- Amellerde niyet esastır. Dinde Allah için olmayan bir işin bir faydası olmaz. #Ancak, zorla da olsa bir bayanın başının kapalı olması, onu başı açmaktan gelen günahlardan koruduğu için faydalıdır. Her gün, hatta her an başın açık olmasından kaynaklanan günahlardan korunmak, çok önemli bir fayda olduğunda şüphe yoktur.Ayrıca, bazı şeyler var ki başta halis bir niyetle olmasa da ileride dini bir hassasiyetin kazanılmasına vesile olabilir.
On yaşına gelmiş bir çocuğa -isteği dışında da olsa- namazı kıldırmayı emreden hadisler vardır. Bunun önemli bir sebebi, çocuğun yavaş yavaş ibadete dair bir alışkanlık ve namaza karşı bir duyarlılık kazanmasını sağlamaktır. #Müslüman kadının giyiminde esas mesele, tesettürü sağlamasıdır. Eli ve yüzü dışında bütün vücudunu örtmesi, açık kalmamasıdır. Giyilen bir elbisenin tesettüre uygun olması için de altını göstermeyecek şekilde kalın ve avret yerlerini örtecek kadar uzun olmalıdır. Bunun için altını gösterecek şekilde ince ve şeffaf olan bir elbise ile örtünme gerçekleşmiş olmaz.
Hz. Âişe'nin rivayetine göre, kız kardeşi Hz. Esma bir gün Peygamberimizin huzuruna gitti. Üzerinde altını gösterecek şekilde ince bir elbise bulunuyordu. Resulullah (a. s. m.) onu görünce yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu:
"Ya Esma, bir kadın buluğ çağına erince -yüzünü ve ellerini göstererek- bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz."1
Ve Peygamberimiz aleyhisselatu vesselâm ahir zaman için şöyle buyurmuştur;
"Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur." buyurdular." 2 1. Ebû Dâvud, Libas:31. 2. [Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]
Zorla kapandım ve açıldım
Zorla kapandım ve açılmak istiyorum
Kendi rızamla kapalıyım
Hiç kapanmadım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Zorla kapanan ve açılmak isteyen varsa detayı okur musunuz?
Allah hakkıyla kapanandan binlerce kez razı olsun isteyen herkesede hakkıyla tesettüre dahil olmayı nasip eylesin. Herkes zorla kapanır bende kapanmak isterim ailem kızar. İnşallah Rabbim nasip eder. Tesettürü cazibe için kullananı da Rabbim islah etsin baş örtülü olmakla başı örtülü olmak çok Farklı bir şey
Zorla kapanmak mı daha neler. Bugün zorla kapanan insanlar 20 yaşında açılıp çocukken yapamadıkları her şeyi yapmak istiyorlar daha beter hale geliyor. Zorla yerine sorsanız anlatsanız güzel dille gerisini ona bıraksanız daha iyi değil mi.
Günümüzde kapananların elalemin arkasından 1001 türlü oyun yapması hoş değil. Kapanacak insan düşünsün, öyle kapansın. Sonra yok aman beni zorladılar, aman şöyle oldu böyle oldu demesin. Erkekler saçlarını görsün diye açılan kadından daha zalim kim ola bilir?
5. sınıfta daha din hakkında hiç bir şey bilmeden zorla kapatıldım ve açılmak istiyorum zaten tesettürü de hakkını vererek yaptığımı düşünmüyorum daraldığı m için boynu açık takıyorum başörtüsünü etek falan da giymek hep pantolon kısa şeyler giyerim arada da elbise ailem dindar falan da değil neden böyle bir şey yapıyorlar anlamıyorum babam hele sigara nargile ne ararsan var içme diyince sanane der namaz kılmaz cumaya arada sırada annem zorlarsa gider annem de kaç yaşında daha kuran, cüz okumayı bile bilmiyor zor diyor zaten 1 kere de açılmış geri kapanmış kendi dini inançları da güçlü değil beni neden zorluyorlar anlamıyorum açılırsan okuldan alırız sen okula gidince iyice şımardın medreseye vericez diyorlar ama sokağa çıksalar herkes açık. Başı açık olan arkadaşlarımla görüşmeme de izin vermiyorlar halbuki onların bu konudan haberleri bile yok ne zaman Allah için yapmadığımı onlar zorladıları için kapandığımı söylesem hemen sinirlenip saldırıyorlar hem psikolojik hem de fiziksel şiddet uyguluyorlar açılırsam yüzlerini göremeyeceğimi evlatlıktan reddedeceklerini 0ldüreceklerini söylüyorlar daha küçük yaşta bana karşı o kadar iğrenç kötü kelimeler kullandılar ki bu kısımları anlatmak dahi istemiyorum gerçekten anlam veremiyorum İnternet'e gördükleri saçma sapan hocalara inanıyorlar o hocaların kızları da açık. Önceden küçükken hep büyüyünce kapanıcam diyordum istiyordum da liseden sonra kapanmayı ama zorla kapandıktan sonra her şey değişti. Herşeyden hayattan soğuttular en çok da dinden malesefki inancımı da her geçen gün daha da kaybediyorum ne kadar araştırsam sevmeye çalışsam da olmadı açılma isteme sebeplerim bunlar
Not:Tesettürlü insanlara ve müslüman insanlara saygım sonsuz başörtülü kadınlara karşı da hiçbir önyargım yok yanlış anlaşılmasın
İsteği dışında olan bir şeye insan nasıl duyarlılık kazanabilir? Kendim için konuşuyorum, isteğim dışında zorla yaptığım şeyler, hem kendimden hem de buna sebep olanlardan nefret etmemi sağlıyor.
Onemli olan güzelliklerini anlatmak. Hem böylece insan şevk ile yapar Müslümanlığın geregini. Hem küçükken ALLÂH sevgisi kalbe girdi mi, istedigi kadar açılsın. Yine de kapanacaktir. Birinin zorlamasina gerek kalmaz.
Bizler İslâmın güzelliklerini anlatırız, ALLÂH izin verdigi muddetce. Duyarlilik kazanmanizi istememiz doğru, Çünkü istemeyiz kimsenin pisman olmasını. Peygamberimiz aleyhisselatu vesselâm, bir uyarıcı olarak gelmemis midir? Bize de teblig düşer. Elbette ki O'nun gorevini ustlenemeyiz ama mumin mumin kardesini dustugu yerden tutar ceker alır. Elinizi uzatmak size bağlı.
Kendimi mutsuz hissediyordum. Kimse kapanmadan önce kapanmanın ne kadar zor olduğunu ya da kendisine ne kadar yük gelebileceğini bilemiyor. Böyle çok daha mutluyum.
inşaAllah ebedi mutlulugun kaynagini bulursunuz. Çünkü insanlarin begenisini kazanmak veya onların sayesinde mutlu olmak sahih değildir, ölümle birlikte son bulur.. Önemli olan ALLÂH rızası için yapmaktır, en güzeli de budur
En İyi Cevaplar