Zorla kapanan ve açılmak isteyen varsa detayı okur musunuz?

- Amellerde niyet esastır. Dinde Allah için olmayan bir işin bir faydası olmaz.
#Ancak, zorla da olsa bir bayanın başının kapalı olması, onu başı açmaktan gelen günahlardan koruduğu için faydalıdır. Her gün, hatta her an başın açık olmasından kaynaklanan günahlardan korunmak, çok önemli bir fayda olduğunda şüphe yoktur.
Ayrıca, bazı şeyler var ki başta halis bir niyetle olmasa da ileride dini bir hassasiyetin kazanılmasına vesile olabilir.

On yaşına gelmiş bir çocuğa -isteği dışında da olsa- namazı kıldırmayı emreden hadisler vardır. Bunun önemli bir sebebi, çocuğun yavaş yavaş ibadete dair bir alışkanlık ve namaza karşı bir duyarlılık kazanmasını sağlamaktır.
#Müslüman kadının giyiminde esas mesele, tesettürü sağlamasıdır. Eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesi, açık kalmamasıdır. Giyilen bir elbisenin tesettüre uygun olması için de altını göstermeyecek şekilde kalın ve avret yerlerini örtecek kadar uzun olmalıdır. Bunun için altını gösterecek şekilde ince ve şeffaf olan bir elbise ile örtünme gerçekleşmiş olmaz.

Hz. Âişe'nin rivayetine göre, kız kardeşi Hz. Esma bir gün Peygamberimizin huzuruna gitti. Üzerinde altını gösterecek şekilde ince bir elbise bulunuyordu. Resulullah (a. s. m.) onu görünce yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu:
"Ya Esma, bir kadın buluğ çağına erince -yüzünü ve ellerini göstererek- bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz."1
Ve Peygamberimiz aleyhisselatu vesselâm ahir zaman için şöyle buyurmuştur;

"Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur." buyurdular." 2
1. Ebû Dâvud, Libas:31.
2. [Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]
Zorla kapandım ve açıldım
Zorla kapandım ve açılmak istiyorum
Kendi rızamla kapalıyım
Hiç kapanmadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: