı xD
665 m'kare net dublex 7+2 evde oturacak. annemin yüzünü görebiliyorsa gelsin bide bana anlatsın. evin 2 ucundan sözleşip ortada buluşmak için metrobüs bekliyolar. eve verdiğim aidatı kira olarak vermeyen insanlar var. başka ev bulamam başlatmasın çarkından
Evet çok haklı bir sebeb. Hiç kimse mutsuz olmak, aşağılanmak, psikolojik şiddete maruz kalmak için evlenmiyor. Erkeğim diyen bir eşde kadınını hiç kimseye ezdirmemeli..
Evet sebeptir kadına dirlik versinler artık. Neden biz kadınlar eşimizin annesiyle oturmak zorundayız ki? Annesiyle mi evleniyorum? Kocalar eşlerinin annesiyle oturuyor mu? Hayır tabiki
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 sene önce eşimin ailesinin yanına gelin geldim ve ailesel sorunlardan dolayı ev hanesini de genişledi. Bazı kısıtlama ve sorunlar oluyor evet ama her şeyin başı saygı. Saygı olduğunda her şey ilerliyor. Demem o ki saygısı olmayan gelin, kayınvalide, elti, görümce vs kim olursa olsun nerede olursa olsun geçinemez. Eşinizi iyi seçin. Ailenizi sahiplenirse aileniz de sahiplenir. Üzgünüm gelinler ben sizi suçlu buluyorum. Bir yere kendi ailenize, evinize tutunduğunuz gibi tutunursanız yuva kurmuş olursanız. Ayrı ev, sıfır eşyalarla olmuyor sadece ne yazık ki.
Boşanma kısmı eyvallah olabilir de nedir bu kadınların para ateşiyle yanıp tutuşmaları.
Kadın haklıda olsa haksızda olsa erkek maddi zarara uğratılıyor sürekli. Eğer kadınlar eşitlik istiyorlarsa gerçekten önce ayrılırken kendini muhtaç gösteren bu ve bunun gibi maddi kararlara karşı çıkmalılar aksi takdirde bu toplumda en aşağı kesimi temsil etmeye devam ederler.
Ayrıca kaynananın gelinle ne yaşadığını mahkeme nasıl bilebilir çok tutarsızca bir karar olmuş bence.
Kadına çektirmişse kaynana bir yerden sonra tak etmiştir. Benim kaynanam olursa iyi olursa aynı evde bile yaşarım ama kötü olursa saygı duyarım ama aynı evde de durmam. Ki o benim kaynanam değil 2. bir annem olacak. O yüzden elbet ondan iyi veya kötü bir atak bekleyene kadar annem olur. Kötü olursa saygı duyar uzak dururum iyi olursa beraber vakit geçiririz
Hukuken öyle hatta kötü konuşmalar olmasa bile aynı evde oturmak bile gerekçe olabilir, bir süre sonra boşanıp ömür boyu nafaka ve tazminat ödemek istemiyorsanız meslek sahibi çalışan kadınla evlenin.
Ya off bunlar tamamen çevrede konuşulanlardan dolayı her kaynana kötü olacak diye bir şey yok gelin kötüdür belki abi bir de kaynana deyince kafamda kötü bir şey tasarlanmıyor değil😂ama ben o gözle bakmam sonuçta sevdiğim adamın annesi 😄
Kaynananın zulümüne karşı tepki gostermeyen adam boşanmaya layik bir adamdır.. adamlar başta bu benim karım, kimse birsey diyemez diye tepki koyarsa kaynana zaten birşey yapamaz
Eğer bir zorlama varsa ve kötü muamele görülüyorsa boşanma sebebidir. Aslında sağlık sorunu olmadığı sürece ayrı eve çıkılmalı. Aksi halde kimse mutlu olamaz o evde
Çok doğru karar. Eş ile Anne arasında ki uyumu yakalaması gereken kişi erkektir. Ve o bu durumda sessiz kalıp kenara çekilemez. Sorumluluk almayı bilmeli.
Kesinlikle cevremde cok var hepsi bosanma asamasinda? mecbura dayattiginda ters tokati yersin oyle terkedilirsin (erkekler icin soyluyorum) sonra baskasinda karini gorup pisman. olmucan 😉
Bu ülkede kendi ailesiyle yaşamak zorunda olan o kadar insan var ki senin gibi insanlar yüzünden evlenemiyorlar ve peygamberimizin sünneti olan evlilik vazifelerini yerine getiremedikleri için toplumdan dışlanıyor
Eksi vermiyorum çünkü size bazı şeyleri düşünmenizi insanların maddi durumunu baz almanızı dilerim sizce bu ülkede ayrı eve çıkmak hele hele büyükşehirde çok zor değil mi?
Ben bu düşüncemi ilerideki sorunları önlemek adına istemiyorum. Yoksa yabani biri değilim herkesle anlaşırım. Birlikte yaşamak iyi olmuyor iki taraf içinde... önceden iyiyseler bile birlikte oturduktan sonra arası bozuluyor iki aileninde.
@gökyüzüiçimde ben genel söyledim yanlış anlama yoksa ben ayrı eve çıkabilecek durumdayım ama olamayanlar var diye belirttim yanlış anlamayın sonuçta anlaşmak zor erkek tarafı ile bunu annem de yaşadı istenmeyen bir gelindi annem ayrı evde yaşamalarına rağmen
listenin en başında gelen sebeplerden biridir. olayı okuyunca kaynana istediği zulmü yapsın ama eşi ses çıkarmasın. elin adamının önüne atmaktan farkı yok bunun mahkeme haklı bir karar vermiş
Uzak olmalı derken neyi kastettim sence? Mesafe olarak uzak olmalı. Samimiyet olarak değil. Hoş samimiyet de pek önemli değil saygı önemli sevmesede olur.
Benimde tanıdığım vardı öyle. Kaynana gelini hiç sevmedigi için oğluyla boşandırıyor ve ogluda iki çocuğa rağmen boşanıyor. bir yuva yıkılıyor iki küçük hayat yıkılıyor kaynanadan başka herkez mutsuz.
Aynı evi paylaşmak zorunda değil. Ama gün gelir mecbur kalırsa ilk kapısını açan o olacaktır. Bir gün çocuklarımız olacak ve onların eşi size de bu muameleyi yapacak. Yaşamak istemediğiniz şeyleri yasatmayin.
Annen gelinlerini senin yanında seviyodur. Kadınlar şeytan kanma bu numaralara gelinler de kaynanalarını eşlerinin yanında severler. İkiside birbirinizi çekemez ve istemez kimisi açıkça yansıtmaz tatlı dille sinsice yansıtır o kadar. Bu yüzden ne anneni karına yük et ne karını annene herkes yerinde güzel. Anne 25 yaşa kadar eş ömür boyu
En İyi Cevaplar