Bu konu bence halkın gözünde sonuçlanmıştır. Konuyu kapatıyorum. Teşekkürler görüşler için :)
Herkes kurallar dahilinde fikir belirtmekte özgür , kimseye hakaret edemezsiniz.

Ciddi olarak kibarlaştığını, nezaket kurallarına uyduğunu zanneden ama bir o kadar da beyin fukaralığına doğru giden büyük bir nesil var.
Toplu taşıma, toplumsal kurum ve alanlar ( asansörde dahil) kimsenin şahsi mülkü değildir ve kimse kimseden izin almak zorunda değildir.
Eğer bu toplumda sadece kadın olduğun için saygı bekleyebiliyorsan, onu hak etmek yerine bu tarz düşünce yapısındaysan biriside sana cinsiyetçi yaklaşınca ses etmeyeceksin çünkü cinsiyetçi yapıyı öne çıkaran kişi de bizzat sen olmuş oluyorsun.
Bir erkek bir kadına yer vermek zorunda değildir eğer nezaketen verirse verebilir ama zorunluluğu yoktur ve toplumsal herhangi bir şeyi kulanırken de kimseden izin alma mecburiyeti yoktur.
Cidden sıkıldık böyle küçük beyinli insanlardan ve bunlardan dolayı gittikçe kadınlardan soğumaya başladık.
Bu ifadeyi kullanan kadın; kibirli bir aptaldir..
Adı üstünde asansör
Kamuya/binadakilere açık
Sen kimsin de sorup müsaade isteyecegim.
Haaa şu var;
3. bir kişi yoksa sadece kadın varsa...
Ben binmiyorum böylesi durumda.
Neden mi
Çünkü kadın; çirkef, dengesiz bir varlık
Bana sarkintilik etti diye çığlık bile atabilecek meşrepte bir varlık...
Bunu bildiğim için de binmiyorum böylesi durumlarda...
Tedbir iyidir her daim...
Çamurdan uzak durmak lazım..
Not; her kadın böyledir demedim.
Kadın; "bunu diyebilecekte meşrepte" dedim. Algısı bozuk, anlayışı kıt olanlar için dursun şu notum burada...
Ne saçma şeyler ya.
İnsanlar asansöre daha çabuk bir yere ulaşmak için biniyorlar. O an tek kadın olsa ne olur. Şu biz kadınız biraz nazik olun hallerinden gına geldi.
Erkek de insan kadın da insan bunlar işlerine gelmeyince eşitlikten bahseder güya.
Madem öyle erkekten de izin alalım.
Bu bir izin mevzusu olmamalı. Asansör herkes için var isteyen biner istemeyen binmez bu kadar olayı niye bu hale getiriyoruz bilmiyorum. Aynı şey toplu taşıma araçlarında da yapılıyor yok işte erkeğin yanına oturmam da yok işte o kalksın kadına yer versin de.
Ne saçma sapan şeyler.
Son zamanlarda bu tarz durumlardan rahatsız olmaya başladım. İzin almasına gerek yok, kişi kendi bilir niyetini.
Neyse niyeti, çıksın hali ://
Sen merdiven kullan abla. Koca asansörü kendinin mi sandın?
Son zamanlarda bu tarz mevzulardan rahatsız olduğumu, gereksiz ele alınan konular olduğunu, "izin almasına gerek yok" derken de benim için bu gibi durumların hiç bir mahsuru olmadığını dile getirdim ki yine bodoslama eksi ile yanlış yargıya atlanılmış. "Neyse niyeti, çıksın hali ://" faldan alıntı bir ironi ok?
Yani özetle ben asansörde yerimi alırım, isteyen binsin isteyen aay pardon hanfandaa diye binmesin, kişi kendi bilir işi tamam mıdır, heh.
Yani orada koskoca "İzin almasına gerek yok" yazmışım ahah. Yani bunu nasıl "asansör babamın malı" anlarsınız abi burada Türkçe yazmıyo mu? Hayret bir şeysiniz yeminle. Eksi atanların kesinlikle Türkçesi kıt.
Herneyse... Neyle uğraştığıma bak. Mevzuya bak hizaya gel. Nelerle uğraşıyoruz arkadaş.
Peki ağbeyim, madem anlatamadık yargı dağıtmadan önce ne demek istediğimi sorsaymışsınız.
Neysecim ben topukleyom babay
@atombombasietkisiii
Millet yazıları okurken beynini değil k*çını referans alıyo sanırım bu yüzden senin yazdıklarından cımbızla bir noktayı yakalayıp dalma çüretinde bulunuyo.. bende aynını yaşadım bu gün bu yorumda 😂 hiç nezaketimi bozmadım aynen senin yaptığın gibi.. tebrik ediyorum seni sabırla anlatmışsın 👏👏👏
@EsmaSipahi estağfurullah... ve yanlış anlaşılmış olunacak ki kimilerince, kimseyi yermek veya üste çıkmak değildi amacım. Teşekkür ederim.
Benim normal konuşmamda genelde anlatmak istediğim anlaşılmadığına dair az buz eleştiri almıyo değilim. Ama yine de benim için mühim olan mevzunun sonuca bağlanması.
Böyle konular ince işçilik, iğneyle kelime seçmek gerektirir. O nedenle sade ve net olmak önemli.
Tekrardan teşekkürler 🌸 eksik olmayasın :))
Cevap
144Cevap
Cevaplar da komik...
Yaygın görgü kurallarına göre kadın tarafından tanınmayan bir erkek hangi kapalı ortamda tek kalacak biçimde kısa ya da uzun süre kalacaksa , erkek kadının iznini istemeli ve olurunu duymalıdır. Öyle dozer gibi lambadanak asansör herkesin malı diye girmenin sonucu kadının tepkisi ile son bulabilir. Asansör herkese açık olsa da , özel alan kişiseldir. Asansör deyince de akla 12 kişilik hastane asansörü gelmesin , binalarda ya 2 ya da 3 kişiliktir.
Bu saygıyı başkasının sizin aile ve efradınıza yapması hoşunuza giderken , sizin başkasının aile ve efradına saygı göstermemek nedendir?
Aklınızda olsun , kadının tepkisi bu tür alanlarda tacize teşebbüs olarak da dava konusu olabilir.
Ağır saçmalamışsın taciz ve teşebbüs dediğin şey mesela umumi bir tuvalette ya da bir mağazada kadının soyunma kabinine erkek şapıdak girerse olur. Nasıl ki bir erkek Toplu taşıma aracında ya da bir takside bir kadının yanına oturacağı zaman izin istemek durumda değilse , buradada aynı durum geçerli. Yahu alt tarafı asansöre binip kat çıkacaklar.
Ayrıca burada empatik bir durum göremiyorum ben. Yabancı birinin beni eşimle asansör çıkmasından neden rahatsız olayım ya da aksi durumda izin istemesinden neden hoşnut olayım. Bana göre izin alan nezaketen yapabilir ama yapmayana kimse neden biniyorsun diyemez. Rahatsız olan birisi var ise kendi terketmesi gerekir.
Bu kendi açından bir fikir topluluğu olabilir. Ancak bir kadının fikri daha geçerli ve sosyal saygı gereği bunu öngörebilir. İzin istemek ağır bir konu değil , güven uyandırıcı bir davranıştır. Ben bir görgü kuralından söz ettim , böyle yapacaksınız demedim.
İsteyen uyar isteyen paldır küldür biner , ona göre de saygı uyandırır ya da uzak durulası biri olarak niteler.
Bu önemsiz ayrıntı da olabilir erkek için , ancak alışkanlık ise bu genel ve iş hayatına da yansır.
Bazı kabul görmezliklerin ardında iyi olmayabilecek alışkanlıkar vardır , dış dünya tarafından sözsüz edinilir. Benzer şekilde , otobüse kafadan binmek de mantıklı ama arkadakilerin tepkisi olabilir. Saygıdan kasıt da budur.
Aslinda binmemek daha dogru. Islama gore.. yalniz acelemiz oldugunda da , kadina saldiracak halimiz yok. Efendi gibi biner , onumuze bakar ve yine efendi gibi ineriz.. ben sahsen bir kadinla burun buruna geldigimde kadinin tavri ve vucut diline gore hareket ederim. Kimi zaman siz buyrun demisligim vardir. Kadinlarin bazilari tesekkur edip tek basina cikmis , kimi de siz de buyrun demistir. Rahatsiz olabilir ve bence de buna hakki vardir. Yalniz yogun kullanilan avm hastane resmi kurum vs asansorlerinde beklemem binerim asansore.
Eee o zaman erkek tek başına ise kadın da sormalı.
Haa erkek sorarsa o onun centilmenliğini gösterir.
Cevap gibi cevap
@hackyourmind Bunun centilmenlikle alakası yok izin alan bir erkek/kadın nefsine hakim olamam anlamını gösterir
Başıma gelmişti. Hastanedeydim. Asansörle ilgili bölüme gidecektim. Yalnızdım asansörde. Bir beyefendi bende binebilir miyim demişti. Bende tabii dedim. Ama şaşırmıştım. Gerek yoktu yani izin almasına. Sorunca garip oluyor bir de. Ne diyeceksin yani. Hayır desen olmaz. Tuhaf olur ya da ayni asansorde kalmayi caiz bulmuyorum binme mi diyecegim adama😄 kimsenin birinden izin almasına gerek yok. Ha bazen bazi erkekler asansore binmemde israr ediyor neden bilmiyorum. Buyrun buyrun. Ayni yere çıkıyoruz sanirim, beraber cikalim diyen oluyor. Onlardan rahatsiz oluyorum. Binmiyorum genelde böyle yapan olunca. Diğer türlü erkek varsa asansorde binerim sıkıntı olmaz izin de almam. Karsi tarafında böyle bir sey yapmasina gerek yok.
Yahu saçmalamayın ya sahiden. Yok kadının yanına otururken erkekler izin almalı yok asansöre binerken izin almalı. Yahu kadın olmak bu değil. Kadın ve erkek toplumu oluşturuyor. Toplumun içinde erkeklerin de yeri varken neden izin alacaklarmış ki.. Saçmalık.
Ne? Birde izin mi alacağım? O kim oluyor ki ondan izin alacağım? Bu ne yobaz ve bağnazca bir düşünce böyle..
Ciddenbu kafa da insanlar ne zaman türemeye başladı? Herkes istediği gibi bitebilir asansöre. Herkes için yapılmış sonuçta. Bu insanları anlamıyorum mesela ben o asansöre binerken izin istesem bu sefer adım tacizciye falan çıkacak ve bu tip insanlar “asansör sonuçta kamu malı izin isteme bahanesiyle beni taciz etmeye çalıştı” derler.
Haklısın bazıları bunu kompliman algılayıp sıkıntı çıkarabilir. Her türlü insan var.
Tutucu yerlerde karşılaştığım bir durum. Bence bir mazuru yok, asansörü de toplu ulaşım gibi görüyorum.
Ortak alan kabul edilen yerlerde sormanın bir anlamı yok. Özel sitedir, çalışmaya gitmişssindir, üstün başın çok kirlidir, vs gibi durumlar söz konusudur. O zaman evet sormak doğru olabilir ama normal şartlarda ben sormam. Rahatsız olan da iner sonra ki boş asansörü bekler. Bunun herhangi bir noktası saygı ve centilmenlikle alakalı değildir benim gözümde.
Benim mimarlık okuyan bir arkadaşım vardı. Ben de tercümanlık yanında ek gelir olsun diye mimarlık öğrencilerinin proje ödevlerini yapıyordum. Plan çizimi modelleme falan vs. Arkadaşım yetiştiremediği için benden plan ve modelleme istemişti , ben de tuvaletli asansör tasarladım. Planını çizdim modellemesini yaptım. Çocuk jürinin karşısına o projeyle çıkmıştı. Baya değişik bulmuşlardı. Projeden geçer not aldı. Hani eğer öyle bir asansörse tabi ki izin almalı hatta bence binmemeli doluysa :D
Nezaketen de olsa bir "afedersiniz" denilir tamam izin almak manasında değil ama bu erkeğin kibarlığını gösterir. Oturma yerinde bir kadın oturuyorsa mutlaka oturmadan izin alırım hiç olmadı "pardon boş mu acaba" derim. Bunda sakınca yok. Toplumsal ilişkileri düzenleyen ve insanı geliştiren davranışlar bunlar.
Bu fikre katılmakla birlikte... Kullanilan alan önemli burda avm asansörü mu apartman mi devlet dairesi mi nezaket kısmı önemli ama kadın içinde önemli kapı açıldığında grubun izin istemesini beklemeden en azından hareket ederek dahi vücut dili ile o mesajı verebilir belki erkek sormaya utaniyordur sorsa da ayrı bir dert olur yani
Kadın hasta galiba. İlk binenin mi oluyor asansör? Şahsi asansörümüşte izin alcakmışız. Nicke bak. Toplu kullanım için yapılmış bişey o. Ne sorucam lan öyle nezaket mi olurmuş? Rahatsız olan kendi şahsi asansörünü yaptırsın. Nezaket diye napçağınızı şaşırdınız
Of ne saçma bir bakış açısıdır! Feministler savunmuyorsa bunu, ben de hiçbir şey bilmiyorum. Yoo, erkek izin mizin almak zorunda değil. Yemin ediyorum bu fikrin pembe otobüsün gelmesi gerekliliği savunan görüşten farkı yok. O zaman karma eğitim görmeyelim? Kalabalık ortamları da cinsiyetlerine göre ayıralım? Tacizi azaltacağız ya! Cidden zeki bir güruhuz (!).
Önce halk otobüsü şimdi de asansör mü? İnsanların Twitter'da orada burada kirli düşüncelerini yazması ne kadar kolay. Bu yazdıklarını o asansörde karşı cinse söylesin bakalım, nezaketsiz olan hangi taraf?
Muhafazakar kesimin duyarlarını pohpohlayarak sosyal medyada prim yapıyorlar. Pratikte bunu uygulayabilecek cesaretleri olduğunu zannetmiyorum.
Kesinlikle. Zaten sosyal medyaya kim ne yazsa kendine dönüp "Ben kimim?" diye sormadan, pratikte uygulayacak cesarete sahip olup olmadığını sorgulamadan yazar. İşin komik yanı, bu tür insanlara gerçek hayatta ağzının payını verecek cesarete sahip insanlar ise primden nefret eden ben ve benim gibi insanlar.
Asansörde karşılaştığımız yabancı bir kadına önce selam vermeliyiz. Öküz gibi bakıp selam almıyorsa onun dışındaki herhangi bir noktaya odaklanıp çıkcağımız katı beklemeliyiz.
Çağdaş insanlar asansörde karşılaştıkları yabancılara selam verir.
Yoo boşsa da bir kadın bulup izin isteyelim
Ne de olsa asansör bu, sormak lazım demi
Saçma salak şeyler yaa
Sanki asansöre binmiyor da ırzına geçiyoruz kadının
Bana ne senin oradaki varlığından
Beni istediğim kata çıkarsın yeter
Asansörde fiziki temas gerektirmeyecek bir durum yoksa sittin sene izin almam arkadaş
Asansör kadına aitse sormak lazım elbette. Ama önce binenindir gibi bir kural yok asansörde hala binilecek yer varsa kimseye sormadan binebilirim. Buna da kimse karışamaz. Laf söyleyene de ağzının payını bir güzel veririm. Nereye ya nereye? 6. kata çıkıcam hanımefendi basar mısınız.
Ne alakası var asansör umuma açık herkesin kullanabileceği bir araç, neden sorma ihtiyacında bulunsun.. Yozlaştırmayın milleti.. Etrafta yeterince örümcek beyinli insan var bir de siz ağ örmeyin beyinlere..
🙄 niye izin isteyecek ki? İstesen de sorun yok da izin isteme zorunluluğu da yok 😂😂 beylerden çok şey bekliyorsunuz kizlar yapmayın 😂😂😂
Wattpad de yazar misin yoksa fake mi¿
@Saladin20011002 hem orda hem gerçekte yazarım. Hayırdır?
Vay be bende wattpad de yazıyordum. Sizi takip ederdim hatta siyah lotusu felan da. Kitabımı okur musun gibi bir saçmalığa girmeyeceğim.
Trabzonlu veya rizeliydiniz yanlış hatırlamıyorsam.
@Saladin20011002 trabzonluym 😂😂 evet doğru kişiyi tanıdın😎
Bu arada ben Ahmet tanıştığıma memnun oldum Gülcan Hanım ( herhalde glcn nin açılımı Gülcan dir🙄)
@Saladin20011002 o da tuttu. Ben de memnun oldum
Olur mu öyle şey sormak çok saçma. Kibarlıkla alakası yok kişi kendini bilmeli. Orada durulan max 2 dakika çok yüksek katlı binaysa eğer. O zaman gece toplu taşımada da sadece bir kadın varsa izin isteyelim.
Babasının malı değil rahatsız olan merdiven kullanır. Nezaketlik yapmak zorunda da değil.
Ne dicem binebilirmiyim mi dicem sonu savcılıkta bitmesin bu sorunun valla cins cins kadın var. Ben binerken tekmil veriyorum üstüme verir gibi öyle daha iyi oluyor esas duruşa geçip mars söylemeye başlıyorum sırf kadinlarimiz mutluolsun
Toplum öyle bir hale geldiki , herseyden herkesden kendimi korumak zorunda kaliyorum bazan.
Öyle bir durumda herhangi iftira ya da yanlis anlsilmaya neden olmamak icin o asonsore binmemeyi tercih ediyorum.
Kadınların bundan rahatsız olduğunu sanmam ben şahsen bir kadınla asansörde yalnız kalınca en uzak köşede asansör uyarı yazılarını okuyormuş gibi yapıyorum :D
👏😀
Eğer bundan sakınıp rahatsızlık duyuyorsa bir insan -kadın erkek farketmez- bu zekasının bir erkekle ve ya kadınla bir ortamda yalnız kalmayı sadece cinsellikle ilişkilendirmeye yettiğini gösterir.
Peki izin alarak girse, sonra taciz etmeye kalksa, sonra da "E sen niye izin verdin o zaman" dese ne diyeceğiz? Yani neden izin alıyor ki erkek ve de kadın neye göre izin veriyor. Kadın 2 salisede sabıka kaydını mı inceliyor.
Saçma
onu bilmemde tek kadın varsa ben binmiyorum hacı iki dakika daha beklerim. tutup bana tecavuz ediyorlar diye bağırmasından iyidir :D hepsi bağıracak diye birşey yok ama ya bağırırsa kimseye derdini de anlatamazsın valla :D
Evet bence de o erkek asansördeki oksijenimi çekti diyede izin almalı hatta para ödemeli bana (!)
Hayır izin almasına gerek yok ama rahatsız edecek tarzda bir davranışta da bulunmamalı, bir köşeye geçip ineceği katı beklemeli.
Hayır ama ben binmiyorum mesela tek erkek varsa. Çünkü bir kere talihsiz bir olay yaşadım tekrarının olmasından korkuyorum.
@Rodeocu10 lan idiot ne alaka ya. Tek başımıza kalacağımız ortama girmiyorum diyorum slaakmısın da anlamıyosun? Taciz edildim diyorum ne biçim yaratıksın da anlamıyorsun it oğlu it. Siktrgit oçc.
Herkesin görüşünün altına zıpladığı için tarafımdan engellendi o arkadaş.
Gördüm. Bütün manyaklar beni bulmuyomuş anlamış oldum. Gören de erkekler yanımda nefes almasın dedim sanır. Ben kimseden bir incelik beklemiyorum, sen binme ben binecem demiyorum. Çevreme rahatsızlık vermek yerine tek kalmamak için merdiven kullanıyyosam ya da ondan sonra biniyosam asansöre bunun nesine laf ediyor anlamış değilim. Sinirlendiriyolar zorla
Bana nazikler mi denk geliyor korkuyorlar mı anlamadım, misal tam binecekler beni görünce, duraksıyorlar lütfen buyrun desem de olsun diyip binmiyorlar😂
Tabi ki ya öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yolda yürürken sorunla karşı karşıya gelebiliryoruz erkekte nezaket ten de olsa kadına sormalı sorduğunda bir şey olmaz hayatından bir şey eksilmez yani 😂
Merdivenleri kullanabilirsiniz bu tarz durumlar size sıkıntı yaratıyorsa merak etmeyin erkekler size merdivenleri kullanabilir miyim diye sorman gerekir demezler.
Ha tabi izin alınmalı. Hatta izin kağıdı falan çıkartılmalı. Sonra asansöre binerken hatun kişiye uzatılmalı ve imzalaması istenmeli. Eğer imzalamazsa bir sonraki asansöre. Kısmet...
Ne bileyim hiç böyle düşünmemiştim amaç yukarı çıkmak aşagı inmek sonuçta
Izin almasini bilmem de
Asansöre binen kişi ya psikopat katil ise bıçak saplayip anında işini bitirse ya yanında bezle ağzını kapatıp kadının her seyini calarsa.
Ya boğazını keserse
Topluma açık bir alan asansör. Toplu taşımaya binmek için de o zaman izin alsınlar? Olur mu öyle şey canım. Birkaç saniye aynı asansörde kalmakla kimseye bir şey olmaz.
binmek için soran inmek için de sorsun sjj, saçmalık
Sorması kibarlıktır hoş okur karşıdakini rahatsız etmemek adına. Ama sonuçta asansör herkesin kullanımına açık toplu kullanılan birşey.
Şahsen hanfendi rahatsız olmasın diye binmiyorum. İşim acil ise izin istiyorum. Evet derse binerim, hayır derse merdivenler beni bekler.
Kötülük yapacak erkek her yerde yapar.
Konu buraya değiniyor ama ne yazık ki artık günümüzde neler yaşanıyor şaşırıp kalıyoruz.
Evet evet. Erkekler evden çıkmadan da kadınlardan izin alsınlar.😂 Delirdi bu kadınlar artik. Ne sanıyolar kendilerini. Her erkek sizi şey yapmicak korkmayın.
Feminizm kokan düşünce yapısı bu. Nezaketle uzaktan yakından ilgisi yok bence, art niyet var burada. Ne asansör senin tapulu malın ne de sen padisah kızısın.
Binmeye musait mesgul olmayan baska asansor var ise onu kullanirim. Alternatifim yoksa fikime bile takmam.
Ne alaka Asansör herkese açık olarak üretilmiş yani Herkesin tabulu malı değil isteyen biner isteyen binmez kimse kimseden izin almak zorunda değil.
hani kadın erkek eşitti herşeyde kadınlar öncelikli ben direk binerim babasının malı sanki hadi ordan et
Neden izin alacak? Rahatsizsa kendi binmesin. Ben öyle yapiyorum.
Ne soracak asansör bu herkes icin yapılmıştır tabikide selam vermek isterse vere bilir hic kimse mecburriyette degil selam vermeye kadin varsa erkekte biner . Erkek tekse kadinda biner. Babasının malı degil sonuçta izin alması için.
Saçmalık, eşitlikten bahsedip işine gelmediğinde bu pozlara giren insanlar çok saçma.
Hayir ssdece her insanin özel alanı vardir ons riayet ederek hareket eder ise rahatsizlik vermis olmaz.
Feministler yakında '' erkek nefes almak için izin almalı'' diyecek.
Bu görüş feminizm ile alakalı değil muhafazakarlikla ilgili.
@Arrogantmodigliani Hatta bildiğin sapkınlık.
@Arrogantmodigliani Karşı cinsi potansiyel tacizci olarak görmek.
Yolda yürürken, nefes alırken, zıçarken vs... kadınlardan izin almam gerekiyor mu?
Kadınlar da erkeklere sorsun o zaman. Saçmalığa bak
Sığır sürüsü, gerçekten bazı kızların karakteri kenefteki bo. ktan beter, şu kibre bak kim napsin senin bı, klu poponu mal ya 😀
Ya saçmalık resmen
Eğer asansörde biriyle durmak istemiyorsa merdivenleri kullansın
Kadının pis zihniyeti toplu taşıma da kullanmayın o zaman!!!
Saçma ya. Gerek yok. Bu korkuların nedeni toplumumuzdaki tecavüzlerden kaynaklanıyor. Korkmakta haklıyız ama sorma işi saçma olmuş.
Oldu, nefes alırken de izin mi alalım? Babasının tapulu malı mı?
Apartmana giriyorum bazen kadınlar bayanlar denk geliyor yüzlerinden okuyorum sakın binmek isteme bende merdivenle. Cıkıyorum.
Ya sormasına gerek yok ama sorarsa daha iyi olabilir sonuçta kadın rahatsız olabilir yani rahatsız derken sonuçta kötü şeyler var ülkede o hesap
Ben şahsen nezaketen de olsa isterdim ancak bir sakınca görmüyorum asansör topluma açık bir araç çünkü.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar