Cevabın nedir?
+1 yılgüzel soru olmuş öncelikle
şöyle olurdu herkes istediği şeyi özgürce yapacak ilgisi sevdiği şey neyse o herkes özgür olacak ama tabi kötü şeylerde yapılmıcak bunların önüne geçmek içinde kısasa kısas uygularım hırsızlık yaptın kol kesilir gibisinden sert cezalar eğitime önem veririm her insan eğitim almasını sağlarım hiç bir ırk ülke birbirine saygısızlık düşmanlık etmicek herkes birbiriyle dostça kardeşçe yaşıyacak huzurlu ülke huzurlu dünya yani mesela bir ücret para olmucak herkes sevdiği şeyle uğraşıp yapıcak yani birbirimiz için yaşıcaz ki bu durumda ibadetlerin yerine gelmeside kolay olur diye düşünüyorum günümüzden örnek verirsem saçma sapan tv programları olmucak evlilik programı gibi hani herkes sevdiği işi yapıcaksa çöp mevzusundan anlatıyım kimse çöpçü olmak istemez bunu istemiyorsa çevreyi de koruyacak atmıcak ve böyle bir şeye de gerek duyulmıcak kimse kimsenin pisliğini temizlemek zorunda kalmıcak herkes kendi evinin önünü temizlese zaten bir şekilde bu olur gider çöpler illaki toplanıp yok edilmeli onuda şöyle şimdi temiz bir şekilde olacak çöp çöp kutusunun içine atılacak dışına değil o insan geldiğinde temizce işini görüp geçicek gibi gibi düşünebiliriz bu çöp konusu için bir şekilde orta yol bulunur aklımada gelenler bunlar şimdilik79 YorumlaEig sizindir. Teşekkürler görüşürünüz için.
- +1 yıl
bende teşekkür ederim rica ederim : )
- +1 yıl
bu arada çöp mevzusu için süper bir fikir buldum :D şimdi bu yere gömülen çöp kutuları metal olucak ve alev sistemi olucak aşağıda çöp dolduğunda aktifleştirilecek ve mevzu çözülcek. D yapılması zor bir şey değil şimdi para yok diye böyle şeyler yapılmıyor ama dedim dünyada para olmıcağı için yapılır :D
- +1 yıl
@Plutonium : ) yine mi sen çocuk gel öpüyüm de gidiyim hadi geçen gün bir daha bazı tür insanlarla uraşmıcam diye kendime söz vermiştim ama tutamadımda irademe artık daha çok sahip cıkıcam hadi senin dedin olsn : ) bir numarasın harikasın
- +1 yıl
@Lotuscg teşekkr ederim : )
En İyi Cevaplar
Dünyayı ben yönetiyor olsaydım sosyal bir düzen getirirdim. bir mahalledeki herkes birbirini tanırdı, bir erkek bir kıza ondan hoşlandığını söylese kız ona şimdiki gibi korkarak çekinerek bakmazdı çünkü benim toplumumda güvensizlik olmazdı. benim toplumumda dilenciler yöneticilerin suratına tükürürdü kendilerine daha iyi bir hayat sunamadıkları için. Benim toplumumda sansür olmazdı bir adam tv de rahatça küfür edebilirdi biplenmezdi. Benim toplumumda ülkeyi ekonomi ve sosyal bilimler alanlarında profesör olmayanların ülkeyi yönetme hakkı olamazdı. Benim toplumumda ölçüt popülarite değil emek olurdu. Daha çok şey yazarım da buraya sığmaz
10 Yorumla
+1 yılDunyayi ben yönetsem varya dünyada hiçbir bencil, tembel, rahatına düşkün insanlar olmazdı. Ilk iş sokaklarda boş boş gezinip alkol, uyuşturucu, esrar alanları temizlemek olurdu. Sokakta dolasan rastgele bir insanın bile bütün gelmişini geçmişini bilmek için bir sistem uygulardım şu anda çin gibi yerlerde yapıldığı gibi, herkesin mutlaka çalışmasını sağlardım meslek öncesi eğitimleri de en üst seviyede tutardım ki önüne gelen bir meslek sahibi olmasın. Bide ek olarak Türkiye'de yaptığımız gibi ev yaptırmaya, inşaat sektörünün üzerinde asla durmam onun yerine teknolojiyi geliştirmek için yatırım yapardım, dünyanın verimsiz yerlerine sırf fabrikalar, araştırma yapılacak yerleri, laboratuvarları falan yaptırırdım ve orda çok az insan çalışırdı daha çok yapay zeka çalışırdı ki insanların hayatı olumsuz etkilenmesin. Verimli olan diger bir kısmını da insanların yaşayabileceği bir yer olarak düzenlerdim ve kesinlikle ağaçlara, bitkilere kısacası doğaya zarar verecek her türlü etkenin yerine doğaya faydası olacak aynı zamanda insanların ihtiyaçlarını giderecek araştırmalar yapılmasını desteklerdim. Yani kısacası bütün insanların çalısacağı bir dünya olurdu.
00 Yorumla
+1 yılAdaletin olduğu bir toplum. Haksızlığı sevmem, sadece bana değil karşımdaki insana haksızlık yapıldığını görsem tepkimi çok koydum, yine görsem yine tepkimi koyarım.
11 Yorumla- +1 yıl
💙💙
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
59Cevap
+1 yılHer şeyden önce birbirine saygılı, kadın-erkek eşitliğinin olduğu, insanların cinsel yönelim, din, dil ırk, mezhep bakımından ayrışmadığı, toleranslı bir toplum düzeni kurmak için çalışırdım. Baskı, sansür olmazdı. Gelir dağılımı daha eşit olurdu. Eğitime ve insana yatırım yapardım. Kadınlar dışarıda tedirgin ve huzursuz değil güvenle dolaşırdı.
30 Yorumla
+1 yılAllah'ın emrettiği şeriatı uygulamak isterdim. Liderinin bile şeriati uygulamak zorunda kaldığı, her bireyin eşit olduğu bir şeriat. Adil, dürüst, şeffaf bir toplum yaratmaya çalışırdım.
Kadınlara özel, erkeklere özel okullar yaptırır, haram ilişkileri önlemeye çalışırdım.
Ülkemde bir kuzu'yu kurt yese, bunun sorumluluğunu ben üstlenirdim. O derece hassas olmaya çalışırdım.
Fakirlere iş olanağı sağlar, topluma uyumlarını kolaylaştırır, gayrimüslimlere ek vergi ödetirdim. İnsanları zekat vermeye teşvik eder, ibadet eden çocuklara hediye dağıtırdım.
Mazluma merhamet, zalime korku salardım.111 Yorumla- +1 yıl
Yaratmak Rabbim'e mahsus.
Bu kelimeye dikkat edelim. - +1 yıl
@FalconXM
Biraz daha düşünmeli. - +1 yıl
@Hayat-Güneşi Sizin cümleniz de hatalı çünkü zihinsel yaratım diye bir kavram var -daha doğrusu bilmiyorum, şimdi ürettim.
- +1 yıl
@FalconXM
Açılımını açar mısın? - +1 yıl
@Hayat-Güneşi Zihninizde rastgele veya planlı bir obje hayal ederseniz onu yaratmış-oluşturmuş olursunuz. Zaten bizim de bilinçli birer zihinsel yaratım olduğumuz fikrindeyim, evren (ler) de öyle.
- +1 yıl
@Hayat-Güneşi yaratmanın bir çok anlamı olabilir. Bu yüzden kullanılan kelimenin doğru olduğunu düşünüyorum.
Falcon, toplumlarin içinde bulunanın eşit birey olmasından bahsediyorum. Mesela şu an ülkemizde, bir kesim diğer kesimden üstün olduğunu iddaa edebiliyor. Mesela sol kesimin sağ kesimden üstün olduğunu iddaa ettiği gibi, veyahut zenginlerin fakirlerden kendilerini üstün gördüğü gibi.
Eşitlikten kastım budur.
Lâkin Müslüman devlette yaşayan gayrimüslimlerin, ek bir vergiye (çok ağır olmamak kaydıyla) tâbii olması gerektiğine inanıyorum - +1 yıl
Evet olabilir.
Lakin bu kelime her ne şekilde kullanılırsa kullanılsın karşı tarafa genelde yoktan var etme anlamı ulaşır.
O yüzden bu kelime yerine anlamca uygun kelimeler kullan. - +1 yıl
@Hayat-Güneşi Ben anlatmak istediğimi anlatabildim mi? Evet. Karşı tarafın beni nasıl anladığı beni âlâkadar etmez. O karşı tarafın problemidir. Benim kelime tercihimde bir hata yoktur.
- +1 yıl
Problemin olmalı.
Şöyle ki insanlar da "mi acaba?" gibi bir düşünce bırakmamalı bir müslüman.
Bu da benim düşüncem.
Umarım ben de düşüncemi anlatabilmişimdir.
Hayırlı akşamlar.
+1 yılIrkçı insanları cezalandırırdım.
Kadına şiddetin sonlanması için çok ağır kanunlar koyardım.
Kısaca insan ve hayvan hakları için onların şiddet, taciz, işkence vb gibi kötü durumlara maruz kalmamaları için ağır kanunların olduğu barışın olduğu bir dünya düzeni olurdu.30 Yorumla
+1 yılAşk dolu bir yaşam kurduk.
Eğer dünyayı Ben yönetseydim aşkın anlamı daha da fazla artardı aldatmalar fazla olmazdı diye düşünüyorum Eğer yanlış düşünüyorsan düşünüyor olabilirim ama benim hayal ettiğim şey bu sebepsiz istemsiz kötü beğendiği kötü işaretine basmayın lütfen rica ediyorum10 Yorumla
+1 yılAdaletsizliğin olmadığı tecavüzün şiddetin boy göztermediği özellikle çocuğa uzanan ellerin lafla değil gerçekten hakettiği gibi kırıldığı refah düzeyi yüksek insanları köle gibi çalıştırmayıp daha sosyal olmaları kendilerine ayıracak zamanlarının bol olduğu bir toplumda yaşıyor olurduk...
10 Yorumla
+1 yılAhlakın çok önemli olduğu bir toplum olurdu... tecavüzleri hırsızlık olmazdı çünkü çok ağır cezalar olurdu. İnsanlar korkudan suç işleyemezdi.
Benim yönettiğim ülkede yasamaktansa insan kırkayak filminde oynamayı tercih ederlerdi sjsjsjsj10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilime ve sanata ağırlık verilmiş bir toplum. bütün yatirimlari bu yönde kullanirdim. okulların ders saatlerini kisalirdi. çocuklar bu sayede hem verimli ders işler hem de kendilerine bolca zaman ayirirdi. çocukların teknolojiyi belirli yaşa kadar kullanma yasağı da olurdu. eğitim sürecinde çocukların zeka seviyesini yukseltmek icin teknoloji ve tasarım dersi daha önemli bir ders olurdu ve tabiki matematigi her çocuğun anlaması için birçok faaliyet düzenlenirdi
10 Yorumla
+1 yılDaha çevreci daha eğitimli daha adil bir toplum olurdu.
20 Yorumla
+1 yılAsker gibi herkes emrim altında çalışırdı
barış için ve sevgi için herkese bu anlamda görevler verirdim.
İpe dizerdim kurallara uymayanı yarı yolda bırakanı10 YorumlaKıyamete kadar dünyanın heryerinde aralıksız müzik konserleri durmaksızın 😂😂😂.
10 Yorumla
+1 yılAdaletli bir dünya olurdu. Torpil, adam kayırma ve yaltakçılık son bulurdu. Öylelerinin nefes alamayacağı adil bir düzen kurulurdu.
30 Yorumla
+1 yılFaşist ve Otoriter Bir Ülke
Ama öz ulusumdan olanlara sınırsız yetki20 Yorumla
+1 yılŞu anki aklımla sadece kaos getirebileceğimi düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılBen yönetsem kendi maaşımı bile teknolojiye yatırırdım zmjdjcjxsjsı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Zenginleri fakir, fakirleri zengin yapardım. Birazda onlar sürünsün😄
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok adil bir dünya olurdu kimse kötülük yapmaya yeltenemez aklına bile gelse başına bir iş gelmesinden korkar hale gelirdi insanlar ve daha birçok şey...
10 Yorumla
+1 yılTacizcilerin leşlerini sinekler yerken masumlar sokaklarda özgür kalır...
20 Yorumla
+1 yılInsanlarin %85'i cesitli nedenlerden dolayi itlaf edilmis olurdu 🤷♂️
10 YorumlaEşitlikçi bir dünya yobazsız eğitimli kültürel saygilı ve önyargısız.
20 YorumlaDemokratikliğin ve eşitliğin lafta olmadığı bir dünyada
10 Yorumla
+1 yılÇocukların gözleri ile güldüğü bir toplumda yaşamak için herşeyi yapardım 😍
10 YorumlaKadın ve erkeğin eşit haklara ve eşit değere sahip olduğu bir toplum olurdu.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin mutlu olduğu ama her şeyin yavaş ve ağır ilerlediği bir dünya olurdu
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılSanal bir dünyada yaşardınız. Video oyunların olduğu teknolojinin geliştiği bir yer.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Herkesin yaşamak istediği bir dünya olurdu.
Gereksiz olan şeyler hayattan çıkardı ve yaşamaktan tat alırdı insanlar
En önemlisi para için yaşamıyor olurdu insanlar00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgürlükçü sosyal hakları olan insan haklarına önem gösteren yoksulluğun minimum seviyeye indirgeyerek daha elit bir toplum
10 Yorumla
+1 yılPlaton ile Arendt'ın dünyasını harmanlayıp Alman ülkücülerin rüyasından ve ilahi buyruklarından arındırılmış bir toplumun niçin'leri ortak olduğu zaman benim ideal toplum teorinin alt zeminin üçte biri atılmış oluyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Eksi atan kişi bu konunu uzmanı ise fikir danışmak isterim.
Yönetimde, herkesin söz hakkı okadar eşit olurduki; halk meclisinde, iyi yönetemediğim için katlime karar kılınırdı. Ben de onaylardım. 😯
10 YorumlaÇok kişiyi katlederdim , dünya nüfusunun işe yaramaz yarısında fazlasını bir yere toplar masraf ve gürültü yapmayacak şekilde yok ederdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaygı, adalet ve ahlak bu üç şeye çok önem verirdim yaşam kalitesini elimden geldğince yükseltmeye çalışırdım bayağı bir kural koyardım ince ayrıntılara giremeyeceğim
10 Yorumlatekel bayiden dilediğiniz herseye ulaşırdınız hemde sadece %5 vergiyle 😂
10 YorumlaBen diktatör biriyim. artık nasıl olurdu sen düşün.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar köle olurdu ve kadın sünnetini getirirdim
Hepsinin klitorisi kesilecek şekilde10 Yorumla
+1 yılDünyayı ben yönetseydim sadece dünya da kalmazdık. Açılırdık diğer gezegenlere de...
07 Yorumla- +1 yıl
@Freudem insanlığın yaşam sıkıntılarından başka derdi olurdu. Biraz olsun parayı, kini ve kibiri kenara bırakıp bilinmeyeni bulmaya yönlendirirdim insanları.
- +1 yıl
@Freudem ve evet savaş ve hastalık yaymadığım için dünya daha erken yok olur :)
- +1 yıl
@Freudem Hayır sorun tamamen insanların yeterli görmemesi.
çocuklar daha fazla şeker.
gençler daha fazla sosyallik.
Yetişkinler daha dolgun maaş.
Yaşlılar daha rahat bir yaşam.
Yöneticiler daha fazla yetki.
Ülkeler daha fazla toprak.
Bunun sonu yok. Sığamıyoruz dünyaya dar geliyor. - +1 yıl
@Freudem yok ben sadece teknoloji anlamında soyledım :D. İnsan oğlunu bilime yönlendirmek amacıyla. Duygu yonuyle aynı kalırlar.
+1 yılMuhtemelen yolsuzluk yapar ne haliniz varsa görün mk derdim :D
00 Yorumla
+1 yılAmaç insanları yönetmek olacaksa şu an var olan düzenden daha iyisi yok bence. Koyun gibi yaşıyoruz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılZengini zengin yapmak yerine fakirlere çiftçilere daha rahat bir hayat sağlamak İçin çalışırdım 🤔
10 Yorumla
+1 yıl
00 YorumlaKimsenin kimseye karışmadığı daha özgür ama bir o kadarda adil ve yardımsever bir toplum
00 YorumlaNe toplumu be savaş açardım herkese amerikaya terör illetini bulastirrdim mk
10 Yorumla
+1 yılDüşünce özgürlüğü olurdu siktirboktan bir düzen olmazdı
00 Yorumla
+1 yılPeygamber Efendimizin (s. a. v) devrinde yaşatmayı isterdim ya da Osmanlının yükseliş doneminde
11 YorumlaBen rahatsam herkes rahattır...
Ben rahat değilsem öbürleride rahatsız olacak.
Bu anlaıyışı kesinlikle kaldıracak bir sistem getirirdim00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOncelikle bilime onem veren toplum olurduk her konuda ileri düzeyde olurduk bu kesin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı. Dünya level atlardı ve Kepler 442'ye ulaşmış olurduk.
00 YorumlaTrol bir dünya inşa ederdim. Kısa ve net =))
20 Yorumla
+1 yılAtatürk gibi düşünürdüm
12 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka ya
+1 yılYemek yemeyene idam olurdu :D
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖnyargısız, huzurlu, mutlu..
10 Yorumla Saygılı barışçıl ve insaniyetli.
10 YorumlaBende toplum analog yaşamda olurdu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYobazları cahilleri sapıkları suriyelileri sınır dışı ederdim bunları
00 Yorumla
+1 yılTek şeyim suriyeli olmaması ya ülkeyi mahvettiler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kesinlikle adil ve disiplinli
10 YorumlaGüzel olmazdı, gerçi şimdi de güzel değil.
10 Yorumla
+1 yılEğlence diye bir şey olmazdı galiba
10 Yorumla
+1 yılUykucu ve üşengeç bir toplum
10 Yorumla
+1 yılbarış dolu ve pahalı olmayan
10 Yorumlaherkes kafasına göre takılırdı
10 Yorumla
+1 yıldaha renkli bir dünya olacağı kesin
10 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Dünyayı siz yönetseydiniz, nasıl bir toplumda yaşıyor olurduk?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler