Ayakkabıyla dolaşılan evi ne kadar temizlesen de yine de yeterince hijyenin sağlanacağını düşünmüyorum. Ev büyük olsun küçük olsun yine de kesinlikle dışarıda giyilen ayakkabıyla dolaşılmamalı bence. Evi dışarıdan ayıran şey zaten bence temiz ve nezih bir ortamın olması. Ev arkadaşın yok illa ki evde ayakkabıyla dolaşacağım diyorsa da ya dışarıda kullanmadığı bir ayakkabı alsın ya da kapı dışarı et. Sonuçta anladığım kadarıyla temizliği sen dert edip sen yapıyorsun. Anlayışsız biri için ne kafanı ağrıtmaya ne de ellerini mahvetmeye değmez. Umarım arkadaşınla ortak bir noktada kararlaşırsınız :))
Uyarmama rağmen eve sokağın mikrobunu sokuyorsa.. o ayakkabıları arkadaşının başında parala Yerleri çamaşır suyuyla sildirip ona temizlet.. İnsan yaşadığı yere ayakkabı ile girmemeli. Böyle arkadaşı çamaşır suyu ile yıkarım hiç taviz veremem bu konuda
Laftan anlamıyor ise sen temizlet, bak bakayım daha yapıyor mu? Her defasında o pisletip sen yapıyor isen sorun sende de var yani. Fırsat verme, kız ona hazırla suyu, temizlesin. Ben böyle durumlarda kimseye fırsat vermem.
Temizlense ne olacak ki? Mob veya vileda tarzı pas pas atsan ne olacak? Yine o kişi yüzeyleri pisleyip, mahvedecek. Sürekli elinde pas pas dolaşamazsın. Dışarıdaki ayakkabı ile eve girilmez! Girilse de tertemiz olmak zorunda. Hele ki şu pandemi döneminde bir sürü hastalığı, pisliği alır getirir ayağının altı sonuçta, Bütün kir, bakteri ayakkabının tabanının şeklini alıp yapışıyor...
Arkadaşına söyle, ayakkabısını çıkarmadan da evin içine sokma..
Çok istiyosa galoş giysin bende bir türlü anlam veremiyorum ayakkabıyla evde olmayı zaten akşamaca ayak patlamıyomu ayakkabı içinde hem kendisine hem evdekilere zarar kapı önüne paspas bile engel olmaz açıkcası