Ev temizliği hepimiz için çok önemli, en büyük yardımcımız da bezler!
Masa, tezgah, fayans, dolaplar derken yanından ayırmadığın bezlerin hijyenik olduğundan emin misin? Uzun süre kullanımda koku yapması veya çamaşır suyunda bekletmek çok zahmetli bir işe dönüşebiliyor. Bez yerine havlu kağıt kullanmak da bütçeyi artırabililiyor. 😥
Sen de bazen “hem dayanıklı hem hijyenik bir bez olsa da bu dertlerden kurtulsam” demiyor musun?
O zaman güzel haber: Mutfak bezi gidiyor, yerine koku yapmayan ve hızlı kuruyan Solo Hijyenik Temizlik Bezi geliyooor! 😍

Temizlikte yeni yardımcın olacak Solo Hijyenik Temizlik Bezi’nin özellikleri neler?
Hem hijyenik hem hesaplı! Ultra hijyeniktir; hızlı kurur, koku yapmaz. Hem deterjanlı hem deterjansız kullanıma uygundur; temizler, yıkanır, durulanır ve tekrar kullanılır. Bir paket bez fiyatına uzun süreli kullanım sunar ve evin her yerinde kullanılabilir. Hijyen desen var, bütçe dostu olmak desen var. 🥰
Az yaprakla çok iş! Tek yaprak 20 kullanıma kadar dayanır, bir paket 400 kullanıma kadar yeter. 20 kullanım sonrasında kendiliğinden parçalanır, bu sebeple koku yapması imkansızdır. Mutfak, banyo, salon nerede istersen kullanabilirsin; pratiklik desen var, her yere yetişmek desen var. 🥰

Zahmetsizce evini temizlemek isteyenler ama hijyen konusunda da hassas olanlar, kullandığı bezlerin kaprislerinden bıkanlar Solo Hijyenik Temizlik Bezi’ne bayıldı, sen de dene. 🥰
“Hoşça kal hijyenik olmayan bez, hoş geldin Solo Hijyenik Temizlik Bezi” demeye hazır mısın? Bu konuda fikirlerini merak ediyoruz. 🤩
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
355Cevap
Merhaba,
Şunu kabul etmek gerekir ki temizlikte kullanılan çoğu bez ilk kullanımdan sonra eskisi gibi olmaz. Ne emiş gücü ne toz toplama durumu eskisi gibi olmaz. Ve illa ki üzerinde önceki işlemden bakteriler barındırır. 😏😏
Ancak solo bu konuda üzerinde bakteri barındırmayan bezler üretmiş. Böylece hijyenik bir temizlik vaat ediyor, bezler üzerinde bakteri tutmayan bir yapıya sahip çünkü. 20 kere kadar kullanımı var tek bezin. Bir ruloda 20 bez var diye biliyorum. Güzel bir sayı çıkıyor ortaya 😍
Kullanışlı bir ürün.
Tabiiki de. Temizlikte kullandığım bezlerin hijyenik olmasına önem veririm. Çünkü hijyenik olmayan bir şeyin hijyen sağlamasını bekleyemem. Bu konuda da Solo'nun temizlik bezlerine güvenebilirim. Oldukça pratik ve kullanışlı hijyenik ürünler.
Hijyenik bir ev temizliği için kullanılan bezlerin temizliği çok önemlidir. Temizlik yaparken kullanılan bezlerde oluşabilecek bakteri ve kir birikimini engellemek için aşağıdaki noktalara dikkat etmek önemlidir:
1. **Düzenli Yıkama:** Kullandığınız temizlik bezlerini düzenli olarak yıkamak gereklidir. Bezleri tek seferde kullanmak ve sonra yıkamak, bakteri üremesini engellemeye yardımcı olabilir.
2. **Sıcak Su ve Deterjan:** Bezleri yıkarken sıcak su ve etkili bir deterjan kullanmak, bakteri ve kirlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
3. **Çamaşır Suyu:** Bezleri yıkarken çamaşır suyu eklemek de bakteri ve mikropların öldürülmesine yardımcı olabilir. Ancak çamaşır suyu kullanırken dikkatli olunmalı ve ürünün etiketindeki talimatlara uyulmalıdır.
4. **Ayrı Yıkama:** Temizlik bezlerini diğer giysilerinizden ayrı olarak yıkamak hijyen açısından daha iyidir. Böylece bakteri ve kir transferi engellenmiş olur.
5. **Kurutma:** Bezleri yıkadıktan sonra iyi bir şekilde kurutmak önemlidir. Islak bezlerde bakteri üremesi daha hızlı olabilir.
6. **Sürekli Temiz Bez Kullanımı:** Temizlik sırasında sık sık bez değiştirmek, yüzeylerin temizliğini daha etkili hale getirebilir ve bakteri transferini önleyebilir.
7. **Tek Kullanımlık Ürünler:** Tek kullanımlık mikrofiber bezler veya havlu kağıtlar gibi ürünleri kullanmak, hijyen konusunda endişeleri azaltabilir.
8. **Hijyenik Saklama:** Kullanılmış bezleri temiz bir şekilde saklamak da önemlidir. Kirli bezleri hava almayan kapalı bir kap içinde bekletmek bakteri üremesini engelleyebilir.
Evin hijyenini sağlamak için temizlik malzemelerine ve bezlere gereken özeni göstermek, sağlığınız için önemlidir. Eğer bezlerinizde kötü koku, leke veya bakteri birikimi fark ederseniz, bu bezleri yenileriyle değiştirmek en sağlıklısı olacaktır.
Hijyenin gerekli olduğu bir kaç yer var. Bunun dışındaki hiç bir yerde hijyen gerekliliği yoktur. Hijyen sanayi devriminin insanlığı pazarlığı büyük bir propagandadır. Bu ülkede tarlada doğan pek çok insan var. Hayvanlar her yerde doğuruyor. Eğer hijyen gerekli bir şey olsaydı hiç kimse sevişemezdi.
Hijyen canlıların bağışıklık sisteminin gelişmesini engellemektedir.
Hijyenin gerekli olduğu yerler:
bakınız : İsveçli Bilim Adamları: Bulaşığı Elde Yıkamak Daha Sağlıklı araştırması
@Solo size temizlik görevlisi ablam ile bir alışveriş minicik hikayemi anlatacağım...
markette o başka reyonda ben başka ve ona sordum"abla tuvalet kağıdı markası hangisi?"cevap "bambu bambu bambu"ara ara yok market görevlsiine sorudm bana dedi ki"o marka kalmadı" bende gittim @Solo aldım kasaya geldik bana dedi ki "bak hah bulmşsun işte hani yoktu?"meğer @Solo tuvalet kağıdı ambalajında görselindeki bambulardan bahsediyormuş :D :D :D
İyiki varsın @Solo
Ülkemizde genelde temizlik gereçlerini kirden ve mikroptan arındırmak için saatlerce çamaşır suyu ile seyreltilmiş suda bekletmek tercih edilir. Oysa bu yanlış bir davranıştır. Temizlik gereçleri 30 dakikadan fazla bu suda bekletilmez. Daha uzun süre yapılan bekletmede gereç üzerindeki mikroorganizmalar bağışıklık kazanarak üremeye başlar. Hijyen sağlamak yerine daha çok mikroorganizmanın üreyerek gerecin iyice kirlenmesine neden olunur. Kötü bir koku oluşur. Uzun süre çamaşır suyu ile seyreltilen gereçler bu sırada yıpranır ve kullanma ömrü kısalır.
Düşünmüyorum, bu yüzden evde toz almak için ayrı bez, masa silmek için ayrı bez, işte kapı silmek için ayrı bez, tezgahı temizlemek için ayrı bez... Uzayıp gidiyor bu da bütçeye zarar 😕
En iyisi @Solo gibi kaliteli, hijyenik ve çabuk kuruyan hijyenik temizlik bezi kullanmak.
Kullandıktan sonra makineye atıyorum aslında açıkçası hijyenik olduğunu düşünüyorum sonuçta yıkanıp temizleniyor fakat kullan at olanlar daha maliyetli olsa da şahsen kullan at ürünleri daha hijyenik ve pratik olabilir. Ürüne baktım denicem bizim burada marketlerde henüz göremedim.
Kanka şimdi hijyenik olmayan bez mi var kafam karıştı :D bezi kirleri yesin yutsun diye kullanıyoruz daha sonra biz yıkıyoruz haliyle hijyenik olmaması bizim suçumuz olur. Yıkamayı beceremediysek yani püüü :D Normal bezlerde covid-19 varsa başkaa :D
Yani genelde artık insanlar kaliteden ziyade markadan ziyade maddiyat düşündüğü için başka ürünlerde tercih edebilir Ama solo ürünleri de kaliteli teşekkürler
Temizlikte kullanılan bezlerin Evet önemi var ama o bezi kullanırken kullandığın deterjan önemli bezden çok kullandığın temizlik ürününün markası kalitesi önemli
Temizlikte Kullan at ürünleri tercih etmem o ürünleri elde ederken ağaçlar kesiliyor su tüketiliyor kullanjm sonrasında bile doğaya zarar. Onun yerine mikrofiber bez cam bezi vs kullanıyorum. Haftada bir bütün bezleri çamaşır makinesinde yıkıyorum
Gerçekten hem ekonomik hem kaliteli hem de çocukluk dönemlerimize götüren güzel bir ürün, bu içeriği hazırlayan ve emek harcayan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Emeğimize sağlık Yani genelde artık insanlar kaliteden ziyade markadan ziyade maddiyat düşündüğü için başka ürünlerde tercih edebilir Ama solo ürünleri de kaliteli teşekkürler
Emin olmasam kullanmam dicem zaten kullanmıyorum anam yapıyor ama sebebinin detaylarını bilmiyorum ama tuvalet kağıdı olsun kağıt havlu olsun vs. vs. Hep solo solo solooo 😅
O değil de millet ıslak mendilleri hijyenik diye kullanıyor ama bakteri yuvası oldugunun farkında değiller. Sıvı sabunlar da öyle. Bizim milletin temizlik algısı ters çalışıyor.
Çamaşır suyu veya sirke, saf sabunla kirli bezlerinizi sıcak su ilave ederek misler gibi yapabilirsiniz. Hijienik olmak çok önemli..
Benim için solo farketmiyor ben bir güzel bezi sirkeli suda kaynattiyorum. Zamanı doluncada atıyorum. Kaynatılamayacak bez türlerini de kullanmiyorum. Ama yazı güzeldi teşekkür ediyorum.
Geçen gün annemle bundan bahsettik. Yere kahve döküldü konusu açıldı. Alıp denemeyi düşünüyoruz açıkçası. Marka çok kaliteli zaten normal havlu kağıtlarını kullanıyoruz.
Solo hijyenik temizlik bezlerini duymuştum ama deneme fırsatım olmadı. Benim gibi pratik temizlik sevenlerin işine yaracaktır. İlk alışverişte sepetime ekleyeceğim, kullanışlı görünüyor.