Evde uzun zamandır kullanmadığımız bir davul fırın var, ankastre fırın bozuldu gelip alacaklar bakacaklar ne olduğuna ama fırın kullanmam lazım, içi çok kirli ve paslı olarak beklemiş davul fırın temizliği nasıl yapılır, bir fikriniz var mı?davul fırın
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Davul Fırın Nasıl Temizlenir?
Eskiden evlerde sıkça kullanılan davul fırınlar, eskisi kadar yaygın olmasa da hala kullanılmakta. Haliyle yapıca eski olabileceği için düzenli temizliğine de dikkat edilmeli. Yine de bilmeyenler veya farklı temizlik yöntemleri keşfetmek isteyenler için davul fırın temizliği nasıl yapılır biraz bahsedeceğim.
Birinci Adım: Sirke ve Karbonatı Karıştırın
Öncelikle davul fırını temizlemek için kullanacağınız doğal karışımı hazırlayın. Yaklaşık bir su bardağı sirkeye 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımın fırının yağlı, kirli her noktasına erişmesini sağlayın ve kısa bir süre lekelerin çözünmesi için bekletin. Daha sonra hazırladığınız bu karışımla fırınınızın içini sünger, fırça veya bez yardımıyla temizleyin.
İkinci Adım: Fırınınızın İçini Temizleyin
Davul fırın temizlemede bulaşık süngeri oldukça kullanışlıdır. Eğer bez yumuşak gelir, fırça da fırına zarar verebilir diyorsanız, bir bulaşık süngerini, hazırladığınız karışıma batırın ve fırınınızın içini silin. Fırınınızın içinin tamamını bu karışımı kullanarak silebilirsiniz.
Üçüncü Adım: Durulayın ve Kurulayın
Nemli temiz bir bez yardımıyla fırınınızın içini durulayın ve ardından kuru bir bezle de kurulayın. Bir süre fırınınızın kapağını açık bırakıp havalandırabilirsiniz.
Ben bilmem ama bir anımı anlatmak isterim. Belki 10 yıl önce bir fırınımız vardı. Bayram arifesi bilirsiniz tatlılar, yiyecekler, içecekler alınır. Biz de baklavayı açmışız fırına vereceğiz. Bilmiyoruz da nasıl temizlenir. Neyse fırını ısınmaya beklettik. 5-6 dakika sonra fırından böcekler çıkmaya başlamıştı. Her köşeden çıkıyorlardı. Sonra güzelce temizlemişlerdi. Siz siz olun temizleyin. :)
Valla yıl 2023 23 yaşındayım İstanbul’un göbeğinde oturuyorum ve davul fırın kullanıyorum 😂 bende termustatlı dönenlerden var ben bununla devam ederim yola ama temizlemem lazım 😂 bi gelip bakıyım dedim kimler neler yazmış. Bozarım diye de korkuyorum. İnşaallah bozmam yağ sökücelerle girişicem. 😂