Evliliği hiç böyle hayal etmemiştim. Eşim evde hiç iş yapmaz, tüm işler temizlik, yemek gibi bana yüklenmiş durumda. Bunlar dışında yanındaki bir şeyi bile almaz benden ister. Günde 9 saat çalıştıktan sonra ben de dinlenmek, sevdiğim şeyleri yapmak istiyorum. Normal mi böyle olması?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Benim hayatımı oku da kendine şükret. Ben evlendiğimizden beri sürekli ev işi yapıp dükkana giderdim. Çocuğumuz olduğunda gündüz ne zaman eve gitsem 1-2 saat ona bakmak zorunda kalırdım. Yetmezmiş gibi geceleri de kalkıp yine yarım saat 1 saat çocukla ilgilenirdim. Bazen az yorgun eve gelirdim zaten çok yorgun ama sürekli evde mutfak kirli etraf temizlenmemiş toz kir içinde eşim ise sadece oğlumu emzirmekle uğraşırdı... Sıkılır mıydım kesinlikle hayır ama beni takdir etmesini isterdim. Beni cesaretlendirmesini isterdim ama o sanki bunlar özellikle yükümlü olduğum şeylermiş gibi bana hiç 1 güzel söz söylemezdi. En son ne oldu tartışmamızdan dolayı oğlumla hastaneye yatırıldıktan sonra evden gitti. Boşanacağız eylülden sonra muhtemelen... Üstelik kendisini hala seviyorken. Güvenimi hep boşa harcamış insanı hiç çekmek istemiyorum. Evde eşimi yürütmezdim hamilelik boyunca... Fiziksel olarak arada 1 olacak şekilde... Ne isterse alırdım yüklü borcum olduğu halde... Değer vermedi bana verse bunları hiç şikayet etmeden yapmaya devam ederdim ama insanı gönlü dayanmıyor...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılTurk erkekleri icin konu para olunca hayat musterek oluyor. Kadin da calissin para kazansin, masraflara dahil olsun, evlenirken masraflara ortak olsun, evi gecindirmede ortak olsun, maddiyati tek bana yuklemesin, istekleri varsa benden talep etmesin, kendi kazandigiyla alsın, bana maddi destekte saglasin hayat musterek sonucta.
Ama konu kadinin sorumluluklarina gelince hayat musterek falan olmuyor. Kadin para da kazansın, ev isleri, yemekte yapsin, cocukta baksin. O zaman turk erkegine ne gerek kalsin? Turk erkekleri icin hayat musterek kavrami bircogu icin para uzerinden isliyor, islerine de boylesi geliyor.
Kadin ev hanımıysa ev islerini yuklenmesi normal. Ama tamamen kadina da birakilmamali. Kadin ev hanimiysa %50 %50 seklinde ev cocuk sorumluluklarin paylasilmasi olmaz. Ama bu demek degil ki kadina destek olunmaz.
Erkekler mesaisini yapip eve geliyor, dinleniyor, calistiginin karşılığında para kazaniyor, emekliligi ve sigortasi yatiyor. Ama evdeki kadinin emeginin hicbir karsiligi yok. Oyle mesaisi de yok. Su saatten su saate kadar diye belli bir zaman dilimi yok ki kadinda oturup dinlensin, benim gorevim bitti desin.
Kadin ev hanimiysa sorumluluklarin atiyorum %70-80 i kadinda olmasi normal. Kalani da erkek ustlenmeli. Mesela her pazar kahvaltiyi erkek hazirlayabilir. Ya da aksam yemegini.
Evi supurme gorevi erkekte olabilir haftada 1-2 supurur mesela. cam silme gorevi olabilir. Kahveleri yapma görevi erkekte olabilir. Tuvalet banyo temizligi erkekte olabilir. Yikanmis bulasiklari yerlerine yerlestirme erkekte olabilir. Cocuk varsa onu duzenli olarak parka en az 1 saat goturup, oyalayip anneye dinlenecek, kafa dinleyecek zaman oluşturmak olabilir. Cocuklari uyutma gorevi baba da olabilir. Gibi gibi uzar gider evde is cok.
Yani kadin calismiyorsa evde erkegin cok aktif olmasi beklenemez ama bazi noktalarda erkekler evde görev alabilir. Bunu da ciftler belirler. Yukarida birkac ornek yazdim.
Benim bir tanidigim cift. Kiz ev hanimi. Bulasiklari yerlestirmek, cam silmek ve haftalik banyo temizligi falan kocasina aitmis. Geri kalan iste yemektir, temizliktir, utu, camasir vs yine kizda. Ama biraz paylasmislar yani. Hani boyle seyler olabilir, yapılabilir. Kadin ev hanimi diye ona komple yuklenmek olmuyor.
Evet erkeklerde yoruluyor, meslege de bagli biraz. Cok calisanlarda var, memur olup ya da memur tipi calisip 5 ten sonra evde olan, haftasonu izni vs olan da var. Ogretmen olup cok bos vakti olanda var.
Bu durum meslege gore de karar verilebilir ama ufakta olsa erkeginde evde tuzu olmali bence. Hic olmazsa, cok calisiyorsa ufak gorevlerde yer alabilir. 5 dk hemen sofra kurmak, kaldirmak, bulasiklari sudan gecirmek vs gibi.
Hayati paylaşmak ısteyene, musterek diyene, kadinim da yoruluyor bir seylere bende el atayim diyene gorev cok. Meslegine gore vakti olanlarda evde bircok konuyu gorev edinebilirler. Kadin calismiyor diye yorulmuyor ya da evde destege ihtiyaci yok anlamina gelmiyor.
00 Yorumla
Bence kesinlikle değil. Yapmak istemediği ya da yapamadığı işleri belirttikten sonra yapabileceği işleri üstlenmesi ve hatta bazı zamanlarda eşinin söylemesine gerek kalmadan onun işlerine yardım bile etmesi gerekli. Burada cinsiyet de belirtmiyorum ayrıca. Evlilik olsun oda arkadaşlığı falan olsun sonunda hepsi aynı çatı altında yaşıyan birden fazla insana denk geliyor. İş dağılımı yapılması normal bir şey olmalı çünkü kimse kimsenin kölesi değil, bir kişinin tüm ev işini isteği dışında yüklenmesi absürt. Hem ikiniz de çalışırken neden her işe sizin koşmanızı normal karşılayabiliyorsunuz? Kimin ne kadar yorulduğu önemli değil burada, yardım etmek isteyen elleri yorgunluktan tutmasa bile en azından bir çöpü çıkarabilir ya da makineyi boşaltıp dizebilir. Duyduğuma göre insanlar ilk birlikte yaşamaya başladıklarında nasıl başlarlarsa öyle gidermiş, alışılıyor sonuçta. Benim babam da çalıştığından hafta içi iş yapmasa da haftasonu istekli olarak kimseye sormadan kalkar evi süpürür ve anneme yardım edebileceği bir şey var mı diye sorar mesela. Evde çocuklar olarak daha küçük yaştan ev işine yardım etmenin o evin bir bireyi olarak sorumluluğumuz olduğunu bilerek büyütüldük kardeşlerimle biz. Annem de çalışmasa da çevremde de gördüğüm kadarıyla (iki kişi çalışan çocuksuz teyzem ve kocası mesela) onlar da iş bölümü yapıyor. Ben de bunun normal ve doğru olduğunu düşünüyorum çünkü evin sakinleri otele girip çıkmıyor ki o evin işlerinde sorumluluk almasınlar. Çok uzattıysam kusuruma bakmayın lütfen, biraz sinirlendim.
00 Yorumla
1 yılmüsebbibi kadınlardır. şayet bir anne erkek çocuğuna yatağını toplamasını, sofrayı kurarken ve toplarken yardım etmesini, gerektiğinde her türlü ev işini yapmasını talep etmiyorsa büyüdüklerinde böyle garabet yaratıklar ortaya çıkıyor. çocuğun nasıl yetiştirildiğidir aslolan. sen "aman oğlum elini bir şeye sürmesin" diye hem kendini hem de kız kardeşlerini erkek çocuğuna köle edersen, o da karısını kendisine köle eder.
şimdi bu yazdıklarımdan feminist bir sonuç çıkmasın diye şunları da ilave etmek istiyorum. elbette kadının ve erkeğin yaratılışı hasebi ile fıtratları birbirineden farklı. ve elbetteki hiçbir erkek evin düzenini bir kadın kadar iyi sağlayamaz. fakat hayat bu, kadının da sınırları bir yere kadar. yetişemediği yerde eşinin ona yardım etmesinin nasıl bir sakıncası olabilir? nasıl bir zihniyet bunu "kılıbıklaşmak" olarak nitelendirebilir? hayatı paylaşan insanlar omuzlarındaki yükü birlikte paylaştıkları vakit tek bir bütün olabilirler.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
110Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet. benim eşim olsa eşime her zaman yardım ve destek olurum. ama kızlar gidip odunlarla evleniyor yapacak bir şey yok.. doğru seçsinler eşlerini
10 Yorumla
1 yılBen yalnızım ve tüm ev işlerini kendim yapıyorum.
Evli olsam eşimle birlikte temizlik yapmaktan keyif alacağıma eminim
Zira beraber yaşıyorsun hayat arkadaşın artık o yani bireysel bir karakter olmaktan çıkış yapıyorsun
Ve senden bir tane daha var
Hayat mücadelesini birlikte verdiğin
Geri kalan tüm zamanlarını geçirdiğin
Eşine insan saygı duymalı
Ben şöyle düşünürüm
Eşim ne kadar huzurlu mutlu olursa
Yetiştireceği çoçuklarda o kadar efendi terbiyeli kibar naif insanlar olurlar
Ve ben eşimin benden çok çok zeki olmasını isterim
Çünkü çoçuklar genel olarak onun yanında olacakları için iyi yetişmelerini isterim.
herşeyden önce anne babasına topluma karşı efendi edepli terbiyeli bireyler olmalarını isterim
Vatanına toprağına bağlı devletine bayrağına bağlı devletine hizmette geri durmayan
Yerde bir taş görseler bu topluma zararlıdır diyip yerden kaldırıp kenara koyacak çoçuklar olsunlar isterim.
Konu nereden nereye geldi
Ben yazmaya devam ederim de kimse okumaz neyse 😂😂30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİşte İslam dini bununla ilgili ne kadar güzel söylemiş ki kadın dinimizde evde yemek yapmak bulaşık yıkamak ve eşinin çamaşırını yıkamak vs bunları yapmak zorunda değil hatta eşinin menisinden gelen çocuğu doğurup ona bakmak emzirmek zorunda bile değilmiş (bunu söyleyerek doğurduğu çocuğu sokağa atan kadınları destekliyor değilim asla ki ben benim çocuğuma başkasının bakmasını istemem) ama yapıyorsa şayet bu onun amel defterine sevap olarak yazılırmış peygamber efendimiz (sav) de mesela eşine her zaman ev işlerinde yardım eder dışarı çamaşır asar evin içini temizlermiş. Şimdiki erkekler bizim onlara her yaptığımız şeyin bizim görevimiz, yapmakla yükümlü olduğumuz şeyler olarak görüyorlar. Az biraz yapmasak ne yapıyorsun ki sanki gibi laflarla kalbimizi kırıyorlar. İşte okumak gelişmek ve düşünce yapısını değiştirmek ve bazı eski alışkanlıkları kırmak gerekiyor. Maalesef bazı erkekler hatta bazı kadınlar bile bunların farkında değil. Yalnız değilsin bu arada arkadaşım; benim eşim zaman zaman yapar ama genelde hep ben yaparım. Bazen yapmasını istediğimde ne var evde sanki falan der. Düzelmez bunlar maalesef ki düzelmez ama bundan sonraki nesli biz yetiştireceğiz. Yani bizim elimizde bazı şeyleri daha da güzelleştirmek 🌸
32 Yorumla- 1 yıl
Uzun uzun yazmışsın da adam iki üç kadın daha alabiliyor mu peki? Erkek kadına köle olmak için neden evlensin ben orayı anlayamadım çok fazla tek cepheli bi paylaşım olmuş, zorlanırsın hayatta bu kafa yapısıyla be yorarsın, hep kendi işine geldiği gibi yorumlayamazsın ker şeyi.
- 1 yıl
Değerli Gizli Üye, İslam'ın kadına verdiği değer hakkındaki yazınızı okudum ve büyük ölçüde katılıyorum. Ancak, şu bilgiyi de eklemek istedim: "Hiçbir kadın yoktur ki eşlerinin rızasını kazanmadan cennete girmiş olsun."
Eşlerin ev işlerine ve aile yaşamına katkıları çok değerli ve önemlidir. Ancak, bu konular hakkındaki beklentilerimizin karşılanmamasının sebeplerini de bilmek önemlidir. İnsanların yetişme tarzları ve yaşadıkları toplumların farklı kültürel kriterleri, bazen mantıksız veya doğru görünmese de, belirli erkek ve kadın görevlerine ve sorumluluklarına dair farklı bakış açılarına sahiptir.
Türk toplumunun erkek ve kadına yüklediği sorumluluklar ve görevler nedeniyle, sizin tarafınızdan beklentilerin fazla olduğu algısı oluşabilir. Gençlik yıllarımda okul masraflarımı karşılamak için tatillerde farklı işlerde çalıştım ve çeşitli mesleki deneyimler kazandım. Bir çocuk yurdunda garson olarak başladığım işte, aşçı yamağı olarak görev alarak birçok yemek konusunda bilgi ve beceri sahibi oldum. Bu, eşime yardım etmenin yanı sıra, onun yaptığı yemekleri yorumlamamın dezavantajını da beraberinde getirdi.
1 yılAslında tüm bunlar, erkekleri yetiştirme tarzımızın sonucudur. Ben de bir erkek çocuğu annesi olarak buna çok dikkat ediyorum. Toplumda erkek çocuklarına ekstra değer verildiği, hatta 'paşam' diye hitap edip her istediklerini yapan anneler olduğunu görüyorum. Bu nedenle çocuklarıma kendi işlerini kendilerinin yapması gerektiğini öğretiyorum. Mesela suyunu mutfağa gidip kendileri alıyorlar, kıyafetlerini odalarında kendileri topluyorlar. Sorumluluklarını öğrenmeleri gerektiğine inanıyorum. Sonra büyüyüp evleniyorlar ve eşlerini hizmetçi gibi görmeye başlıyorlar. Bu tamamen yetiştirme tarzı ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum.
50 YorumlaBu tür evlilikleri iyi görmüyorum. Evlilik sadece ev işi kadına yüklemek değildir. Evi birlikte paylaşıyorsunuz. Eğer eşim ev hanımı ise ben işte çalıp evi geçindiririm, eşim de evleri temizler bende işten geldiğinde eşime yardım ederim, yemek konusunda, sofra kurmak, kaldırmak. Sonuçta beraber yemek, beraber yiyip kaldırmak gerekiyor, yemeği yiyip kenarı çekilip bütün işi sevdiğin kadın, eşin, yola beraber çıktığın kadına yükleyip gönlün rahatlayacak ise buyursun geçsin koltuğa. Eşine ev işlerinde yardım etmek kılıbık işi diyorlar, bırakın desinler eşim olacak kişi onlardan daha kıymetli.
30 Yorumla
1 yılÇocuk yaşlarda aldıkları eğitim ile başlıyor bu çocukken anneler oğlum ben yaparım, kızım abine hizmet et , kızım sen kızsın abin, erkek kardeşin erkek diye büyütülen erkek çocukları böyle davarlara dönüşüyor. benim oğlum var bir yeri mi dağıttı sen toplayacaksin ben kız kardeşini sana hizmetçi doğurmadım kalk topla oğlum diyorum. İleri de gelinime her konuda yardım edecek hele etmesin ben öküz olsun diye büyütmüyorum onu sana gelirsek balım evlilik hiç bir zaman hayal ettiğin gibi olmayacak. o hayallerimiz de ki , rüyalarımız da ki evlilik sadece hayal ve rüya...
20 Yorumla
1 yılEvet müşterek fakat şu var. Kadın ev hanımıysa bir işte çalışmıyorsa ev içini kendisi üstlenmeli genelde. Erkekte o kadar çalışıyor sonuçta günah keçisi ilan etmemek gerek. Ama ikiside çalışıyorsa ikiside herşeyi birlikte yapmalı. Adil bakmak gerek.
30 Yorumla
1 yılBenim eşim ev hanımı bütün yük onda ev işleri kolay değil ben elimden geldiğince yardım ederim yemek yaparım bulaşığı toplarım hafta sonları kahvaltıyı hazırlarım insanın içinden gelecek yok ailesi böyle yetiştirmiş yok annesi öğretmemiş bunlar boş işler
10 Yorumla
1 yılBiz eşimle hep öyleyiz o genelde yemek yapar mutfakla arası çok iyi ben etrafı falan toplarım veya ben evi silersem o gider kalkar süpürür her zaman desteğini hissediyorum. Psikolojik olarak çöküş yaşadığım dönemlerde o çocuğumuzla ilgilenir, beni de zorla çıkarır gezer kafa dağıtırım. Başka türlü hayat geçmez ki.
10 YorumlaTersini düşünmek üzücü. Evlenmek yemek temizlik çocuk yapmak için partner seçilerek yaşanacak bir düzen algısı ile evlenmek saçmalık. Evinde gözzz büyüterek hayat geçiren erkekler mutfak temizlik çocuk bakımından anlamak zorunda hayat arkadaşına uşaklık için evet demiyorsun o hayata tek taraflı bir evlilik olmaz.
10 YorumlaNormâl değil tabiki, eşine yardımcı olmayan bir kişiden hayır gelmez açık ve net, ne işi olursa olsun. Kadınlar bize emanettir, önce Allah'ın sonra ailesi'nin emanetidir, bakmak boynumuzun borcu, yardım etmek gerekir. Ailesinden ayırıp, evlenip, kendi işlerinin görülmesi için alınan bir köle değildir.
10 YorumlaYine sonuç aynı noktaya çıkıyor aslında
Seçim seçimler
Tercih tercihler…
Dışına bakıp aldığımız her şeyden zarar ediyoruz aslında
Uyum merhamet anlayış var mı diye bakmıyoruz
Bakılan şeyler tip hesap cüzdanları arabası evi malı mülkü vs
Sonuç bu ve bunlar maalesef12 Yorumla- 1 yıl
Direk ev araba sormuştur bu da şimdi cir çıt ediyor KS da!
1 yılEvlilik bu değildir adam dediğin her konuda her işte yardım eder ve etmeli ben ilerde eşime yardım etmeyi onu fazla yormamayı hayal ediyorum ona destek olabilmek için yemek temizlik ne varsa şimdiden kendimi geliştiriyorum. Allah yardımcın olsun biraz işin zor ama onu düzeltmek imkansız değil kolay yolları var.
10 YorumlaBu noktada ilişkinin başında net olmak önemlidir. Her işin eşit olarak paylaşılması ve disiplinli bir şekilde yürütülmesi gereklidir. Disiplin derken, işleri birbirinize yüklememek ve ertelememek kast edilir. Ne zaman ne gerekiyorsa, onu yapmak önemlidir. Örneğin, yemek yapma, sofra kurma, yemeği sofraya getirme ve sonrasında bulaşıkları toplama gibi işler sadece bir kişinin sorumluluğu olmamalıdır.
Sadece bir kişi çalışırken diğerinin boş boş durması alışkanlık haline gelmemelidir. Bu yüzden birlikte vakit geçirmeye özen gösterin. "Canım, iki dakika yardım eder misin? Sonra birlikte oturup film izleriz" gibi teklifler, iş paylaşımını kolaylaştırabilir. Ayrıca, iş yaparken gününüzü paylaşabilir, kitap okuyabilir, şarkı açıp birlikte eşlik edebilirsiniz. Bu tür küçük şeyler ilişkinizi güçlendirir ve sorunsuz bir şekilde birlikte zaman geçirmenizi sağlar.00 Yorumla
1 yılİkiniz de çalışıyorsanız yardım etmesi daha doğru olabilirdi ama sen neden çalışıyorsun ki. Bence sen ev işlerine bak, o da para kazansın. Bu şekilde roller eşit bölünmüş olur. Erkeklere ev işi yapmayı pek yakıştırmıyorum. Çoğu erkek istemez de zaten. Hele hele çamaşır asmak. Çok betaca geliyor. Tek yaşadığım için evin içinde asıyorum çamaşırları. Yoldan geçenler tip tip bakıyor balkonda asınca ve rahatsız oluyorum. Hani şimdi adımız kılıbığa çıkacak.
00 YorumlaTabiki de normal değil belliki annesi ailesinden gormemis boyle biseyi ya da fazla temel eşin rica ederek yavaş yavaş işte şunu yapınca çok mutlu oluyorum harikası biraz iç onu zamanla oda biseyler sana yapmak için uğraşır belki ama bunu tavır ya da bağırıp çağırarak değil rica etsem bunu yapmama yardım edermisin sonrada teşekkür et
00 Yorumla
1 yılben tüm gün çalıştığım halde beraber yapıyorduk yani en azından elimden ne geliyorsa yapıyordum.
yine de yaranamadık.
erkek ne yapsa ya fazlası bekleniyor ya da 10 kere yapsa 1 kere yapmasa suçlu oluyor.
karşılıklı anlayış ve saygı olduktan sonra bu başlıktaki gibi bir çok konuyu konuşmaya bile gerek kalmıyor zaten, kendiliğinden oluyor her şey.00 YorumlaŞöyle yazılı bi kural yok "evlilikte erkek üstündür hiçbir şey yapmaz kadın köledir bütün işleri o yapmalı" toplumda nedense böylebi algı var bunun kadını erkeği yok evliliğin amacı zaten ortak bir hayat kurup sevgiyle saygıyla bireylerin birbirlerine destek olmasıdır
00 Yorumla
1 yılNormal değil, hele ki çalışan bir kadınsınız. Ev işlerinin de ortak olması gerekiyor. 2gün sizde yapmayın ev işini görsün, anlasın. Bu şekilde alıştırmayın eşinizi oturun konusun, ikinizde çalışıyor ve yoruluyorsunuz sonuçta. ne tembel anlayışsız erkekler var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSırf bu yüzden evlenmiyorum. Erkeklerin çoğu o mantıkta. Hayır bizde geç saatlere kadar çalışıyor ve yoruluyoruz. Beraber yapılmalı bence. Benim akrabam misal. Kuzenim eniştemden daha geç ve yoğun çalışıyor. Eve geldiğinde adam bir işi yaptığı yok esktra işlerle ilgileniyor yemeğiydi temizliğiydi. Kuzenimi en son gördüğümde çok yıpranmıştı. Tanıyamadım. Ataerkil aile yapısı.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTemizlil yaptığımızda balkonları eşim yıkar evi süpürür ben arkasından silerim banyoyu tuvaleti eşim yıkar hep bazen bana sen yorgunsun yemek yapayım der geçer yapar brnce bu eşinin ailesinin onu yetiştirmesinden kaynaklı brn yapma desemde yapar aba benim abim kendinr yumurta bilr kıramaz eşi çalılıyor abimin allahtan annemler yakın yoksa acından da ölür pisliktende ben çalışmadığım halde eşim saolsun hep yardım eder
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTürk erkekleri bir halta yaramadığını bildiğim için ben direkt yabancıyla ''gavurla'' evlendim valla gayette mutluyum. Her işle ilgileniyor Allah'a şükür. Bu türk erkeklerinin kafasına vura vura öğretmek anlatmak lazım. Evliliğin bütün sorumluluğu kadına düşmediğini... Her boku karısından beklememeleri gerektiğini... Bu yüzden sevgiliyken her ayrıntısına kadar düşüncelerini kişiliğini falan bilmek, beraber geleceğin konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Evlenince bakarız falan filan hiç dememek lazım öyle diyince kötü oluyor işte ama tabii bide evlilik sonrası değişen elemanlarda oluyor o ayrı konu... :/
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBeraber yapılması bence çok güzel oluyor özellikle biz kahvaltı hazirlariz eşim aşçı o yapar ben masayı kurarım bazen işler değişir ben yaparım o kurar masayı. Ben 7 ay hamilelik boyunca hiç bisey yapamadım mesela çoğunu o yaptı. Kayınvalidem de vardı ama eş baska. Ben bazen uyuyakalirdim öğle yemeğini falan da yapardı. Ama aşçı olmasaydı da yapacağından eminim çünkü çok hayalini kurmuştuk. Bence beraber yapılmali hem sakalasma yakinlik vs güzel oluyor.
00 Yorumla
1 yılEvlilik bu yüzden basit bir şey değil ve herkesle de olmuyor. Her anlamda birbirine destek olan çiftleri görünce bende çok seviyorum ama bence tamamen şans ve iyi gözlem.
30 YorumlaDeğil de bu adamı sen tanıyıp sen evlendin. Bu konuların evlenmeden önce konuşulması netleşmesi gerekiyor. Ama görücü usulü falan olduysa zor tabii.
40 Yorumla
1 yılNormal değilsin köle değilsin benim eşim olacak ben otururken temizlik yapacak koltuğa oturup sarılmak isterim eşime seninki seni hizmetçi olarak almış hayat arkadaşı olarak değil
21 Yorumla- 1 yıl
Normal değil olacaktı
1 yılBenim gibi koca lazımdı sana, ben yemeğe , temizliğe yardim ederik , çocuğun altını değiştiririm. Hanım hasya olurnyemegi ben hazırlarım kıyamam ona. Sadece ben eşimin fiziğini beğenmiyorum o hayalimdeki kadın değil 😪
03 Yorumla- 1 yıl
abin varsa senin gibi huyu varsa babama damat olsun
- 1 yıl
Var da evli , benim ile de olabilirsin ikinci helal ne de olsa tanislaim
- 1 yıl
hehee2. olacak mışımAMK
Kocan tam bir öküzmüş ev işlerine yardım edince erkekliklerinde eksiliyo sanıyorlar. Hayat müşterek tabi ki sonuçta bu hatayı ikiniz paylaşıyorsunuz her şeyi sana yüklememeli sende yapma her seyi boş ver öğrensin
00 YorumlaÖyle adamları gebertesim geliyo su ver kahve ver kalk kendin al akoyayim. elin ayağın tutuyor
İlla vardır da bize denk gelmez bacimsu yinede kaderine razı gelme çek ayarı14 Yorumla- 1 yıl
@aitowa hanim cay koy
- 1 yıl
karima memnuniyetle osurmasinda yardim ederim 😂😂😂
Seni çok iyi anlıyorum. Benzer şeyleri ben de yaşıyorum. Sana tavsiyem karşındakini olduğu gibi kabul etmek. Biliyorum çok yoruluyorsundur muhakkak ama beklentiye girince o erkek gene yapmayacak ve daha çok üzüleceksin. Annelerin erkek çocuklarını yanlış yetiştirmesiyle alakalı bir durum maalesef. Ben artık eşimden hiçbir ev işine karşı beklentiye girmiyorum. Bir bardak su bile istemiyorum inan ki. Böylesi daha iyi.
12 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Yardım konusunda ümidini kestin mi
Su an okudugum icin calismiyorum. Kocam hem 8 saat calisiyor (bazen günde 10-12 saat), hem eve geldiginde ben izin vermedigim halde ev islerine yardim ediyor. Kesinlikle bir ömür boyu bunu cekmek zorunda degilsin, bence önce esinle konus. Ikinizde calisiyorsaniz ikiniz ev islerini yapacaksiniz. Benim esim ben calismadigim halde yapiyor bunu ve isi cok yorucu ve agir bir is, herkes kolay kolay dayanamaz.
10 Yorumla
1 yılNormal degil, birazda olsa yardim etmesi gerekiyor. Süpürebilir, bulasik makinesini doldurabilir. Temizligi zaten beceremez, ama bu kolay seyleri yapsa iyi olur
13 Yorumla- 1 yıl
Temizliği neden beceremesin? Eli kolu yok mu?
- 1 yıl
@Maviigunlerr siz kadinlar bu konuda daha iyisiniz 🙂 ama geri her seyi yapabilir
- 1 yıl
Alakası yok temizlik utu yemek her şeyi yapacak
1 yılNormal değil.. İkinizde çalışıyorsanız hele hiç normal değil. Mutlaka sana yardım etmeli.. Sonuçta köle ya da hizmetçi değilsin hayat arkadaşısin.. Konuş bence eşinle açık ol söyle :)
00 Yorumla
1 yılBu sebeple ana kuzusu olmayan, şehir dışında okumuş/ çalışmış, tek başına bir yaşam deneyimi olan, mümkünse kimsesizler yurdundan birisiyle evlenmek gerek 😃😃Erkeği bu hale getiren ailedir.
00 YorumlaSen ev hanımı isen yapacaksın
Erkek dışarda çalışacak mecbur
Kadında evdeki işleri yapmakta mecbur
Hayat müşterek tabi
Herkesin görevi var ve yapacak00 YorumlaKarakter meselesi aşkım. üzüldüm senin adına, çalışıp birde evi idare etmek gerçekten çok zor bir durum. Bizdede aynı durum vardı evliliğin ilk senesi yoruldugumu görünce ben söylemeden kendisi yapıyordu. Tekrar tekrar sinirlenmeden eşim bağırıp çağırmadan konuş bence. Ne kadar yorulduğunu anlat. Yoksa çalışmayacagini söyle. Ozenmen çok doğal insan ben mi haketmiyorum acaba diyor. Çünkü öyle bir dönemde yaşıyoruz ki temizlik ev işi kadına dayatilmis. Umarım anlaşılsın yoksa çok zorlanirsin 🫶🏻
00 YorumlaSende çalışıyorsan ev işleri ortak olmalı keşke baştan alıştırmasaydın. Karşına al ciddi şekilde konuş yorulduğunu anlat ben dili kullan hala devam ederse tam bir odundur.
010 Yorumla- 1 yıl
Ben dili nedir 🤔
- 1 yıl
Himm güzel taktikler. evlilikte taktik şart zaten 👍
- 1 yıl
Yani çok gzuel. prensipler ama bazen öyle olmuyor işte.. kendin olunca cozulmuyor
- 1 yıl
Bak hala. prensipler ideealler ilkeler çerçevesinde konsuyorsun.. ne güzel yaa hayat yipratmamis daha idealistsin 😄👍
- 1 yıl
Şaşırdım.. evlimisiniz ne yaşadınız bu kadar acaba 🤔
İki kişi de çalışıyorsa kesinlikle iş bölümü yapılabilir, işte sen ütü yaparsın o alınan. Dolabı kurar taşır vs sen de onları taşımazsın ütü yaparsın, kendi aranızda çözeceksiniz bazı şeyleri
00 Yorumla
1 yılEn güzeli zengin koca bulmak bulunca ilk işim işten ayrılmak olucak şu hayata birilerine hizmet etmek için gelmedim Allah şeninde yardımcın olsun anlayış iyi bir şey
00 Yorumla
1 yılBen evli olsam her işi yaparım ütüyü hariç hiç sevmem ütüsüz giyerim ama gene de ütü yapmam o kadar nefret ederim bunun dışında herşeyi yaparım yapıyorum da
00 Yorumlaikinizde çalışıyorsanız işleri ortak yapmanız gerekir. bunu aslında evlenmeden en ba. ta konuşmanız gerekirdi eger karşı tarafa uymuyorsa kendi yolunuza bakardınız
00 Yorumla
1 yılHayat müşterek kadinda erkek de ikisi de çalışsa bile eve geldikleri zaman yemektir çamaşırdir temizliktir.
Hepsi birlikte yapılmalı diye düşünüyorum.00 Yorumla
1 yılen sinir olduğum şey "yardım etmek" cümlesi yemin ederim siz akıllanmazsanız adam kendi bulunduğu yeri temizlemesi yardım mı oluyor? yardım etmek demeyelim şuna yapması gereken sorumluluk diyelim
00 YorumlaBence normal değil eşim arkadaşına kahve içmeye gitti ben de senelik izindeyim yemek yaptım evi süpürdüm gerçi ben iyi bir ahçıyim restoran da çalışan insan hem yemek hem temizliği güzel yapar benim bakış açım şöyle ben eşime ne kadar yardım edersem o da beni gece uçurur nihayetinde de öyle oluyor ektigimi alıyorum
00 Yorumla
1 yılSen çalışmıyorsan evet temizlik yemek vs tolere edilebilir ama bir yere kadar ancak sen de çalışıyorsan kesinlikle olmaması gereken bir durum eskiler böyle alıştıkları için yetiştirdikleri çocuklar da böyle maalesef ancak bu yaşam tarzı seni çok yorar hele bide çocuğun olursa onların tüm yükü de senin omuzlarında olur unutma sende bu hayatı bir kere yaşayacaksın
00 Yorumla
1 yılBöyle olması normal değil her bir eşin mutlaka ev işlerine yardımcı olmaları gerek beraber yemek yapmak bulaşık yıkamak herkes yapabilir bence yeri geldiğinde elini taşın altına koyması lazım Allah'ın emanetine sahip çıkmak onu mutlu etmek gerekir👍🏻
00 Yorumla
1 yılSen onun için bi kölesin böyle adamlardan koca falan olmaz bebek yoksa boşa kendine bşka hizmetçi bulsun
10 Yorumla
1 yılBu işin limiti yok erkek ne kadar yardım ederse etsün ladına yetmiyor kendimden biliyorum hep daha fazlasını istiyor kadınlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNormal değil eşim gelirken markette ugriycaksa bir isteğin var mı diye sorar ev de yemek bulaşık dışında temizlik yapar ve cam bile sil demeden siler en azından bazı şeylerin üçünden tutması lazım eşinin
00 Yorumlaİkinizde çalışıyorsaniz eğer mecbur yardım etmeye lakin bir kişi çalışıyorsa eğer diğer kişi evin yükünü çekmek zorunda bence
00 Yorumla
1 yılBenim kocamda sağolsun böledir kendileri 😅
Allahtan çocuklara bakıyor, o yüzden bu diğer işleri yapmasada olur00 YorumlaHiç normal değil, sen çalışıyorsan eve maddi katkı sağlıyorsan her konuda işleri ortak yapmanız gerekir…
00 Yorumlaher anlamda erkek elinden geldiği kadar eşine yardım etmeli ki hep iş yükü azalsın hem de eşi ile geçireceği vakti olsun
00 YorumlaNormal değil eskiden kadınlar evde oturur ev işlerini yapardı. Koca da eve para getirirdi
Sen de işe gidip geliyorsan ortak yapılmalı00 YorumlaMaalesef çoğu erkek evi iş yapmak eziklik sanıyor ve karısınıda çalıştırmıyor kadın yeri evidir diyo
01 Yorumla- 1 yıl
Valla. brnce çoğu artık öyle demiyor.. eskiden di o.. çok kırsaldaysan bilemem.. her şey ortak arttik
1 yılErkek ev işi yapmamalı erkek üstün bir varlıktır evin reisidir son sözüdür imrenecek bir şey değil
01 YorumlaOlması gereken o aslında tabi yeri geldiğinde kadın da kocasına yardım eder çünkü her şey yardım ile olur
00 YorumlaEşinle bu konuyu konuş , veya bırak yapma ev pis kalsın evde yemek olmasın belki aklı başına gelir değer bilir
00 Yorumla
1 yılEvli değilim ama eşime istediği her konuda yardımcı olmak icin her seyi yapardım. esin böyle degilse bunu onunla konusman lazım
00 Yorumla
1 yılHanımım çalışan olsa yardım etmem lazım yoksa terbiyesizlik etmiş olurum yazık ama ev hanımıysa kısmi olarak yardım ederim
00 Yorumla- Devamını Gör (143)
Devamını Gör(188)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Kocası ev işlerine yardım eden kadınlara çok özeniyorum. Hayat müşterek değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler