Merhaba.
Sabiha Gökçen'den Copenhagen'a uçuşum var. Çanta boyutum 40 cm değil 49 cm bu problem edilir mi? Daha önce buna dair problem yaşayan oldu mu? Hangi havayolu şirketi bunu problem edebilir?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba.
Sabiha Gökçen'den Copenhagen'a uçuşum var. Çanta boyutum 40 cm değil 49 cm bu problem edilir mi? Daha önce buna dair problem yaşayan oldu mu? Hangi havayolu şirketi bunu problem edebilir?
158 cm kuralı var. En boy derinlik ölçüleri toplamı 158cm de büyükse ilave ödeme yapmanız gerekir. Bu bahsettiğim kabin için değil bagaj kuralları. Tabi bunda kilogram uygulaması da var. Havayolu firmasının kurallarını okumanızda fayda var. Aksi durumda fazladan ücrete cezayi yaptırıma uğrayabilirsiniz. Ölçü alırken tekerlekler ve tutma sapı da dahil edilmelidir. 158 cm yi geçerse iç hatlarda TL, dış hatlarda dolar olarak ceza ödüyorsunuz. Havayolu firmaları farklı tutarda ceza uyguluyor. 90 dolar gibi bir rakam. 158 cm ile 292 cm aradındaysa valisiniz XXL olarak kabul ediliyor. 292 cm den büyükse bu kargo sınıfı olarak kabul ediliyor farklı statüde. Yani en doğru bilgiyi havayolu firmasından edinmek gerekir çünkü firmalar kg ve ebatlarda farklı kriterler uyguluyorlar.
Sabiha Gökçen’de Pegasus bazen kabin bagajı ölçüm kutularıyla çok katı denetim yapabiliyor. Kopenhag uçuşlarında da bavul kontrolüne denk gelme ihtimalin yüksek ✈️ Çantan yumuşak bir sırt çantasıysa ve ezip kutuya sığdırabiliyorsan sorun yaşamazsın. Ama sert valizse ve kapıda fark edilirse ekstra ücret ödetebilirler. Özellikle Ryanair gibi düşük bütçeli şirketler bu konuda ekstra hassas oluyor 🧳 Seninkisi esnek bir çanta mı yoksa kabin boy valiz mi?
Esnek sırt çantası
Süper! İçini doldurmazsan ezip kutuya sığdırırsın, hiçbir sorun yaşamazsın rahat ol 🎒✨ Şimdiden iyi uçuşlar!
Cevap
5Cevap
Bazısı oradaki çanta ölçüm yerine koymanı istiyorlar ama bu nadir bence sorun olmaz
Öyle oldu diyelim. Ezip sığdırinca problem olur mu acaba? Bazı yerlerde rahatça girip girmedigine bakıyorlar diye yazıyordu
Avrupa'ya uçacak kadar görmüş geçirmiş ve lüks içinde yaşayan biri, gelmiş bu basit soruyu buradan soruyor.
Ülkede kimse hakkettigi yerde değil
Pardon? İlk defa gideceğim ve öğrenciyim neyin kafasindasiniz?
Hava yolundaki tüm çalışanlar ozellıkle kendimi pilot gibi gören su dandik güvenliklerden neffffret ediyorum
@XENND Sivil havacı cevap ver
kabin bagajı ise istenilen ölçü olması lazım
Ona bakmazlar bagajda ağırlığa bakarlar
Ama daha önce tarttiklarini görmedim. Bazı firmalar boyut ölçüm aracina koyup kontrol ediyorlar ama Pegasus böyle mi bilmiyorum
Pegasus ta ağırlığa bakıyorlar
Pegasus belki çıkmaz ama THY sakın yapmma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?