Yeni bir insanla tanışmak mı yoksa yeni bir kitap okumak mı hayatınıza daha çok anlam katar?
Benim tercihim kitaplardan yana 🌸

Yeni bir insanla tanışmak mı yoksa yeni bir kitap okumak mı hayatınıza daha çok anlam katar?
Benim tercihim kitaplardan yana 🌸
Tabikide yeni bir kitap bana daha çok anlam katıyor. Son zamanlarda yeni insan tanımaya kendimi kapattım çünkü verilen değerin zerresini haketmiyorlar. Olanlar yetiyor bana. O yüzden kendime bir sürü kitap aldım.
şu an ise bu kitabı okuyorum..
İkisininde yeri ayrıdır.
Bir yere kadar aynı çizgide gitsede canlı olan yeni insan tanımak daha önemlidir.
Çünkü mimikler ifadeler kitaplarda göremediğimiz bir şey, duygu bir yere kadar kitapta bulabiliriz ama insan tanımak onun yaşadıklarına canlı olarak anlatmasına izin vermek yeri geldiğinde sabırla dinlemek çok farklı geliyor bana.
Yeni bir hayat , yeni bir tecrübe, yeni bir ses , yeni bir nefes.
Anlatamam aldığım keyifi.
Tabi birde üzerine mutlu başlayan bir ilişki olursa bambaşka yerlere götürür adam olanı.
Kitaptan ziyade daha fazla insan okuyabildiğim için tercihim insandan yana olacağı aşikar. Kitap okumaktan sıkılıyorum.
Buna eskiden olsa kitap okumak derdim ama her insanın kitaplarda yazmayacak kadar çok hayat hikayesi tecrübesi var, kitap okurken her şeyi kendi hayal gücümüze göre kurguluyoruz, bir insanla yüzyüze gelip onu anlamak dinleyip ders çıkarmak arasında çok fark var, bunu yeni insanlad tanıdıkça fark ediyorum
Cevap
41Cevap
Kitaplar ufku açıyor, dünyalar yaratıyor. İnsanlar ise sadece gelip geçiyor.
Yeni bir insan ile tanışmak
İkisi birbirinden farklı tecrübelerdir. İnsan tanımak hayata karşı olan duruşunuzu destekler. İnsanların hal ve hareketlerini, davranışlarını daha onlar sergilemeden anlayabilme yeteneği kazanmanızı sağlar. Deyim yerindeyse insan sarrafı olursunuz. İnsan tanımayan ya da sosyal ilişkilerini geliştirmemiş insanlar asosyal, özgüvensiz ve toy olurlar.
Kitap yalnızca öğrenme, eğlenme, vakit geçirme aracıdır.
Ben insan tanımak diyorum.
İkisi de boş iş. Yeni bir pasif gelir elde etmek, çadırcılık ya da karavancılık gibi yeni bir hayat tarzı benimsemek, dövüş sanatları gibi seni geliştirip özgüven kazandıracak yeni bir spora başlamak... gibi somut faydalı işlere odaklanın. Kitaplardan, insan ilgisinden, kişisel gelişim kurslarından, yaşam koçlarından; paranızı da, zamanınızı da, zihninizi de koruyun.
İnsanlarda birer kitap gibidir. Dıştan süslü püslü olduğu halde içi boş olan da var, dışarıdan boş göründüğü halde içi dolu dolu olan da var.
Her ikisinin de yeri bende ayrı ama her insan da tanımaya değecek insan değil.
@PiLLy_BheBek hayatımın anlamı. Onunla her anım yeni bir insanla tanışmaya bedel. Kitap desen kendi koca bir ansiklopedi ölene kadar sıkılmadan okuyacağım hemde 🏋️
Woww teşekkür ederim ne güzel sözler bunlar 😌 sende öylesin benim için
Aşkım bildirim kapalı diyorum etkiet yapsana. Bakmasam gormicem canını yerim bak jdjsj
Bazen öyle insanlar olur ki, sohbet etmek kütüphanelerce kitap okumaya bedeldir. Bazen de öyle kitaplar vardır ki çağlarca insanları tanısak, yine de o kadar anlam bulamazsın.
İkisi farklı şeyler o an yaşadığın duyguya göre deyişir doğru kitab da doğru insan da insan hayatında olumlu rol oynar
Yeni bir farkındalık,
Yeni bir uyanış,
Yeni bir hatadan dönüş, bu sayılanlardan daha mühim nezdimde.
Yeni bir insan desem hayatıma giren çıkan ya da konusabilecegim kimsem yok :(
O yüzden mecbur kitap + kahve
Adamına ya da kitabına göre değişir demeyi isterdim ama kitaplar açık arayla daha iyi sonuç vermekteler.
Insanı tercih ederim, kitapta olaylar tek düze işlenir. Gerçek hayatlar ve yaşanmışlıklar çok daha farklı yansır karşındakine.
En aptal bir insan bile sana bir şeyler katar ben kitapta okurim ancak insanları okuma sanatı daha güzel
Yeni bir insan tabii ki. Yaşadığı tecrübeden bir çok şey öğrenebilirsin.
Yeni bir insan daha çok ilgimi çeker. Eğer anlayacağı çok şey varsa o daha da ilgimi çeker.
Yeni bir insan tanımak tabiki, iyisi de kötüsü de bir şekilde ders veya tecrübe oluyor.
Yeni bir insan ile tanişmak ve daha sonrasında kitap okumaktır
yeni bir kitap okumak.
Kirap okuyan bir insan ise yeni insan tanırım tabiki.
O kitabı okusun ben onu okuyayım ✌️💐
Zor bir soru; insanına ve kitabına göre değişen bir durum çünkü
Yeni insanlar eskiler gibi oluyor da kitap sana biseler katiyor
Kitap
İnsanla tanışmak anlam katmaz
Kitap katar
İnsanların çoğu kof olduğu için kitap okumak.
Kitaplardan uzaklaşıp insanlara yaklastigimiz içindir belki de tüm yalnızlığımız. Kitaplar 🤍
Tanıştığın insana veya okuduğun kitaba göre değişir.
Benim tercihim yeni bir sinema filmi izlemekten yana
2 side boş iş. Milyon müşteri tecrübe si bişey katmaz kadına kitap ta öyle
kitaplar sana açtım ruhumu diyorum her zaman
Bazen her ikisi de boş çıkabilir ya da tersi olabilir her ikisinin de iyi olduğunu varsayarsak ben insanı tercih ederim
Kitap okumak bambaşka bir dünyayla tanışmak gibi geliyor banada o yüzden kitap okumak
Yeni bir kitap okumak tabiki. İnsanlar gelir gider kimse kalıcı değildir ama kitaplar seni bırakmazlar 🙃
Ikisinden de alabilecegine bagli.
İnsanlar yorucu ama kitaplar öyle mi..
Yeni film izlemek tercih ederim
Kendine katmak istediğin şeye göre değişir
her ikisi de hayatımızın gerçekleri
Elimdeki kitabı bitirsem bi hiç sevmedim😒
Çok kitap okudum bir b*ka yaramadı.
Yeni bir insanı tercih ederim...
Kitap okumak daha beyin açıyor.
Kitap okumak daha anlamlı.
İkiside bı anlam kazandrmaz
Yeni bir kitap...
En iyisi kitap bakış açısı kazandirir
Kitaplar daha çok anlam katar
İkisi de hayatına anlam katar...
Yeni bir insan :))
benim tercihim kitap gibi kadınlardan yana
Yeni bir kitap herseyden degerli
Yeni tanıştığım bir kadına yeni bir kitap okumak.
Kitap daha çok anlam katar
İnsanlar bana çok anlamsız geliyor, kitap diyorum.
Yeni bir insan tanımak
Okumak
Kitap okumak
Kitaplar..
Yeni kitap okumak
Kitaplar derim
Bence kitap okumak
Yeni bir kitap okumak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?