İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu

Herkese merhaba🙋🏼,

Bu bencede insanları inançları ya da inanmamaları ile yargılama sorunundan bahsedeceğim,umarım severek okursunuz.

En çok yargılanan grup, Ateistler!

İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu

Bir insana senin inandığın şeye inanmıyor diye düşman olmak nasıl bir cehalettir... İnsanların bu haline gerçekten üzülüyorum. Bir insanın Tanrı'ya inanmaması yüzünden yargılanması kadar saçma bir durum olamaz. Herkesin inancı ya da inanmaması kendisine. Din insanın kendi vicdanı ile alakalı bir durumken neden bir insanı ateist diye yargılamak? Hani birde hep diyorlarya "- Ayy uzak dur bundan bu Ateist Allahtan korkmayandan her şey beklenir!" Bu söz gerçekten gülünç.

İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu

Müslümanlar Ateist algısı

İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu

Ben Müslümanların o kadar da yargılandığını düşünmüyorum. Ama Amerikan, Rus , Fransız vb. Topluluklarında Müslümanlara pek hoşgörülü olunduğunu sanmıyorum. Evet IŞID'de Müslüman olan insanlar var ama bu durum yüzünden kimsenin tüm Müslümanları yargılama hakkı yok. Çoğunluğu Müslüman olan laik ülke Türkiye'de bile namaz kılıp ibadetini yapan insanları küçümseyenler var. Bırakın insanlar istediği gibi ibadetini yapsın,bundan size ne?

Sen Hristiyansın cehenneme gideceksin saçmalığı

İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu

Buna nereden bu kadar eminsin? Bir Hristiyan bir Müslümanı Hristiyanlığa davet etse Müslüman hiç hoş bir tepki vermez. Ama her Müslüman gördüğü Hristiyanı "- Muslumanlık doğru din Müslüman ol yoksa cehenneme gidersinn😇" demekten bıkmadı. Ve "Gavur" diyerek küçümsemeyi de unutmamak gerek. Din özgürlüğü denen bir şey var ve insanların dinine saygı duymak zorunda olduğunuzu unutmayın.

Her Yahudi gaddardır aşağılaması

İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu

Evet Yahudiler'in %85 dediğiniz gibi olabilir, sevmeyebilirsiniz. Ama bu size "-Yahudiye böyle zulmettiler, izleyin!" gibi paylaşımlarla onlara hatta aralarındaki masum insanlara yapan zulmlerle eğlenme hakkı vermez. Onladan ne farkınız kaldı?

Diğer inançlara vb. girmiyorum çoğuna verilen tepki Ateistlere verilen tepki ile aynı. Ateist, Hristiyan, Müslüman, Yahudi, Deist, Budist vs. Ne olursa olsun bir insanı inancı ya da inanmayışı ile yargılamak cehaletin en büyük ispatıdır.

İnsanları İnançları İle Yargılama Sorunu
Cevapla