Genelde erkekler ev işlerine yardımcı olacaklarını beyan ederler. Ama kaldı ki bu dönemde herşeyin ortak olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Bana kalırsa düğüne az bir zaman kala böyle bir durumu yaşayan kadın evlenmekten vazgeçmez. Çünkü bu durum evlilik olduğu zaman değişime uğrayabilir. İşin ucunda hastalık sağlık durumu vardır.
Ev hanımlığını oluşturan şey cinsiyet değil, çalışmayan kişinin evde kalıp bir şeyler yapma zorunluluğu hissetmesi, çalışanın da :"ulan ben akşama kadar bizim için çalışıyorum, bu insan evde bizim için ne yapıyor" demesinden ileri gelmiş ve kalıplaşmıştır. O zamandan bu zamana genelde çalışanların çoğunun erkek olması da, ev hanımlığını kadınların kapmasına sebep olmuştur ve bu iş bölümü de hanımlık adını almıştır. İki tarafın da çalıştığı ve modern bir evliliğin hüküm sürdüğü evlerde ikisi de olamaz ve ortak yapılır her şey. Siz de elbette çalışmazsanız iş bölümüne katkı sağlayarak bir " evbeyi" olabilirsiniz
Hayat müşterektir. Sadece ev işlerini veya hayattaki genel işleri karşı tarafa yıkmak yanlış olur. Ben evlenince de çalışacağım mesela. Çalışma işini en azından sadece karşı taraftan beklemem. O çalışsın bende evde yatayım demem. Gelince ev işini de yaparım. Kocam da ev işlerine yardım etmek istemeli ben ondan beklemem. Kendi başıma yaparım fakat her işi karşı tarafa yıkıp ben yatayım diyen bir eş istemem yani. Düşünceli bir insan olmalı o yönden bu tarz bir algıya sahip bir kişiyle evlenirken bir sorgularım yani. Hoş bir durum değil çünkü 😄
Böyle bir cümle beni o kişiyle evlilikten tamamen soğutur, geleceğimden korkarım çünkü. Tanımadığım bir insan dahi benden yardım istese, elimden geldiğince yardımcı olurken ben hayatımı birleştirdiğim kişiden de bana yardımcı olabildiği heryerde yardımcı olma gönüllülüğünü beklerim. Bu benim ve herkesin en doğal hakkı.
Ya bu benim kendi görüşüm ben Eşime hiç bir şey yaptirmicam sadece perde taksin ve rahatsiz oldugum zaman yardim ede bilir çünkü kendim yapmayi daha çok seviyorum kimse karişmadan etmeden evdede böyleyim yemekler olsun kimse karişmayacak yaparsam Babamada her aksam Kahve hazirlarim mutlaka masaj da yaparim öperim de kocişim şansli olcak haha
döner arkamı giderim oldu canım başka? ben de yardım ederim tabi ama alnımda da köle yazmıyo bi kere her haltı s1ktir et ama temizliğe elimi sürmeyeceğim o bir biline benim o işle kötü anılarım var her haltı yaparım da temizliğe dokunmam onu bi geç yemek memek ütü mütü olabilir niye olmasın çocuk desen o da olur ama temizlik hele ki o elektrikli süpürge paspas falan yok o işte ben yokum hala içim kötü oluyo onları görünce bile.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Açıkçası bu tarz konularda büyük konuşmak istemiyorum ama kararımı gözden geçirmem gerekir. Hayat müşterek elbetteki yetemediğim yorulduğum yerler olabilir bu gibi durumlarda eşimin elimden tutmasını bana yardımcı olmasını isterim. Tabi ki her işi bir kadın gibi yapmasını bekleyemem ama en azından yardım etmeli fakat bu yardım etme göstermelik olmamalı.
Ne için evleneceğiz hizmetçi miyiz, ozaman az yesin gitsin kendine hizmetçi tutsun Gerektiği yerde gerektiği yardımı yapacağı için buna Koca hayat arkadaşı deniyor kısacası evlenmem hiç bana göre değil.. sıfır
İki tarafın evin dışında tam zamanlı işi varsa ev işlerini onların arasında paylaşacaklar.. yoksa evde işsiz oturup evde hiç bir sey yapmayacağım ben prensesim diye bir sey yoktur.. eşi çok zengin bir adam degilse tabiki 😂
benım hızmetcı tutacak durumum yok kendı bılır.. olmaz yanı. kadın ev cekıp cevırcek erkekte ona yardım edıcek.. beylerde kusurabakmasın oyle mabadı yayıp ben ıse gıdıyom dıye yatmak yok..
Hayır tekrar gözden geçiririm hatta evlenmrm bile belki sonuçta bir hayatı paylasicaz her konuda yardımlaşmak gerek tabiki bir kadın olarak yükümüz daha fazla ama karşı tarafın da anlayışlı olması lazım
Sorun değil temizlikçi tutarız gider çalışır kazandığı parayı temizlikciye veririz ama evlilik düşünmüyorum ömrümü feda edebilecek bir kadın yok bu devirde 😅
İkili ilişkilerde tek taraf fedakarlık yapıyorsa o ilişki bozulur. İki tarafta taşın altına elini koymalı. Ha eğer eve yardımcı tutacak işleri o yapacaksa yerine ne ala.😂