Hayatımda bir tane Adalet tanıdım; umumhanede çalışıyordu... Güçlü güçsüze hükmediyor, onu eziyor. Büyük balık küçük balığı yutuyor. Bu şekilde ilerleyen düzende adaletin yeri neresidir?
Güçlünün güçsüzü ezdiği dünyada adaletten bahsedebilir misiniz?
Çünkü kendi yaptıkları kanunlara ve sistem’e göre hareket ediyorlar Allah’ın kanunlarına tabii olmuyorlar kendi icat ettikleri beşer kanunlara tabii oluyorlar tabi ki Adalet olmaz bu durumda Allah zaten bunu söylüyor Kuran’da :
Mü’minûn Suresi 71. Ayet:
Eğer hak onların arzularına uysaydı, gökler ile yer ve onlarda bulunanlar elbette bozulur giderdi. Hayır, biz onlara şereflerini (Kur’an’ı) getirdik. Onlar ise bu şereflerinden yüz çeviriyorlar.
Hak insanların arzularına ve isteklerine göre belirlenemez Hüküm Allah’ındır. Bizi yaratan Allah istediği gibi herseyde tasarruf yetkisine sahiptir ama şimdi Allah’a ortak koşuyorlar Allah’a isyan ediyorlar halbuki Şeytanın hizmetkarlarından başka bişey değiller.
Kapitalizm sosyalizm modernizm emperyalizm gibi saçma sapan ipe sapa gelmez sistemlerin olayı budur. Cumhuriyet ise adaletin varlığını tescilleyen görüntü şeklidir. Yoksa olduğundan değil.
Acı olan ne biliyor musun? Güçsüzleri ezenlerden şikayetçi olan bir çok kişi, eline biraz güç topladığında daha fazlasını yaptığını gördüm 😑😒 Umarım bu, gücü hissettiğinde otomatik olarak gösterilen bir davranış değildir, eğer öyleyse ben güçlü olmak istemiyorum..
Türkiye de adalet sadece duvarlarda yazılıdır. Adalet mülkün temelidir yani adalet devletin temelidir. Devlette yönetenlerin çıkarları doğrultusunda idare edildiği için dolayısıyla sokaktaki bir vatandaşın hakkıda kendiliğinden kaybolmuş olur. Ne yazık ki bizim ülkemizde adalet hiçbir zaman kavramdan ve teoriden öteye geçmemiştir
Ne yazikki adalet kavramı adeta kapitalist düzenin oyalamak için umut vermek için kullandığı bir söz gibi geliyor artık bana. Ama ilahi adalete sonuna kadar inanırım
En İyi Cevaplar