Spielberg'in filminin başında (Schindler'in Listesi) bir kadın şehirden ayrılıp gettoya sürülen Yahudi kafilesine bu şekilde bağırıyordu. "Güle Güle Yahudiler!" Almanya'da yapılacak soykırım 30'ların sonlarında kanunlara da yansımaya başladı. Kısa bir süre içinde tüm Avrupa Yahudilerinin hayatı cehenneme dönecekti. Almanlar bunu işgal edilmiş yerlerde kanunlarla yaptılar.
Macar Yahudileri Auschwitz imha kampında gaz odasına gönderilmek üzere bekliyor. Fotoğraf Almanlar tarafından çekilmiş.
Soykırım kanunlarla başladı.
Alman vatandaşı olan bir Yahudi'nin kimlik kartı.
Hitler'in kanunları sürekli olarak idamı destekliyor ve Yahudiler için hayatı zorlaştırıyordu. Sosyal hayattan ve işten dışlanan Yahudiler, birçok kurum ve kuruluşa, kafe ya da barlara giremiyordu. Sokağa çıktıklarında sarı yıldız takma zorunluluğu vardı. Pasaportlara "J" harfi basılması zorunluydu.
Yahudiler parklarda bile ancak kendilerine ayrılan özel banklara oturabilirdi.
Bir Alman çift (Aryan) "Yahudiler için değil!" yazılı bankta oturuyor.
Otellerde restoran ve lobiyi kullanamazlardı. Yemeklerini ancak odalarında yiyebilirlerdi. En kibar oteller bile bu kanunu uygun bir dille müşterilerine bildirdiler.
1941 yılında çıkarılan bir kanun ile Yahudi vatandaşların ülke dışına çıkmaları yasaklandı ve yine çıkarılan özel bir kanun ile üzerinde "JUDE" yazan (Yahudi kelimesinin Almancası) sarı bir yıldız takma tasarısı getirildi.
Sarı yıldız takarak alışverişe çıkan bir Alman ya da Avusturyalı Yahudi çift. Fotoğrafta insanların ne denli şık giyindiği görülebiliyor. Sinemaya esin kaynağı olabilecek bir kare, ancak çok az film bu denli gerçekçi bir kare çekebilirdi.
Yahudi olanlar eğer giysilerinin sol kısmına bu yıldızı takmadan çıkarlarsa tutuklanırdı. Aynı kanunlar işgal edilecek ülkelerde de geçerli olacaktı.
Yahudi vatandaşların mal ve paralarının büyük bölümünü devlete vermeleri gerekiyordu. Çıkarılan kanun ile bloke bir hesaba paralarının çoğunluğunu yatıran Yahudi vatandaşlar, mal ve mülklerini de devletin zimmetine bırakmak zorundaydı. Ayrıca her Yahudi aile ya da birey ikamet ettiği evi nüfus müdürlüğünde yeniden kayıt ettirmek zorundaydı.
Paris'ten iki hanım-1942
Wannsee Konferansı ve nihai çözüm!
1942 yılında Almanya'nın Wannsee gölü kıyısında toplanan kumandan, hukukçu ve bilim adamları sözde Yahudi sorunu için çözüm aramaya başladılar. Toplananlar arasında Almanya'nın acımasız hakimi Roland Freisler'de vardı. Kendisi sürekli olarak ölüm cezası verir ve idamların giyotinle yapılmasını emrederdi. Yapılan görüşmelerde Avrupa ve hatta Dünya'daki tüm Yahudiler için imha kararı alındı. İş gücünün bir kısmı kullanılacak ve onlar da zamanı gelince yok edilecekti. Bunun için çeşitli yöntemler araştırıldı. Kurşuna dizme, asma ve buna benzer yöntemler askerlerin moralini düşürüyordu. Bu yüzden zaten var olan kamp yöntemi değiştirilerek "İmha Kampı" adında çeşitli kamplar kuruldu.
İmha Kamplarında Prusik Asit ile çalışan gaz odaları kuruldu ve fırınlar inşaa edildi. IG Farben bu gazın üretimine yardımcı oldu ve üretiminde de esir çalıştırdı. Kampların en büyüğü "Auschwitz" kampında 6 gaz odası vardı ve zor durumda kalındığında 5000 kişiyi aynı anda öldürmek mümkün oluyordu. Kampa getirme işlemi kanunlarla yürüyordu. Ailelere bir posta yollanıyor sonra da belli bir saatte istasyonda olmaları isteniyordu. Pasaportlar Alman devletine teslim ediliyordu. Savaş boyunca olan asker transportu sebebi ile trenlerin Polonya'ya varması çok uzun sürüyor bu süre zarfında yük treninde aç ve yemek verilmeyen bir çok kişi ölüyordu.
Auschwitz'e varan son kafile-1944. Macar Yahudileri günler süren yolculuk sonrasında ana gaz odalarının bulunduğu Birkenau bölümüne getirildiler. Yukarıda gaz odası ve çalışma için birbirinden ayrılan insanları görmektesiniz. Örneğin bebekli olan kadın doğrudan gaza gönderilmiş olmalı. Geriye kalanlar içinse çok zor şartlar içinde bir çalışma dönemi vardı. Mahkum elbisesi giyen insanlar tıraş ediliyordu. Sonra barakalara yerleştirilip mümkün olduğunca az yemekle ölene kadar çalıştırılıyorlardı. Eğer doğal şartlardan bir kaç ay içinde ölmezlerse bu sefer gaz odasına gönderiliyorlardı.
Tren Auschwitz'e vardığında sıcak duş umudu ile gaz odalarına giren insanların üzerine kapı kilitleniyor ve ışıklar söndükten sonra üzerilerine Prusik Asit taneleri atılıyordu.
Gaz odasının bugünkü görünümü.
İnsan yakılan bir fırın.
Kristaller hava ile buharlaşıp 20 dakikada 500 kişiyi öldürebiliyordu. Cesetler fırına yollanıp yakılıyordu.
Auschwitz kampının bugünkü görünüşü.
Kampta insanlar üzerinde yapılan korkunç deneyler ise ünlü. Kurbanların çoğu ikiz, hamile ya da çocuktu. Yapılan deneyler o kadar korkunç ki bunları bu yazımda yazmak istemedim. Deneyleri yapan doktor ise Joseph Mengele. İsterseniz araştırarak okuyabilirsiniz.
Bir kadın mahkumun fotoğrafı. Tutuklandıktan sonra çekilmiş.
27 Ocak 1945'de Sovyet askerleri tarafından kurtarılan kamptaki kadınlar kampı. Almanya 1945'de teslim olduktan sonra tüm Avrupa'daki kamplar kurtarıldı.
Son söz
Her kim olursa olsun yaşam hakkı insanın başka bir insanın elinden almaması gereken bir haktır. Nazi savaş suçluları Mahkemede Ölüm cezası ile cezalandırılmıştır. Birlikte barış içinde yaşamak için hatırlamalı ve unutmamalıyız. Sessiz kalmamalı ve konuşmalıyız! Arakan için, Filistin için ve diğerleri...
Din Irk ya da kültür farketmez her canlı yaşamayı hak etmektedir. Bu benceyi Anne Frank'ın günlüğüne yazdığı bir söz ile kapatıyorum.
💐 Ölüler yaşayanlardan daha çok
çiçek alır çünkü pişmanlık minnetten daha kuvvetlidir.
Yahudiler tarih boyunca çok büyük acılar çektiler. Soykırımlara ve katliamlara uğradılar. Hitler p...'inin yaptıklarını desteklemek için, insanlıktan çıkmış olmak gerekir. Soykırım yılları korkunçtur, Naziler saf Alman ırkı yaratma pahasına Yahudilere yapmadık işkence bırakmadılar. Mevcut Alman devleti, Nazi subaylarını ve yöneticilerini yaşı kaç olursa olsun bulup inlerine girerek teker teker yargılıyor. Naziler korkunç uygulamalar yaptılar.
Öte yandan şimdiyr gelecek olursak, İsrail Filistin'de insanlık suçu işliyor. Filistinlileri bombalarla parçalıyor, İsrail askerleri tarihte kendilerine yapılanların acısını sanki Filistin'den çıkartıyorlar. Yahudilerin tarihte yaşadıkları korkunçtur, fakat şimdi İsrail'in uyguladığı zulmü yok saydıramaz. Ayrıca Yahudiler Kapitalizm'in sahipleridirler, elbette bunu çalışkanlıklarına borçlular. Bazı dangalaklar "ABD'den aldıkları destekle büyüdüklerini" iddia etse de, Yahudiler gerçekten çalışkan insanlar. Fakat Kapitalizm, insanın sömürülmesi demektir. Kapitalizm'in başındaysa Yahudiler var gibi görünüyor.
Her ne olursa olsun asla küçük çocukların öldürülmesi kabullenemez bu insanlık suçudur Not:ermeni asıllı bir doktor Azeri bir çocuğun (7) canlı canlı derisini yüzüp kaç dakikada öldüğünü not etmiştir ve bilim için yaptım demiştir.
En İyi Cevaplar