+1 yılKadına cinsel obje gözüyle bakmıyorum benim için değersiz bir varlık falan da değil haliyle aynı asansöre binip aynı yürüyen merdivenin basamağında bile duruyorum yeri gelince. Ötekileştirmiyorum art niyetli düşünmüyorum insanız biz sosyal varlıklarız. Gün içinde birbirimizle etkileşimimiz illaki olacak bazı hemcinslerim kadını hayallerinde soyup fantezi düşünse de ben o sınıfa girmeyen kişiyim. Toplu taşımada yanıma karşı cins otursa saygım var ona göre davranırım. Bağnaz insan değilim ki gayet doğal durumlar bunlar.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Kadınlar potansiyel tacizci olarak gördüklerinden binmek istemiyorum.
Mesela geçen asandördeyim işte kızın biri gelmişti tam çıkacağım sırada durdum gelecek misiniz dedim hayır dedi.
Yani sanki ne yapacağız? O yüzden binmiyorum42 Yorumla- +1 yıl
Beyinsizler işte
- +1 yıl
genelleme yapmamak lazım ama gerçekten böyle insanlar var malesef
+1 yılTabiki biniyorum. Hatta cinsiyeti farketmeksizin sohbet ederim genelde.. Bir adabı muaşeret kuralı olarak mutlaka her girdiğim asansöre, bindiğim otobüse dolmuşa selam vererek veya günaydın diyerek girer, çıkarken en azından kolay gelsin derim. Önceki oturduğum ev bir sitede ve 11. kattaydım. ister istemez mutlaka asansörde birileriyle karşılaşıyordum. Yanımda köpegim olduğu zaman ben laf atmasam da köpek ile ilgili soru sorup konuyu onların açtığı da çok olurdu. Sakınca görmüyorum. Göreni de anlamıyorum.
10 Yorumla
Bazen o hissi veriyor haklısın ama erkekler açısından da düşünmek lazım o kadar kötü bir devirdeyiz ki her şey yanlış anlaşılabiliyor sırf bu yüzden ve rahatsız etmek istemedikleri için bunu yapıyorlar ve buna gerçekten saygı duyuyorum ince naif düşünceli insanlar yapıyor bunu bence 🤗
227 Yorumla- +1 yıl
Ben de görüş yazdım bu soruya ve tam da sizin bahsettiğiniz türde bir sebepten. Beğenmeyenler çıktı görüşümü. Kadınlar rahatsız olmasın ve rahatça asansörde inip çıksınlar diye düşündüğüm için yanlış yapıyor oldum. Ne derlerde desinler, kadınların 1 metre yakınında dahi olmamak en iyisi. Seni hakeden bir kadın illa bulunur derim ve öyle yaşarım hayatımı, kadınsız ve sakince...
- +1 yıl
Empati kuran insan neredeyse hiç kalmadı. Gencim, yaşım da harekete uygun. Yürümek gibi güzel bir şey varken neden asansöre bineyim? Böyle bir düşünce daha var binmeme sebeplerimin arasında. Empati yoksunları sebep aramaz, kafalarındaki düşünceye uymazsan hemen kötülerler. Sabır ya hu deyip geçiyorum.
- +1 yıl
Takılmıyorum zaten. 4 gündür bir kafede çay içmeye gidiyorum. Kafeye kız gelmesin, gelirse de yönü bana dönük olmasın diye dua ederek giriyorum. Kafenin üstü de kız yurdu ama tatil bu aralar. Tatilden dolayı kız da yok. Rahatça çayımı içip çıkıyorum, mis!
- +1 yıl
Siz takıntı dersiniz, ben kafa rahatlığı derim. Kafelere kızlar var diye gitmediğimi söyleyebilirim. Kızların beni rahatsız eden özelliklerinden dolayı böyle bir huyum var. Ha, şu zamana kadar hiçbir kıza kötü davranmadım; davranmam da. Yıkıcı değil yapıcı olmayı seçerim.
- +1 yıl
Niye sürekli bunu düşüneyim?
Öğrenmem gereken yabancı diller varken,
Bitirmem gereken bir okul varken,
Bir iş sahibi hatta istediğim işin sahibi olmak varken,
Erkek olmanın yanında adam olmayı da başarmak varken neden sadece bunu düşüneyim? Kızlar etrafımda olmadığı sürece bunları düşünmem. - +1 yıl
Rahatsız olma sebeplerim mantıklı ve anlaşılabilir sebepler ama söylersem ön yargı yapıp kötülersiniz diye çekiniyorum.
- +1 yıl
Ön yargıyı sevmem. Öyle biri olmamaktır amacım. Daha sebeplerini söylemeden yaftayı yapıştırmaya çalışıyorsunuz. Ne diyebilirim ki bu yaptığınıza?
