çok iyilik yaptım yardımım dokundu dost dediğim insanlara ve karşılık beklemeden sadece benim kıymetimi bilseler yeterdi ama bilmedi hiç biri bir kenara atıldım diğer arkadaşlarıyla gülüp eğlenmelerini izliyorum ses etmeden çünkü ne zaman ben bir şey desem kötü ben oldum insanlar nankör diyeceklerim bu kadar.
Karşılık beklenirse iyilik olmaz diyenler gelmeden 😂 İyiliğin elbette karşılığı beklenmez ancak nankör olmamalı insanlar karşılıktan ziyade.. "İyilik yap kötülük bul" durumu olmamalı.
Ama maalesef çoğu kişi fazlasıyla nankör. 😊 Saygılar 😂
Derviş suya düşen akrebi kurtarmak ister... Elini uzatınca akrep sokar; Derviş tekrar dener, akrep yine sokar.. Bunu görenler dayanamaz dervişe: "İyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin." der. ... ... Dervişin cevabı mânidardır:
"Akrebin fıtratında sokmak var, benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek; o fıtratının gereğini yapıyor diye... Ben niye fıtratımı değiştireyim?
Ne yaparsam yapiyim beni birakmayacak bir arkadasım var. O dostu buldum yani. O yüzden problem yok çok şükür. Her gun dua ediyorum onu bana verdigi için Bilinir.
Bilmem, genellikle bunu sorgulamıyorum. İyilik yapmak insanın kendini mutlu ettiği ölçüde güzeldir. En azından benim için ölçü bu. Birini mutlu etmeyi başarabiliyorsam, bu benim için iyi birşeydir tabiiki belli ölçüler çerçevesinde..
Yaptigimiz iyiliklerin kiymetinin bilinip bilinmedigi iyilik taptigimiz ki$iye gore degi$ir. Ancak , iyilik yapilirken kar$ilik beklememek gerekir. Zira beklenirse onun adi iyilik olmaz.
Doğrusu iyilik yap denize at ama insan karşıdan bir beklentisi oluyor ya da benim için öyle galiba hiç olmazsa bir minnettarlık. İnsanın doğasında var bu almadan vermek allaha mahsus
En İyi Cevaplar