Fırının iç kısımlarında yanık kalıntıları var, bazılarına ulaşamıyorum, temizleyemiyorum yani, ankastre fırın nasıl temizlenir, ne önerirsiniz bana?fırın temizliği
Alışveriş & Hediyeler konusunda 441 cevap paylaştı.
Merhaba, Fırın içerisinde pişme esnasında çevreye yağların yayılması sonucunda ve fırın pişirme işlemini bitirdikten sonra 20 dakikalık dinlenme/bekleme işlemi sonrasında oluşan buharların neden olduğu lekelerle kirler oluşur. Bu lekeler her pişirme sonrası temizlenirse lekeler inatçı olmayacağı için temizlik işlemi daha kolay olur. Yine de ankastre fırın nasıl temizlenir, ankastre fırın yanıklarını temizlemek için nelere ihtiyacımız var konularında yardımcı olacağım.
Ankastre Fırın İçi Temizliği Nasıl Yapılır, Nasıl Parlatılır?
Ankastre Fırın nasıl temizlenir?
İlk önce fırının içerisindeki tepsiler ve fırının ızgarası dışarıya çıkartılır.
Eğer forum ızgarasının takıldığı yan demirler de çıkıyorsa onlarda dışarı çıkartılır. Her fırında yan demirler çıkmıyor çünkü.
Daha sonra fırın tepsileri ve ızgaranın üzerine yağ çöz sıkın 15 dakika kadar bekletin.
Fırın tepsisiniyse süngerin yumuşak kısmıyla temizleyin ki çizilme olmasın.
Hem fırın tepsisini hem ızgaraları deterjanla da güzelce yıkayıp duruladıktan sonra pamuklu bir bezle kurutun. Yoksa metal eşya oldukları için paslanma yapabilirler.
Fırın İçi Yanıklar Nasıl Temizlenir?
Fırın İçi Yanıklar Nasıl Temizlenir?
Fırın içinin her yerine fıs fıs yardımıyla yağ çöz püskürtelim.
Sonra yumuşak bir fırça yardımıyla yağ çözü oval hareketlerle her yere dağıtalım. 15 dakika bekletelim.
Ardından deterjan su yardımıyla fırın içini çepeçevre silelim.
Daha sonra durulayalım.
En son işlem olarak mikrofiber bir bezle kurulayalım.
Fırın içi yanıklarınız çok inatçıysa diş fırçası yardımıyla yağ çözle ovabilirsiniz. Ardından sirkeli su ve deterjan karışımı ile silebilirsiniz.
Ankastre Fırın Temizlemek İçin Hangi Ürünler Kullanılır?
Ankastre fırın temizliğinde kullanılabilecek bir temizleyici arıyorsanız, önerebileceğim en iyi ürünlerden birisi Yağ Çözücü Sprey olacaktır.
Fırın içi temizliği özel bir temizlik ister, salt deterjanla yapamazsınız. Bunun için özel satılan fırın temizleyicilerden edinmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.
Yine donmuş yağ lekeleri için yağ çözücü ürünlerden hem fırın içi hem fırın aksesuarı hem de fırın camlarını silerken faydalanabilirsiniz.
Fırın içerisinde elbette doğal yöntemler de kullanabilirsiniz. Ancak illa ki ek bir deterjan takviyesi olacaktır. O yüzden kullanacağınız temizleyicileri özenli seçin.
Ben temizlerken kapağını çıkarıyorum ve yağ çözücü ile ovalıyorum. Diğer iç kısımları hassas olduğu için sadece nemli bir bez ile tozunu alıyorum o kadar.