- +1 yıl
Herkesi aynı kefeye koyan bir açıklamam olmadı. Siz bunu nereden çıkardınız acaba? Rahatsız olma sebeplerimi söylersem o zaman bir yargıda bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Çok sesli konuşuyorlar.
Çok sesli gülüyorlar.
Kız olunca ortamda, konuşamıyorum. Sesleri beni bastırıyor.
Eh, utangaçlıkta var biraz.
Bana göre mantıklı sebepler. - +1 yıl
Kendi tecrübelerim üzerinden konuşuyorum. Hepsi böyle dersem ön yargı ve genelleme olur. Gittiğim kafelerde, yani kızların bulunduğu her ortamda buna rastgeldim; hiç de sekmedi. Sessiz iki kız gördüm diyelim ki nadirdir, ikisi de telefon kullanmış oluyor. Konuşmasınlar, gülmesinler demiyorum ama düzeyini ayarlasınlar. Onlar yerine ben utanıyorum. Ortamda sadece kendileri yok ki sadece kendileri olsa da dikkat etmeleri gerek diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Düzeyini ayarlayanlar olgun sayılıyor gözümde ama kendi tecrübelerimde çoğunlukla düzeyini ayarlamayanlara rastgeldim. Kalpleri kırılmasın diye sesli konuşan ve gülen kızlara doğru bakış falan da atmadım hiç. Aralarından biri uyarsa diğerlerini, her şey hallolur ama hepsi birbirine uyunca voltran oluşuyor bir anda.
Bunu yapmayan kızlar iyi ki varlar. Etrafımda olmasalar da iyi ki varlar, sayıları artması dileğiyle. - +1 yıl
Erkeklerden bilerek bahsetmedim. Onlardan en iyi siz bahsedersiniz diye düşündüm. Çünkü çok rahatsız edici hareketleri var. Ben alıştığım için normal geliyor ama asla normal değil, sadece değişmiyorlar ya değişmek istemeyenler çok. Ön yargı olmasın, ihtimallerle konuşayım. Erkeğin bozulmuşunu herhalde konuşmalarından, hareketlerinden anlar bir kadın.
- +1 yıl
Sadece değişmiyorlar ya da değişmek istemiyorlar. 4. cümlemdeki virgülden sonraki cümlemin doğrusu bu.
- +1 yıl
Teşekkür ederim konuşma için. İyi günler...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılAslında çok kalabalık olursa binmem gadası çünkü insanlar, acayip rahatsız oluyorlar ama tek olursa binerim inerken de iyi akşamlar, iyi günler dedim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılPotensiyel tacizci, sapık olarak görüldüğümüz için.
Muhafazakar kesimin yaşadığı bölgelerde bırak asansöre binmeyi yeltenirsen linç yeme ihtimalin bile var.
Öğrencilik zamanımda benim kapıdan çıktığımı görüp güm diye kapıyı kapatan yobazlar gördü bu gözler.20 Yorumla
+1 yılGenellikle binerim çekinmem. Binince de fark ediyorsun 50 çeşit tribe giriyorlar sonra. Hele asansör de küçük ise triplerdeyiz. Genelde direkt sırtımı dönerim bayanlara psikolojk olarak rahatlasın diye.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılTek kişi varsa bile biniyorum, yobazlık yapıp kaçmak hoşuma gitmiyor ama içimden de şimdi bu bana birşey yapsa kaçacak yer yok diye de düşünmüyor degilim. Neyseki bugüne kadar kötü bir şeyle karşılaşmadım...
15 Yorumla- +1 yıl
Ben hiç asansöre binmediğim için böyle bir sorun yaşamadım
- +1 yıl
@Nurunâlânurin daha küçüksün binersin dur...🤭
- +1 yıl
Korkuyosan fiske atmaya değmez
- +1 yıl
Riske*
- +1 yıl
@Yıldızlarınaltındax korkmak değil de işte insanın aklına herşey geliyor yine de
+1 yılBinmem. Hatta fakülte binasının asansörüne bir kere dahi binmedim, sırf kızlar olur ya da oluyor diye. Tanımadığım bir kızla dar bir alanda kalıp kendimi neden rahatsız olmaya iteyim? Karşı cinsten olabildiğince kaçarım, felsefem bu.
11 Yorumla- +1 yıl
Görüşüme beğenmeyenleri anlarım ama onlar beni anlamak istemezler. Şu zamanda kolayca sapık, tecavüzcü damgası yemek çok kolay. Tipimizi beğenmezseler hiçbir şey yapmasak dahi bizi rezil edebilecek karşı cinsler var etrafımızda. Kızlar rahat olsun diye yanlarından kaçınca da suçlu oluyoruz. Vallahi ne yapsak memnun olmuyorlar.
Sen yanlış anlama diye rahat rahat yolculuk yapman için
Aklından acaba bana birşey yaparmı taciz edermi düşencesi olmasın diye sana saygı gösterdiği için.20 Yorumla
+1 yılÇevremde böyle yalnız tek takılan bir kadın olunca direkt abi moduna geçiyorum. Çevredeki erkekleri gözetleyip "Kadına bir zarar verirler mi acaba? diye düşünüp her an tetikle oluyorum. Kafayı yedirttiler :D
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 941 cevap paylaştı. Kadinin yuz ifadesine bakarim binmemden rahatsiz rahatsiz olacagini anlarsam binmem sonucta insanlar tedirgin olmakta hakli iki merdiven inmekten ölmem 😀
20 Yorumla
+1 yılTabi ki biniyorum yani ne olucak ki. İnsanız netice de yamyam değiliz 😊
30 Yorumla
+1 yılBinmeme ye çalışıyorum yanlizken sebebi ortalıkta sapik çok kadınlarda zaten bunlar yüzünden bahaneyle bakıyor oldu ki göz kaydı sapika cıkar sonra adımız:)
10 Yorumla
+1 yılBiniyorum tabi ne alaka karsi cins? :d hatta beklediğim zamanlarda buyrun sizde gelin diyen kendileri.. insanız ya asansör bir Araç erkek kadın binip cikicaz işte neyin psikolojisi bu yahu :D
10 YorumlaHayır niye kaçayım yamyammi sonuçta o da bende bir insanım hayatımızın her yerinde karşı cinsimiz var nereye kadar kacilcak çok saçma kadın erkek eşittir 🤔
10 Yorumla
+1 yılBir bayanla erkeğin yalnız kalmaması en güzelidir. İmkanım varsa öncelik veririm ki
zaten her zaman tekrar önceliği bana verirler. Saolsunlar anlayislı insanlar da var hâla10 Yorumla
+1 yılAsansorde karsi cins varsa binerim, otobuste uygun koltuk varsa yanına otururum, ayni kaldirimda yurumemiz gerekiyorsa yürürüm. Kimseye de bir sey yapmadım simdiye kadar.
10 YorumlaBilmiyorum ama öyle bir durumda yanlış anlaşılmama ihtimal verecek her türlü durumdan uzak kalmaya çalışıyorum.
20 Yorumla
+1 yılİnmesini mi bekliyim, 10 kişilik asansör sayıda sorun yaratmıyorsam binerim.
30 YorumlaTabii ki biniyorum ama bir çekince oluyor artık. Rahatsız hissettirmemek gibi bir düşünce uyanıyor içimde belki kaçan insanlarda da bu vardır.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Asansör değil de daha çok minibüste yan yana olan yerlerden onlardan birisi varsa yer olmasına rağmen asla oturmam.
12 Yorumla- +1 yıl
Niye
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır bilmiyorum mesela apartman da 28 yaşında adam var bilmiyorum çocuk olursa biniyorum erkek örneğin 10 yaşındaki 5-13
10 Yorumla Eğer bir kız yurdunda değilsem Kadın da olsa binmek istemem yabancılardan olabildiğimce uzak duruyorum 😅
10 Yorumla
+1 yılBiniyorum, hic binmemezlik yapmadim simdiye kadar ama
Yabanci oldugum ortamlarda asasörde bulunan kisiyi analiz ederim iki saniyede😁10 YorumlaBirde binince ters ters bakanlar var. Sanki kendi şahsi asansörü!
20 YorumlaBinerim sonuçta kendimi biliyorum öyle bı niyeti olan biri değilim
10 YorumlaAllah'tan evde asansör yok bu ikileme hiç düşmüyorum 😂😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılBaş başa iken binmiyorum. Kalabalık ise biniyorum. Kadın öcü olduğundan değil rahatsız olmasın diye.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılNiye binmeyim ya ne karsi cins ocu nede ben yobaz cahilim
10 Yorumla
+1 yılBiniyorum neden binmim ki..
netice de umuma açık asansör :))10 YorumlaEvet biniyorum sadece ikimiz varsak ona uzak en köşeye çekiliyorum.
10 YorumlaBinerimde rahatsız etmemeye özen gösteririm önüme bakarım.
10 Yorumla
+1 yıl7. Katta kafe olduğu için binmiştik. Hatta biz 5 erkek, asansörde bir tane kız vardı 7. Kata birlikte çıkmıştık. Tabi karşı cins varken binerim.
10 Yorumla
+1 yılBinerim bu kadar kasmaya gerek yok. Rahatsız olmasın diye uzak dururum.
10 Yorumla
+1 yılBiniyorum neden binilmesinki karşı cinse saygı duymak gerekiyor her zaman çok şükür gerici yobaz değilim
10 YorumlaNeden binmeyeyim ki, alt tarafı asansöre biniyorum.
10 Yorumla
+1 yılYokya sokak bile degiştir ip kacıyız. Kadınlardan cüzzamlı gibi görüyor z. Çünkü İstanbul anlaşması var kadının iftirası yalanı esastır bir suç atar yandın
10 YorumlaBen yolda yürürken kadının önüne geçen adamım geçeyim ki yanlış anlamasın, kaldı asansöre bir kadınla bineyim çok zor. Dertsiz kafamı derde sokmaktan korkarım.
10 Yorumla
+1 yılBen rahatsız oluyorum. Bir sakıncası olmamasına ramen
10 Yorumla
+1 yılBiniyorum tabi, asansör küçükse beklemeyi tercih ediyorum ama orası ayrı.🙃
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Biz erkeklerin hayatı siz kadınların dudaklarının ucunda. Nasıl binelim o asansöre?
20 Yorumla
+1 yılTabiki neden binmeyeyim erkek. bayan ayrımı yapmıyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılAsansöre binmek için ilk şartım karşı cinsin olmasıdır. Yoksa hayatta binmem.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYanımda başka birisi varsa biniyorum, teksem binmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevlet kadına taptığı için olabilir mi?
Erkeklerin hayatı ipin ucunda
Kadınlar ne derse o geçerli..10 Yorumla
+1 yılBiniyorum niye binmeyeyim oda benim gibi insan sonuçta.
10 Yorumla
+1 yılYobazligin alemi yok onlarda neden yani her insan aynı değildir nihayetinde
10 Yorumla
+1 yılYalnız başımıza asansöre bile binemiyoruz... Bıktık tecavüzlerinizden, tacizlerinizden! Bıktık! Sjsjsj
11 Yorumla- +1 yıl
Dislike atanı kınıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen binmezsem ayip olur diye düşünüyorum ve biniyorum😂hic tanimadigim insanlari bile kirmamak icin ugrasan minnos bir kalbim var ndkdk
43 Yorumla- +1 yıl
çok tatlı bir cevap ama bu :)
Cevap sahibi+1 yıl@Southampton 😊
- +1 yıl
sen de çok tatlısın bence. çünkü insan buraya kalbinden dökülenleri yazıyor bir yerde :)
Bırak karşı cinsi asansör kilo sınırına gelse yine de binerim.22 kat çıkılmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılBen binerim, ayrıca karşı cins olunca ne oluyormuş ki
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHe ondan sonra kadın hiçbir sebep yokken bağırsın. İmdağğğt sapık varr diye bütün komşulara rezil olalım
10 YorumlaBiniyorum neyapim ya şimdi erkek çıkacak diye binmiyelimmi helede acelem varsa biniyorum herzman
10 Yorumla
+1 yılBiniyorum neden binmeyeyim ama arada bayağı bir mesafe oluyor tabii 😊
10 Yorumla
+1 yılBinerim tabi ki... Tatlı bir tebessüm ile selam veririm, anında sohbeti başlatırım... 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılArtık binmiyorum...
Diyelim ki ben bindim kimse yok , ilerleyen katlarda bir kız bindi, hemen iniyorum hemen...10 YorumlaKadın erkek bakmam Yani asansör kullanmama engel olamaz hiç birsey
10 Yorumla
+1 yılbakarsa gözlerimin içine beraber binerim bakmaz çekinirse binmem asansöre
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılYani günümüzde öyle şeyler yaşanıyor ki korkuyor millet artık o duruma gelindi
10 Yorumla Şahsen ben bir bayan varken rahatsız olmasın diye binmiyorum çünkü herkes herşeyden korkar olmuş
10 YorumlaBinerim ben kimse bana birşey yapamaz kafasını patlatırım orada.
11 Yorumla- +1 yıl
Oyyy bu cevapların en guzeli bence aferim kız:)
+1 yılEğer gideceğim yere asansörle gitmem gerekiyorsa biniyorum içindekilere dikkat etmiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılBiniyorum binmiyimmi yoksa rahatsizmi oluyosunuz.
14 Yorumla- +1 yıl
Görüşleri okuyabilirsiniz.
- +1 yıl
Ilginc geldi bana baya binmem etmem diyen cikmis yani doluysa rahatsiz etmemek icin binmiyorum zatende bos olan asansordede neden kendime iskence ediyim. Neyse bir derdim asansor kalsin.
- +1 yıl
Çok takmamak lazım.
- +1 yıl
Haklisiniz tesekkur ederim yorum icin iyi gunler.
- Devamını Gör (126)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat