Evlenince temizlik işini direkt karşı tarafa yıkan birisi ile yaşamak zorlayıcı olabilir. Biz kendi aramızda evlenmeden önce evin işleri konusunda sohbet arasında konu olarak geçirdik, mutabık da olduk ama öyle bir sorumluluk yıkma durumuna hiç girmedik, girilmemesi de gerekiyor. Sonuçta evlenecek kişiler evde tek başına kalmayacağı için kendi sorumluluklarını yerine getirmeleri, her iki tarafın da yükünü azaltacaktır.
Temizlik işi sende diyince köpek gibi kadını kullanacak değil haliyle evin düzenini kadın sağlar adam işe gidip para kazanır kadında evin yemeğiyle temizliğiyle vs ilgilenir adamda tabikide karısına kıyamaz yardımcı olur böyle bişey için evlenmekten vazgeçeceksen babanın evinde otur zaten
Bir erkek için diyorum adam dediğin yattığın yerden belli olur derler ya durumun özeti budur aslında. Marifet temizlik yapmakta değil aslında yaşadığın yeri temiz kullanmakla alakalıdır. Kendisine saygısı olan, titizliğine önem veren birisi özellikle bir erkek için süpürge tutmak, paspas atmak, iki bardak yıkamak ya da çamaşır asmak dert olmaz. Kendisi için yapar zaten.
Kadın çalışsın veya çalışmasın, beni ilgilendirmez.
Mutfak görevi kadının, temizlik ve ütü de...
Ama çamaşır ve bulaşık için aynı zorunluluğu koşmam, erkek de kıçını koltuğa koyup TV seyretmesin, çamaşırın, bulaşığın gereğini yapsın. Unutmadan, ağır ve boy işleri de erkekte...
Benim sevgilim tek yasiyor. Ben cogu zman ona yardim ediyorum superge olsun, etrafi toplamak, lavabosu tikaliydi felan. Her zman yardim etmem lazim. Cunku Ben onu seviyorum bu kadar basit.. O da yemek yapiyor Camasir yikiyor diye bise yok. Musterektir bunlar.
Ciddi olursak, çalışmiyorsam ben yaparım zaten ama yararı yoksa zararı da olmasın temiz ve titiz olduğu sürece dağıtmaz zaten devamını hallederim. Kendimden başkasının ışını sevmem zaten ama yan gelip yatmak yok karpuz büyütemeyiz. Çalışıyorsam zaten herşey ortak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla bana uyar ben ev işlerini severim iş yaparkende yalnız olmayı severim kafam rahat trmizliöimi yapayım sonuçta o ev benim evim benim çocuklarım kalacak. Kadın eli kadar olmaz erkek eli kadın ince detaya kadar temizlèr erkek paldır küldür evi temizleyeyim derken dağıtır huzurumuz kaçmasın.
Evin maddi ihtiyaçlarını genellikle erkek karşıladığı için kadın da temizlik işini almalı bence kii daha güzel yapar. Ama diyelim ki kadın rahatsız ya da ağır kaldıramıyor o zaman erkek yardımdan kaçınmamalı.
Evlenince önemli olan evin tüm sorumluluklarını paylaşabilmek. Temizlik bende olur, yemekler onda. Çamaşır onda olur, bulaşık bende. Bu yoğunluğa göre değişebilir. Yani böyle biriyle evlenilir mi? Evet ama koşullara göre değişir 😋
Çalışıyor olacağım, tüm yükü omzuma alamam. Ayriyeten o temizlik yapmayı sevmiyor olabilir, üzerine bu konuda gidemem. Şu durumdayken eve yardımcı birini almayı kabul ederse tamam, etmiyorsa beni yormasin boşu boşuna. Uğraşamam.
Herşey birlikte güzel yemegide birlikte yaparsan keyifli olur temizligide eşin yorgunsa sen yaparsın sen yorgunsan o ki genelde erkek yorgun olur ama sonuçta emir vermek iş buyurmak sana zahmetli cümleler kullanmak hoş değil
Cevabım aynen şöyle olur; Yemeği sen pişir, çocuğu sen yap, çocuk bakımı da sende, alışveriş takibi sende, misafir ağırlama cart curt sen hallet ben okeyim🙄
Evlilik denilen şey paylaşımdır. Yaklaşık 3 yıldır evlıyım evın yemegı de ıslerı de bırlıkte yapılır bu karsındakı insanın sana gösterdıgı degerdir eskidenmıs o kadın ıs yapar erkek yer ıcer oturur. Gunumuzde artık bu sekılde degıl senın elin kolun varsa onunda var senın yapabildiklerinının hepsini oda yapabılır evlenmeden once bunları aranızda halletmemiz lazım bu sekılde Bır konusma tarzı olamaz
İkinizde çalışan insanlarsanız ortak yapılacak tabii ki. Taraflardan hangisi dış işlerde çalışmıyorsa ev işlerini tek başına yapacak elbette kaçış yok. Ortaklıkta beklemesin yani çüşşş
Bu herkesin kendi kararıdır. Evlenince tüm temizlik sorumluluğunu almak isteyen kadın ya da erkek olabilir. Bazıları da ortaklaşa olsun ister. Kaide oluşturulamaz.
Gerçekten bu görüşü savunuyorsa bu değişmediği sürece evlenilmez bence. Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil. Hayat müşterektir derler. Bu iki tarafın da görevi.
Hayır olur mu öyle şey canım temizlik yapmak sadece bayanlara mı has bişey sanki evlenilmez öylesiyle kanka aman oda temizlesin seninle beraber ne olacak ki yani bişey kaybetmez Aksine seninle beraber güzel eylenceli dakikalar da geçirebilir yani beraber vakit geçirmek güzel eylenceli yani
Hayır ortak değilse asla Milletin yetistiremedigi ve daha yemek temizlik gibi temel yeterlilik kazanamadigi adama evde kalırım bir gün diyerek hizmet edemem. Birlikte yapmak gerek. Zorlanınca yardım ve ortaklık evlilik için önemli noktalar.
Öyle bir insanla evlenilmez ne kadın erkeğe sorumluluklar vs yüklemeli ne erkek kadına hayat müşterek o sorunları ve sorumluluklari ortaklaşa halletmeliler
Asla ben kimsenin anası değilim. Arkasını toplayıp, yemek yapıp bakımını üstleneyim. Kaldırsın mabadını elindeki bilgisayar oyununu bıraksın gelsin yardım etsin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Artık dünya tersine döndü. Erkekler ev işi de yapıyor.
Hanımım la olan evliliğimiz sürecinde hanımım beni hiç dinlemiyor sallıyor resmen lafımı geçiremiyorum nereye kadar bu şekilde gidecek ve ne yapmalıyım Allah rızası için görüşlerinizi bekliyorum.