Bazı kayınvalideler ev işlerine çok takıntılı. Beceriksiz olduğunuzu düşünüyorlarsa eleştiriyorlar. Üstelik bazen tuhaf şekilde! Kayınvalidenizin bu sözlerine alınır mıydınız?
Kayınvalidenizin "gelinim temizlik işini beceremiyor ama yine de onu severim" demesi sizi kırar mı?
Böyle laflara gerek yok. Kendini bilen bir insan tam tersi gelinin korur. Oğlunun eşini kendi kızı gibi görmeli. Öyle diyen bir validenin kendi kızı hakkında da öyle denilmesi ne hissettirir acaba. İnsan olmak buralarda belli oluyor işte. Herkes mükemmel değil, herkes her konuda çok güzel değil. Açık varsa kapatırsın başkalarına malzeme etmezsin.
Beceremediğimi düşünüyorsa ve iyi niyetliyse bunu gelir bana söyler ve öğretmeye çalışır gidip orada burada gelinim beceriksiz diye söylenmez diye düşünüyorum. Kendi kızı için aynı hassasiyeti göstermeyip gelinin çok üzerine giden insanların pekte iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum
Aşağılık kadın beni kıracak o kadar çok şey söyledi ki bu cümle haff kalır. İğreniyorum bu yüzden ondan. Sesini duymak bile tüylerimi dken diken ediyor. Nir insana saygı duymak için yaşına hürmetten vazgeçirdi beni bu aşağılık mahlukat.
Tabii ki kırılırım, ama ne kadar saygı duysam da beni bu tavırla sürekli incitmesine izin vermem. Düzgün bir üslupla bir daha bu şekilde davranmamasını isterim.
Bu çoğu kayınvalide de var sanırım. Arkadaşlarım da bu durumdan yakınıyor ama sırf eşleriyle kötü olmamak için susuyorlar. Bu çok yanlış, kim olursa olsun kimse kimseyi ezemez buna izin vermemeli. Ben asla susup boyun eğmem dilim ağırdır biraz.
Teşekkür ederim ama zaten olması gereken bu değil mi? Nasıl bir topluluk içindeyiz ki olması gereken hareket yapıldığında takdir görüyor bazen çok garip geliyor bana 🙄
Herkes kendi evinin önüyle uğraşsın boşverin. İş yerlerinde bende çok gördüm. Erkekler arasında da oluyor ama saygı çerçevesinde ağzının payını verip oturtuyorsun yerine gerisi benim kafam rahat olduktan sonra önemli değil 😇