Dillendiriyorsan anlamı kalmaz, bireysel iyiliklerimi dillendirmem yani şuna şu kadar para verdim, şunu aldım gibi ama bilinçlendirme ve özendirici olma adına bazı toplumsal konularda içimi dökebilirim. Hayvanlar mesela :) Sen yaparsan belki başkası da özenir yapar.
İyilik yaptıysam eğer kolay kolay dillendirmem. Hani bazı kimseler olur onlara bazen hatırlatmak gerekir yaptığın seylerin farkına varması için o tarz durumlarda karşımdaki hatirlasin veya bir arkadaşı ona yanında ben yokken hatirlatsin isterim.
Hayır. Sonuçta iyiliği başka insanların gözünde yerimizi belirlemek için mi kullanıyoruz? İçimizden geliyorsa kesinlikle bize ait kalması gerektiğini düşünüyorum. “En büyük hobim iyilik yapmaktır, herkese şunu şunu yapıyorum ah benim minnoş kalbim” durumları asla hoşuma gitmiyor.
Dillendirmek etik değil ama örnek olunacak birieyler söylenmesi gerekirse hoş görülü olup sevmeyi bilmel yeterlidir. Sevmeyi bilmeyen insan iyilik yapamaz. Çıkardır onunkisi..
Iyilik yapıp denize atmak isterdim ama buralar konya dayim kader işte İstanbul da deniz taşmıştı da onun umrunda olmamıştı, Iyilik denizi taşırdı da toprak kuru kaldı be.
Ne demişler iyilik yapan iyilik bulur ama bu zamanlarda pek böyle değil sen 10iyilik yaparsın yaptığın kişi 1 kısaca dilendirmeye gerek yok sonuçta sevap işliyosun o yüzden zıkıntı yok.
En İyi Cevaplar