22 yaşındayım ve üniversiteden mezun olalı 2 sene olucak neredeyse hala evdeyim ve bir işe başlayamadım. Tek tecrübem lise ve üni de yaptığım stajyerlik. Ve bir kerede babamın tanıdığı sayesinde bir yere alınmıştım beni başka yere sevk ettiler ve oradakiler de 2 ay sonra çıkarttılar. O zamandan sonra kendime olan güvenim tamamen gitti. Hiç bir yere başvurup ben bu işi yapıcam çalışıcam diyemiyorum. Arayanlar oluyor gidemiyorum korkuyorum çekiniyorum. Kafamda sürekli acaba yapabilicekmiyim, hiç tecrübem yok yine aynı şeyler olur rezil olurum beceremem gibi bir ton şey var o yüzden korkuyorum iş hayatından. Bir yandan da kendi parami kendi hayatımı kurmak istiyorum. Ne yapıcam bu korkumu nasıl atıcam bilmiyorum.
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 918 cevap paylaştı. Hiçbirimiz yaptığımız işleri bilerek şirketlere girmedik.. Yaptığın işle ilgili genel bir bilgin oluyor kalanı da çalışırken öğreniyorsun.. o yüzden korkma.. Bu arada hangi bölümü bitirdin?
05 Yorumla
Soran+1 yılHalkla ilişkiler bölümü mezunuyum. Evet öyle ama malesef iş verenler hep herseyi bilsin istiyorlar ve öğretmek istemiyorlar
Soran+1 yılNasıl bir proje bu ne hakkında
Soran+1 yılBiraz bahsedermisin ne yaptığınızi tam olarak
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı. Doğrular hata yapıla yapıla öğrenilir. Korktuğun yaptığın hatalar değil tekrarlanan hatalar olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsun aslında
Patron çok yakışıklı değilse korma...
01 Yorumla- +1 yıl
ne alaka
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
Kaybedecek bir şeyin yok. Beceremesen de evde oturmaktan iyidir.
03 Yorumla
Soran+1 yılBeceremeyince de çıkartıyorlar rencide ediyorlar
Soran+1 yılSenin patronun oluyor sonuçta ve yeni elemansin her türlü küçük görüyorlar normal çalışanlar bile kovulmak da istemiyorsun mecbur diyorsun. Yoksa kendimi ezdiricek biri değilim
+1 yılne mezunusun peki? bölüm olark
07 Yorumla
Soran+1 yılHalkla ilişkiler ve tanıtım
- +1 yıl
güzel bölümde kökü bir firmada olmadıktan sonra boş.. kendine güven biraz sonucta şirketi batırmicaksın ya da para fatura vs. uğraşmicaksın. git aswurularını yap sen alırlar almazlar onların bileceği iş. biryerden başlamazsan oldugun yerde saymayı bıra geri geri gidersin
Soran+1 yılBaşvuru yapıyorum çağırıyorlar görüşmeye o an bir korku oluyor üstümde tecrübem yok diye kendime güvenim de olmayınca başvurularim da bir işe yaramıyor sanki
- +1 yıl
tecrube çalışarak olur. staj yapmışsın sonucta az çok hakimsin. girdiğpin iş yerlerinde zaten bir deneme süreci olur alışma amaçlı. şöyle düşün arkadaşım olaki beceriksizsin ki sanmıyorum okulunu okudun bu işin seni bırak onlar elesin bırak onlar kovsun sen elinden geleni yap. birde güven kendine o kadr okudun bak yapamayacağın ne olabilirkiii.. çekinme utanma rahat ol biraz
Soran+1 yılDoğru diyorsun aslında bende kendime bunları diyorum ama aklıma o ilk girdiğim is yeri geliyor kendimi kötü hissediyorum. Bir kere tecrübe yok 2 sene niye durdun diyorlar insana kalıyorsun diyecek birsey bulamıyorsun.
- +1 yıl
ya ilk girdiğin yewr ilk tecruben oldu işde. ee bende bir kaç iş yerimden kavga ederek ayrıldım şimdi tüm suçu kendi üzerimde görüp iş aramayayımmı _. 2 sene boş neden kaldın diyenede ailevi sebepler de vs. bul bişey soranda zaten laf olsun diye soruyordur. sen işini yaptıktansonra istersen 10 sene boş kalmış ol kimene
Soran+1 yılÖyle tabikide onlara ne ama ben öyle düşünemiyorum yanlış anlarlar almazlar diye
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,4b cevap paylaştı. Bende 29 yaşıma kadar hiç çalışmadım
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani peki neden?
- +1 yıl
Aynı durumdayız maalesef bende aynısını yaşıyorum resmen senin anlattığın gibi maalesef 21 yaşındayım
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Biryerden başlaman gerek, tecrübe zamanla oluşur:)
04 Yorumla
Soran+1 yılBaşlayacak Bir yer olmayınca tecrübede olmuyor malesef
Soran+1 yılHalkla ilişkiler. İş verenlerin düşünceleri böyle değil malesef
Korkularınla yuzleş hayatını yaşa
10 Yorumladenemekten vazgeçme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 yıllık mı okudun. bolum neydi
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet 2 yıllık. Halkla ilişkiler ve tanıtım
Cevap sahibi+1 yılbu boluumu nedne okudun ki
Soran+1 yılLisede bu bölümü okumuştum devam ettirdim. Bilmiyorum seviyordum iş kolay bulurum diye düşündüm
Cevap sahibi+1 yılyasın kac suanda
Soran+1 yıl22 yaşım
Cevap sahibi+1 yıltakip etsene bı benı
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası