Evi baştan aşağıya yenilediğin, camları açıp tüm tozları kapı dışarı ettiğin o meşhur bahar temizliği zamanı geldi! 🌸🥳
Bahar gelince her köşeyi ışıl ışıl yapmak önemli tabii ama bir de bu işin kolay yolunu bilenler var. 😎
Hadi temizlik sırlarımızı paylaşalım: Bahar temizliği için vereceğin en pratik tüyo ne?

Mutfakta, banyoda, arabada… Yeni Solo Yüzey Temizlik Havluları ile artık bahar temizliği de hem pratik hem hijyenik! Nasıl mı, beraber bakalım:
🧼 Yeni Solo Temizlikte Ultra Güç deterjan katkılı içeriğiyle yağı, kiri ve lekeleri kolayca temizler.
🧼 İz bırakmaz.
🧼 Tüm yüzeylerde kullanabilirsin.
🧼 Ekstra parlaklık sağlar.
🧼 Ekstra büyük, ekstra kalın yapısıyla temizliği pratik hale getirir.
🧼 Hem banyo ve mutfakta hem ocak ve fırın temizliğinde kullanıma uygundur.
🍃 Yeni Solo Temizlikte Doğal Güç, sirke ve karbonat katkılı içeriğiyle doğal kaynaklı temizlik sağlar.
🍃 Beyaz Sabun Ferahlığı ve Okaliptus & Çam Esintisi çeşitleriyle evine bahar ferahlığını getirir.
🍃 Cam, ayna, ahşap, mermer gibi yüzeylerde ve elektronik eşyaların temizliğinde güvenle kullanabilirsin.
🍃 İz bırakmaz.
🍃 Ekstra parlaklık sağlar.
🍃 Tüm yüzeylerde kullanıma uygundur.
🍃 Ekstra büyük, ekstra kalın yapısıyla pratik temizlik sunar.
Toz mu kaldı, yağ mı birikmiş, lekeler mi inatçı? Hiç fark etmez! Yeni Solo Yüzey Temizlik Havluları varsa temizlik yapmak çok kolay!
Yeni Solo Yüzey Temizlik Havluları bahar temizliğinde de yardımcı gücün!
Artık temizlik maratonuna değil, tek yapraklık bir sprint'e hazır ol! 😎
Peki senin bahar temizliği için başkalarına vereceğin en pratik tüyon ne? Sırrını bizimle de paylaşmayı unutma! 👇🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
Selam 🧸
Bahar Temizliği Ruhunu Yormasın: En Pratik Tüyom! 🌸🧽
Bahar geldiğinde doğa kendini yenilerken, biz de ister istemez bir “temizlenme ve sadeleşme” moduna giriyoruz. Camlar açılır, perdeler yıkanır, dolaplar elden geçirilir... Her yıl “bu kez erken başlayacağım” diye kendime söz versem de, bahar temizliği bir şekilde hep son dakikaya kalıyor 😅 Ama yıllar içinde, işleri kolaylaştıran ve gerçekten işe yarayan bir tüyo geliştirdim. Bugün onu seninle paylaşmak istiyorum:
Kuralım şu: Her odada önce tek bir kategoriye odaklan!
Yani bir odaya girip her şeyi aynı anda yapmaya çalışmak yerine, sadece tek bir kategori seçiyorum. Mesela önce sadece kitapları ayıklıyorum. Ertesi gün sadece kıyafetlere odaklanıyorum. Sonra sadece çekmeceleri düzenliyorum. Böylece hem gözüm korkmuyor, hem de enerjimi parça parça kullanmış oluyorum. Ve en güzeli? O küçük başarı hissi motivasyon sağlıyor.
Bunu biraz daha açayım:
🧺 Giysilerle başlıyorsam, “1 yıldır giymediğim hiçbir şeyi tutmam” kuralını katı şekilde uyguluyorum. "Belki zayıflarsam giyerim" ya da "bu belki geri moda olur" cümlelerini tamamen unut. Gidene yol verince dolabın nasıl nefes aldığını göreceksin.
📚 Kitaplar, evraklar, ıvır zıvır kutuları... Bunları bir araya toplayıp kategorilere ayırıyorum: Kalacaklar, bağışlanacaklar, çöpe gidecekler.
🧼 Son olarak, her odayı en çok vakit geçirdiğin yerden başlamak çok önemli. Çünkü oradaki ferahlık sana her temizlik anında "İyi ki başlamışım!" dedirtiyor.
Bir de küçük ama hayat kurtaran öneri: Zaman tut!
Telefonumun zamanlayıcısını 45 dakikaya kuruyorum. Süre bitince mola veriyorum. Hem motivasyonum düşmüyor hem de bitmeyen bir maraton gibi hissettirmiyor. Bazen bu molalarda sevdiğim bir kahveyi içip biraz müzik açıyorum. Bahar temizliği angarya değil, ruhsal bir tazelenme gibi oluyor.
Unutma, her yeri bir günde tertemiz yapma baskısından kurtulunca işin rengi değişiyor. Bahar temizliği sadece evini değil, zihnini de sadeleştiriyor. Yavaş yavaş, kendine nazikçe… Tıpkı doğanın yeniden başlarken yaptığı gibi 🍃
Temizlik tüyolarına gelecek olursak…
🧴 Çok amaçlı sprey: Evimin her yerinde elim ayağım.
Camdan mutfak tezgâhına, banyo fayansından masa üstüne kadar her yerde kullanıyorum. Özellikle limon veya lavanta kokulu olanları hem temizlik hissi veriyor hem de mis gibi kokutuyor. Markası çok önemli değil ama doğal içerikli olanlar cildi de yormuyor.
Sirke + karbonat ikilisi: Temizliğin sihirli formülü.
Bu ikiliyle evde neredeyse her şeyi temizleyebilirsin. Mutfakta ocak ve lavabo için dök-karıştır-fırçala yöntemi şahane çalışıyor. Banyoda ise duş kabini ve fayans aralarını pırıl pırıl yapıyor. Üstelik kimyasallardan uzak olduğu için içim rahat ediyor.
🧼 Mikrofiber bezler: Bir kez kullan, vazgeçemezsin.
Normal bezlere göre hem iz bırakmıyor hem de tozu içine hapsediyor. Özellikle cam silerken harikalar yaratıyor. Bulaşık süngeri yerine mikrofiber bezle ocak ve tezgâh temizlemek çok daha pratik.
🌿 Doğal oda kokusu ya da esansiyel yağlar:
Temizlik bittikten sonra ortamın ferah kokması da bir o kadar önemli. Lavanta, limon ya da okaliptüs yağlarını difüzöre birkaç damla damlatıyorum. Hem zihni dinlendiriyor hem de “ev tertemiz” hissini pekiştiriyor.
🧽 Eldiven kullanmaktan kaçınma:
Çünkü ellerimiz çok değerli. Uzun süreli temizlikte deterjanlar cildi yıpratıyor. Ben pamuk astarlı temizlik eldiveni kullanıyorum, hem rahat hem koruyucu.
🔁 Rutin belirlemek işini kolaylaştırır.
Haftada bir yapılan küçük temizlik, ayda bir yapılan büyük bahar temizliğinden çok daha kolay ve sürdürülebilir. Mesela pazartesi cam, çarşamba banyo, cuma mutfak gibi minik planlamalarla her yer hep düzenli kalıyor.
Temizlik, hem bireysel yaşam kalitesini artıran hem de toplumsal yaşamın düzenini sağlayan en temel alışkanlıklardan biridir. Kimi insanlar için temizlik, sadece görünür kirlerin ortadan kaldırılması iken, kimileri için detaylara inen, titizlik gerektiren bir yaşam biçimidir. Her bireyin temizlik anlayışı ve tarzı farklılık gösterir. Bu yazıda temizlik tarzlarının çeşitliliği, bireysel yaklaşımlar, kültürel etkiler ve temizlik alışkanlıklarının psikolojik boyutu üzerinde durulacaktır.
Her insanın bir temizlik tarzı vardır. Kimi insanlar düzen ve tertipten hoşlanır, evlerinin her köşesinin saat gibi işlemesini isterler. Eşyaların belli bir düzene göre dizilmiş olması, her şeyin yerli yerinde bulunması onlar için büyük bir rahatlıktır. Bu kişiler genellikle temizlik yaparken planlı hareket ederler. Örneğin, önce toz alırlar, ardından elektrik süpürgesiyle evi süpürürler, sonrasında ise paspas yaparlar. Banyo, mutfak gibi alanlara ise ayrı zaman ayırırlar. Her alanın kendi temizlik yöntemi ve malzemesi vardır. Bu temizlik tarzı “detaycı ve planlı” bir yaklaşıma işaret eder.
Diğer yandan, bazı kişiler için temizlik, genel bir düzeyde yeterlidir. Onlar için en önemlisi, yüzeylerin temiz gözükmesi, çöplerin birikmemesi, lavaboların düzenli temizlenmesidir. Bu kişiler genellikle hızlı ve pratik temizlikten yanadır. Özellikle yoğun iş temposuna sahip bireyler ya da öğrenciler arasında bu tarz oldukça yaygındır. Onlar için temizlik, günlük yaşamın içinde bir görevdir ama hayatın merkezi değildir. Bu temizlik tarzına “pratik ve işlevsel” temizlik anlayışı denilebilir.
Bazı insanlar ise temizlik yapmayı yalnızca ihtiyaç halinde gerçekleştirirler. Yani gözle görülür bir kir ya da rahatsız edici bir durum olmadıkça temizlik yapılmaz. Bu tarz, genellikle yoğun hayat temposu olan, temizlikle ilgili özel bir hassasiyeti bulunmayan bireylerde görülür. Bu kişiler için temizlik, estetik bir kaygıdan çok hijyenik bir zorunluluk olarak algılanır. Örneğin mutfakta dökülen bir şey hemen silinir ama detaylı mutfak temizliği ayda bir yapılır. Bu yaklaşım, “gerektiği zaman yapılan temizlik” olarak tanımlanabilir.
Temizlik tarzını belirleyen unsurlar yalnızca kişisel tercihler ya da alışkanlıklar değildir. Aynı zamanda bireyin içinde bulunduğu sosyal çevre, kültür ve aile yapısı da büyük etkiye sahiptir. Örneğin, Anadolu kültüründe temizlik, özellikle kadınların sorumluluğunda görülen kutsal bir görev olarak algılanır. Misafir gelecekse evin baştan sona temizlenmesi, yatak örtülerinin değiştirilmesi, mutfağın ve banyoların özel olarak elden geçirilmesi beklenir. Bu kültürel yaklaşım, bireylerin temizlik tarzına doğrudan etki eder. Özellikle annelerinden gördükleri davranışları içselleştiren bireyler, benzer temizlik alışkanlıklarını hayatlarının ilerleyen dönemlerine taşırlar.
Ayrıca temizlik anlayışının psikolojik boyutu da göz ardı edilemez. Bazı insanlar için temizlik, yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal bir arınma aracıdır. Özellikle stresli zamanlarda temizlik yapan bireyler, bu yolla içsel sıkıntılarından uzaklaşırlar. Bir evi düzenlemek, silmek, süpürmek gibi eylemler; zihni sakinleştirir, kişinin kontrol duygusunu artırır. Bu bağlamda temizlik, bir terapi şekline bile dönüşebilir. Bu kişiler için temizlik tarzı, terapi edici ve rahatlatıcı bir nitelik taşır.
Bununla birlikte, temizlikte aşırılığa kaçmak da mümkündür. Obsesif kompulsif bozukluk (OKB) gibi psikolojik rahatsızlıklar, temizlik davranışlarını etkileyebilir. Sürekli el yıkama, mikroplardan aşırı derecede korkma, aynı yeri defalarca temizleme gibi davranışlar, kişiyi hem ruhsal hem fiziksel anlamda yıpratabilir. Bu durumda temizlik artık faydalı bir eylem olmaktan çıkar, kişinin hayat kalitesini düşüren bir duruma dönüşür. Bu nedenle, temizlik tarzı sağlıklı bir denge içinde olmalıdır.
Modern yaşam koşulları da temizlik alışkanlıklarını önemli ölçüde etkilemiştir. Eskiden haftalık genel temizlikler yapılırken, artık robot süpürgeler, buharlı temizleyiciler ve çeşitli temizlik robotları sayesinde temizlik daha pratik ve kolay hale gelmiştir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte temizlik tarzı da evrilmiştir. Örneğin, robot süpürge kullanan bir kişi için yerleri süpürmek artık günlük bir iş olmaktan çıkmıştır. Bu kişiler temizliklerini teknolojiye entegre ederek zaman kazanırlar. Bu tarz “teknoloji destekli temizlik” olarak tanımlanabilir.
Ayrıca toplu yaşam alanlarında, örneğin öğrenci evlerinde veya yurtlarda, temizlik tarzı bireyler arasında anlaşmalara dayanır. Herkesin farklı bir temizlik anlayışı olabilir. Kimisi lavabonun sürekli temiz olmasını isterken, kimisi buna fazla önem vermez. Bu durum bazen tartışmalara da yol açabilir. Bu tarz yaşam alanlarında uyum sağlamak ve ortak bir temizlik çizgisi belirlemek, sağlıklı bir ortam için elzemdir.
Temizlik tarzını etkileyen bir diğer önemli faktör de zamandır. Zamanı bol olan kişiler temizlik işlerine daha çok vakit ayırabilirken, yoğun tempolu çalışanlar daha pratik yöntemlere başvururlar. Dolayısıyla temizlik alışkanlıkları, kişinin yaşam biçimiyle de yakından ilişkilidir. Bazı insanlar haftada bir büyük temizlik yapmayı tercih ederken, bazıları her gün az ama düzenli temizlikle evi düzenli tutmayı seçer.
Temizlik tarzı aynı zamanda kişinin karakter özelliklerini de yansıtabilir. Titiz, detaycı ve planlı kişiler genellikle daha sistemli temizlik yaparken, rahat ve pratik düşünen bireyler daha yüzeysel ve işlevsel temizlik yöntemlerine yönelirler. Bu tarz farklılıkları kişilik özellikleriyle birebir örtüşebilir. Örneğin, analitik düşünen bir birey, temizlikte de plan yapar, sırayla ilerler. Oysa yaratıcı ve sezgisel bir kişi, temizlik sırasında anlık kararlar alabilir ve belirli bir düzene bağlı kalmayabilir.
Çocuklukta kazanılan temizlik alışkanlıkları da ilerleyen yaşlarda temizlik tarzını belirler. Temizliğe teşvik edilen, ev işlerine dahil edilen çocuklar, yetişkinlikte daha bilinçli temizlik anlayışına sahip olurlar. Ancak aşırı baskıyla yetişen çocuklar, ileride temizlik konusunda isteksizlik ya da tam tersi takıntı geliştirebilirler. Bu noktada ebeveyn tutumları büyük önem taşır.
Ayrıca toplumsal cinsiyet rolleri de temizlik tarzını etkiler. Geleneksel anlayışta temizlik genellikle kadın işi olarak görülse de, günümüzde bu algı büyük ölçüde değişmektedir. Erkekler de ev işlerine katılmakta, kendi temizlik tarzlarını geliştirmektedirler. Özellikle yalnız yaşayan erkekler ya da eşit sorumluluk bilincine sahip çiftler arasında temizlik görevleri paylaşılmakta, bu da temizlik tarzlarının çeşitlenmesine yol açmaktadır.
Sonuç olarak, temizlik tarzı; bireyin yaşam biçimi, kişiliği, alışkanlıkları, kültürel yapısı ve psikolojik durumu gibi birçok etkenin bir araya gelmesiyle oluşur. Kimileri için temizlik düzenli ve titiz bir rutin iken, kimileri için pratik bir ihtiyaçtır. Bazıları temizlikte teknolojiden faydalanırken, bazıları geleneksel yöntemleri tercih eder. Herkesin temizlik tarzı farklıdır ve bu çeşitlilik, bireysel tercihlerin ve yaşam koşullarının doğal bir yansımasıdır. Önemli olan, kişinin kendi yaşamına uygun, sürdürülebilir ve sağlıklı bir temizlik alışkanlığı geliştirmesidir. Temizlik sadece bir ev işi değil, aynı zamanda bireyin kendine ve çevresine olan saygısının da bir
Su…
Bazen sadece su yeter temizlik için.
Mutfakta, banyoda, tuvalette…
Kimyasal dolu temizlik ürünlerine boğmadan da etrafı arındırmak mümkün.
Sen önce kendin duruluğu öğren.
İçini berraklaştır ki, dışın da temiz olsun.
Evini "pırıl pırıl" yapacağım derken farkında olmadan ciğerlerinin içinden geçiyorsun.
O ağır kokulu hijyen ürünleri, reklamı bol deterjanlar...
Belki farkında değilsin ama astım, bronşit, hatta daha ağır akciğer hastalıklarının davetiyesini çıkarıyorsun.
Zihnin bulanıyor, enerjin düşüyor, ama sen hâlâ temiz zannediyorsun.
Gerçek temizlik doğallıktır.
Sadeliktir.
Kimyasal değil, bilinçtir.
Bahar temizliği için verebileceğim en pratik tüyo, "adım adım ilerlemek ve her seferinde tek bir alana odaklanmak" olurdu.
Büyük bir temizlik gözünüzü korkutabilir. Bunun yerine, örneğin bir gün mutfak dolaplarını düzenleyip içlerini silebilirsiniz. Ertesi gün banyoyu ele alırsınız. Belki bir sonraki gün sadece pencereleri silersiniz. Bu şekilde hem yorulmamış olursunuz hem de her alanın hakkını vererek temizliğini tamamlarsınız. Ayrıca, her bitirdiğiniz alan size bir başarı hissi vereceği için motivasyonunuz da artar.
Unutmayın, amaç her şeyi bir günde bitirmek değil, mevsim geçişinde evinizi ferahlatmak!
Su…
Kimyasal dolu temizlik ürünlerine boğmadan da etrafı arındırmak mümkün.
Sen önce kendin duruluğu öğren.
İçini berraklaştır ki, dışın da temiz olsun.
Evini "pırıl pırıl" yapacağım derken farkında olmadan ciğerlerinin içinden geçiyorsun.
O ağır kokulu hijyen ürünleri, reklamı bol deterjanlar...
Belki farkında değilsin ama astım, bronşit, hatta daha ağır akciğer hastalıklarının davetiyesini çıkarıyorsun.
Zihnin bulanıyor, enerjin düşüyor, ama sen hâlâ temiz zannediyorsun.
Gerçek temizlik doğallıktır.
Sadeliktir.
Kimyasal değil, bilinçtir.
Her insanın bir temizlik tarzı vardır. Kimi insanlar düzen ve tertipten hoşlanır, evlerinin her köşesinin saat gibi işlemesini isterler. Eşyaların belli bir düzene göre dizilmiş olması, her şeyin yerli yerinde bulunması onlar için büyük bir rahatlıktır. Bu kişiler genellikle temizlik yaparken planlı hareket ederler. Örneğin, önce toz alırlar, ardından elektrik süpürgesiyle evi süpürürler, sonrasında ise paspas yaparlar. Banyo, mutfak gibi alanlara ise ayrı zaman ayırırlar. Her alanın kendi temizlik yöntemi ve malzemesi vardır. Bu temizlik tarzı “detaycı ve planlı” bir yaklaşıma işaret eder..
Ah ah ben de başlayacağım ama o kadar zor geliyor ki bana gerçekten bir de bayram geliyor yani önümüzde fakat ben öyle erkenden bayram temizliği yapan bir insan değilim Bayram çok yaklaştığı zaman o bir haftanın içerisinde ilhan'ı birkaç gün kalırken yapıyorum çünkü bayrama kadar yani hele bir de evde çocuk varsa kesinlikle maalesef ki Ergene dağılıyor o yüzden birkaç gün kala pırıl pırıl etmeyi seviyorum
Öncelikle yıllardır solo markası kullanan biri olarak solo markasından çok memnunum özellikle rulo havlu ve ıslak mendiller ve pratik temizlik için yüzey temizlik havluları çok işime yarıyor ancak hassas ciltlere uyumlu ve hipoalerjenik yüzey temizlik havluları olursa çok daha iyi olur malum hassas cilt ve alerjisi olanların sayısı çok genel olarak bu markadan çok memnunum ❤️
@nisanurr65
Vereceğim özel bir tüyo yok temizlik her zaman iyidir özellikle Bahar ve Yaz aylarının geldiğine cam pencere açık olacağı zaman her tarafın tozlanacağını da göz önünde bulundurursak bu güzeli tavsiyeleriniz için teşekkürlerimi sunarım
Kapıların temizliğinde limon ve sirke karışımıylr silinirse daha parlak olur.
Solo temizleme havlusıyla evler mis gibi, keyifler gıcır gıcır..
Emeğinize sağlık çok güzel bir bence olmuş.
Fazla kimyasala gerek yok
Su beyaz sirke karbonat tuz vazgeçilmez favorilerim evde yasayan herkesin sağlığı için havayı soluyoruz ve çevre açısından da doğal olana geçiş yapmalıyız
Bu dünya hepimizin evimiz gibi kullanalım
Tüm evi birden değil de günlere bölerek ve detaylı şekilde yapsınlar. Hem fazla yorgunluk olmuyor hem de daha temiz oluyor. Hiç sevmem baştan savma temizliği, yapacaksan adam gibi dip köşe pırıl pırıl olacak.
Selam,
Önce mutfaktan başlamak lazım temizliğe, sanki mutfak temiz olunca bütün ev temizleniyor. Solo güzel bir marka, severek kullanıyorum. jdjd
Bu kimyasal içerikli mendiller beyaz eşyalara zarar veriyor sadece cam, ayna , masa vs silerken anlık işlerde pratik
beyaz sabun sirke ve karbonattan şaşmayın. yüzey temizleyici, çamaşır suyu ve kimyasallar ile alerjik ve kanserojen maddelere bulaşmayın
Özel püf noktam yok
Bencen harika, tebrikler😉
@Sinirrr ozel taktikleriniz varsa aliriz 😀
Çok aşırı detaya girmeye gerek yok temizliktir hayatta bundan daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum bir süpürün silin çıkın hiç uğraşmayın sjdjs
Temizlik yapmaya gerçekten niyetliysen marka çokta mühim değil! Kalite sadece işini kolaylaştırır ama netice niyete bağlı bence :))
Beyaz sirke en faydalı ve doğal deterjan olarak kâfi. Bir de kırmızı çizgim, evimde sigara içilmesine müsaadem olmaz.
Bazı ürünler var bunları kullanın. Temizlik ıslak mendil, silikonu cam temizleyici, beyaz kalıp sabun pratik ve mis kokulu temizlik için ideal.
Azdan başla, mesela sadece bir çekmeceyi toparla. O küçücük başarı bile gaz veriyor, sonra istemeden diğer yerlere geçiyorsun zaten. Baştan hepsine girersen insan direkt soğuyor.
En alakasız olduğum konu olabilir anneme sormak lazım
Solo ile temizlik her yerde güzel. Benim bu alanda tek markam. Evim solo ile tertemiz
Adı ustunde bahar temizliği çok iyi ya ozaman merhaba diyecez
Alıyorsun solo yüzey temizleyicisi arkana bakmadan temizliyorsun bir güzel.
koltuk, yatak altlarını adam gibi temizlemek lazım yoksa alerji bitmiyor
Kirletme ki temizlemek zorunda kalmayasın. Ayrıca az eşya candır. Minimalistlik hurra.
Temizlik için eve destek alıyor gelip temizleniyor değilse ben anlamam zaten
yüzey temizleme havlulari ile hem temiz hemde pratik temizlik yapabilirler
Temizlik sırasında olabildiğince kimyasaldan uzak durmak gerekir
#Hükümdar
Verebileceğim en güzel tüyo; 2000 TL verip yapacak birini bulun 😀
Rahatlıkla kullanabiliyorum en sağlam marka diyebilirim
Camları silerken az biraz saç kremi ekleyin çok güzel parliyor
Özel temizlik bezleri var sil at bunlar inanılmaz etkili ev güzel bir temizlik sağlıyor
Solo markası kullanabilirler oldukça kalitelidir temizlik için. ve temizliğe dikkat etsinler
Evet ev işini kendi haline bırakmak en iyisi ,, bahar mıs canin nezaman isterse yaparsın,, hayatından önemli değil bide her gün yarım oda temizle ,, Allah in günü bitmez,, yavaş yavas aceleye gerek yok.
En büyük tüyom Solo Yüz Temizlik Havluları 😍 Dolap içlerini bile siliyorum, mis gibi yapıyor. <3
Sizde yüzey temizliğinde Yeni Solo Yüzey Temizlik Havlularını kullanınız.
Hiç bişey yapmamak iki gün sonra tekrar pislenecek🙈
Solo ile bahar temizliği çok başka oluyor bizim evde. 🌸
Fazlalık, göze batan ne var ne yok atın. Ev rahatlasın✨
ıslak temizlik mendilleri büyük rahatlık zaten bezler bakteri topladığı için sevmiyordum, ben kullanırken biraz da sirke damlatıyorum üzerine
Solo ürünleri varsa temizliyorlar l temizlik daha kolay
Ayyy yeni bitti bahar temizliği solonun yüzey temizleyici mendilini kullandım hatta tavsiyem en dağınık yerden en kullanılan odaya doğru ilerlemek
Deli gibi bütün evi ayağa kaldirmamak bence 😀😀😀
Yavaş yavaş yapmak en iyisi
Azar azar yap, hepsini bir günde bitirmeye çalışma. Tabi ki solo gibi yardımcı malzemelerle.
Aslında ben daha önce ıslak mendille temizlik olamayacağını düşünüyordum ama bu yüzey temizleme havluları çalışınca hayatımı kurtar dı iyi ki varsın solo
@KusursuzAnqaralı kusursuz :)
Davlumbaz telini sıcak su ve makine deterjanı ile temizlşyorum mükemmel oluyor
Önce süpürgeyle alacaksın her yeri sonra paspaslayacaksın
Güzel kokulı deterjan ıslal mendiller falan yani güzel kokuku şeyler kullanılmalk
Kimyasal dolu temizlik ürünlerine boğmadan da etrafı arındırmak mümkün
Ben aklıma esince yaparım sadece. Yinede etrafı temiz tutun yeterli.
Perdeleri yıkarken 1 tane bulaşık tableti koyun bembeyaz oluyor ☺️
Önce mutfaktan başlamak lazım temizliğe, sanki mutfak temiz olunca bütün ev temizleniyor. Solo güzel bir marka, severek kullanıyorum. jdjd
en güzel tavsiye kirletmeyin
Yapılacakları liste yapıp bir kağıda not almak. Sonra sıralayıp yaptıkça tik atmak. Aşırı kolaylaştırıyor
Temizlik yapmayıp yapmayım 1 güne sıkıştırmak mantıksız. Gün gün temizlik yapılmalı
@Sude_0202 ne güzel terlemişsin öyle
yerleri sildigmiz suyun icine sirke karıstırırsak daha hijyenik oluyor ozellikle evcil hayvanı olan kisilerin evleri icin
Öncelikle evinizi temizleyin sonra bahçenizi temizleyebilirsiniz ekipmanlarınızın iyi olmasına dikkat edin ve acele etmeyin sağlıkla kalın
Acele etmeden temizlik bide bu islak mendiller gercekren cok etkili oluyor artık bu iste adini duyulmuş solo var