Geçen arkadaş vasıtasıyla biriyle tanıştırıldım. Neyse bir kahve içelim dedik... Adam şak diye maaşımı sordu, ben de söylemek istemiyorum ve bence mahrem de bir konu dedim. Ne alaka mahrem falan dedi, işte ben söylerim ne var vs. biraz gerildi. Söylemeni istemiyorum beni ilgilendirmez ayrıca insanın geçim parası mahremdir, özeldir dedim. Tekrar görüşmeyi asla düşünmüyorum. Sizce sorulabilecek bir soru mu?
Bir erkeğin aklı, kadının maaşında ise o erkek farkında olmadan kendi özgürlüklerini sınırlandırır. Zaman sonra o paranın hesabı sorulur. Bununla ilgili bir sözü paylaşayım; ‘Kadının parası evin tokmağına benzer; girerken vurur çıkarken vurur.’ İrfan hocama sevgiler😃
Bu soruyu miktarı belirterek cevaplasaydin bir sonraki soru ne olacaktı acaba ben onu merak ettim. 😁 İş görüşmesi yapıyor sanki mübarek mevcut maaşınız ne kadar. 5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz. Sizi neden işe alalım.
Benim yaşadığım ülkede insanlara maaş sormak gayet normal bir şey lakin ben buluşduğum bir insana bu tür sorular sormam çünkü beni enterese etmiyor insanların maaşı, ama karşıdaki kişi bana sorarsa pek yadırgamam söylerim, dediğim gibi bizim burda gayet normal bir soru.
Olabilir, söylemek istemezsin bu senin düşüncen.. Ama anlamadığım bunu belirttiğin halde karşı tarafın, baskısı.. Aslında bu tarz şeylerle karşılaşıyor'dum, "ne var söylesen, nolmuş ki, anlatsana vb." saygı'sızca devam etti, şimdi o kişiler mazide kaldı 😉
Bir çok şirket bu bilginin gizli kalmasını istiyor ve imzaladığın sözleşmede ve şirket etik kurallarında vb. yazar. Böyle bir bilgiyi öğrenmek istemesi çok uygunsuz bir davranış. Bence eşler bile belli bir aralıkta bilmeli, örneğin eşim kesin olarak 3500 alıyor diye değil de, 3000-4000 arasında maaş alıyor şeklinde bilmeliler. Bunlar gizli bilgi sonuçta. Ben olsam o kişiyle bir daha görüşmezdim
Ya sorulmaz tabii ama ayrılacak kadarda bir insan kompleksli olmamalı. O kadar da değil. Çünkü gün gelicek bu mevzular konuşulucak zaten. Bu hayat çok tuhaf bir hayat birini beğenmişsin , buluşmuşsun. Hayatına alacaksın bu sebepten birini çıkaracaksın falan. Bana çok basit geliyor. Daha güçlü sebepler olmalı benim birini terketmem için .
Yani sen kim köpeksin demen gerekiyordu bence gelirin seni ilgilendiren konu düşünsene sohbet yapıyorsun pat gelir soruyor ben ağzımı bozardım açık söyliyeyim iyi sabırmış senin yerinde olsam geceliğin kaç dolar bebeğim haftalık kiralıyorum derdim ! .
Sizi arkadaş olun diye mi tanıştırdılar yoksa evlilik maksadıyla mı. Evlilik içinse sorulabilir kendisine denk ya da daha fazla alıyorsan uzaklaşmak isteyecektir. Alıştıktan sonra bahane bulup ayrılmak üzücü olur
Değil tabi ki de acaba konu açmaya çalışırken yanlış konuya mı değindi heyecandan sen tepki verince de bozulmuş olabilir sen bilirsin ama sadece bu soru yüzünden ise bir kez daha görüş yok ısınmadı isen tipine falan da görüşme
Fazl abartmışsın. Maaş sorulmaz diye bir kural nerde yazıyor. Maaşını sordu diye napıcak paranı mı yicek? Öyle bidaha görüşmem diye triplere girmeye gerek yoktu bence. Söylemek istemiyorum desen yeterdir.
Kisilikten kisilige degisir, senin hosuna gitmemis ve bu noktada sana gkre dogru hareketi yaptiginj dusunuyorum. Bu karsindaki kisinin alabilecegi gayet olagan cevaplardan birisidir. Sorduysa bu cevaba hazir olmali.
haklısın ben evlenecek ciftlerin bile birbirlerine nasıl gecincez sorusunu bile dogru bulmuyorum calısırsınız gecinirsiniz ailede soruyo oglunuz ne iş yapar oglunuzun evi var mı cok sacma sorular
Benim de eski sevgilim maaşımı sorup beğenmeyip oo evlenince nasıl gecinicez azmış senin maaşın demişti canım benim maaşıma mi güvendin maaşım için mi sevdin sonra kavga kıyamet tabi 🤦♀️
Sorulabilecek bir soru değil, kadının çalışmasını çoğu erkek istemiyorken. Senden para bekleyecek bir tipi çağrıştırdı bana. İğrenç bir karakter benim gözümde
Daha ilk görüşmede maaş soran kızlara en fazla yarım saatim var ayıracak. Hele sana bu soruyu bir erkek soruyorsa 15 dakikadan fazla zamanını ayırma. Ne bu böyle jigolo mu?
Önceden kadınların yaşi erkeklerin maaşı sorulmazmis ama bizim bu devirde her şey peşin peşin soruluyor. Yalnız ben hayatımdaki adama hiç sormadım onu farkettim şu an ahahja
1 lira alıyorsa banane.. 100 lira alıyorsa banane maaş olarak.. Lafı olursa muhabbeti geçerse alırım ne var bunda.. Yok yaş sorulmaz yok maaş sorulmaz tirt konular bunlar
Değil ilk buluşmada, ikinci buluşmada dahi asla sormam. Aldığı maaş beni ilgilendirmez. Zaten mesleğini biliyorsam az çok tahmin yürütebilirim ne kadar maaş aldığı ile ilgili.
Erkek kadından parayla ilgili konu açmasından, kadından para istemesinden nefret ediyorum. BÖYLE tiplerden uzak olmuşumdur. Bencede görüşme sazan birini arıyordur.
Sormaması daha doğru ama sorduysa bile “söylemek istemiyorum” derim, ısrar ediyorsa saygı duymuyorsa bitiririm. Yani beni ondan soğutan maaşımı sorması değil, anlayış ve saygı göstermemesi olur ✩
Bir insan bir şeyi istemiyorum dediği zaman ısrar edecek kadar yobaz olan çok az bir kesim var. Olgunlaşamamış bir insan davranışıdır o, birkaç metre yakınımda olmasına bile tahammül edemem.
Benim ne düşündüğüm seni hiç ilgilendirmez ama belki seni aydınlatır diye cevaplıyorum, evlenene kadar o kişiyi zaten tanırım ve böyle bir karaktere sahip kişiyle evlenmem.
Ön yargılık bir durum yok burada, sana iyisin veya kötüsün gibisinden bir isim cümlesi kurmadım. Tanışmadığımız bir insanı ilgilendirmediğini inkar edemezsin.
Yanlış falan da anlamadım. Bu benim genel tavrım sadece. Yanlış anlamadığımı göstermek için illa tatlı tatlı konuşmama gerek yok. İletişim algılarınız o kadar kalıplaşmış ki, yanlış anlamaya çok müsait insanlar olmuşsunuz, bütün insanlar. Daha fazla yazma lütfen. Alacağın bilgileri aldın.
Sorulmaz ayıptır demekki para ilişkisi yani bir insan neden merak edip sorarki.. kendi çıkarı var ona göre hareket edecek sanırım ne kadar aciz bir hareket
Elbette sorulabilir bir soru. Yani insanın birliktelik kuracağı kişiyi tanıması bu. Maddi açıdan sıkıntıda olan biriyle olmak istemiyodur o yüzden sormuştur. Gayet normal yani..
bazı konuları aştıktan sonra sorduysa sıkıntı yok aklına başka bişey gelmemiştir ama direkt olarak bunu sorduysa bak büyük sıkıntı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türk kızının Allahı kitabı dini imanı onuru gururu ünvanı şanı paradır. Erkekler yarine kalbini verir kadınlar ise iri cüzdana başka bir yerlerini... sorsa da sormasa da tüm kadınların derdi aynı... para para para...
Ikinci görüşmeye gitme bile emin ol bir kaybın olmaz araştır kendisi dolgun bir maaş alıyordur akli sıra seni etkilemek için konuyu oraya getirme amaclı sormuştur.
Sorulmaz tabi ne yapacaksın maaşını mesleğinden aşağı yukarı tahmin edersin zaten
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bak devir değişti kızların maaşı artık mahrem oldu.. Vayy be ulan biz servetimizi önüne serecek kız arıyoruz her bokumuz var 3 kuruşluk gerilerle çay ineğe çıkıyorsunuz Bu dünyada adalet yok ya
En İyi Cevaplar