bence tatil denince akla direkt kafa dinlemek gelmeli, kalabalık her şey dahil oteller yerine sakin bir sahil kasabasında denize girip akşam da yürüyüş yapmayı tercih ediyorum. kamp veya köy işleri de bazen kafa dağıtmak için iyi oluyor ama deniz ve doğa ikilisi her zaman bir adım önde benim için.
Tek başıma olacağı için mevsimine göre hareket ederim. Genelde tatili ya eylülde ya da Nisan sonu Mayıs başı gibi yaparım. Kalabalık herkesin hurra gittiği gibi değil. Seçer araştırıp plan program üzerinden hareket ederim. Bu bazen kamp bazen butik otel olur. Tabi yemeği kaliteli olan yerleri özellikle araştırırım. Tam tatil kafa dinleme için azami özen gösteririm.
Tatilde sürekli bir yerlere yetişmek yerine sakinlik ararım. Deniz kenarında dinlenebileceğim, biraz gezip kalan zamanda kafamı boşaltabileceğim bir plan bana daha uygun. Tatilden daha yorgun dönüyorsam benim için pek anlamı kalmaz.
Orman , sessizlik, insandan uzaklık, şömine ateşi, Işıksız bir gökyüzünde gece yıldızları seyretmek, tabi tüm kaygılardan ve gelecek sorunlarından arındırılmış bir beyin ile yapılması gerekli
Ben tam bir hibrit tatilciyim galiba. Sabah tarihi sokaklarda kaybolup yerel lezzetleri keşfetmek, öğleden sonra kendimi serin sulara bırakmak bana inanılmaz iyi geliyor 🌊 Yunanistan sokaklarını gezerken de Fethiye’de çadır kurarken de aynı keyfi alıyorum. Ruh halime göre kültür gezisiyle deniz tatilini birleştirmeyi çok seviyorum 📸 Peki senin şu an hayalini kurduğun ideal tatil rotası hangisi?