Tabii ki hizmetçiniz değil eşiniz; ama yine de evin kirli ve dağınık kalması hoş olmaz. 😬 O yapmıyor diye, siz ev işlerini yapmayı kabul eder misiniz? Yoksa bu durum ilişkinizi/evlilik kararınızı etkiler mi?
Sevgiliniz "evlendikten sonra ev işlerine dokunmam" dese yine de evlenir misiniz?
Kadın kadındır. Görevleri yoktur nasıl bir erkek kadına bakmak zorunda değilse kadında ev işi yapmak zorunda değildir, her iki cinsiyette kendini gerçekleştirebilir kendine yetebilir yeri gelir kadın çalışır erkek izinlidir erkek ev işlerini yapar, yeri gelir erkek çalışır kadın yapar lakin her iki tarafta çalışıyor ise kadının görevi bu diyip kadından beklenilmez. Karşılıklı yapılır. Kadın çalışmayıp evde duruyorsa erkek bunlara vakit ayıramayacağı için otomatik olarak kadına sorumluluk düşer. Görüşüm budur. Umarım anlaşılmışımdır.
Kadın çalışacaksa ev işlerine nasıl yetişecek.. Kararına saygı duyarız, parası verip evi temizletiriz dert değil.. Ha çalışmadan ev işlerini yapmayacağım diyorsa, o vakit işin rengi değişir..
@Mavibaykusss kadın hizmetci değil ozaman erkek sadece nakit mi kredi kartımı para kazanıp getirdiği için aşın bunları ya kadın evde iş yapmasın çalışmasın yemek yapmasın çaşır bulaşık yıkamasın peki kadın ne yapsın
@Denizkvlcm Kadının dışarda mesleği yok çalışmıyor diye bir şey yazmadım soruda. Çalışıyor olabilir, o zaman da doğal olarak parayi sadece erkek getirmez.
Dokunma boşveeeer yaşarız öyle 😂 Şaka yapıyorsun değil mi haha 😆 Tamam şakayı tadında bırak 😃 Ne demek ciddiyim abartma 😁 Saçmalama da tadımız kaçmasın 😊 Nasıl dokunmazsın ya ne diyorsun 😠 Ee iyice abarttın sen hadi içte kalkalım 😒
Sonra da şaka yaptığını söyleyene kadar ya da özür dileyene kadar yazmam o da yazmazsa ayrılırım 😏
Şimdi zaten bütün ev işlerini ben yapıyorum, bütün dışarı işlerini o yapıyor. Ama evlenmeden önce bana böyle bişey dese, noluyoruz ya? olurdum. Bunu diyen adamın tek sorunu bu değildir bence, tek bu sebeple ayrılınmaz ama başka kusurları vardır onun, sorumsuzdur mesela.
İzinli oldugum günler kendim yemek yaparım o güne özel ayrı yemek. Onun dısında ev işine dokunmam. Ne anlarım ev işinden. Hatun yapsın ev işini. Haa bak perde takarım misal. Ulan annem yüzünden tüm mahalleye papaz oldum :D her gören beni perde astırmaya cagırıyor.
Şu kızın ayağındakilerden istiyorum, arada yapıyorum böyle hareketler, en azından oda temizlenmiş olur : / Benim yapmamı bekliyorsa bizden sevgili bile olmaz, yok yardımcı tutarız diyorsa sorun yok, bana uyar.
Tabi canım evi yıkacagız demedik. Sadece elbiseler dolaptan cıkmıs etrafa sacılmıs olacak. Coraplar oraya buraya atılacak. Sakal trası olduktan sonra kıl tüy lavaboda kalacak :D Birde zırt pırt buzdolabı kurcalanıp bulasık cıkarılacak :D Fazla birşey yaptıgımız yok zaten
Evlenmem diyen kizlarin bir kismi zaten yemek yapmayi beceremeyen hazirci tipler burada, onemli olan iyi niyet iki taraf birbirini seviyorsa gercekten fedakarlik yapar birbirine yardim eder ama yine de evlernirirm diyen kizlar digerlerine gore daha onde cunku iki kisinin sorumlulugunu alabilecek cesaret ve guce sahip diye bakarim boyle bir kiza zaten her turlu yardim edilir bu devirde oyle kiz az yorumlardan anlasiliyor
sanmıyorum desin. ayrıca neden desinki. yani kocasının yapmasını mı bekiyor. kocasına yakıstıracakmı. o halde kocasını görmekten haz mı alacak. öyle değildir kızlar. kocalarını o acziyet içinde görmek istemezler kendilerinden utanırlar. yani bence böyle bir kız pek yoktur.
Oooh ben de dağınığım zaten evi book goturur. Ne guzel olur 😁 yok yok saka bir yana yani evlilik o tarz seylere gore verilen bir karar degildir. Daginiklik temizlik bunlar hallolur bence onemli olan karşımdaki insan mı ona bakarım
Boşver ne evlenmesi, takılmayın böyle şeylere. Ayrıca şu yeni nesillerdeki hayatı ve özgürlüğü götünden anlama ve 'Ben ev işi yapmam, ben yemek yapmam' gibi gerizekalıca fikirlere sahip olma anlayışına da tavım bayağı.
devir ve insanlar çok hızlı değişiyor. yakın bir zamanda eşite döner her şey. eve kadın bakar, erkek evle ilgilenir falan. şimdi komik geliyor ama yakın gelecekte neler göreceğiz acaba
Kendi pisliğimi dağınıklığımı temizlerim, kendisine yiyecek tabak bulamadığında, giyecek çamaşır bulamadığında yapmak zorunda kalır zaten. -Gecen bol olsun.-
Yeğde ben çalışmıyorsam tamam ama çalışıyorsam böyle birşey yapacak yanı bisiy toplamayacaksa evlenmeden bunu söylemesin sonradan baskı yapma hakkımız olur🤦🏻♀️
Az yer temizlikçi tutar sorun yok benim için :D çalışmıyorsam yaparım ama çalışıyorsam da bütün işe can dayanmaz zaten uğraşamadığım yerde kadın çağırırm
evlilik birlik beraberliktir zaman zaman yardım ederim ama ben calısıyorum o calısmıyorsa düzenli halde yapmam sadece iyilik amaclı yaparım sorumlulugum olmaz
Aşık olmadığım kızla evlenmem evlenecegim kıza askimdan yanıp tutusmam lazım ki onunla evleneyim. E asiksam böyle bişeyi hiç umursamam kendim de yaparım ama kendi kirlettigini kendi temizlemeli
Çalışıyor olsa bile öyle bişey diyemez. Çok parası varsa hizmetçi tutsun o yapsın. Ev işlerine dokunmam ne demek yahu bu kadın çocukta yetiştirmez kızıda bunu gibi olur.
En İyi Cevaplar