Merhaba. 1 yıldır evliyiz. Eşim ister sevgililik ister nişanlılık dönemi olsun çok titiz, bakımlə biriydi. 18 yaşından beri yalnız yaşıyordu haftanın 6 gününü yoğun çalıştığı için pazar gününü de hep ev temizliğine ayırırdı. Ben onu öyle tanıdım yani. Kendim de çok titiz biriyim, her şeyden iğrenirim. Belki bu özellil bizi bir birine bağladı. Evlendik evleneli bu adam değişti pasaklının biri oldu. Banyo yapmaya bile üşeniyor kavga kıyamet her seferinde banyoya sokuyorum onu, kıyafetlerini zorla değişdirtiyorum. İşten geliyor tüm gün ayakları ayakkabının içinde kaldığı için kokuyor öyle oturuyor asla çıkarıp ayağını yıkamıyor ben mecburen göndermezsen. Eve bir giriyorum ayak kokusu beyni deliyor adam rahatca uzanmış. Her seferin ya kusacak raddeyr geliyorum ya da kusuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım artık, çok yoruldum. Bir insan 1 yılda bu kadar değişir mi?
+1 yıleşin ağır bir depresyon sürecinden geçti mi? ciddi bir kayıp yaşadı mı maddi veya manevi olarak? çünkü temiz bir insanın bu denli değişmesi hiç normal değil bir insan neyse odur evlenmek için bu kadar zaman rol yapmış olamaz. insanız değişiriz dönüşürüz ama bu denli uçurum olmaz. eşinin psikolojisi bozulmuş bence, boşanmadan önce bir terapiye gitmeye ikna etmeye çalış bakalım. sen de aşırı temizlik huyunu bir nebze kırmaya çalış. adam fazla disiplinden de sıkılmış ve salmış olabilir. umarım bir orta yol bulursunuz
03 Yorumla
Soran+1 yılManevi bir kaybımız ikimizin oldu 10 haftalık bebeğimizi kaybettik. İkimiz de etkilendik evet ben 1 hafta ondan daha kötü durumda oldum hatta ama atlattık. Üzerinden 2 ay geçti artık. O yüzden mi bilemiyorum. Psikoloğa gitmeyi de reddediyor hep
- +1 yıl
kendisi belki acısını çok fazla içine gömdü, belli edemedi ya da acısını anlamlandıramadı tam anlamıyla yaşayamadı. her şey olabilir. psikoloğa ikna olsa keşke
Soran+1 yılÇabam o yönde. İkna etmek istiyorum. İnşallah başarırım🙏
En İyi Cevaplar
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet, bir insan bu kadar değişebilir. Kişilik, yaşam deneyimleri ve çevresel faktörler gibi birçok faktörden etkilenebilir.
Evlenmeden önce titiz olan bir adamın, evlendikten sonra pasaklı biri olması, aşağıdaki faktörlerden kaynaklanmış olabilir:
Anlaşmazlık. Evlilik, iki kişinin ortak bir hayat kurması ve bir arada yaşamayı öğrenmesidir. Bu süreçte, anlaşmazlıklar yaşanması normaldir. Titiz bir adam, eşinin pasaklılığından rahatsız olabilir ve bu durum, onun kendi temizlik alışkanlıklarını değiştirmesine neden olabilir.
Yorgunluk. Evlilik, sorumlulukların arttığı bir dönemdir. İş, ev ve aile gibi sorumluluklar, kişinin yorgun olmasına neden olabilir. Bu durum, kişinin temizlik ve düzen gibi konulardaki hassasiyetini azaltabilir.
Değişen öncelikler. Evlilik, kişinin önceliklerini değiştirebilir. Bir zamanlar temizlik ve düzen için çok zaman ayıran bir kişi, evlilikten sonra eşi ve çocukları için daha fazla zaman ayırmak isteyebilir. Bu durum, onun temizlik ve düzen konusundaki hassasiyetini azaltabilir.
Eğer evlenmeden önce titiz olan bir adam, evlendikten sonra pasaklı biri olduysa, bu durum sizin için bir sorun teşkil ediyorsa, eşinizle bu konuyu konuşmanız önemlidir. Eşinizle, temizlik konusundaki beklentilerinizi ve isteklerinizi açıkça belirtin. Eşiniz, sizin isteklerinizi anlamaya ve karşılamaya çalışacaktır.İşte size yardımcı olabilecek bazı ipuçları:
Eşinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Temizlik konusundaki beklentilerinizi ve isteklerinizi açıkça belirtin.
Eşinizle birlikte bir çözüm bulun. Eşinizle birlikte, sizin ve onun için kabul edilebilir bir temizlik standardı belirleyin.
Eşinize yardımcı olun. Eşinizle birlikte temizlik yapın ve ona bu konuda destek olun.
Umarım bu ipuçlarının size yardımcı olacağını umuyorum.21 Yorumla
Soran+1 yılÇook teşekkür ederim. En çok içimi rahatlatan, belki de yardımcı olan yorum oldu. Minnettarım🙏 Deneyeceğim
+1 yılYa benim babam bile kaç yaşında adam iş olsun olmasın dışardan gelir gelmez duşunu alır 😒
İnsanın önce kendisine saygısı olmalı.. Normal bir insan böyle yapmaz dpye düşünüyorum01 Yorumla
Soran+1 yılSebebini ben de anlayamıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 504 cevap paylaştı.
+1 yılDemek ki sana göstermediği yanları varmış gadası
12 Yorumla
Soran+1 yılŞaşkınım çok
- +1 yıl
Bende
+1 yılEvlilik öncesi beraber yasamissiniz. Esinizin degismesi acaba depresyon belirtileri olabilir mi? Deprosyana girildiginde genelde modu inanilmaz cok düsüyor. Eli kolunu kaldirasi gelmiyor. Ama eger depresyonda degilse sana evlilik öncesi gercek yüzünü göstermemis olabilir dicem ama bi insan temizlik icin de maske takilmaz ki😦
13 Yorumla
Soran+1 yılPsikoloğa gitmeyi de teklif ediyorum ısrar ediyorum hatta asla kabul etmiyor. Kabullenmiyor bir şeyi olduğunu
- +1 yıl
@Barış_LonelyForever kisi yorumda aciklamis sansini dene
Soran+1 yılOkudum. Deneyeceğim. Çok teşekkürler
Köprüden geçene kadar işte, sonra gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Maalesef, ciddi şekilde konusun.
12 Yorumla
Soran+1 yılO kadar süre insan nasıl rol yapar anlayamıyorun
Okurken senin yerine 10 kere boşandım
Depresyon olabilir bu arada
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet galiba. Psikoloğa da gitmeye ikna edemiyorum
- +1 yıl
Şaka bir yana evlilikte iyi kötü her şey olur olacak ayrılmayı düşünme derim. Belli ki böyle bir insan değildi bir şey onu tetikledi, bu süreçte sakin kalmaya çalışmalısın zor biliyorum. Onu buna tetikleyen şeyi bulup düzeltemezsen bile en azından rahatlatmaya yönelik şeyler yapabilirsin. Bu arada psikolojisi bozuk insanlara açık havada deniz kenarında yürüyüş vs çok iyi gelir
Soran+1 yılBoşanmayı henüz düşünmüyorum düzeltmek istiyorum onu. Rahatsızlığı belki var ama kendisi kabullenmiyor psikoloğa gitmeyi reddediyor. Yürüyüş de yaptıramıyorum maalesef çıkıp gezelim dediğimde de kabul etmiyor. Tamamen başka birine dönüşmüş durumda. Dediklerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim
Kimse evlenince değişmiyor.
Sevgililik döneminde en iyi halini gösteriyor sadece.
Burada olan kişinin esas halini görmek, özünü görmek yani.00 YorumlaNaısl olsa yapıyor diye salmış bi yapma mecbur oda yapıcak
06 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmıyım? Duş almıyım mı ben de? Pis pis mi dolaşayım yani? Ölürüm ben öyle ya😔
Soran+1 yılBunu yapa bilirim evet. Çok teşekkür ederim ama son çare olarak artık. Güzellikle halletmek istiyorum henüz
Soran+1 yılZaten durum cidden öyle kaç kere kustum kendisi de görüyor.
+1 yılNasıl olsa her şeyi yapacak biri var artık ama insan kendi temizliğini yapar enazından ya 😁😁
02 Yorumla
Soran+1 yılBanyosunu onun yerine ben yapamam ki ama
- +1 yıl
Evet onu diyorum bende 😅😅
+1 yılbence daha önce de öyle imiş ama evlenmeden önce göze hoş görünmek için kılık değiştirmiş
014 Yorumla
Soran+1 yılKaç yıl sürdü yaa kaç yıl insan öyle rol yapamaz ki
- +1 yıl
insan koynundaki karısını kocasını çaktırmadan aldatabiliyor ise bunu haydi haydi ye yapar
Soran+1 yılKorkunç bir şey bu
- +1 yıl
yapacak tek şey var ya bakımlı ol benim ol ya da bakımsız ol seks falan yok de erkek dayanamaz cinsellik olmadan çünkü
Soran+1 yılÖyle şart koşarak nereye kadar? Güzellikle düzeltmesi daha iyi olur bence
- +1 yıl
laftan anlamayanın hakkı kötektir derler bence denemekte fayda var zaten fazla bir şey kaybetmezsin temiz yatağa girmediği için zaten az seks hayatınız vardır
Soran+1 yılEvet cinsel hayatımız mahvolmuş durumda. Bilmiyorum. Kendine çeki düzen vermezse bunu da denerim. Çok teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim cinsel hayatınız erken boşalmasından dolayı mı mahvoldu yoksa temizlik yönünden mi ya da seni tatmin edememesi yüzünden mi
Soran+1 yılTemizlik yüzünden
- +1 yıl
anladım allah yardımcın olsun canım inşallah düzelir yoksa ya seksten uzak başkasına yakın olursun ya da bu gidiş ile boşanırsın
Soran+1 yılEvli olduğum sürece başkasıyla olmam söz konusu bile olamaz midem kaldırmaz onu ama boşanma ola bilir böyle devam ederse
- +1 yıl
valla evliler eşleri yüzünden daha çok aldatıyorlar yani cinsellik ilgisizlik bakım yüzünden
Soran+1 yılHayır ben onlardan değilim
- +1 yıl
okey sen bilirsin by
+1 yılEvlilikle sevgililik çok başkanaynı çatı altına girmeden tanıyamazsın demediler mi
011 Yorumla
Soran+1 yılNişanlıyken aynı evde yaşıyorduk. O zaman temiz biriydi evlendik o temiz adam gitti bu geldi
- +1 yıl
İşte evlilik başka aşkoo cinsel olarak bile heyecan kalmıyor
Soran+1 yılEvlendi diye insan pisleşmez ki amaa
- +1 yıl
Yaani bilemedim aşkoo bıkmıştır belki
Soran+1 yılBanyodan mı? İlk defa duyuyorum bu da bana denk geldi ya kahretsib
- +1 yıl
Yapcak bişe yok aşkı millette ne sıkıntılar var
Soran+1 yılBu da çok ciddi bir durum benim için. Aşırııı iğrenen biriyim çünki.
- +1 yıl
Adamada yanaşamıyorsun pis olunca
- +1 yıl
Bna fyzsnd özeldn
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Sen bilin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılazeri erkekleri öyle.. evlenince pisleşiyolar. Tr ye gel sen.
01 Yorumla
Soran+1 yılNe azeri erkekleri?
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyi insan ilişkiye bile girmek istemez, kendine saygısı olsun biraz ya
06 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorum zaten midem almıyor
Cevap sahibi+1 yılNe zamana kadar böyle devam edecekse
Soran+1 yılBilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBiraz kendini geri çek, duşa girip gelsin, kaç güne bir duş alıyor
Soran+1 yılGeri çekmekle olmuyor ki ama ben geri çekersem hiç duşa girmez diye korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılO kadar mı ya yuhh yani insan rahatsız oluyor. Ben kendimi kontrol ediyorum mesela. Serviste bir kadın var 3 gündür ter kokuyor düşün yani 30 dk zor duruyorum senin durumun daha vahim
Gizli Üye(30-35)+1 yılnumara mi yapmis.. ee sen bunla. birlikte olmazsin ki
010 Yorumla
Soran+1 yılO kadar süre insan nasıl numara yapar ki
Cevap sahibi+1 yıltemiz insan temizdir mk evlendi diye dus almayi birakmazki.. kesinlikle rol yapmis
Soran+1 yılNe bileyim ya. Çok uzun süre sevgili olduk, uzun bir süre de nişanlı kaldık o sürede de aynı evde yaşadık. Hiç böyle değildi
Cevap sahibi+1 yılsende istemedigi bisey mi var? kavganiz oldu mu
Soran+1 yılHayır. Hiç bir sorunumuz yok
Cevap sahibi+1 yılee boyle yapinca cinsellikte cekilmez b. ktan bi hal alir. cinsellik sevmiyor o zaman
Soran+1 yılOnun olsun cinselliği falan istemiyorum yeter kio YIKANSINN
Cevap sahibi+1 yılles gibi kokuyodur be tiksindirici. alma yataga baska yerde yatsin da. sormaidn mi hic sebebinne. ayril mk cekilmez ki pis biri
Cevap sahibi+1 yılozelden yazarmisin? evet seni tanimak istedim istersen tabiki
Soran+1 yılHayır teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyak spreyi alsın eve geldiğinde duş alacaksin diye söyle
01 Yorumla
Soran+1 yılTek sorun o değil ki
İşlerini yapma. Bazı erkekler yapan biri varsa elini işe vurmaz.
Ya boşanırsınız
Ya da düzelir
🫣01 Yorumla
Soran+1 yılBanyosunu zaten kendisi yapmalı ben yapamam ki
+1 yılBüyü felan mı var ne bu
01 Yorumla
Soran+1 yılBüyü sanmam
+1 yılİnsanoğlu her şekilde değişir
02 Yorumla
Soran+1 yılPisleşmek de değişmeyee dahil mi?
- +1 yıl
Aynen dahil
+1 yılEşinizin psikolojik bir problemi olabilir.
04 Yorumla
Soran+1 yılKabullenmiyor bunu da. Ne yapacağımı bilmiyorum artık
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun, sen yindede bir iyice gözlemle emin ol vardır birşeyler
Soran+1 yılGözlemlerim ve inşallah bir psikoloğa gitmeye ikna ederim. Çok teşekkür ederim🙏
- +1 yıl
Rica ederim 💚
+1 yılO biseyler kullaniyodir ot falan
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ya kullanmıyor
Allah yardımcın olsun
08 Yorumla
Soran+1 yılOff sağolun
Soran+1 yılGaliba ona doğru gidiyoruz
Soran+1 yılAmin
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılTiksinç midem. kalkti ya
06 Yorumla
Soran+1 yıl😔
- +1 yıl
Neyse valla isin zor kolay gelsin
Soran+1 yılBöyle giderse boşanmayı düşünüyorum. Böyle yaşayamam ben çünki iğrene iğrene öleceğim yoksa
- +1 yıl
Ya tamam inan midem. kalkti git bosa bisiler yap bencede oyle erkekmi olur
Soran+1 yıl😔😔 evet
- +1 yıl
Bisey diyemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılKisisel bakimlarina dikkat etmiyor mu evlendikten sonra
05 Yorumla
Soran+1 yılHayır işte banyoya bile zorla sokuyorum
Cevap sahibi+1 yılSende onun gibi yap birlikte olacagin zaman hic dikkat etme bakalım ne yapacak
Soran+1 yılBen yapamam ki. Kendi kendimden iğrenirim o zaman da. Birlikte olamıyoruz çünki olursak üstüne kusa bilirim bakımsızlığını hatırlayıp
Cevap sahibi+1 yılVaktin var mı tkp edebilir misin
Soran+1 yılHayır melesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılDemekki yalnız değilmişim
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye böylesiniz?
Cevap sahibi+1 yılYazacaktım da gizlisin
Soran+1 yılNe farkeder?
+1 yılDepresyonda olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum. Belki de
sen başak burcu 🤔🤭😉😄
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır aksine o başak burcu. Ben ikizler
Sen varsın nasıl olsa sen yaparsın diye yapmıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılBanyosunu da ben yapamam ki acaba
+1 yılDağıtmış kendini
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok dağıttı
hoş geldin yeni fobi
01 Yorumla
Soran+1 yılHer keste böyle olmaz ya korkma
Rol yapmış
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar süre? Hayret
+1 yılSize güveniyor
01 Yorumla
Soran+1 yılGüvenle ne alakası var ki?
+1 yılZor Allah yardımcın olsun boşan semde verme
07 Yorumla
Soran+1 yılBöyle giderse boşanmayı düşünmüyor değilim. Böyle yaşayamam çünki
- +1 yıl
Yaşama boşan hayatını kurtar
- +1 yıl
Boşan bak o kararından vazgeçer
Soran+1 yılGaliba öyle yapacağım
- +1 yıl
Hayırlısı olsun eklermisin
- +1 yıl
Konuşalım mı
Soran+1 yılHayır
Hayır ne alaka
00 Yorumla
+1 yılkötü olmuş gerçekten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğişir tabi
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılsana nunaara yapmis
021 Yorumla
Soran+1 yılO kadar süre nasıl numara yapar ki. Birlikte de yaşadık hem böyle değildi
Cevap sahibi+1 yılacaba sana tepki mi veriyor. kilo mu aldin bakimli mi degilsjn ya da tartisiyomusunuz. cinsellik mi yok sebep ne?
Soran+1 yılHiç biri. Kilo falan almadım, bakımlıyım da. Tartışmadık da her şey yolunda bir sorunumuz yok
Cevap sahibi+1 yılbaskasi mi var bunun hayatinda. ?
Soran+1 yılYa başkası napsın böyle pis adamıı? Başkaslnı bulan daha bakımlı olmaz mı?
Cevap sahibi+1 yılsende haklisin. kimse uyarmiyor mu bunu isinde filan. boyle devam eder mi nereye kadar?
Soran+1 yılKendisi patron kimse cesaret edemez bir şey demeye
Cevap sahibi+1 yılcalisani demiyor is yaptiklarida mi demiyor. ulan hayvan yikanmiyor musun diye
Soran+1 yılNe bileyim kii. Ben evde duyorum da ne oluyir sanki
Cevap sahibi+1 yılsevisme ya yapma bunla bisey kadinlikta yapma ayni yataktada yapma.
Soran+1 yılYapmıyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılkotu bi evlilik olmus boyle napicaksin
Soran+1 yılBoşanırım herhalde fazla sürmez
Cevap sahibi+1 yılhayati berbat etmis. bana mesaj dan yazmani isteyebilir miyin senden
Cevap sahibi+1 yılmumkunse tanimak istiyorum seni
Soran+1 yılHayır mümkün değil. Teşekkür ederim cevaplar için
Cevap sahibi+1 yılseni ikna etmenin bir yolu yokmu. tum. imkansizliklari kullansak?
Soran+1 yılYok
Cevap sahibi+1 yıltemin ederim seni ummadigin bisey olmaz. lutfen?
Cevap sahibi+1 yıluykum yok merak etrim seni boyle konusalim buda sorun degil galiba?
Cevap sahibi+1 yılgunaydinn 🙂
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat