Bir kitap okuduğunuzda genellikle pek çok karakterle tanışırsınız, yazarı, yaşattığı kahramanları, iyisiyle kötüsüyle pek çok kişi... O sebeple yeni bir kitap diyeceğim 😇
tabiki yeni bir kitap, insanda nedir öyle, aciziliyet abideleri, siz söylemeden ben söylemek istiyorum o lanet kitapları insanlar değil canavarlar yazıyor..
Anlamsız bir karşılaştırma olur, insanlarda kitaplar da kendini belli eder aslında sana verecekleri bellidir ancak bunu üst sınıfa taşıyan senin ondan neler alabileceğindir. Bir bilim adamı baş ağrısından başka birşeye yaramaya bilir ya da bir çocuk kitabı hayatina anlam katabilir.
Hangisinin daha ayrıcalıklı bir aklın tasarımı olduğuna bağlı, bana bugüne kadar kitaplar getirdiler en büyük değerleri, ve ben onlarla ilerledim yaşam yolumda, bugün de yine büsbütün aklın önemine ayırıyorum benliğimi, çünkü ruhun, mutlaklığın ve sonsuzluğun tasarımı ancak akıl aracılığıyla olabilir, böylece denebilir ki insan yaşamında doğru bir akıl görmeyi istemelidir, kitaplarda, bedenlerde ya da herhangi bir yerde.
Insanlar kendi görüş ifadelerini kitaplarda yansıtır kitaplar insanların on yargılarında seçici olmasını sağlar fakat kitap okumayı az seven bir toplumun hayata pekte bir anlam katacağını sanmıyorum çünkü sıradan görüşlere sahip insanlar olacak fikir ve düşünce düzeyleri düşük seviyede olacaktir
İnsanına göre değişir. Mesela bazı insanlar vardır ki tecrübesi, birikimi 100 tane kitaba değerdir ama bazıları da içi boş kütükten farksızdır o yüzden eğer ilk anlattığım insan tipiyse yeni bir insanla tanışmak daha çok anlam katar ama değilse kesinlikle yeni bir kitap okumayı tercih ederim.
insanin da kitabin da kotusu ayri dert.. kitabi baslamisken bitireyim, yarida kalmasin diyenlerdenseniz benim gibi, uzun sure istemeye istemeye okuyup bitirmeye calisirken o esnada okuyabileceginiz daha iyi secenekler acisindan zamaninizi da bosa harciyorsunuz. insanlar icin de birnevi ayni sey gecerli ama yol yakinken birakip gitmesi daha kolay oluyor sanki. iyilerine denk geldiginizdeyse insan hayatinizi cennete cevirirken kitap bilincinizi acik tutuyor. ayrilmaz, ayrilamaz, tercih yapilamaz bence :)
Açıkçası ikisini bir tutamadım böyle bir isteğim varsa ikisinden de yararlanmak isterdim.. Yazarın edindiği tecrübeler birikimler sonucu o kitap benim elime ulaşıyor, karşı tarafın kalitesine bağlı olarak ondan faydalanmak senin elindedir yani karşı tarafın deneyimlerinden de bir şeyler kapmak senin elinde
Yeni insanlar hayat hakkında vayy be ne hayatlar var şükretmemi sağlıyor hep söylediğim söz var... Senin kabusun dediğin şey başkasının hayali olabilir diye. Kitaba gelirsek ciddi anlamda hepsi birbirinden güzeller ama kurgu velakin gerçek hayattan esintiler de var ama yeni insanlar bambaşka hayatlar demek
Bu okuyacağım kitaba bağlı, ya da tanışacağım insana. Ama genel olarak baktın mı insanlar beş para etmeyebiliyor, kitaplar en azından kokusu bile huzur veriyor, ve bu yüzden şimdilik cevabım yeni bir kitaptan yana..
Yani çok nadir bulunan bir kalitede karekterde bir insansa vereceği iyi bir izlenim sonucu çok anlam taşıya bilir fakat nadir nerede öyle insan bu zaman da deriz dolaysıyla bir kitabı en azından okursun okuduğunu da anlayacak her bir satırını anlamını bildikten sonra kitap daha cazibeli bence
Kitap daha bir anlam katar bence.. insanla tanışıyorsun yaşıyorsun paylaşıyorsun sonra değişiyor herşey bazen kabus bazen rüya ama kitap öyle mi sen iyi ol der hep seni anlatır uzaklara götürür hep güzeldir bir süre sonra da değişmez..🎀
Her insan yeni bir kitaptır aslında , Kapağı vardır insanın dışardan görünen okumadan bilemezsin nasıl bir serüven içinde olduğunu.. Aslında insanları kitap haline getiren de biziz düşüncelerimiz yargılarımız...
Bu insana ve kitaba bağlı :) yeni bir insan, insan ise çok anlam katabilir, ama bunun için sende gerçekten yeni bir insan ı tanımak istiyor olmalısın :) kitaba gelince, çok boş kitap olabilir, ama her kitabdan bir anlam çıkarabilirsin
Doğru insanlarla tanışmak ama kitap kadar önemli değil kitap okursun kültürün artar ama insanlarla tanışırsın belirli bir süre sonra kalırlar giderler o yüzden doğru insanlarla tanışmak bir ömür boyu sürer belki ,😏🙄🤗
Hayatına kattığın insana göre değişir. Okuduğun kitaba göre değişir. Hayatına bir prof ta katarsın. Bilgisiz bir cahilde. ya da derin bir kitap ta katarsın. Boş bir aşk hikayesi de. Yani sana başlı tercihin önemli
Ben insanın kitaplardan daha değerli olduğunu düşünüyorum. Her insan bir nevi kitaptırda aslında. Onu okumayı bilirsen daha çok şey katarsın kendine. İnsanı okumayı öğrendiğinde herşeyin farkına varıyorsun.
Bir kitabın içinde elbette birçok bilgi vardır ama birçok kitap okumuş biriyle tanışma fikri bence çok daha verimli sonuçta tanıştığımız kişiyi kendimiz seçecegiz ben çok kitap okumuş biriyle tanışırdım onun yerine
İnsan tanı ama insanların zor durumda olduğu yerlerden tanı (hastane kapıları mahkeme kapıları veya cezaevindeki eşini ziyaretten dönen eşleri) ve hayatı biraz daha anlarsın Kitaplar sadece hikayedir Teşekküre gerek yok 🙂
Hayvanlar. Bir köpeği besler su verirken severken gözlerindeki ışıltı ağzı açık gulumsemesi ve bir kediyi oksarken mirildamasi kucağıma oturup kendini sevdirmesi sonra poposunu sallaya sallaya gitmesi kadar mutluluk veren bir şey yok bana
Kitap olmadan insan tanımanın bir anlamı, İnsan olmadan da kitabın bir anlamı olmaz her ikisinde de bişeyler almanın insana çok şey katacağını düşünüyorum
Şahsen yeni bir kitap okumak çünkü insanlara ne yaparsanız yapın yaranamazsınız iatisnalar hariç tabi onlarda nadir bulunurlar... onun için kitap derim.
İnsanlar kalabalıkta olduğun zaman anlam katıyor kitaplar ise kendinle yüzleştiğin yalnız kaldığın zamanlar da. İkisinin de yeri ayrı. Kitaplarda güzeldir insanlarda.
Yeni bir kitap açık konuşayım yeni bir kitap görümce istemsizce seviniyorum yeni kelimeler yeni bilgiler yeni görüş açıları vs vs diye gider yani kitap gereksiz insanalar a on basar
Kitaplar bize yazarların göstermek istediği kadarını verir lakin yeni insanlar kendi tecrübelerimiz ve yol almamızda daha tesirlidir kitaplar bilgi kaynağı olsadan yaşamadan bilemeyiz sonuçta
Yeni biriyle tanışmak hep hayal kırıklığı. Önce tanış sonra onun iyi biri olduğuna inan sonra gerçek yüzünü gör... Bu kısır döngüdeyiz jsjs Üniversitede daha fazla bu tipler jsjs
kitap alışkanlığım yok yeni insanlar yeni kişiler hayatlar karakterler kişiler bakış açıları hayatıma daha anlam katıyor ufkumu genişletiliyor umudum insanlığa karşı azalıp artıyor
insanlar daha çok şey katar. insan etkileşime girdikçe değişen ve değiştiren bir canlıdır. kitaplar fikir verir belki ama uygulamalarını insanlar ile yaparsın.
Bence kitap okumak daha iyi güzel bilgi katıyor kafa açmıyor dinlendiriyor insanlar gökkuşağı gibi rengarenk her renge bürünüyor kitap daha geçerli bir şey
En İyi Cevaplar