iç çamaşır,eşarp,ÇAnta falan
Birde küçük kafe
şimdilik bunlardan birini secmek istiyor bakalım..
Nerede açmak istiyorsan çevresine baksın mesela kafelerle dolu bir yere kafe açmak mantıklı değil ayrıca kafelerin çoğu açıldıktan kısa bir süre sonra batıyor,ilerletmek ayakta tutmak zor.
Eşarp,çanta vs satan bir yer açabilir ama aynı şekilde çevreye bakmak lazım,çok dükkan varsa bu tarz açmaması daha iyi olur.
Ayrıca kafe işi zordur gündüzü gecesi belli değildir,önceden hazırlık yapmak çıkarken de temizlik vs kontrol etmek gerekir.Giyim çanta ise biraz daha kolay bu yönden ama onunda zorluğu etrafta olmayan ilgi çekici şeyleri bulmak ve almaktadır.
ic camasiri esarp canta hediyelik esya parfum incik cincik olabilir..
tamamen giyim de olabilir ama kolay degildir giyim..
pastane, pohcaci tarzinda birseyde olabilir..
aslinda yapabilcegi cok sey var aklima bin bir turlu sey geliyor. ben mesela isci aliyorum heryerden ama her is gibi bununda bir butceye gerek duyuyor ama butceyi en kisa zamanda toparliyabilir.. ayrica bir is yeri acmak zorundada degil yani illaki oyle dukkan falan gerekmiyor evdende yapabilir bunu :)
Sermayeye bağlı cafe işi pek kolay bir iş değil. Ama çok büyük olmayan giyim dükkanı açabilir hani giyim deyince büyük bir yer gelmesin akla şöyle link bir yer olabilir. Bebek kıyafetleri falan hem rahatlıkla yapabilir. Çorabından tut iç giyim pijama vs. çocuklar için ayakkabı bebek ürünleri vs. hem daha rahat yapabilir. Yalnız hesabı kitabı çok iyi tutsun önemli resmi işleri ihmal etmesin iyi araştırıp eksiksiz yasal yapsın.
Tamamen Meziyetine bağlı. Yani bayan olduğu için herhangi bir sınır düşünmemeli. Sermaye olmadığından daha önceki iş deneyimlerinden yararlanmalı. O bahsettiğin cinsten dükksn vari işler çok fazla. Tabi bir de şokasyon olarak nerede düşünfüğüne bağlı.
Bence en cazibi Uni. yakınlarında ev yemekleri de olan sıcak ortamlı Cafee tarzı bişi açması olur. Vala marka olup zincir bile kurar yahu..
Cevap
84Cevap
Bütçesi iyiyse cafe açabilir güzel bir yerde. Cafe işinde güzel para var. Hangar eskisi kadar tutmuyor bildiğim kadarıyla malları çok kaliteli değil. İlk zamanlarda tutuyordu ama artık eskisi kadar giden yok. Tuhafiye tarzı bişey açabilir birde. hem iç çamaşırı eşarp falan olur hemde küçük incik boncuklar.
valla bütçe olsaydı çok sağlam bir restoran derdim direk böyle italyan mutfağı falan gibi yani kebapçı pideci gibi değil şık olanlarından hoş olanlarından ama öyle pahalı hesap getirenlerden değil orta bütçe menü şık yer büyük de olursa daha güzel olurdu ama bu bütçe ister kuaförde iyidir kahvaltı yeri açabilir ama küçük bir dükkan olmasın iş yapmaz açıkcası
Lokanta ya da cafe iyi iş yapar.
Yemekleri güzelse ve iyi bir reklam yaparsa gayet tutulur dükkan.
Eşarp, çantacı gibi dükkanlar her yerde var ve çok iş yapmıyor. Gıda her zaman iş yapar. Önemli olan adını duyurmak.
...
Böyle emekçi kadınları takdir ediyorum.
Dimdik ayakta durması dileğimle!
Kantin isletsin ya da liselerin karsisinda öğlen den sonra durum döner, alman pastasi, sabahlari karisik soguk sandvic simit pogaca cay satan bir yer acsin. Fiyatlar piyasadan bir iki lira asagi olsun. Surumden acayip kazanir ogrenciler mudavimi olur. Sonra bide fotokopi makinesi koyar dukkana :) arz talep meselesi
sermayesız kesınlıkle iş yeri açmasını tavsıye etmem bu ortamda dayanma gücün yoksa iş yeri çok zor.kaldıkı sermaye olmadan dükkan tutucak vergı açılışı demırbaş felan para lazım illada olucaksa bence fastfood tarzı bı yer büfe felan ya işlek bir caddede ya da iş hanında felan
Cafe balli iş
Az maliyet çok kazanç.
Ammmma..
1.kadin başına çok zor
2. Cafe demek it kopukla uğraşmak demek bir yerde..
O yüzden hiç uğraşmasin bence
Direk çanta dükkanı açsın.
Onun kazanci da iyi çünkü.
Mesela Kendine sor
Kaç tane çantam var diye:))
Kadın demek çanta ayakkabı demek:)
Ve bunlari bir kadindan almak isterler. .
Ama zevk sahibi ise açsın bu dükkanı. ..
açmakla iş bitmez ki ... ben çok tecrübeli değilim ama önemli olan işi işletmek. iyi mallar bulmak yenilikler getirmek. hedef kitleyi iyi takip etmek. işyerini açmak işin %1 i bile değil. yoksa herkes zengin olurdu. ama batmamak için kafeden mafeden uzak dursun bence
mesela ben gebzede olsam hırdavatçı dükkanı açarım.
kocasının şirketi var hırdavat ;)
vayy.. bu kadar olur
:)
o zaman tüyolar sende :)
:) ne istersin? :)
malları kimden alıcas. nereye açıcaz?
dur söleme şaka yaptım. herkeş görür buradan. bizim iş yatar.
ben de düşünmüştüm öyle bir yer. ek iş olarak :) tam düşündüğüm şekilde bir yer açtılar. hem de tam düşündüğüm yerde. bu işi yapmış akıl alacağım biri olsaydı açacaktım. neyse şimdiki işe devam
kolay gele..
Eğer değişik ve uygun fiyatlı eşarp satan bir dükkan açarsa bence çok iyi iş yapabilir eğer bulunduğunuz şehirde kapalı kısım fazla ise.
Cafe işi biraz sıkıntı. Açtığı semt iyi olmalı, mekan insan çekmeli falan filan.
Çoğu cafe kapanıp gidiyor.
hamur evi... bastan sona aklınıza gelebılecek unlu mamuller! hatta sıparişi vereceksın o saate hazırlayacaklar,bazlamadan mantıya gozlemeden cızlamaya...kabartmadan poğacaya yufkadan ekmege...boyle bır iş paraya para demez mekan yerınde ise...
bütçesi olmadan nasıl dükkan açaçak söylermisiniz lütfen?
sermayesi yok deneyimi yok hiç bir şeyi benden sana tavsiye onu ikna et asla böyle şeylere girişmesin olan huzuru da bozulur icra memurlarıyla kapıya dayanan alacaklılarla akraba olur psikolojisi bozulur 10-20 yaş ihtiyarlar..
istanbul olsaydı halk ekmek klübeleri varya ondan açabilir..bilmiyorum sakaryada var mı...bizim burada var kadınlar çalışıyor gayet güzel..çeşitli türde ekmekler satıyorlar..ibb ye bağlı zaten
sakaryada değiliz ki kocaeli gebze.
çevremde iş kuran kadınların tamamı battı bu yüzden ilk önce kâr getirecek bir iş düşünmeliler.sonuçta bu ekonomik bir durum.kadın erkek olayı değil kâr zarar olayı.
gitsin ak parti kadın kollarına üye olsun iş açmasına gerek yok <3
GerizekalıCa bişey dedin is diyoruz is
Kapalıysa eşarp dükkanı filan açsın pastane açarsa oraya erkekte gelir bayanda annesi doğru söylemiş hem pastane, kafe işi daha stresli olur diye düşünüyorum...
Eşarp çanta bijuteri tarzı yerler daha rahat olabilir. Pastane ciddi bütçe gerektirir uğraşmasi da oldukça zor.
aynen bizde öyle düşünüyoruz
Hmmm aslinda canta iyi fikir yani butcesi yoksa nerden bulucak bakiti kredi filanmi butik tarzi bir yer daima iyidir bayan bayandan alir
eşinin şirketi var küçükde olsa o yüzden az cok vardır paraları
Butik acsin o zaman kesin
bencede
ilçe kaymakamlıkları koskep adı alıtında kurslar açıyor ve bu kurslardan başarı ile mezun olnalara sremaye veriyor sizinde başvurmanızı tavsiye ederim.
bence çok hoş bir cafe olabilir çalışanları sadece bayan olan,çok hoş olur,birde güzel düzenlediler mi tamamdır tabi bunları bilmeden yola çıkmak olmaz işi sağlama almak lazım
Selamlar, cok ozel istisnalar haric, is yapmak cinsiyete bakmaz, oncelikle mutlu olacaginiz, ve basarabileceginiz bir is kolu secmeli, daha sonrada bu ise en uygun bolge ve dukkan secilmeli kanimca, ayrica simdiden hayirli isler:)))
Dikiş nakış yeteneği varsa bunlar üzerine bir dükkan olabilir.Eşarp çanta iplik yorgan bebek butik gibi şeyler içinde olabilir.
Bayanlar için iç çamaşır mağazası açmalı, kapalı biri olduğu için erkeklerle de muhattap olmak zorunda kalmaz
Eğitimi varsa kesinlikle güzellik salonu açmalı. Hamaratsa e eli çabuksa cafe açmalı. İkisi de yoksa bijüteri açmalı :)
bir bayan için en ideal iş bence spor salonu çok büyk bütçe istemiyor. netten bir araştır portakalspor diye bir firma var az bir bütçe ile bu işi yapabilir aynı zamanda sağlıklı kalabilirsin.
kendi yemek şirketini kurabilir. şirketlere falan yemek yapabilir. küçük işlerle başlar zamanla ilerletir.
Han-gar bulundugun civarlarda yoksa güzel iş yapilir. ucuz ve kaliteli ürünleri var.
yani koşullarıda iyi geliyorlar herşeyi koyuyorlar falan cok güzel iş elemanını bile o veriyor.
aynen kolay değil işlek olması laızm
eğer ticaret kafası iyiyse küçük hesaplar yapabiliyorsa ve pasta börek vs ellerinden öpüyorsa cafe açsın derim
B-FİT spor merkezi aç. sadece bayanlara abonelik veriliyor. 35bin para lazım. 1-1,5 yılda çıkarırsın masrafını.
yok ya bizim bir arkadaş actı boş iş burada yürümüyor o
Pastane açmalı pogoca vs yapmalı börek pasta yanında kahve çay içecekler vs küçük bir dükkan ile baslayabilir işlek bir yerde
pasta börek tarzı yerler hergun yenılenmesı gerekıyor yaptıgın seylerın o yuzden daha gıyım tarzı yerlere yonelmesı daha dogru olur
bulunduğu şehir ve nerede açıcağı yer çok önemli...eğer para kazanmak istiyorsa tabi yoksa hobi olarak falan mı açıcak
aslında ikiside ..kocaelideyiz
pazarlama araştırması yapması lazım..cafe açar tutar çok iyi işler.eşarplar tutar işler biraz şans işi bunlar..reklam vs ama ihtiyaçlar yönünde açarsa iş yapması garanti olur..mesela bir makarnacı açabilir üniversite var orada..yada iş hanlarına yakın bir yerde açarsa öğle yemeklerini kapabilir..değişik soslarla makarna hem sevilen hemde maliyet olarak ucuz...
Ev işi yemekleri tarzında keller kurabiyeler tatlılar corekler olabilir guzelde yer bulursa para kazanır kadınların altın günü mevlüt tarzı toplantılarında özel menü broşürü bastirip diğer urunleride içeren paket servis oldumu mis mis
Yanında Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünden mezun öğretmenler çalıştırması şartıyla kreş açabilir.
yaklaşık 30 bin TL KOSGEB yardımı alır geri ödemesiz ayrıca işi kurduktan sonra da geri ödemeli olarak oradan çok düşük faizli kredi kullanabilir bunları göz önünde bulundurup bir yer açmak gayet mantıklı
Sadece bildiği işi yapsın. Yoksa once ne iş yapacağını degil hangi işi öğreneceğine karar versin.
Bence de eşarp+Çanta(marka) dükkanı açması mantıklı.
dimi bencede..
İşlek bir yerde açması lazım ki çok kazanabilsin.
Aynen ya da bir yerin bayiliğini alsam mı diyor
Bence bayilik değil de,bi dükkan içerisinde her markadan bir şeyler satabilir.Bayilik olunca satılacak şeyler kısıtlı oluyor yani o da var.
ama kadınlar için örnek veriyorum armine gibi bir yer tutuyor burada ..
O zaman bayilik falan alabilir yani ne diyim :)
aynen
Bütçesi yok derken limit mi yok para mı yok? Borçla, krediyle açacaksa ve 1 yıl zarar ettiğinde zarar görecekse açmasın hiç bir şey... yatırım için en saçma dönemler...
Bujuteri, kuyumcu, aksesuar , butik, içi giyim olabilir
ben sahsen bir bayan olsaydım pastane türü biyer açardım. kendım uretir kendım tasarlardım
Bir bayan bence ya bir lokanta ya da kafe açmalı. Hamaratsa tabi :)
gıda sektörü her zaman iş yapar . ben olsam küçük şirin bir kafe açardım
aynen bende istiyorum kndime nasip
inş.
kesinlikle bir cafe açmalısın.
hem saatleri keyifli hem evin gibi olur bir süre sonra.
ben değil ama bende acmak istiyrom cafe oda nasip kısmet tabi
Ev yemekleri olabilir, mantı, gözleme, ya da kahvaltılık olabilir, bijuteri mesela çok rahat yapılabilecek işlerden, ya da kıyafet üzeri..
O kadar özgürlükçü birisiyim ama kadın için iş yeri denince aklım butik ve iç giyim Mağazası'ndan farklı bir seçenek bulmuyor nedense
playstaion olmayan bir bölgede ii iş yaparsın ama erkek ağırlıklı müşteri oldugu için sana sorun cıkarırmı bilmem yoksa iç çamaşır giyim eşarp vb yer acarsın
Konfeksiyon tarzı bir şey
Ev yemekleri ya da mini bar-kafe ya da kahve diyarı gibi bir yer
Pastane tarzı bir yer olabilir bence. Küçükken hayalimdi.
bence kadınlar için en mantıklısı iç giyim. çabuk eskirler getiriside çok.
bijüteri. hele bir de işlek bir yerde olursa aboooo çok iyi para var
Pastane güzel olur aslında. Tesettür giyimi üzerine ufak bir butikte açabilir.
Eğer tutarsa cafe fikri çok güzel. Mekanın yeri iç dizaynı falan çok önemli ben cafe diyorum
Kafe açmasın bence ama uygun fiyatlarda ve zevke uygun iç çamaşır eşarp çanta bırlıkte satabilir
iç çamaşırı çeşit çeşit tanga bikini tül tanga kılot atlet strng bende eleman olarak çalışırım yanında
önce ticaret tecrübesi olması gerekiyor eğer o yoksa işi gerçekten çok zor... yinede allah iş raslığı versin .
pastane mesela terzi olabilir çantacı olabilir aklıma başkada birşey gelmiyor.
teşklr
You are welcome :)
I'm not speak english
Ben ona ev yemekleri yapan bir yer açmasını önerirdim
Öyle biryer acmak istemiyor hazır bişi istiyor cocuklardan ve ev işlerinden bıkmış..
Ozaman iç çamaşır-pijama ve dediğin gibi eşarp olabilir
söyledik teşkrler aklımızda bu.:) iyi olur
önemli değil hayırlısı olsun
:)
Ben nişanlıma kuyumcu açtım. Yaklaşık olarak 750.000TL harcadım.
Günlük cirosu 5.000TL desem yeridir.
pastane açsıın :) eğer ben bir baltaya sap olamazsam pastane açmayı düşünüyorum da
pastane açabilir kozmetikçi açabilir kuaför salonu açabilir.

En İyi Cevaplar