Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın herkesin kendine göre derdi var. Ama biz bir dairede yaşıyoruz ve gerçekten çok küçük doğduğumdan bu yana taşınmadık. Arkadaşlarımın ailelerinin hepsinin Bahçeli evleri var. Eskiden hep utanırdım arkadaşlarım gelmek isterdi lisede. Bana gülmüşlerdi evim küçük diye dalga geçmişlerdi. Ailemin taşınacağı yok. Yıllarca üzüldüm. Bir odam olsun isterdim her genç kız gibi. Kıyafet odam makyaj masam. Bir oda bir salon mutfak ve banyo var. Odada annem babam uyuyor. Salonda koltukta yıllardır ben uyuyorum. Bazen hep ağladığım oluyor. belim agrıyor rahat edemiyorum tuvalete her sabah giyinip üniye gidiyorum. Çok utanıyorum oturduğumuz mahalle çok baskıcı okuldan akşam 8 de dönsem hesap soruyorlar. Bıktım bu mahalleden herşeyden. Ders salonda çalışıyorum komşular gece 3 e kadar tv acıyor diziyi son ses acıyorlar. Çok yoruldum kaç yaşına geldim birşey değişmedi. Benim gibi olan var mı acaba? Bazen düşünüyorum biri istemeye gelse utanırım çağıramam evimize. Ne diyeceğim o oturduğunuz koltukta ben uyuyorum mu diyeceğim? Sormayacak mı senin odan nerede diye
Cevabın nedir?
+1 yılAllah yardımcın olsun canımın içi yoksul olmak öncelikle bir kusur değil sadece hayatın belirli insanları sınama biçimi lisede evini görüp seninle dalga geçenleri de silmişsindir umarım seni akşam 8 gibi erken saatte geldin diye eleştirenleri de kafaya takıp üzme o güzel kalbini arkadaşlarıma da belirli durumlarda dediğim gibi hiçbir şey senden kıymetli değil hayatını başkalarına yaranmak için değil kendin için yaşa yarın bir gün evleneceğin zaman da ailenden ve evinden utanma gerek ülkemizde gerek ise dünyada eminim ki senin yaşadığın hayatı yaşamak isteyen milyonlar var sen allaha güven hiç beklemediğin anda çiçek açar umutlar sen kalbini ferah tut bu da bir sınavdır elinden geleni yap ve umudunu asla kaybetme emin ol seni seven nice insanlar vardır çevrende ve hayatında sevenler de illaki olacaktır kalbini ferah tut herşey gönlünce olsun ❤️
24 Yorumla- +1 yıl
Hiç olmazsa elin ayağın tutuyor seni seven koruyan bir ailen var sahip olmadıkların kadar sahip olduklarını da düşün
Soran+1 yılAllah razı olsun biraz da olsa mutlu oldum
- +1 yıl
İçindeki ateşe bir damla su olabildiysem ne ala
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılBak dostum sana tavsiye. bunlar kafaya takılacak seyler degil. calisir kazanirsin okulun biter. hersey gecer eline. birden olmayacak tabiki. benim babam 2000 de iflas etmisti ben daha 6 yaşındaydim neredeyse bugunun arasiyla 10 12 milyonluk servet kaybetti. ustune de 2 milyon kadar borcu vardi. pes etmedi devamli calisti. milyoner biriyken birden bes parasiz kaldi. yeri geldi dagda oduncu oldu. yeri geldi hurdacı oldu. yeri geldi insaatci. ama ne yaptiysa da sikayet etmedi. bir ekmek alsa sukrederek umutla bakti hayata. simdi 3 tane üniversite ogrencisi cocugu okutuyor. hem kendi evini gecindiriyor. karnimiz tok bahceli evimiz var. sicak bir ev. mutluyuz. hayatin kime ne getirip kimden ne goturecegi asla bilinmez. uzulme
14 Yorumla
Soran+1 yılBu hikaye beni motive etti teşekkür ederim
- +1 yıl
Zorluk yasamayan milyoner yoktur soyle bir bak başarılı insanlarin gecmisine hep bir sıkıntı. kfc nin kurucusunun hikayesine bak istersen
Soran+1 yılOkudum ve çok şaşırdım imkansız gibi bir hikaye. Ve düşündüm o yaştan sonra paran olsa ne olur diye ama yinede başarı hikayesi beni etkiledi daha kötü de bitebilirdi ama pes etmemiş
- +1 yıl
Evet pes etmemek mesele. bunu anlaman icin bu hikayeyi okumani istedim
+1 yılGenç bir kızın kendi odasi olsa ne guzel haklısın niye yargılanma yapilsin ki?
Ama bazı şartlar senin ya da ailenin elinde malesef.
Utanma konusuna gelince şöyle düşün;seni küçümsenecek ya da dalga geçecek insanın kalbinde insanlık yoktur ve boş bir yurektir o ınsanlar tehlike arz eder yüreğini beynini sömürür hiç olmasın daha iyi.
Bu konuda kimseyi takma hayatından kime ne ki. Ister evimde ister cadirda diger turlu faydasi var mi onlarin senin bu durumuna duygusal zarardan baska. istemeye gelebilir evet birileri yattığın koltuktan da utanmana gerek yok. Ders calisma konusunda da haklısın ama. Baskı olayı genelde hep var bir şekilde baska baska haliyle. Sen sabırlı ol ekmeğini eline alana kadar azmet. Bulunduğun durumun her zaman daha aşağısında olanları da var.20 Yorumla
+1 yılKardeşin de varsa ve özel alanının olmadığını düşünüyorsan: Akşam 18 Saat 9 a uyanma desek etti 9 saat kendine 1 2 saat özel alan sağlayan bir aktiviteye ihtiyacın var kendine göre şekillendirebileceğin Aşırı aşırı baskı altındayım rahat vermiyorlar her an sanki.. şeklindeyse 10 ar dakika dahi olsa kendine zaman yaratmayı dene. Dene. Alanını değiştir atıyorum tuvalette 10 dakika insanlardan uzaklaşmak evin içinde dışarı çıkıp bunu yapmak senin şartlarınla birlikte yaşadıklarının oluşumu bu yönlü sağlanabilir. Çocukkenki çevrende bulunmuşlara gelirsek onlar arkadaş değil.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
63Cevap
+1 yılgizlide olsa cesaretinden dolayı tebrik etmek lazım. burada insanlar bir dileğini anlatmalı bence burada aylarca evlenmek için kız aradım işimden eğitimlerden dolayı çok gezdim hani birini bulayım dedim artık gizliler gelmedi mesajlar kapalı tanıştığım kişiler ayrı bir havada instagramdan buldum evi bize yakın kız ilgi gösterdi konuştuk hemen görüştük söz yaptık evleneceğiz böyle olmalı çok güzel manken gibi kız o da evlenmek istiyormuş sana yazmadım sadece okuyan olabilir kusura bakma Allah kolaylık verir oku baştan üzülme sıkıntı çekenler hırslı olmalı zoru başarmalı
10 Yorumla
+1 yılSana tavsiyem dersini çalış işin olsun sonra güzel bir eve taşınırsınız hem üzülmeye değmez bu şeyler biz 3+1 evde oturuyoruz eskiden bizde 1+1 evdeydik 3 kardeş aynı odada kalırdık annem babam salonda yatardı babam ayakkabıcıydı sonradan özel sektörde işe girdi demiryolu şirketine öyle olunca bizde evdeki tüplü televizyonu sattık led tv aldık, bulaşık makinesi yoktu yeni aldık, koltuk takımlarını yeni aldık ev sobalı falan ama şükrediyoruz eskiden daha kötüydük çoğu zaman babamın harçlık veremediği için evden yemek koyup okulda yediğimi hatırlarım. Bunlar için üzülme çalış oku paran olsun sende güzel bir hayat kurarsın kendine
10 Yorumla1. öncelikle kendine olan özsaygı ve özyeterliliğini kaybetme.
2. fakirlik utanılacak birşey değil ben 20 li yaşlarımda aylarca öğle akşam yemek yiyemedim
3. ailenin durumunun olmaması onlarında canını acıtıyordur sen bundan sorumlu değilsin.
4 . sırf bu durumdan kurtulmak için evlenmeye kalkma sonra çok acısını çekersin
5. güzelce okulunu bitir bu acılar sana sonra güzellikler olarak geri dönecek yukarıda Allah var o herşeyi görüyor duyuyor. Allah yardımcın olsun kardeşim. lütfen sadece mantığını kullan.24 Yorumla
Soran+1 yıl4. Numarayı düşünmedim değil ama kötü insan çıkarsa korkuyor insan. Teşekkür ederim inşallah
- +1 yıl
bak sana bir şey anlatayım 20li yaşlarımda çok fakirdim ailemin yanında değildim ve farklı bir şehirdeydim öğle akşam yemek yemeden yattığım 3-4 ay var çok zulüm çektim ama şimdi üniversitede öğretim görevlisiyim sende kendi kaderini kendin yaşayacaksın, kaderini iyi yöne sürükle olur mu canım kardeşim.
Soran+1 yılİnşAllah çok teşekkür ederim motivasyon için
+1 yılSadece şükredip dua etmelisinki sağlığın yerinde utanacak birşey Yok en azından namusunla serefinle yaşıyor sun illaki herkes in umutları hayalleri var çok iyi anlıyorum seni ki unutmadım daha bir Spor ayakkabina haftalarca gecelerce ağladığımi ama çok şükür ki şu an sadece bir sınavdı o günler diyorum çok şükür geldi geçti her yokuşun bir inişi vardır senden ricam sadece sabret ve şükret Allah birgün senide hayallerine kavuşturacaktır sıkma canını lütfen ( sen değil sana gulenler utansın sıkma canını sende onlara gül gec
10 Yorumla
+1 yılAllah gönlüne göre versin belki okuduğun bölüm hayırlı olcka sen kurtaricaksin aileni inşallah sonra o mahalledekiler o arkadaşların varya hep seni konuşacak sen sadece oku evini barkıni takma Allah bazen sınav ediyo o sınava sabretmek lazım uzuldukce ağladıkça dua et
22 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah tek dileğim. Herkes iyi olsun
- +1 yıl
😇😇
Kuzum, evet zor durumdasın. Ama önce sağlık gelir. Beterin beteri vardır unutma. Allah cc bir ayetinde, şükredin nimetimi artırayım, buyuruyor... Canı gönülden rası olarak şükredersek Ve sabredersek Allah bize ne kapılar açar. Şükrünü artırmak için senden daha kötü durumda olanlara bakmanı tavsiye ederim... Hakkında her şey hayırlı olsun... Şu duayı sıkça okumanı tavsiye ediyorum. Rabbi innî limâ enzelte ileyye min hayrin fakîr... Tülrkçesine bakarsın.. Selamette kal..
50 YorumlaAmma dert edinmişsin ya, insanlar başını sokacakları ev bulamıyorlar, parklarda bahçelerde uyuyorlar. Hastanelerde sabahlıyorlar.
Elbette ki güzel bir hayalin var ama elinden alınmış değil.
Ben tek başıma dublex te yaşıyorum mesela, kendi evim ama içinde mutlu değilim.
Şantiyeler de kaldığım günleri özlüyorum.
Fakirlik zor evet ama sen bir tık öteye geçip geleceğini kendi ellerinle kurabilirsin.
Bence her şeyi olduğu gibi kabullen, arkadaşlarını da davet et, o fobi yi yen.
Tabi arkadaşlarını iyi seç, onlara asla olduğundan farklı biri olarak gözükmeye çalışma, ne isen o Sun çünkü.
O zaman utanmana gerek kalmaz14 Yorumla
Soran+1 yılNiye mutlu değilsin kocaman evin var işte hayatını daha kolay kurarsın
Soran+1 yılNe gibi mesela merak ettim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni çok iyi anlıyorum. yıllar önce kirada olduğumuz evin doğru dürüst kapısı bile yoktu. ve arka taraftaki küçük bahçeden fare basardi evimizi. Utanirdik birilerini çağırmaya yani tek değilsin. ailesi asgari ücretle çalışanların hemen hemen hepsi bu durumda ya evleri kötüdur ya da istediklerini yiğemez, başkalarının eskilerini giyer. tatili bırak bir cafede gidip bir bardak çay içmemiş
insanlarımız var hala , ekmek parası yaparız diyerek. biz büyüdük şimdi evimizi aldık iyi kötü ve ailemizee destek oluyoruz. Allah sağlık versin gerisi çalışılip yapiliyor. maalesef herkes eşit şartlarda başlamiyor hayata. seçme şansımiz doğarken yok belki ama yaşarken var. umarim hayatta çok güzel yerlere gelirsin. cünkü bizim gibiler asla geldikleri yeri unutmazlar.13 Yorumla
Soran+1 yılÇok duygulandım yemin ederim. Öyle bir tarif ettin ki duygularımı. Ben hala o durumdayım işte yeni arkadaşlarımı hep geçiştiririm gelmesinler diye. İsteme günü nasıl olur onu bile dert ediyorum. Unutmayız biz her ne olursa olsun biz böyle doğduk büyüdük bu zorluklara göğüs gerdik. Çok sevindim senin adına Allah mutlu etsin
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim. sende güçlü ol. dar gelirli olmak bir suç veya günah, ya da insani bir kusur degil. Hayati kendine zehir etme, yaşa gitsin. Guzel günleri görmen dileğiyle saglicakla kal.
+1 yılSana şöyle söyleyeyim, şu an kaldığımız evdense, tek göz odayı tercih ederdim. Bence şanslısın... Elbette dağına göre kar, nabza göre şerbet, bu sana ağır geliyor olabilir ama bu alt tarafı ev... Bu çağda eve akşamdan akşama uyumaya geliyoruz, bitin gün işteyiz, okuldayız. Evinde huzur varsa, yattığın yerin de, sokağın da mahallenin de bir önemi yok bence.
20 YorumlaKardeşim, bir gün devran dönecek, belki biz göremeyeceğiz ama, işçi sınıfı dünyayı değiştirecek. Ölene kadar hep bu umudu yaşatacağım, ki o umıdı ve mücadeleyi sonraki nesiller taşısın.
İnsanca yaşamak herkesin hakkı. Şimdilik, umarım geleceğin daha parlak olur demekten başka bir şey söyleyemiyorum.28 Yorumla- +1 yıl
Sınıfın varlığında alt tabakada görüyorsa kişi kendini ve o tabakayı kabul ediyorsa bundan sonrası kişiyle umut ticareti yapmaktır. Kastın kişilikse ucundan bir anlatım var ama çok minik.
- +1 yıl
Kastım sınıf mücadelesi. Tabaka değil sınıf. İnsanın nasıl davrandığını içinde yaşadığı koşullar belirler. Yani kabul etöeme gibi bir şansı yok, sadece ona göre yaşayabilir. Ama kendi çelişkisini de içinde barındırır bu durum ve onu aşma yoluna gider.
Diyalektik materyalizm. Bırada kızımıza motivasyon vermeye çalıştım, zor koşullarına rağmen okuyor, bir çok kişiden daha çok emek veriyor.
Sen de çıkıp üst perdeden sallıyorsun. Hiç sevmediğm şey - +1 yıl
kendini savunmaya almanı bekliyordum da beni bir tarafa alıp bir üste çıkarmandan kendine bir yer edindiğin ortada. Derbeder düşüncesi seni hırpalar. İçinde bulunmadığım duruma dışarıdaki göz oldum söze döktüm.
- +1 yıl
aman sen sakata gelme de sakatatları bir kenara bırakırsak..
ŞU an fıldır fıldır okuyup karışladığın kişilik tanımı bilimleri var ya hm!
Herkeste herşeyi yapma potansiyeli vardır beni sınıflandıracağın sayfayı bulamayıp kişisel hakaretlere hazır geçmişken. Jim Carreyden de işittiğim bir söz var tartışma esnasında kişi konudan uzaklaşıp kişisel hakaretlerle uzanıyorsa haklılığınız altını çiziyordur. Özensiz yazından da katsayının arttığı aşikar. Düşünceden uzaklaşıp duygulara teslim oluyorsun gömülmek de ister misin? Çünkü sek yanlış yönlü tek duygular toprağın altına götürür. İyi akşamlar - +1 yıl
işte sen düşün
+1 yılSizi kimsenin yargılamasına gerek yok. Ev olsun küçük olsun huzurlu olsun. Siz elalemin dediğine aldırış etmeyin. Madem ev yetmiyor birikiminiz olunca taşınırsınız. Biz rutubetli evde oturuyoruz bize de akıl verenler oluyor ama biz kimseyi dinlemedik.
Ben askerden geleli 8 ay işsizim benimle alay eden, hâlâ iş bulamadın mı diyen akrabalarımı bir kalemde sildim. Bana zaten faydaları yoktu. Namusuyla helalinden kazanılan her iş kutsaldır.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yaşadığın durum zor evet bir genç kız bundan daha iyi şartlarda olmak ister ama fakirsin diye utanma. Seni fakirliğinden dolayı hor gören insanlar ahlaksız edepsizdirler öyle insanların övgüsüne ihtiyaç duyma.
Sana bir sanat dalını icra etmeni tavsiye ediyorum.
Nice insanlar sanat eserleri üreterek çok rahat bir yaşama kavuşuyorlar. En azından rahat edecekleri bir eve çıkabiliyorlar.
Böyle birşey yapmayı düşünürmüsün?10 YorumlaSeni sevecek insan seni böyle kabul eder. Kimsenin hayatı dört dörtlük değildir. Herşeyi olupta ailesi annesi babası evi olmayan insanlar var. Seni yargılamıyorum kesinlikle ama herşeyi olupta mutsuz olanlarda var sadece. O dalga geçen arkadaşlarında beş para etmezmiş ayrıca! Ne güzel yazmışsın annem babam odada uyuyor diye. Olmadıklarını düşün ya da hiç evin olmadığını. Elbette herkesin sıkıntısı kendine ağır gelir..
10 Yorumla
+1 yılMaddi durumun kötü olması senin veya ailenin sucu değil sabret ve şükret,
Sabrın ve şükrün sonu selamettir bu şekilde düşünme seni seven senin o koltukta yattığını bilmeli hatta bununla gurur duymalı nedeni de fakir ama gururlu olmak diye söz var.
Bir diğeri zorlukları yaşayan insan asla mücadeleden vaz geçmez yaşadığı zorluklara göre hareket etmesini de çok iyi bilir...10 Yorumla
+1 yılNeden üzülüyorsun? Herkesin hayatı dört dörtlük mü mutluluğu hak eden bir insansın. Oku okulunu bitir bir işe başla ailene destek ol daha iyi bir eve taşınabilirsiniz. Üniversiteye giden bir kızsın büyüdün artık böyle küçük insanları gözünde büyütme hakkında hayırlısı olsun 🤲🏻
20 Yorumla
+1 yılBunda utanılacak ne var ki? şu an yaşadığın hayattaki imkanlar annenin babanın sana sunduğu imkanlar, onlar da daha iyisi olsun isterlerdi, ama sızlanmak yerine üniversiteyi bitirip eline mesleğini alıp çalışacaksın. Allah çalışana veriyor. Öyle hayal kırıklarına, sızlanmalara devam edersen kaybedersin. Unutma en başarılı insanlar ( o çok zengin denilen kişiler hep yokluktan geldiler). İmkanlarını kabullen, kimseyi suçlama. Hayatın bundan sonrasını sen şekillendireceksin. Ayrıca insanların parası var yok diye seni ayıplaması onların cahilliği. Genç yaştaki insanlar birbirini yargılarken acımasız olabiliyor, eğer başta kendin olmak herkese bir şeyler göstermek ve rahat etmek istiyorsan yapacağın tek şey çalışmak...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak sana bir ley diycem bikaç ay önce 1 odam dahi yoktu yemeğin saatli yendiği bir yerdeydim sığınmada ev bulamadım aylarca kaldım ama yinede dedim ki sığınmada olsa bir yerdeyim ya sokaklarda olsaydım şükür şimdi her şeyimi sıfırdan aldım sana tavsiyem şükret bu günlerim geçicek de olsa yapmaz mı ailen yok demekki yapıcak bişey yok güzel kardeşim bak gör çok güzel bir hayatın olucak ama sen tevekkül ve şükret
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazı insanlar doğuştan zengin doğarlar bu doğru ama seninde hayal ettiğin hayatı bundan sonrasında yaşaman mümkün. Belki sana iyi imkanlar sunamamışlar ama üniversite okutuyorlar bununda yapmayanlar eminim ki vardır. Annen ve baban seni çok seviyor bundan emin ol. Belki o güzel imkanları onlara sen sağlarsın🙂
20 YorumlaBirilerinin istemeye geldiğini düşünebiliyorsun ama okulunu bitirip meslek sahibi olup çok güzel paralar kazanıp hayalindeki o evi almayı düşünmüyorsun büyük düşün hayal et meslek sahibi ol herdaim ayaklarının üzerinde dik dur hersey geçici sana bu süreçte sabır diliyorum 🙏
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSukrunu et en azinda basini sokcak bir evin var, yatacak bir koltugun var. Yemek yapabilceginiz mutfagin ve dusunu alabilcegin banyonuz var.
Daha da onemlisi annen baban var.
Bos bosuna uzuyorsun kendini.
Ya hic eviniz olmasa?
Ya parkta yatip kalkmak zorunda olsaniz?
Ya yicek ekmeginiz olmazsa?
Cunku unutma sizden fakir insanlarda var.10 Yorumla
+1 yılBöyle şeyler için üzülme bizim ev büyük olmasına rağmen 4 kızız ve odamız yok yapmadılar yani. Bende koltukta yatıyorum evlenince hepsi olur
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yok? Tadilat işini mi yapmadılar
- +1 yıl
4 oda var evimizin çocuk odası kısmı. kuzeyde kışın soğuk oluyo diye her yeri oturma odası yaptılar babamlara dedim 4 lü ranza alalım ben sevmiyorum öğrenci evine dönecek diykor ama hobileriylr uğraşması için ona özel bir oda verdik geri 3 oda biri yatak odası diğerleri oturma gurubu yani geme bize kalan koltuk
Soran+1 yılVay be hiç düşünmezdim öyle olur diye büyük evde
+1 yılDalga geçilecek bir şey yok ki karnını doyuruyor musun doyuruyorsun halini sukretmelisin bence hem utanma dışarıda ac susuz kalan insanlar var hem üniversite okuyorsun eğer bir geleceğin olursa çok güzel şeyler yapabilirsin
20 Yorumla
+1 yılCanım benim senin kalbin güzel takma kafana Rabbim öyle hayırlı kapılar açark8 sen bile şaşırırsın
22 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah canım
- +1 yıl
Özelim mesjj. kutum açık özele yazabilirsin
Utanma. Başın dik olsun. Evinde alın teriyle gelen ekmek varsa sen utanma. Çalıp çırpanlar utansın. Evin var. Annen baban var. Şükret. Annesi babası olmayanlar ne yapsın. Bir gün kimsesizler yurduna gidersen. Ziyaret edersen. Oturur ağlar haline binlerce kez şükredersin.
00 Yorumla
+1 yılsende imkanlar ölçüsünde oku, çalış, kendi ekmeğini kazan, kendi hayatını kur , maddi durumunuzun kötü olması senin suçun değil aileninde suçu değil tek sen değilsin bu durumda
12 Yorumla
Soran+1 yılBilmem bana sanki ben tek bu durumdaymışım gibi geliyor. Bazen ağırıma gidiyor ama Allah büyük
- +1 yıl
sana öyle geliyor, sen yaşadığın için, öyle hiissediyorsun, ama sadece sen değilsin
+1 yılfakirlir sanki ayip birsey gibi goruyorsun kimse zevgin degil ki bu sitede kim calismayip yatti yerden para kazaniyorki herkezin bir meslegi isi var en guzel nimet saglikdir belki basina gelmeden kavrayamassin ama sunu bilki sana ictenlikle diyorum para olunca kisilik karakter degisem cok insan tanidim param da oldu parasiz ac yattim gecelerim de ama ben sadece sevgi saygi beklerim insandan
10 Yorumla
+1 yılÜniversite bitince işe başlarsın daha iyi eviniz olur istediğin herseyi zamanla alırsın 🤗
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah
Eğer ailenin maddi durumu buna yetiyorsa istediğin hayatı kazanmak için çalışmak sana kalıyor. Kendini hiç üzme fakirlikle dalga geçen de hayatında olmasın zaten. Kimin ne olacağı belli değil. Umarım istediğin her şeye kısa zamanda ulaşırsın :)
10 YorumlaYa bu kadar da yapma 😂
Biraz pozitif ol
Ben de fakirim 😂 bizimde bahçemiz yok ama ben üzülmüyorum
Üzüleceğine çalış çabala ileride hayal ettiğin o güzel eve sahip ol20 Yorumla
+1 yılAllah'tan umudunu yitirme bak biz 20 bin tllik araba istiyorduk işe gidip gelelim diye bir baktık 75 bin TL'lik arabaya binmişiz şu an.😊
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılBu imkanlar seni üzmesin kırmasın, çok çalışmak için sana hırs olsun sadece. Bak bu zorlukları sen çok iyi görmüşsün, ne kadar zor olduğunu biliyorsun, ileride çocuklarını daha iyi imkanlarda yetiştirebilmek adına çalış, çok çalış. Ayrıca maddi durumunu kimseye söylemeye çekinme, insan olmak ne paraya ne mülke bakar
00 Yorumla
+1 yılBu kadar açık sözlü olmandan dolayı kutluyorum sizi herkesin bir derdi var bu dünyada bak hayat her insan için kolay değil biraz sabret okulunu bitir sonra iş hayatına atıl kendi hayallerini gerçekleştireceksindir. Hayata karşı biraz umursamaz ol kimin ne dediği değil senin ne yaptığın ne düşüncede oldun önemli biraz sabret güzel günler sizi bulacaktır.
10 Yorumla
+1 yılbiraz daha sabret seni seven her şeyinle sever zaten koltuk ev fakirlik bahane üni bittikten sonra işe girersin daha iyisini yaparsın ümitsizlige kapılma lütfen
10 Yorumla
+1 yılFakirlik utanılacak bir şey değil, tanrı başka dert vermesin. Birgün utanmak nedir bile aklına gelmeyecek kadar mutlu olacaksın, hayatına biri girsin önce.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılüniversite okuyorsun güzelim, mezun olacaksın işe başlayacaksın hayatın değişecek, ardından evleneceksin.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah tek dileğim
Gizli Üye(25-29)+1 yıl18 sene bir artı bir kapıcı dairesinde salonda kanepede her gün abilerimle yatak taşıdık topladık her şeyimizi orda yaptık ve sonra bizde çalışmaya başladık ve hayalim hep odam olsun ev aldık Allaha çok şükür arabamız yoktu araba aldık sabret Allah sabredenlerle beraberdir
10 Yorumla
+1 yılCanım benim her zaman senden daha zor durumda olanları düşün en önemli şey sağlık sağlık olmadıktan sonra gözüne hiç bir şeey gelmez dua et kendini geliştir meslek sahibi ol her şey geçer :)
20 YorumlaO küçük evini gördüğün gözlerin var, üstünü değiştirebildiğin ellerin var, okula gidebildiğin ayakların var.. Daha ne duruyorsun, şükret! Villalarda oturup senelerdir makineye bağlı yatan insanlar da var hayatta. İsyan etme maddi şeyler gelip geçici
20 Yorumla
+1 yılAile kaderdir yapacağın birşey yok sen azmet nasipse kurtulursun değilse yapicak birşey yok hayat deyip boyun bukeceksin
10 Yorumlaİstanbul'da herkes 2 oda bir salon ya da üç oda normal bie durum ki gülen gülsün gelmelerine sen fırsat veriyorsun uyandığını biliyolar
10 Yorumla
+1 yılTanrı buyuktur. o evde yillarca yasamkta veya basarili biri olup o mahalleden tasinip hayalini kurdugun evde yasmakda senin elinde sukret ve çabala
10 Yorumla
+1 yılBak 2 yıldır ölüme ramak kala hastalıklarla uğraşıyorum ve çok acı çekiyorum ailem boşandı annem kanser ve daha bunların getirdiği bir sürü sorun ve biliyor musun keşke evim küçük olsa sadece ekmek bile yesem ama sağlıkla huzurla yesem bizimde zamanında durumumuz iyi değildi ama mutluyduk huzurluyduk en önemlisi sağlıklıydik ama olsun Allah bundan geri koymasın şifa versin diyip hamd ediyorum ağrım olmadığı saatlerde
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah acil şifalar versin güzel kardeşim. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşursun dua edeceğim senin için. Asla pes etme Rabbim yanındadır
- +1 yıl
Amin inşallah Allah razı olsun🙏🏻 o yüzden üzülme bence sen iyi olda dünya malı dünyanın zaten
Allah yardımcın olsun inşallah üzülme senin durumundan kötü olan insan lar var hayatta her zaman şükret her zaman öyle olmaz zamanla değişir komşularınida kafana takma onlara kız tavrını köy çok saçma sana karışmaları 3 e kadar tv seyrediyorlarsa polisi ara ses yapıyorlar de nasıl bir mahale ki böyle rahatlar kendini üzme istemeye gelenler den de utanma seni her halinle sevsinler utanma kendinden güven kendine
00 YorumlaÇok haklısn. Ama şöyle düşün
Bu yaşadıkların seni hırslandırsın ki arzu ettiğin mertebeye ulaşasın !
Gayret göster her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır dilerim güzel günlerin yakındır inşallah00 Yorumla
+1 yılyanlış düşünüyorsun hayata birde öbür türlüü bak burda uzun uzun yazmak isterdim ama özel konular eğer anlatmamı istersen özelden itek gönder takip et beni sana benim hayatımı anlatayım sen örnek çıkar ben senden de beter haldeydim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu üzülecek bir durum değil hiç kendine kızma ve üzülme. Nice paralılar var arabalarıyla kaza yapıyolar başları dertten kurtulmuyo evlerinde mutluluk huzur yok vicdanları rahatsız pskilojileri bozuk.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSık dişini zor hayat, imtihan dünyası, üniversitesi ye bitirin sonra kendi mesleginizde işe başlar kurtulursunuz inşaallah. Sabir lütfen.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşAllah
+1 yılBenimde kendime ait odam yok ve koltukta uyuyorum senin gibi çok umursamıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBelin agrımıyor mu?
- +1 yıl
Hayır, koltuk üstüne direk yatmıyorum annem açıp döşek falan seriyor
+1 yılFakir İyi ve güzel kızlar ilgimi çekiyor :D Evlenirken zengin yakışıklı ve iyi bir erkek bulursun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Üzülüp utanacağına, otur çaba göster. Emek ver, hayatını kazan, odan değil evin olsun.
10 YorumlaYa kızım manyakmisin nesin eli ayağı olmayan ne yapsın gözü görmeyen ne yapsın sanki herkez zengin millet zor geciniyo geç bu meseleleri allah sağlık sıhhat versin
10 Yorumla
+1 yılparan yok diye sana manevi destek ve dostluk yapamayacak arkadaşı evine zengin olsan bile sokma yani maddi durum bu bir artar bir düşer belli olmaz belki ileride durumunuz düzelir belkide tekrar düşer sen sıkma canını kendi geleceğine odaklan bence ve kendine bulabiliyorsan sağlam dostlar bul
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı.
+1 yılDurumun kötü ama yine şükret sağlığın yerinde olsun. Sağlığın yerinde olmazsa hiç bir şeyin anlamı olmaz bu daha kötü. O yüzden belkide ilerde daha iyi durumda olacaksın ama zaman
00 Yorumla
+1 yılNe var bunda utanılacak herkesin durumu harika değil. Okulunu bitirince daha iyi bir yere geçersiniz. Umudunu kaybetme sen. Her şey iyi olacak pes etme.
10 Yorumla
+1 yılMutlu olabilecek bir potansiyelin var, sabret çaba göster dileğin gerçekleşecektir.
10 YorumlaEn azindan basini sokacak bir evin var sukretmelisin elindekine sulretmessen elindekilerde gider unutma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de kıyafetten dolayı utanirdim atanınca çuval çuval doldurup kızılaya verdim yenilerini aldım. Bazı şeyleri hayat geç veriyor napalim yani🙆♀️
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 467 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel günler yakında önce okulunu bitir unutma ne olursa olsun ailen var
10 Yorumla
+1 yılOnun zenginlikle bir ilgisi yok. Senin de bahçeli bir evin olabilir o işin reçetesi bende. Onun sadece zekayla alakası var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. 00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası