
O hepimizin çocukluğu, her birimizin zihnindeki en tatlı hatıralardan. Hiç düşündünüz mü “Meltem, mutfak!” “Haluk, mutfak!” sahnelerindeki inceliği? Neden bu kavgalar hep mutfakta oluyordu?
Yakın zamanda tüm Türkiye’yi ağlatan bir olaya şahit olduk. Çocukların aile içi şiddetten ne kadar etkilendiğini, çocukların gözü önünde tartışmanın nelere mal olabileceğini gözler önüne seren bir olaydı bu.
“Annem için değerdi!”
17 yaşındaki bir kızın en acı seçimini yaptığı bir olayla çalkanlandı gündem. Ya annesini seçecekti ya da geleceğini. Ya annesini korumak için katil olacaktı ya da geleceğini kurtarmak ve okumak için annesini kaybetmeye göz yumacaktı. Söylediği sözler, anlattıkları hepimizi yıkmıştı..
Peki bu kızı buna iten neydi? Bir insan babasını neden öldürür?

Hani derler ya “ölse daha iyi”, işte öyle bir adamdı onun babası. Annesine yaptığı eziyetler dayanılır gibi değildi. Bir insan her şeye dayanır da, en sevdiğine zulmedilmesine katlanamıyor işte. Hele bu kişi anneyse, kim durabilir ki? Ne olacaksa olsun diyor insan. İşte bir genç kızı katil eden şey buydu. Aile içi şiddet ve bunun çocukların gözü önünde yaşanmasıydı.
Peki bu kavgalar “Mutfak”ta yaşansaydı neler olurdu?

Farz-misal yapıyoruz tabii, mutfak demek çocukların olmadığı yer demek. Bu kavgalar göz önünde olmasaydı ne olurdu? Bu çocuklar annenin çektiği eziyeti görmezdi. Olan yine anneye olurdu belki ama 2 tane çocuğun hayatı kararmazdı. Bir baba çocuğu tarafından vahşice katledilmezdi. Anne-kız hapse girmez, ufacık bir kız yapayalnız kalıp sosyal hizmetlere gitmek zorunda kalmazdı...
Belki kadın kahrından ölürdü ama o kız okulunu okur o kadına umut olurdu. Yüzünü güldürürdü. Zaten bu kavgaları çocukların olmadığı yerde yapacak kadar olgun insanlar anlaşmazlıkları şiddet yerine boşanmayla noktalarlar. Kimse zarar görmemiş olurdu.
Hani derler ya: “anne baba yer birbirini ama olan yine çocuğa olur!” diye, işte bu da öyle bir durum...

Türkiye’de kavga görmemiş çocuk olduğunu sanmıyorum, zaten günümüz toplumunun bu zedelenmiş ruhları ve açığa çıkan bunca sorun da temelinde bunu taşır. Çünkü çocuğun temel ihtiyaçlarından olan “şefkatli yuva” ihtiyacı karşılanmamış olur ve bu eksiklik ileride şefkatten yoksun bireyler oluşmasına sebebiyet verir.
Vurduğun yer kabuk bağlar, sonra kabuk düşer izi geçer ve yara unutulur ama bilinçaltına vurulan darbelerde kan akmasa da izi hep kalır. Çocukların zihninde böyle lekelere, yaralara yer açmamak için bilinçli ebeveyn olmak, anne baba arasında kalması gereken sorunları çocuklara yansıtmamak gerekir.
Mutlu, bilinçli, aile içi şiddete şahit olmayan, çocukların sevgi dolu ailelerde yaralanmadan yetiştiği bir dünya dileğiyle.. Okuduğunuz için teşekkürler. 🙏🏻
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar