- Erkek ev işlerine yardım etmeli mi?
- Öyle bir erkek bir adım önde midir?

1. Peygamber Efendimiz ev işlerinde mutlaka hanımına destek olurdu ama kadının fıtratında olan işlerde de destek olmak hariç karışmadan.
Kadın fıtratında olan işler: yemeğin yapılması, çocuk bakımı, evin estetiği ve ev ekonomisi konuları...
2. Günümüzde çalışan kadına her erkek destek vermek, çalışmayan her kadının akşam vakitlerinde eşinin yanında oturarak sohbet ile muhabbet vermek zorundadır, erkekler.
3. Evinde eşine ve evine saygı duymayan erkek bir müddet sonra eşinden de saygı görmemeye ve zamanla kadının erkekten soğumasına neden olur. Buna dikkat.
4. Kadınlar da 2de 1 ağızlarından düşmeyen şu biz hizmetçi miyiz sözünü silip atsın, her b. ku mükemmel yaptınız da sanki erkeğe hizmetçiliğiniz kalmıştı. Evlerde görüyorum, yatağını toplamaktan aciz, yemek yapmayı bilmeyen, bırakın evi, odasını bile temizlemekten uzak kadınlar topluluğunu! Adamı hasta etmeyin bu konuda!
Çok fena
Bir ki Türk erkeği dısında yemek yapan erkek görmedim arkadaşım sen nerede yaşıyorsun. Hatta yeni cumhurbaşkanı demişti kadınlar artık bıktı herşeyi kendileri yapıyor çocuk bakımını kendileri üstleniyor diye. Asır geçti be kardeşim öz eleştiri yapın kendinize toz kondurun bu ego nereye kadar
@Nemalazım güzelim ilk 3 maddeyi okumadın mı, ya da okuduğunu anlamadın mı? İşte her b. ka atlıyor her konu da mutlaka fikir sahibi oluyorsunuz. Biraz da okuduğunuzu anlamaya gayret edin!
Kadının fıtratı ev işi değil gecefısıltısı toplumun biçtiği rol o. Temel hayat becerileri yemek yapmak yediğin tabağı temizlemek giydiğini yıkamak. Senin yorumun temelde yanlış bide peygamber hayatını örnek vererek yanlış düşünceyi kabul ettirmeye çalışıyorsun. Nasıl bir kafa bu
youtube.com/shorts/0I9o2jgHkZ4?si=6JNBVIZb19ClgTY8
Senin hiç doğrun yok
@Nemalazım 1-3 arası erkeklere eleştiri ve bunu erkek olarak yaptım. Hem de en çok eleştiriyi erkeklere yaptım. 4. eleştiriyi de kadınlara bıktığımız ve hiçbir geçerliliği olmayan şikayetlerinden dolayı yaptım. Anlaşılıyor ki, Peygamber Efendimizin tavsiyesi kadınlara uğramıyor.
Ey ümmetimin kadınları dilinizle eşlerinize eziyet etmekten kaçının çünkü cehennemde ben en çok bu kadınları gördüm diyor hulâsa...
Güzelim ifadesi laubalilik değil, kızdığımda kullandığım bir sözdür.
Siz erkeklerle s. d. k yarışı yaptığınız müddetçe ne erkekler değişir ne de siz bu zihniyetle topluma katkı sağlamış olursunuz.
Lütfen polemik ve münakaşa olmasın istediğim için yazmazsanız sevinirim, aksi halde engellediğim 17. kadın olacaksınız!
Kadınlar duygularına yenik düştügü ve dedikodu yaptığı için diyor dil afetinden dolayı diyor her türlü yanlış kadınlara ait demiyor. Yoksa cennet neden anne ayağının altında olsun. Neden eşlerin ev işi yapması size ikrami görevi değil desin. Neden eve hizmetli tutmak süt anne tutmak zorundasınız desin. Bunlar demekki bizi yıpratıyor ya da insanı yıpratıyor ki ortak yapın görevi değil diyor. Siz mesajı yanlış yerden algılamışsınız. Engellersen engelle bu ileriye gitmeyen gerice kafada olan zihniyetteki her erkek kadınların tepkisini çeker dua et saldırmamişlar. Polemik yaratacak şeyler söylersen eleştrilirsin korkak gibi engelleme madem. Kadınların konuşmasından rahatsız olan erkek bu. Olur da haksız çıkarım diye tiptir titriyor. Senin beynin yokmu bana cevap veremiyo musun? Sen niye kadınlarla sidik yarıştırıyosun. Söylediklerimize hayır asla bunları yapmayı kesin diyosun. Az dinlemeye cesaretin olacak ezbere konuşma.
Buna yardım demek bana doğru gelmiyor. Çünkü şu an kadınların da büyük bir kısmı dışarıda da çalışıyor. Dolayısıyla ortak yaşam alanı olan evdeki işler de ortak sorumluluktur. Bunun dışında şu da var. Her ne kadar birçok kişi evde yapılan işi görmese de ev kadınlarının hiç bitmeyen bir mesaisi var. Sekizde işe gireyim beşte çıkayım gibi bir durum yok. Sabah başlayıp neredeyse uyuyana kadar devam eden, bitmeyen bir iş. Erkeklere sorsan çamaşırı bulaşığı makine yıkıyor der geçerler. Evet sma onlar makineye kendi girmiyor. Bitince kendi kendilerine yerlerine yerleşmiyorlar. İçtiği suyun bardağını bule makineye koymaktan aciz erkeklere göre ise bunlar iş değil. Hele çocuk varsa. Velhasıl erkekler yardım etmeli değil sorumluluk almalı.
Detaylı ve samimi cevabınız için teşekkür ediyorum.
Evet kesinlikle eğer yardım etmezse boşarım direk asla hiç bir şeye tahammülüm yok 😀
Tâbi tâbi 😄
Yaa dalga geçer gibi söylüyor birde😂boşarım tabi ne yapıcam başka 😂
Hadi bakalım 😄
Hayır ayak altın da dolaşmasın kimse😂
Gölge etmeyelim yeter.
Tabi gidin arkadaşlarinizla takılın
Ki KS'de rahat takılasınız.
Ev işinden oraya nasıl geldi konu
Sen buraya nasıl geldin.
Ben buradayım
Cevap
11Cevap
Bu bi hayal olmamalı hayat müşterek aynı evi paylasıyorsak zaten yardım etmeli.
Arada olabilir sanki ya
Mesela su içmem için getirdiği bardağı geri uzatabilirim. Ya da unutmazsam giderken mutfağa götürürüm.
Amin. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.
Yardım edilmeli mecrubiyet kaldığı durumlarda vs olabilir
Haklısın fistuk
sevgilim eşim olsa ona yardım ederdim.
Doğrusu bu.
Etmeli elbetde hamur açsın mantı yapsn ves kast etmiyrm mis yemeyi koyacam tabak çanak koydm çatalı da o getirsin. dha çok dış işlerinde yardımını isterim. bağ bahçe işleri fiziksel beni zorlayacak ama onu zorlamiyacak işler de yardım süper olur
❤️🌹❤️🌹
Yurtdışındaki insanlar hep öyle zaten. Türk erkekleri pek yapmıyor, sevmiyor. Bizim ailede kadın erkek ikiside yapar ayrımcılık yok. Herkes eşit. Olması gerekende o zaten. Zorlaştırmak yerine birbirinin işini hafifleştiriliyor. Bizde hem kadın , hem erkek işe gider çalışır. hemde ev işleri olduğunda dayım , büyükbabam vs eşlerine yardım ederdi mesela. yani olması gereken öyle bence.. bunları yapmayan birini istemezdim açıkçası. ailemden böyle gördüm, böyle istiyorum 😄
Teşekkürler güzel anlatım için.
Rica ederim
Hayatımda eşim olma ihtimaline yer vermiyorum. Ama farz edelim oldu. Beyefendi nasıl çalişiyorsa bende öyle çalişiyor olurum. Evin ekonomisine destek sağlıyorsam onun da ev işlerine katkıda bulunması gerekir. Basit şeyler isterim. Mesela ben ütü yapıyorsam onun ütülenmiş kıyafetleri askıya alması gibi. Geniş kapsamlı temizlik yaptırmam zira mutlaka bir kusur bulurum 🤣🤣🤣
Olabilir gibi 😃
ama mantıklı
Hepsi 😃
Pardon da yardım derken?
asli görevlerden bir tanesi zaten
Erkek evde iş yapıyorsa övgü beklemesin bir zahmet
😒😒😒😒
ha işine gelmiyorsa paralı hizmetçi tutabilir
Yürü be deli yürek 😄
Ev işlerine yardım edilebilir sonuçta ortak yaşam alanı bir bardak kaldırmak ya da market eşyasını yerleştirmek bu kadar zor olmamalı ya da makinayı boşaltmak gibi birde günümüzde kadınlarda çalışıyor ki erkeğe evde daha da fazla ihtiyaç duyuluyor
Teşekkürler, haklısın.
Rica ederim
Eşin yardım etmesi kadının kendini hizmetci gibi hissetmemesine yüklerinin azalmasına düsünüldügünü hissetmesine yardımcı olur ve eşittir mutlu cilveli enerjik güler yüzlü kadın 🙃💃🏼
Ooo cilve.
Herkes bir işin ucundan tutmalı. Bu zoraki görev ya da ben yapıyorum sen de yap diyince hayat arkadaşlığı olmuyor.
👏👏
Ev işlerini gene ben yaptığımda bi ton düğün masrafını niye yapayım s kerler o işi 🤣
🤭
Yok yok... Aman, aman Erkeğin elinin yağı pası ile kadının hamur işine karışılmaz mış...
Arada yardım edilebilir ya 😃
Ben de tabağın dibini ekmekle sıyırırım yıkaması kolay olsun diye.
: )
Evet kesinlikle evlilik annelik değil hayatı paylaşmak demektir bir kere bu yüzden eşinize hem saygı duymalısınız hem yardımcı olmalısınız beyler
Hayır hem dış işlerini hem ev işlerini yapan erkek
Benim hatun en büyük hayali bu ama mutfakta ayağına dolanan birini istemez.
Öyle bir hayalim yok, tek yaşamak hayalm
Neden ki
İki kişi yaşamak büyük sorumluluk, çekemem hiç
🙂
Ufak tefek şeylere yardım edebilir 🤔
Çok haklısın kesinlikle.
Yoo. Gerekirse etmeli hayat müşterek
Teşekkürler.
Bence hayat müşterek her şey beraber yapılabilir
Zor ya. On binde bir çiftte belki. Gerçekçi olmak lazım.
Hayalimiz değil ama yine de isteriz :d
Günaydın
Öylesini bulsam ev, araba benden.
Ahaha
Kesinlikle evet
: )
Hayal değil normal bir şey
Teşekkürler
Erkeğe ev işlerinde yardım edilmeli😅
Bak ya
Sağol ya ☺️☺️☺️
Her kadının hayalî erkek olsa ne acı olurdu
Bu soru pek öyle değil sanki 😀
Anlam bütünlüğü kuramayanlar da olabilir. Hiç sorun değil. Sizi de böyle buyur ederiz içeri. 😀
Anlayanlar yeter ya. İnan hiç sorun değil. 🤣
Adminlere şikayet ettim. Şimdi de cimere yazıyorum. 🙂
Derdini recebe anlatırsın. Yazdım cimere
Daha gelmediler mi kapına polisler.
3 yıl yatarsın 😃
Temiz çamaşır gönderirim artık 😮😮
Bence herkes hayali zengin bir koca ve hizmetçi
Ben kadın olsam ben de hizmetçi isterim 😃
Aynen öyle
Aslında bu bi gereklilik değil mi sonucta birlikte yaşıyoruz yardım etmeli bence erkekler
Tabiki. Hayat müşterektir
Herhalde ben arkasından tekrar temizledim.
Öyle bir hayalim yok
Öyle bir hayalim yok
Yemekte yapsın hatta aşçı olsun sjssjsj
Benim pek takıldığım bir konu değil
Evet. 😄
Jajaha
Çoğu için evet
Teşekkürler
çoğunun evet
Teşekkürler.
Olması gereken
Zannetmem